Şimdi Ara

focus lpg yakıtı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Maks 3 vites diyorsun be hocam. Normal gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehiriçi ise normal
  • Kaliteli bir LPG sistemim var. aynı motoru 8 LT LPG tüketimi ile kullanıyorum.
  • wwwengin kullanıcısına yanıt
    aynı motoru 8 lt tüketim derken 100 km demi 8 lt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murakan0512

aynı motoru 8 lt tüketim derken 100 km demi 8 lt.

Evet 100 KM Karma kullanımda 8 Litre LPG tüketiyorum.

Aynı durumda 7 Litre Benzin tüketirim.

Detaylı yazımı

quote:

165.000 KM

Sahibinden deki ilanlara baktığım kadarı ile söylüyorum bu kadar yüksek km yapmış birisini hiç göremedim.
    Maşallah diyelim amacım en az 250.000 Kullanmak. Aracım 1.6 benzinli & lpg li. 100.000 km dir LPG de şükürler olsn hiçbir problemle karşılaşmadım.

1 defa cd çalarım bozuldu dişlisini sıyırdı yaşadığım en büyük problem bu oldu. Gerisi düzenli bakım bakım bakım. her 15.000 km de bir.
    2 LPG li FOMOCO motorlardaki klasik sorun nedeni ile 16 Valf değişti (üst kapak açıldı valfler tungsten alaşımdan çelikle değiştirildi)

Benim aracım LPG li olduğu için sanırım biraz eskidi artık 5000 km'de 1 litre yağ ekliyorum. Bu sayade aracımın yağı hiç eskimeden tekrardan bakıma giriyor.

KM'de 8 Litre LPG 7 Litre Benzin tüketiyorum. 110-120 li hızlarda. Buda LPG de 2,5 TL aldığımı farz edersem 20 YKR ediyor.

Aracımın son stabil hızı 160 bu süratle saatlerce yol alabilirim (LPG deposunun bitmesi 1.45 dk sürüyor o ayrı)
    En fazla yokuş aşağıya yapabildiğim sürat ise 200 KM olarak gerçekleşti ama sanki havada uçuyor gibiydim güvenli gelmedi.

2007 model Türkiye'ye ilk gelen partideki aracım 2006 temmuz trafiğe çıkışlı. Ancak hala Anadolu'da abi kaç model soruları ile karşılaşmak ve fiyat olarakta 30.000 gibi bir rakama satılıyor olması insanları şaşırtan özellikler.

Sunroofu özellikle ses sistemi bugün 75.000 lik araçlarda çıkıyor. Aslında kendimi 75.000 lik arabaya biniyor gibi hissediyorum.

Hiç yetkili servise götürmedim. parçalarını ben alıyorum ve değiştiriyorum. Yağ için Castrol EDGE almıştım 2 sene önce Kipa'dan 8x 3 Litrelik hala onları kullanıyorum. Yağ filtresini 15.000 binde 5.000 km öncesinde değiştiriyorum. Yağıda aslında 20.000 km gidebilcekken 15.000 km de 3 litre eklenmiş hali ile değiştiriyorum.

Bujileri 45.000 de bir değişritiyorum. Aslında ömürleri olduğunu bildiğim halde psikolojik olarak araç daha güzel ivmelendiğini hissediyorum.

Volvo C30 olarak Ford parçaları kullanmış olmasına bayılıyorum. İstediğiniz yeri dolaşın geçenlerde Kırmızı C30'umla Irak Erbile kadar gittim. Ford her yerde Ford :)

Sabahları 30 km kullandığım arabamı neredeyse direksiyonu hiç elimle tutmadan gelebiliyorum. Güzel sert olması ve büyük olması stabil olmasını sağlıyor.

Aracın en çok LPG sistemine hayranım. Zamanında %40 fazladan ödeyerek aldığım GFI Theleflex sistemi sayesinde her 100Km de ortalama 0.5 litre LPG verimliliğim fazla. Buda 100.000 KM de 8000 Litre LPG tüketimi mi 500 Litre daha karlı olmasını sağlamış. Bugünkü Litre fiyatından 1000 TL Kit farkından kazanmışım. Zamanında 500 TL daha pahalıya almıştım (BRC 1100 , GFI 1600 TL idi yapıyorki yaklaşık.

Lastik seçimim KUMHO. 2 set eskittim. Şu an üzerindeki 65.000 KM de ve sanırım bir 15.000 Daha gidecek ömürleri var. Her 15.000 binde mutlaka ihtiyacı olmasa bile rot-balans ve yer değişimi yaptırırım. 20 TL esnafta para kazansın. Lastik ömürünü gerçekten uzatıyor. Bir daha sefere 225 / 45 / 17 lastik alacağım. sadece yakıt tüketimi artırıyorsa diye korkuyorum. Yoksa tam uyumlu olduğunu biliyorum. Lastik havası otobanda gideceksem 36'ya çıkartır 120 ile ucuz ucuz giderim. Yoldan çıktıktan sonra havasını 32 ye düşürüyorum. Unutup lastil patlattığım çok oldu (36 PSİ çok sert, ufak bir çukura girince patlıyor)

Aracımın temizliğini kendim yaparım. 2 defa 1 TL atarım ye benzinlikte süpürür 20 TL Würth Köpüklü iç temizlik (basınçlı kutu) ile detaylı iç temizliğini yaparım. 4-5 ayda bir 150 200 tl ye yaptıracağım işi hobby olarak bir market bahçesinde (metro - kipa - carrefour) yaparım. Arabamı döner fırçalara sokamamaya gayret ediyorum. İstanbuldaBaştan başa çizdiler Fix it Pro ile onardım şimdi 100 Metre ileriden belli olmasada 10 metreden anlaşılıyor çizik bölüm.

