Şimdi Ara

focus mu astra mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Astra hem iç hacim olarak hem de performans olarak daha üstte kesinlikle ancak fiyat farkına değer mi o konuda emin değilim
  • Astra ama focusta fena değil.Gözünüze hangisi daha hoş geliyorsa onu alın.Astram varken servislerde yediğim kazıkları unutamam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde kafam karışık eşim focus diyor ne yapmalıyım
  • Ikisinin de 2005 modelini kullanmıştım . Astra nın otomatiğinin eğimli yollar da sapıtması dışında iyi . Focus un hem Manuel hem otomatik olanını kullandım o da iyiydi. Astranın da 10 yıl içinde bunu düzeltceğini düşünüyorum. Bence ikisi de iyi ikisi de kolay satılabilen araçlar . Hangisini istiyorsanız tip olarak onu seçin

• 1.6 CDTI motor yeni ASTRA alacaksanız kesinlikle ASTRA ancak eski motor alacaksanız dizel FOCUS derim.
  • Sizin için önemli olan başka kriter yok mu peki? Yerinizde olsam bir kaç kriter daha belirler buraya yazardım,daha sonra gider ikisinide adam akıllı test eder hangisi içime sinerse onu alırdım. Sonuçta ikiside sınıfında çok çok iyi araçlar. Birine harika diğerine berbat demek olmaz. Kriterler ve kişisel zevkler belirler gerisini..

Fiyatları,yakıt tüketimleri,piyasadaki ağırlıkları,kaliteleri çok benzer araçlar sonuçta bunlar.

-Astra kesinlikle daha güzel bir tasarıma sahip.(Focus sahibi olarak diyorum bunu)
    -İç hacim ve bagaj olarak astra daha önde.
    -Donanım olarak sanıyorum ki astra cosmo,focus titaniumdan önde.
    -Bir miktar daha sessiz gibi ama çok fark yok.(Biri 120'de rüzgar sesi alıyorsa diğeri 130'da mesela)
    -Fabrika verisi tüketim daha düşük (fakat reel'de durum böyle değil.)

+Focus'un motoru v.s daha bilindik,sonuçta 1.6cdti yeni bir motor biraz bekleyip kullanıcı yorumlarını görmek daha mantıklı.
    +Focus tüm donanımlarda bağımsız arka süspansiyon ile geliyor,astra'da sanırım bu durum sadece sport ve/veya cosmo'da var.
    +Astra'nın 136 beygirin hakkını vermediği konuşuldu çoğu kez. (Test etmedim savunamam bu fikri sadece belirtmek istedim.)
    +Opel servisleri gerçekten fiyatlandırma açısından daha acımasız. Ford bu konuda daha düşük fiyat verebiliyor.
    +Yol tutuş konusunda yakında olsalar burun farkıyla Focus daha önde diyebilirim. Bunu test etme imkanım olmuştu 1.4T ile.

*Focus'un yakında makyajlı versiyonunun satılacağını, astra'nın ise 1-2 sene içinde komple kasa değiştireceğini bunların ikinci elde eski versiyonları etkileyeceğinide unutmamak gerekir.

• Çok teşekkür ederim yorumunuz için güzel açıklama beni biraz aydinlattiniz

• Focus da Astra da güzel arabalar, Astra'nın yeni motoru da cezbedici. Focus kasa değiştirecek yakında gerçi ama karar sizin. Bence test sürüşü yapın,araçları iyice inceleyin bir tanesi mutlaka daha çok hoşunuza gidecektir ,daha çok tatmin edecektir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

Hani mantık çerçevesinden bakınca honda önermek sorun değilde . Bir akadaş girip her konuya ya Honda Civic alın yada Honda Accord alın diyorsa o arkadaşın samimiyetine ben hiç inanamıyorum nedense .

Konuya dönecek olursam . Civic ' i geçiyorum tipi herkese uygun bir araba değil .

