Şimdi Ara

focus comfort 2010 (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
13.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engineer_06

quote:

Orijinalden alıntı: burçak

Denizcan, değerlerin fena değil gibi. Arabanın fabrika verisi şehir içi 8.7/100 km-lt. İlk 3-4 bin km'ye kadar biraz yüksek yakması normal galiba. Bende HB comfort sipariş verdim. Kısmet olursa ilk 1000 km den sonra lpg taktırmayı düşünüyorum.

Bu arada belirtilen hızlarda kallanıldığında fabrika verilerini yakalamak mümkün oluyor mu acaba?

Selamlar...

LPG taktırınca garanti ölüyor mu?

Motor garantisi ölüyor. BRc (2a mühendislik) sanırım kendileri garanti veriyor.. Tabi böyle durumlarda şirketler sözünde durmayabiliyor. İnşallah öyle bir durum olmaz. Ford bayii de lpg ye bağlı olan sorunlarda garanti dışı kalır, dedi.

• en iyisi garantiniz bitmeden taktırmayın.
  • opeller kendi taktırıyor garanti de ölmüyor,
    skoda da öyle yapıyor,
    ford bayi ile görüşmek lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: acem82

Arkadaşlar focus comfort için bel desteği olarak ne önerirsiniz? Uzun yolda gerekli oluyor.

internetten bak ..ben şu fileli olandan aldım ama pek memnun değilim...havalı olanlar var..onlara bak istersen istediğin kadar şişrir ole kullanırsın...öbür türlü pek faydalı olmuyor..!!
    bu arada arkadaşlar ford yakıyordu çok yakıyordu eskiden..çünkü ford diğer motorlardan daha performanslıdır...şimdi o aradaki fark çok daha az...alalım toyota-focus-megane-jetta vs...aynı güzergahta aynı şekilde kullanalım...arada hesaba katılamayacak kadar küçük değerler çıkacaktır...o küçük farkların başında ford gelebilir...zaten fordlar özellik olarak devir isteyen araçlar..performasn iyi ..hal bole olunca...ford biraz daha fazla yakacaktır...ama dediğim gibi öle dikkate değer bir fark ortaya çıkmaz...aynı güzergah aynı km de aynı hızlarda kullanılan araçlardan ford 100 yakıyorsa megane en az yakacaktır...o da 98-99 gibi bir değer ortaya koyacaktır...bunlar benım kendi çıkarımlarım ve tecrübeli usta şöförlerin teammüllerinden bir sentez yaptım..sonuç bu!!!saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: burçak

Denizcan işin garibi çevremdeki herkes fordun çok yaktığını söylüyor. Oysa fabrika verilerine bakınca emsallerine göre (mesala corolla) az yakıyor. Verdiğiniz verilere görede yakıt olarak gayet iyi gibi.

Denizcan ve diğer kullanan arkadaşlara şunu sormak isityorum: Arabanın içi emsallerine göre gerçekten çok gürültü alıyor mu?

(Arabam.com daki test verilerine baktığımda emsalleriyle aynı gibi. Ama nedense focusun ve diğer ford arabalarının çok ses aldığı yönünde söylenti oldukça fazla...)

Ford'ların motorları çok iyidir ve diğer markalar tarafından da kullanılır. Şimdiye kadar pek çok araba kullandım, test ettim, bu nedenle bu konuda kendi çapımda bir tecrübem var diyebilirim. Bana göre benzinlilerde en iyi motor Honda'dadan sonra Ford'dadır ve kendi sınıfındaki pek arabaya göre yakıt tüketim değeri daha iyidir.

Araba içi gürültü seviyesi ise biraz fazla ama bu gürültü motordan değil daha çok lastiklerden kaynaklanıyor. Orjinal takılı olan lastikler biraz dandik, iyi bir lastik takıldığında bu seviyenin çok azalacağına eminim ama yine de yalıtım yaptırmak kesin çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizcan_ -- 5 Aralık 2010; 22:51:03 >

• Şu aralar benzinli focuslarda 14 bin 24 ay 0 faiz kampanyası var..

Focus hb 1.6 100 ps comfort manuel düşünüyorum 30 küsür lira fiyatı var..

Sizce hangi fiyata alınmalı ve aldıktan sonra lpg takılınca sorun teşkil ederim..

Araştırmalarıma göre 30 bin tl ye f/p oranı ilk 3 e oynayan bir araç..

