Şimdi Ara

Focus I - sesi bulana ödül !!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Focus I kasa Hatchback aracım var. Çok düz ve pürüzsüz yollar hariç; arabayla giderken sağ arka köşeden tak tuk ses geliyor. inat ettim, tüm döşemeyi söktüm, sadece metal kısım kaldı. ses devam etti. bagaj kapağını kaldırdım öyle sürdüm yine devam etti, döşemeyi kapatırken izole etsin diye sünger sıkıştırdım, yine fayda etmedi. arabayı durdurdum ve ses gelen bölgeyi iyice salladım, hem dıştan hem içten ve ilginçtir ki ses gelmedi. Yani araba hareket edince geliyor. Bu mantıkla şimdi amartisör diyeceksiniz ama ses içerden içerden geliyor. Kafayı taktım bu sese, nedir bu ya?

• Gacır gucur da yapıyor mu?Hem metal metale hem de metal lastiğe sürter ve çarpar gibi?Her tekerlek dönüşünde synı periyodda mı duyuluyor ses?Arac viraja yatarken mi?
  • koltuk yatık denediniz mi

arka kapının döşemesi ne alemde.

bende vik vik sesiyle uğraşıyorum. tahmini viraj demiri lastiği ya da amortisör vidası bayram sonrasına kaldı artık
  • Evet koltukları yatırıp da baktım ama çare yok, ses yine var. Arka kapıyı çok kontrol ettirdim, ses ordan gelmiyor. Metal kısmın içinden geliyor. tam arka çamurluğu tavana bağlayan direğin içinden.

ucanhoroz tam dediğin gibi hem metal metale hem de metal lastiğe sürter ve çarpar gibi bir ses. Aynı periyotta yapmıyor. viraj dönmeme de gerek yok sadece yol biraz bozuk olsun yeter, düz giderken bile çıkıyor ses. özellikle de kasisten geçerken ya da toprak yoldan giderken. O bölgede vida falan da yok ki sıkayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 21 Eylül 2009; 0:05:51 >
  • bende bu aralar bu ses işine odaklandım .genel şikayetlere bakınca viraj demiri lastiği.

bu arada aracın altındaki ısı kalkanlarınıda iyice sıktırın metal sesini oda yapıyor
  • Aynısı bende de var.Ben çarşamba günü çözücem Allah'ın izniyle.Sen ödülü paketle
    O bölgeden darbe aldımı hiç arac?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

bende bu aralar bu ses işine odaklandım .genel şikayetlere bakınca viraj demiri lastiği.

bu arada aracın altındaki ısı kalkanlarınıda iyice sıktırın metal sesini oda yapıyor

Sanayiye gitmeden çözeyim istiyodum ama sanırım olmayacak. Belki çözümü kesin bilen daha önce yaşamış bir arkadaş çıkar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu ses iki yerden gelebilir.Biri amortisör diğeri de fişekler.Mecbur gidicez.Ben ordan çıkamıyorum zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

Aynısı bende de var.Ben çarşamba günü çözücem Allah'ın izniyle.Sen ödülü paketle

Sen çöz yeterki ucanhoroz, yollarım 1 kg baklava bayramda tatlı tatlı yersin . Çarşamba sanayiye gideceğin için mi çözeceğim dedin yoksa eline alıp tornavidayı dalacak mısın işin içine? O bölgede darbe yok (umarım)

• quote:

Bu ses iki yerden gelebilir.Biri amortisör diğeri de fişekler.Mecbur gidicez.Ben ordan çıkamıyorum zaten :)

Hadi ya, o zaman ben de hiç kasmayayım. bayram bitsin ben de kestireyim şu sesi.
  • lift şart sanayiye bi gidin belki yolda korkar sesini keser.

hiç araç etrafında yada içinde aracı rencide edici bir şey söylediniz mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

quote:

Aynısı bende de var.Ben çarşamba günü çözücem Allah'ın izniyle.Sen ödülü paketle

Sen çöz yeterki ucanhoroz, yollarım 1 kg baklava bayramda tatlı tatlı yersin . Çarşamba sanayiye gideceğin için mi çözeceğim dedin yoksa eline alıp tornavidayı dalacak mısın işin içine? O bölgede darbe yok (umarım)