Astra ile Focus arasında belli bir fiyat farkı var . Focus Titanium 1.6 tdci 67 bin tl iken Astra'nın full ünü almak istesek 73-74 binlere çıkıyor . Ben bu durumda Focus'u seçerdim.

67 yi veren 73 ü de verir...Bu fark bence kesinlikle çok değil!Arada 15-20 felan olsa anlarım.
    Tartışma amaçlı söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama bir alman aracıyla başka bir aracı 1 mesajdan fazla tartışmam prensip olarak... herhangi bir karşılaştırmada 2 aracın birbirine üstün ve zayıf yönleri kıyaslanabilir ama bu araçlardan birisi Alman ise diğerinin donanımı tasarımı vs teferruat olarak kalır.

• ben olsam hem opel hem ford kullanıcısı olarak opel tercih ederim, ford araçlar sürekli kasa değişikliği makyaj şu bu derken göze eskiyor, birçoklarına göre bu iyi birşeymiş gibi olabilir ama aldığım araç 2 senede güncelliğini kaybederken rakibi uzun süreler güncelliğini koruyabiliyorsa arabayı alana ne faydası olabilir... bu yüzden ben olsam ford a yaklaşmam bile, ayrıca ne olursa olsun ford araçlar opel seviyesinde kalite hissi vermiyor bana, ford bu kadar zamandır verimli dizel motoruyla avantajlıydı ama opel in 1.6 dizel motoru da artık olaya girdiği düşünülürse bence tercih astra olmalı
  • Dış görünüm astra güzel
    Ic gorunum astra güzel
    Ferahlik, bagaj kötünün iyisi astra
    Donanim bana gore ayni sayılır
    Sürüş dinamizmi focus önde
    Motor degerleri astra önde
    Fiyat olarak focus avantajlı
    İkinci el eşit
    Prestij astra önde. Focus filoya daha cok gidiyor.

Ben olsam astra alirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyy1905

Konunun adı "focus mu astra mı", arkadaş mesajında bu iki model arasında kaldığını söylemiş hala gidip Honda önerenler var.

Boşveriniz efendim honda Civic dizeli felan. görünüşü ortada, satış rakamı ortada, ikinci el potansiyeli ortada. Önce cam açma düğmelerine bir ışık koysunlar da, sonra bu modern rekabete girerler belki. (lafım dizel olan şu hatchback versiyonuna, Hondaya saygım sonsuz ama realite realitedir.)

Focus fena araba değildir, yakın bir arkadaşımda var tercih edilebilir bir araç. Ama tabi kimse de kendi bindiği dalı kesmez, o sebepten ben Astra 1.6 CDTI 136 alınması taraftarı olurum. Saygılar.

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Dış görünüm astra güzel
    Ic gorunum astra güzel
    Ferahlik, bagaj kötünün iyisi astra
    Donanim bana gore ayni sayılır
    Sürüş dinamizmi focus önde
    Motor degerleri astra önde
    Fiyat olarak focus avantajlı
    İkinci el eşit
    Prestij astra önde. Focus filoya daha cok gidiyor.

Ben olsam astra alirdim.

Sürüş dinamizminde focus önde mi ..?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EustassKiD26

Sizin için önemli olan başka kriter yok mu peki? Yerinizde olsam bir kaç kriter daha belirler buraya yazardım,daha sonra gider ikisinide adam akıllı test eder hangisi içime sinerse onu alırdım. Sonuçta ikiside sınıfında çok çok iyi araçlar. Birine harika diğerine berbat demek olmaz. Kriterler ve kişisel zevkler belirler gerisini..

Fiyatları,yakıt tüketimleri,piyasadaki ağırlıkları,kaliteleri çok benzer araçlar sonuçta bunlar.

-Astra kesinlikle daha güzel bir tasarıma sahip.(Focus sahibi olarak diyorum bunu)
    -İç hacim ve bagaj olarak astra daha önde.
    -Donanım olarak sanıyorum ki astra cosmo,focus titaniumdan önde.
    -Bir miktar daha sessiz gibi ama çok fark yok.(Biri 120'de rüzgar sesi alıyorsa diğeri 130'da mesela)
    -Fabrika verisi tüketim daha düşük (fakat reel'de durum böyle değil.)