Hayırlısı bakalım
  • Arkadaşlar 29 a anlaştım ve alıyorum plakası kaldı takılacak...Hiç aranızda yalıtım yaptıran var mı acaba? Daha öncede 2001 focusum vardı ve genel olarak problemsiz olması dolayısıyla memnundum işallah bundan da memnun kalırım..Servis eğer periyodik bakımlarını bizde yaptırırsanız tüp taktırın garantisi ölmez dedi.. Müşterilerimize öyle bir güvence veriyoruz dediler...Bilemem artık biraz zaman geçsin yakıt performansına bakıp taktırırız artık bişeyler.....(trafiktescil+bandrol+kartelkoruma+park sensörü+kauçuk orjinal paspas+kapı eşik krom çıtalar) işallah uygundur...
  • hayırlı olsun güzel fiyat. renk nedir beyazmı?

quote:

Orijinalden alıntı: last06

Arkadaşlar 29 a anlaştım ve alıyorum plakası kaldı takılacak...Hiç aranızda yalıtım yaptıran var mı acaba? Daha öncede 2001 focusum vardı ve genel olarak problemsiz olması dolayısıyla memnundum işallah bundan da memnun kalırım..Servis eğer periyodik bakımlarını bizde yaptırırsanız tüp taktırın garantisi ölmez dedi.. Müşterilerimize öyle bir güvence veriyoruz dediler...Bilemem artık biraz zaman geçsin yakıt performansına bakıp taktırırız artık bişeyler.....(trafiktescil+bandrol+kartelkoruma+park sensörü+kauçuk orjinal paspas+kapı eşik krom çıtalar) işallah uygundur...
  • bu fiyata kaçmaz comfortlar...
  • Ben de inşallah yarın alıyorum, 28800e bağladık beyaz hb comfort. Ama krediyi kendim çekip araca peşin verince bu fiyat oluyor. Yoksa 1000tl üste koyuyorlar. Ben de kendim banka kredisi çektim. Hem rehinli olmamış olacak. Tek sıkıntım astradan sonra mp3 çalamayan müzik sistemi olacak bir de astradaki kabin sessizliğini çok özleyeceğim, ama artık sorunsuzluk benim için ön planda olduğu için fiyat olarak da uygun olduğu için bu aracı almaya karar verdim. Yalnız koltuk döşemeleri çok kötü malesef. Trendde bile daha güzel.
  • koltukları neden beğenmediniz...???gözünüz alışsın bakın ne kadar güzel görünecek...ben de ilk alırken hoşuma gitmemişti..ama sonra çok hoşunuza gidecek eminim...hayırlı uğurlu olsun aracınız...Allah kaza bela vermesin!!!
  • SELAM ARKADASLAR:
    BENDE ALDIM 29750 +423 YALITIMve motor koruma +boya koruma ocak ilk hafta elimde olur umarım.+fırtına gri
    sizden ricam ankarada başer oto gibi kendi servis garantisini veripte lpg montajı yapan servis varmı ( ford) ıstanbul için tabi teleflex düşünüyorum taktırmayı.
    bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
  • slm hocam nerden aldınız ben otokoçtan aldım bu sayduıklarınızı benden ücretinide istediler.
    29750 fırtına gri+kartel koruma,boya koruma,ve ses yalıtım için 413 lira+ trafik sigortası.

siz hangi bayiiden aldınız. ben ıstanbul otokoçtan aldım.
    istinyedeki
  • bu fiyatlar nakitmi
  • ocakta zam var alan bulursa çabuk alsın
  • Sadece yalıtım için ne fiyat verdiler arkadaşlar söyleyebilir misiniz?? Bir de mümkünse yalıtım yaptırdıktan sonra ses konusunda bilgi verir misiniz?
  • last hocam ben alınca servisten aradılar. işte yalıtım , boya koruma, motor koruma, 413 lira dediler
    ama sizin fiyatınız çok uygun geldi bana birde ben sigortada ödeyecem daha 250 lira.
    deyince şaşırdım.
    sadece bana park sensör hediye ettiler
  • Arabamı dün teslim aldım. Çok az kullandım. Arabada asfalt sesinden ziyade motor sesi var (ses konusunda biraz hassasız). Arabanın üzerinde michelin enerjy lastikler olması benim için büyük süpriz ve güzellik oldu. Belkide yol sesinin fazla olmamasının sebebi bu lastikte olabilir.

Bu paraya (28.750) alınabilecek en iyi araba gibi görünüyor. 4 hava yastıklı, abs+ebd li, hız sabitleyicili clo symbol veya era nın fiyatı sanırım focusun fiyatını geçerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burçak -- 1 Ocak 2011; 9:10:58 >
  • Arkadaşlar ben de 2011 comfort aldım daha teslim almadım gerçi. Yalnız kafama bişey takıldı sürücü koltuğu bel destek ayarı bi tek comfort donanımda yok. Bu nedir acaba? Bunun yanında 4 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu var donanımda. Benim için yüksekliği ve sırt ayarı ayarlansın yeterli. Bi de öne arkaya gitmesi. Bunlar heralde standarttır.
  • Araçta yükseklik ayarı yok ama harika bir müzik sistemi var...Bu kadar beklemiyordum doğrusu. Lastikler Brigestone fransa yapımı..Evet yol sesisnden çok motor sesi geliyor ama tatlı bir sesi var.Olmazsa ilerde bir motor yalıtımı yaptıtırırız. Dün kaskosunu yaptırdım nakit 600 tuttu ak sigorta..2500 devire kadar ekonomik ve uysal 2500 den sonra performanslı...Genel manada f/p alınabilecek düzeyde.....
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.