Ben perşembe günü bu ses için gittim.Kampanaya çekiç tornavidayla vurdu.Dönerken sol taraf yol tutuşunu kaybetmişti.Cuma günü gittim.Viraj koluyla oynadılar.Yol tutuşu düzeldi ses de kesilmişti.Cumartesi günü üstlerini giyindikleri zaman yetişebildim ses aynen devam ediyor diye.Araba sehirdışına çıkacaktı şimdi bayramdan sonra gidecek.Şimdi kendimi bileyliyorum.Çarşamba günü ustaya atlıcam.E o hızla ikimiz birden çözeriz heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

lift şart sanayiye bi gidin belki yolda korkar sesini keser.

hiç araç etrafında yada içinde aracı rencide edici bir şey söylediniz mi.

Yok yaf, gözüm gibi bakarım kerataya . anlaşılan çok şımarttık bi lift yüzü görsünde kulakları çekilsin, adam olur ondan sonra
  • üstüne çok düşüncede şımarıyor o da doğru. bizimki her lafıma trip atıyor arada direksiyonu seviyom anlaşıyoz aramızda
  • el freni ilgili tel aksamına baktırın.gevşeyince bu tip sesler yapabilir.
  • Benzer durumda arkadaşımı Laguna ma oturtup 1. viteste bozuk bir yola sokturmuştum,bense kulağım arka çamurlukta koşar adım geliyordum arkadan

Benimki basit çıktı,arka koltuk kilit mekanizması yağsız kalmış
  • Emniyet kemerinin sarıldığı bi kutu var bence ordan geliyor içinde plastik ve metal bi takım parçalar var gevşeme kopma yağsız kalma olabilir
  • Sağ arka teker bilyası ölmüştür...
  • Benim o taraftan darbe vardı aracta.
    Bugün hallettim.Rulman değişince ses gitti.Üstüne bir kaç parça daha değiştirdim.Yol tutuşu da iyileşti.Şimdi çıta gibi.
    Sen arkadaşların dediği yerlere bi bak.Bir de kampanaya bağlanan yarım ay şeklinde dökümden bir kol var.Onun fişek diye tabir edilen bağlantı noktalarından ya da kampanadan aracın önüne doğru devam bağlanan dikey akson adındaki parçanın bağlantı noktalarını kontrol et bakalım sonuç ne olacak.
  • büyük olasılıkla arka amortisörlerin karosere bağlandığı yerdeki izolasyon malzemesinin zamanla parçalanmasından kaynaklanan bir ses (tecrübeyle sabittir). amortisörün vidası, alt kısımdaki izolasyon malzemesi parçalanınca (bazı focuslarda hiç koymamışlar) karosere çarparak özellikle bozuk yolda gıcık bir ses yapar. çözüm çok basit olsa da kapı önünde bizim çözebileceğimiz birşey değildir. amortisör sökülür, vidalarının dip kısmına sert lastik (şamyen parçası iyi iş görür) parçası takılır ve ses tamamen yok olur. ses dediğin gibi arabanın içinden geliyormuş gibi olur.
    quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

Selam arkadaşlar,

Focus I kasa Hatchback aracım var. Çok düz ve pürüzsüz yollar hariç; arabayla giderken sağ arka köşeden tak tuk ses geliyor. inat ettim, tüm döşemeyi söktüm, sadece metal kısım kaldı. ses devam etti. bagaj kapağını kaldırdım öyle sürdüm yine devam etti, döşemeyi kapatırken izole etsin diye sünger sıkıştırdım, yine fayda etmedi. arabayı durdurdum ve ses gelen bölgeyi iyice salladım, hem dıştan hem içten ve ilginçtir ki ses gelmedi. Yani araba hareket edince geliyor. Bu mantıkla şimdi amartisör diyeceksiniz ama ses içerden içerden geliyor. Kafayı taktım bu sese, nedir bu ya?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.