Şimdi Ara

Focus I - sesi bulana ödül !! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ayni ses bendede vardi icerden ve sag arkadan geliyordu .; ozellile cukurlu yollarda oluyordu.. aradim buldum.. emniyet kemeri tokasindan geliyordu.. eger arayip bulamadiysan tokayi takip kullan birsure.. emin degilim ama bence senin aractada sesin kaynagi bu toka olabilir.. odul neydi ?
  • selamlar...

arka amortisör takozlarını kontrol ettirmek lazım, temizlenip yağlanarak tekrar takılacak muhtemelen değişmeside gerekiyor olabilir...

bir de bagajın kilit mekanizmasını gözden geçirmek lazım...

tecrübe ile sabittir...

quote:

Orijinalden alıntı: karenin

büyük olasılıkla arka amortisörlerin karosere bağlandığı yerdeki izolasyon malzemesinin zamanla parçalanmasından kaynaklanan bir ses (tecrübeyle sabittir). amortisörün vidası, alt kısımdaki izolasyon malzemesi parçalanınca (bazı focuslarda hiç koymamışlar) karosere çarparak özellikle bozuk yolda gıcık bir ses yapar. çözüm çok basit olsa da kapı önünde bizim çözebileceğimiz birşey değildir. amortisör sökülür, vidalarının dip kısmına sert lastik (şamyen parçası iyi iş görür) parçası takılır ve ses tamamen yok olur. ses dediğin gibi arabanın içinden geliyormuş gibi olur.
    quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

Selam arkadaşlar,

Focus I kasa Hatchback aracım var. Çok düz ve pürüzsüz yollar hariç; arabayla giderken sağ arka köşeden tak tuk ses geliyor. inat ettim, tüm döşemeyi söktüm, sadece metal kısım kaldı. ses devam etti. bagaj kapağını kaldırdım öyle sürdüm yine devam etti, döşemeyi kapatırken izole etsin diye sünger sıkıştırdım, yine fayda etmedi. arabayı durdurdum ve ses gelen bölgeyi iyice salladım, hem dıştan hem içten ve ilginçtir ki ses gelmedi. Yani araba hareket edince geliyor. Bu mantıkla şimdi amartisör diyeceksiniz ama ses içerden içerden geliyor. Kafayı taktım bu sese, nedir bu ya?

• Yok yok tokada değil ses, kontrol ettim. Daha sanayiye gidemedim malüm maaşı 2 sinde alınca bizim için ay sonu . Sesi kesince nerdenmiş yazıcam. Bir de arkadaşlar araç içinde ucuz yollu yalıtım yapacağım %60 başarı bekliyorum. yapacağım işlemler;

1) Sesi kesmesi açısından kapı fitillerinin dış kısmını bantlayacağım (sevisin uyguladığı bir yöntemmiş).

2) Kapı fitilleri içine uydu kablosu döşeyeceğim. yine bu forumdan orhan diye bir arkadaşın buluşu. Yapan baya kişi oldu ve %40 verim aldıklarını söylediler.

3) Bizim focuslarda kaput içi keçesi yok. Ankara şaşmazda 30tl ye takan yer varmış. Motor sesini içeri almayı ciddi bir şekilde önlüyormuş. Ondan taktırıcam.

4) İçerden kasisli ve bozuk yollardan geçerken gelen gacur gucur sesler için kapı döşemelerini sökeceğim, gerekli yerleri yağlayıp, ses gelen yerleri sıkacağım. Aynı şekilde bu yöntemi ön konsola da uygularım

Bu işlemler sonunda hem iç hem dış %60-70 oranında sesi kesmeyi planlıyorum. Yani sıfır gibi yapacağım benim keratayı. Bu işin bana maliyeti:

30 metre uydu kablosu = 30TL
    kaput içi keçesi = 30 TL
    kendi işçiliğim = paha biçilemez

sonuçlarını aktarıcam arkadaşlar. tahminimce bir pazarımı alacak ama hem eğlenceli olacak hem de sessizliğin haklı gururunu yaşayacağım. (inşallah)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 26 Eylül 2009; 8:29:03 >

• bende kapı tarafına fitil gibi bir şey düşünüyorum. bizde fitil sadece kapoartada var yeni araçlarda hem kportada hem kapıda daha tok bir ses olur gibi geliyor bana. araç fitili için tek taraf 250 lira fealn dediler :D

seslerle yaptığınız boğuşmaları burdanda paylaşında bizimde tek tük sesimiz var keslim onları :D
  • Kapı içindeki hareketli aksam etrafına sünger yapıştırabilirsin,kokpitteki parçalar arasınıda önce basınçlı hava ile temizleyip sonra kaliteli bir silikonize spreyle destekleyebilirsin,her yağlayıcıyı plastik aksama sürme sakın!