+Focus'un motoru v.s daha bilindik,sonuçta 1.6cdti yeni bir motor biraz bekleyip kullanıcı yorumlarını görmek daha mantıklı.
    +Focus tüm donanımlarda bağımsız arka süspansiyon ile geliyor,astra'da sanırım bu durum sadece sport ve/veya cosmo'da var.
    +Astra'nın 136 beygirin hakkını vermediği konuşuldu çoğu kez. (Test etmedim savunamam bu fikri sadece belirtmek istedim.)
    +Opel servisleri gerçekten fiyatlandırma açısından daha acımasız. Ford bu konuda daha düşük fiyat verebiliyor.
    +Yol tutuş konusunda yakında olsalar burun farkıyla Focus daha önde diyebilirim. Bunu test etme imkanım olmuştu 1.4T ile.

*Focus'un yakında makyajlı versiyonunun satılacağını, astra'nın ise 1-2 sene içinde komple kasa değiştireceğini bunların ikinci elde eski versiyonları etkileyeceğinide unutmamak gerekir.

1Astranın yalıtımı daha iyidir.
    2-Kalite algısı ve kullanırken seyehat ederken verdiği tokluk kemikli vites geçişleri hisli ve sert direksiyon tepkileri Alman karakteristiğini taşır
    3-Astra daha kaliteli bir araçtır.(Sorun veya sorunsuzluk kalite demek değildir.)
    4-Focusu bizim piyasada Focus yapan 1.6 TDCI motoru kaba ve iri gövdesi ve hülasa tasarımı (İDİ).Fakat şimdi işler değişti 1.6 TDCI'yı geride bırakan megane 1.6 ve opel de 1.6 ile atak yaptı.Hatta honda 1.6 dizel de çıkardı(eskiden megane 1.5 dcı ve 1.6 hdı vardı doğal olarak Focus tercih ediliyuordu.TDI ise pahalıydı ve Focus buradan bir şöhrete kavuşmuş İDİ)vs vs uzar gider

• '' alırsın ford olursun lord, nur içinde yat ey henry ford ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 10 Haziran 2014; 1:15:44 >
  • Hocam Skoda Octavia'ya da bir baktınız mı?
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Şöyle birşey var opel almanyada iflasın eşiğine gelip ucundan dönen bir "Alman " Firması . Almanyada neredeyse hiç tutmayan hiç satmayan bir firma . Kendi gözlerimle gidip bunu almanyada gördüm . Biz Türkiyede nasıl dodge marka arabaları nadir görüyorsak almanyadada opeller o kadar nadir . Kendi milleti benimsememiş arabayı siz almanyanın 1 numarası opelmiş gibi konuşuyorsunuz . Ford da ingiliz mühendisliği ve almanya üretimi bir marka amerikan firması olmasına karşın . Almanyada opelden daha çok ford vardır bunada eminim . ayrıca 67 yi veren 73 ü verir 73 ü veren 80 i verir 90 ı verir çok mantıksız gelen bir düşünce bana .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

ben olsam hem opel hem ford kullanıcısı olarak opel tercih ederim, ford araçlar sürekli kasa değişikliği makyaj şu bu derken göze eskiyor, birçoklarına göre bu iyi birşeymiş gibi olabilir ama aldığım araç 2 senede güncelliğini kaybederken rakibi uzun süreler güncelliğini koruyabiliyorsa arabayı alana ne faydası olabilir... bu yüzden ben olsam ford a yaklaşmam bile, ayrıca ne olursa olsun ford araçlar opel seviyesinde kalite hissi vermiyor bana, ford bu kadar zamandır verimli dizel motoruyla avantajlıydı ama opel in 1.6 dizel motoru da artık olaya girdiği düşünülürse bence tercih astra olmalı