Silecek takımı orjinalden yan sanayiye geçtim. Ağam şağam bir fark yok tavsiye ederim çifti 20 TL idi. 6 ayda bir yenisini almak daha çok hoşuma gidiyor.

Jantlarımı kesinlikle her rot balansta düzelttiriyorum (yamukluk varsa).

Daha hiç baskı balata değiştirmedim. Debriyaja basmadan boşa alır , 1-2-4-5 yada 2-4-5 kullanırım.

Aracı eğer ivmelebilcek bir yer ise boşa almam kompresyonla inerim. Ancak viteste inerken yavaşlayacaksam boşa alırım. Çok acayip dik yokuşlarda Debriyaj balatısına yükbindirip eskitmektense boşa alır frene basar öyle inerim. (neticede fren balatası dediğin tüm arabanın seti 140 tl)

Ani hızlanma yapmam ama aracımın otobanda 140 150 den aşağıda da kullanmam. (maks otoban hız cezası 176 km ile Ankara-İstanbul otobanı)

Aracın 100 Km en verimli 4.5 Litre benzin ile kullandım. Ortalama hızım 78 idi. Aynı yolun dönüşü 5.6 litre ile oldu. Yani 5 Litre/100 Km ile kullanılabiliyor tabi sabrınız varsa (36 PSI lastik havası ile)

Fren Balatalarını 75.000 km kullanabiliyorum. Diskler 150.000 de değişti.

Triger 100.000 yerine 90.000 da değiştrdim. Keşke değiştirmeseydim. Yeni gibiydi. Pişmanım :)

Hava filtresini ve LPG den kaynaklı kurum sebebi ile hava kelebeğini (gaz kelebeğide denebilir) Çok dikkat ederim. Her zaman temizletmem. Çünü çarkları çabuk aşınıyor. 45.000 ideali 60.000 makul 75.000 kafi.

Klima'mı yaz kış çalıştırır kışn mutlaka soğuk havada olsa soğuk bölümüne ellerim. Mutlaka Stop etmeden önce AC off yapar çalıştırdıktan sonra AUTO tuşuna basarım. Klimayı hep AUTO da kullanır derece ayarlaması yaparak iç ısıyı ayarlarım .

Aracım 111.111 Km ye geldiği gün özel dokuma bir Tshirt yaptırdım. Özel günlerimde pazar günleri gezerken giyiyorum. Sırada 222.222 için yaptıracağım.

165.000 ve gelecekteki km ler için bu boş araç (esp yok - park mesafe yok - otomatik değil - spoyler yok - R design değil - subwoofer yok-Cruise Control yok vs.) Sunroofunu açıp gözüme rayban larımı çekip rüzgarın içeride 90 -100 km ile giderken girmesini ve aynı anda güzel ses sistemi ile sevdiğim şarkıları dinlemek aynı zamanda sonsuz km yapma istedği uyandıran yakıt ekonomisi mutluuğu ile çocuklarıma kadar taşımak istediğim gelecekteki 2.arabam olacak Passion Red C30 umu seviyorum.

Allah kazadan beladan korusun. Şimdi okuyan herkez bunu tekrarlasın.

Neden bunu yazdım. Valla bir itiraf bir tecrübe paylaşımı bir muhabbet olsun diye. İngilizce klavye ve otomotik tanımlama nedeni ile çok sürçü lisan ettim Affola.

Muhabbetle dostlar.

• ARkadaşımda var 30 lt ile 250 km civarı yapıyor.
  • aracım 2004 fiat marea lpg sistemim zavolli dün depoyu doldurdum. 31. 93 lt gaz ile tamamı şehir içi 309 km yol yaptı.
  • bugün lpg bitti yakıt aldım. 308 km bitti. benzini çıkarsak 305 km diyorum. 36,2 lt yakıt aldı.
    tamamı şehir içi. 1 lt ile 8,4 km gitmişim :(
  • yokuş inerken kompresyon boşa almak büyük cahillik. boşa alsanız bile debriyaj volana basıyor şanzıman dişlileri çok hızlı dönüyor şanzıman zamanla sorun çıkarabilir.

Viteste inmek yakıt tüketimini "0" yapar. Yani yüzlerce kilometreyi kompresyonda inseniz neredeyse hiç yakıt harcamazsınız.

Yakıt tüketimi ile ilgili meraklı arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim. Yakıt tüketimi konusunda bitirme tezimi sunum haline getirdim. Paylaşabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.