Focus I - sesi bulana ödül !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Kapı içindeki hareketli aksam etrafına sünger yapıştırabilirsin,kokpitteki parçalar arasınıda önce basınçlı hava ile temizleyip sonra kaliteli bir silikonize spreyle destekleyebilirsin,her yağlayıcıyı plastik aksama sürme sakın!

Yapma yaa WD40 diye bi siprey var, plastik falan dinlemeden heryere sıktım araçta. İnşallah bunun bi zararı yoktur. Hatta geçen hafta benim vites sert olduğu için vites körüğünü kaldırıp doldurdum WD40 ı. sonra birde makine yağı döktüm oradaki hareketli aksama. şimdi vites kaymak gibi oldu . Vitesim sert geçiyor diyenlere duyurulur, sonuç tek kelimeyle mükemmel

250TL çok fazla Mustafa hocam. 4 kapı için 1000TL yapıyor. Bence çok gereksiz o kadar para vermek. Yukarıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra 60TL ye kapatıcaz olayı tabi ne kadar verimli olacak onu da belirteceğim 1 hafta sonra :D

• :D bu gün bir camcıya gitim 4 kapı için fitil değişimi eğer fitil uyarsa 200 lira gibi

wd-40 pis kokmuyor mu ya :D plastik aksamda birşeye yarmaz benim bildiğim.

kiri pası çözer ve yağlayıcı bir özelliği vardır onun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

:D bu gün bir camcıya gitim 4 kapı için fitil değişimi eğer fitil uyarsa 200 lira gibi

wd-40 pis kokmuyor mu ya :D plastik aksamda birşeye yarmaz benim bildiğim.

kiri pası çözer ve yağlayıcı bir özelliği vardır onun

Aynı sinek ilacı gibi kokuyor. Ama çok etkili. . 200TL dört kapı için iyi fiyatmış

• WD 40 ın esas yararı paslı metal yüzeyleri pas ve kirden arındırıp ince bir kaydırıcı tabaka oluşturmasıdır,çoğu plastiğe zarar vermese de plastik için pek uygun değildir,yumuşak dokulu bazı plastik aksamlarda sertleşme-çatlama yapabilir.

Bu yüzden geçici bir sessizliğin peşinden tıkırtı ya da gıcırtı daha kuvvetlenerek geri dönebilir.

Umarım sizde böyle birşey olmaz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

WD 40 ın esas yararı paslı metal yüzeyleri pas ve kirden arındırıp ince bir kaydırıcı tabaka oluşturmasıdır,çoğu plastiğe zarar vermese de plastik için pek uygun değildir,yumuşak dokulu bazı plastik aksamlarda sertleşme-çatlama yapabilir.

Bu yüzden geçici bir sessizliğin peşinden tıkırtı ya da gıcırtı daha kuvvetlenerek geri dönebilir.

Umarım sizde böyle birşey olmaz!

Yok zaten direk plastik yüzeye sıkmamıştım. Kullanma talimatını okudum tabiki. metal hareketli parçalara sıktım ama çevresindeki plastik yüzeylere de sıçradı doğal olarak. senin resmi görünce kimyasal etkileşim olur falan diye tırstım bir anda . Sıçrayan bölgelerde sertleşme önemli unsur oluşturmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 27 Eylül 2009; 10:52:51 >

• bilinçli tüketici
  • Arkadaşlar bende focus 1, 2005 model arac aldim kasislerde sag arkadan ses geliyor, direksiyonu dondururken onlerden sesler geliyor, birde araba sigukken sag kapidan resmen zirilti geliyor. Birde genel ziriltilar var.

Bunlar hakkinda bilginiz var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.