Focus neden bu kadar kasa değiştiriyor hiç düşündünüz mü?Ben söyleyeyim çünkü 1.6 TDCI'nin ekmeğini çok yediler ve rakipleri de 1.6 dizel seçeneği olayına girince satabilmek için sürekli makyaj kasa değişkliği ile durumu kurtarmaya çalışıyorlar.Ama bir yere kadar Focus bence dizel motorda albenisini kaybetmiştir.
    Eskiden çok şöhretliydi bu anlamda.Orta sınıfın bir numaralı ilacıydı dedğim gibi 1.5 DCI ,1.6 HDI,1.6 TDI vardı piyasa arabası olarak.Ve haliyle tüketici reno pejo yerine Ford tercih ediyordu TDI ise çok daha pahalıydı.Bu fiyatlar bence kesinlikle bu şekilde olmayacak ilerde bu mesajımı alıntılarsınız.Ya focus fiyatı düşer ya da Astra nın fiyatı çıkar yoksa tutunamazlar.Zaten esiye nazaran 1.6 TDCI satışları azalmış durumda.Yoksa şu günde Kütük gibi, konforu zayıf plastiği megane den biraz daha iyi Focus'u millet neden alsın ?İşler artık ''Pejooo Aslandır O,Alırsın Ford olursun Lord''la yürümüyor.Millet araştırıyor inceliyor.

• quatrros kullanıcısına yanıt
    Focusun diğer markalardan daha sık kasa değiştirdiğine inanmıyorum . Standart her firma gibi 3-4 sene içinde bir makyaj makyajdan sonra 3-4 sene içinde yeni bir kasa standartıyla gidiyorlar. Artık çoğu motor birbirine yakın durumda . Sonuçta Premium bir marka olan Volvo da hala fordun kullandığı PSA motoru kullanıyor . PSA motoru sağlamlığını gücünü kanıtlamış bir motor . Bana göre TDCI motorunun hala albenisi çok yüksek heleki piyasada kore tarafından gelen markaların dizelleri varken ... Opel'e marka olarak lafım yok . Motoruna laf edecek de değilim . Ford'un malzeme kalitesi konusunda sert plastik kullanmasından dolayı çok ucuzmuş hissi yaratıyor nitekimki öyle . Eğer fiyatlar aynı olsaydı emin olun bende Astra alın derdim fakat aradaki 7 bin tl farkı vererek göz göre göre astrayıda almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

Şöyle birşey var opel almanyada iflasın eşiğine gelip ucundan dönen bir "Alman " Firması . Almanyada neredeyse hiç tutmayan hiç satmayan bir firma . Kendi gözlerimle gidip bunu almanyada gördüm . Biz Türkiyede nasıl dodge marka arabaları nadir görüyorsak almanyadada opeller o kadar nadir . Kendi milleti benimsememiş arabayı siz almanyanın 1 numarası opelmiş gibi konuşuyorsunuz . Ford da ingiliz mühendisliği ve almanya üretimi bir marka amerikan firması olmasına karşın . Almanyada opelden daha çok ford vardır bunada eminim . ayrıca 67 yi veren 73 ü verir 73 ü veren 80 i verir 90 ı verir çok mantıksız gelen bir düşünce bana .

Öyle olmasa da Almanyanın en köklü firmalarından birisidir.Hocam yapma yaaa lütfen!TR deki dodge gibi mi opel?Benim aracım almanyanın bochum kentinde komşunun astra sedanı almanyanın ruselhaim kentinde üretilmiş.Orada fabrikası var cayır cayır araba üretiyor bu mu dodge?
    Bu foruma has bir opel aşağılama sevdası vardır.''Opel almanyanın taksisi,almanların halk arabası''cı tayfa.Halbuki VW daha dünkü bir markadır ve tastamam vw opelin biraz daha yumuşatılmış,konforize edilmiş yani buradakilerin anlayacağı tabirle'' Fransızlaştırılmış'' halidir.Ford ithal bir araba ve sanırım Hollandada , belçikada ve İspanyada üretiliyor. Rover in akrabası ,peugeot 'gillerin yakını.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.