Şimdi Ara

Motor Sistem Arızası ve Motor Arıza Lambası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
10.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006 Model Ford Focus dizel otomatik aracim var. Yaklaşık 3 günden beri ara ara "Motor Sistem Arızası" yazısı çıkıp kırmızı ikaz lambası yanmakta. Aracı kenara çekip stop ediyorum ve tekrar çalıştırdığımda bu uyarı kalkıyor. Fakat hiç ummadık zamanda tekrar geliyor. Yine aynı yöntemle uyarıyı kaldırabiliyorum.

Bugün ise ilk kez sarı motor arıza ikaz lambası yandı. Fakat yazı olarak herhangi bir ikaz yoktu, sadece sarı renkli ikaz lambası yanıktı. Sistem arızası hatası üzerine bu arızayı alınca baya bir tedirgin oldum. Yarın bir servise götüreceğim, fakat sizlerden de bi yorum almak istedim. Bu arada araç 130binde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Sistem Arızası: Nedir ve Nasıl Onarılır

Motor sistem arızası, aracınızın motor kontrol modülünde (ECM) tespit edilen bir sorunu gösteren bir uyarı ışığıdır. ECM, aracınızın motorunu ve diğer önemli sistemlerini kontrol eden bir bilgisayardır.

Motor Sistem Arızası Ne Demektir?

Motor sistem arızası uyarı ışığı, aracınızın motorunda veya ilgili sistemlerde aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sorunları tespit etmiş olabileceğini gösterir:

• Yakıt sistemi sorunları
    • Ateşleme sistemi sorunları
    • Egzoz emisyon kontrol sorunları
    • Sensör arızaları
    • Elektriksel sorunlar

Motor Sistem Arızası Belirtileri Nelerdir?

Motor sistem arızası uyarı ışığının yanı sıra aşağıdakiler de dahil olmak üzere ek belirtiler yaşayabilirsiniz:

• Motor performansında azalma
    • Motorun çalışmasında zorluk
    • Yakıt verimliliğinde düşüş
    • Egzozdan anormal sesler veya duman

Ford Transit Motor Sistem Arızası

Ford Transit araçlarında motor sistem arızası yaygın bir sorundur. Bu, genellikle egzoz gazı devridaim (EGR) valfi veya dizel partikül filtresi (DPF) ile ilgili sorunlardan kaynaklanır.

Motor Sistem Arızası Nasıl Onarılır?

Motor sistem arızası sorununu gidermek için yapılması gereken ilk adım, sorunun nedenini belirlemektir. Bunu yapmak için araç teşhis ekipmanı kullanmak gerekebilir. Sorun belirlendikten sonra, soruna bağlı olarak aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli onarım seçenekleri mevcuttur:

• Arızalı parçanın değiştirilmesi
    • Sensörlerin sıfırlanması
    • Yazılım güncellemeleri

Motor Sistem Arızası Uyarı Işığını Gözardı Etmeyin

Motor sistem arızası uyarı ışığını görmezden gelmek aracınızın daha fazla hasar görmesine neden olabilir. Bu ışığı gördüğünüzde aracınızı en kısa sürede bir oto tamircisine götürmeniz önemlidir.

Önemli Notlar:

• Motor sistem arızası uyarı ışığı çeşitli sorunları gösterebilir, bu nedenle sorunun doğru bir şekilde teşhis edilmesi önemlidir.
    • Bazı motor sistem arızası sorunları evde onarılabilirken, diğerleri daha karmaşık onarımlar gerektirebilir.
    • Motor sistem arıza uyarı ışığını görmezden gelmek aracınızın daha fazla hasar görmesine neden olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı model araç benimde aynı arıza yı yapıyordu.bilgisayara baglandığında basınç pompası 180 bar ile 1600 bar arasında gidip geliyordu.değişik problemler söylediler serviste .fakat 10 yıl serviste çalışıp ayrılmış bir arkadasım olayı çözdu.basit problem surtmeye baglı kablo sıyrılıp arasıra kısa devre yapması ayrıca pompanın ve sensörün soketlerinin gevsemesi bunlarıda sıkıştırdı.çok şükür şimdilik hiç problemim kalmadı.iyi bir usta araca vakit ayırması gerekiyor.sağolsun benim usta yok elektrik işi yok motor işi yok kaporta işi demiyor elinden geleni yapıyor.
  • Bizim problem de valflerdeymis sanirsam. Arac 130binde oldugu icin sizinti veya pislenme olabiliomus. O bolge temizlendi ve suan ikaz kalkti =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.