Şimdi Ara

FOCUS MU COROLLA MI? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
3
Favori
21.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Toyota dendiği zaman türkiyede ilk akla gelen araç efsane kasa olarak bilinen corolla. Lakabından da anlaşılacağı üzre o corollalara denecek söz yok. Ama yine lakabından anlaşılacağı üzre, corolla sağlamdır, iyidir, oturaklıdır sözleri artık sadece bir efsane. Mekanik olarak çok sağlamdır ona sözüm yok. Sıfır corolla alırsın, belki 200 bin km yapana dek yağ ve su harici masrafın olmaz. Ama focusta da olmaz. Ayrıca yol tutuş konusunda zamanımızın ve sınıfının efsanesidir focus. Corolla da tam tersidir yol tutuşta (aracın bana hissettirdiği güvensizlikten dolayı böyle söylüyorum). Ben iki araç arasında kalsam düşünmeden focusu tercih ederdim.
  • Ben de bayileri gezdim. Focus u tercih ettim. Corolla ve Focus arasında dış kasa görüntüsü ve sağlamlık bana göre Focus. Bir de yeni Focus a torsiyon çubuğu falan var diyorlar ama hakikaten araç çok iyi yol tutuyor. Corolla nın bundan önceki kasalarını kullandım, Corolla yol tutuş konusunda iyi değil. Focus un direksiyon hissine ve yalıtımını da çok başarılı buldum. Bulunduğunuz yerde test araçları varsa iki aracı da test edin. Corollanın kaportası ince gibi geldi bana. Bir de Focus un dış kasası göreceli ama benim daha çok hoşuma gitti. Bir de ben titanyum dizel otomatik aldım. Şanzıman tork konvertörlü. Sizin baktığınız araçla farklılar var. Corolla yı ben pek beğenmedim, bana hitap etmiyor. Tabi bu göreceli bir kavram.
    Sonuç olarak fiyat performans oranını kafanızda değerlendirin ona göre karar verin.
  • sadece arkada bağımsız süspansiyon olması bile corolla tercihinde etkendir. hala focus daha iyi yol tutar diyen var. sanırım yeni corolla kullanmamış bunu diyenler. focus ise torsiyon sistemine sahip. iki aracın sağlamlık konusunda farkı olmaz. toyota otomobillerinin sorunsuzluk konusunda başarısı ortada. kaportanın sağlamlığını gözle nasıl anlıyorsunuz tuhaf. ncap çarpışma testinde ikisi de kafa kafaya sonuç almış. en azından yazmadan önce testlere bakıp, destekli konuşmak lazım. ayrıca otomatik olması ve lpg konusunda toyota motorlarının sorunsuzluğu da tercih nedenidir. ford araç lpgli kullanmadığım için yorum yapamıyorum. görünüş ise tamamen göreceli bir kavram.
  • Kendim son kasa değil ama daha önceki Coralla modellerinden kullandım. Corolla nın yol tutuşu iyi değil. Yeni kasada bu konuda bir şey yapılmışsa bilmiyorum. İş yerinde de bir tane Corolla var, sanırım 3-4 yıllık bir araç. Kullanan arkadaşa sordum nasıl diye, arkadaş daha önceki Corolla lardan bir farkı olmadığını, kendisinde de daha Corolla olduğunu yeni kasa ile çok da fark olmadığını belirtti. Araç alırken çok araştırma yaptım. Ezbere almadım. Sonuçta para veriyoruz. Herhangi bir araç markasının fanı hiç olmadım. İlerde başka bir marka bütçeme göre hangisi bana göre iyiyse onu alırım. Ama şu bir gerçek Japon arabaları biraz kaporta konusunda zayıf. Bu konuda Honda da aynı. Ayrıca Ford torsiyon ile çok iyi yol tutuyor. Testlerde malum video sitesinden kıyaslamaları izleyebilirsiniz. Ford Focus unda kötü olduğu noktalar var. Fakat elimizdeki para ile her şeyin en iyisini alamıyoruz. Her araç dört dörtlük değil. Ben iki araç arasında Focus u hatta ben 4-5 araç içerisinde Ford u seçtim. Çünkü seçimlerde fiyat performans oranı benim için önemli. Ve inanın bu araç seçimini uzun araştırma sonucunda yaptım.
    Arkadaşın seçiminde bana göre öncelik otomatik mi manuel mi almak istediğini belirlemesi gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbhakanb -- 21 Mayıs 2020; 0:36:42 >

• otomatik al bak keyfine
  • Kesinlikle Corolla. Peki neden?
    1. Lpg uyumu.
    2. 2.elde değerini daha çok koruması.
    3. Daha modern bir tasarımı olması. (Göreceli)
    4. Koltuklarının daha rahat oluşu. Arkada klima havalandırması ve bardaklık var.
    5. Gösterge paneli daha güzel ve teknolojik.
    6. Arkada lastiklerde bağımsız suspansiyon olması.
  • otomatik - manuel kıyaslama mantıksız ama ,manuel işinizi goruyorsa focus alın ,lpg hakkında bilgim yok
  • FOCUS MU COROLLA MI?
    FOCUS MU COROLLA MI?

Kasım 2020 fiyatları donanım olarak Corolla öncelikli gibi duruyor. Aracımı iş için uzun mesafelerde aynı zamanda aile için kullanacağım. Öncelik olarak konfor, güvenlik, yakıt olarak tavsiyeniz nedir. Tüp taktırabilirim.

• Kesin corolla
  • Tartışmaya bile gerek yok. Corolla
  • 9 ay olmus konuyu acali muhtemelen arkadas secimini yapmistir ama iki aracin da 2020 model otomatik versiyonlarini kullanmis/kullanan biri olarak kesinlikle Ford diyorum. Hem malzeme kalitesi ve ic mekan olarak hem de gorunus (kisisel tabi) olarak cok daha begeniyorum Focus'u.
  • focus un dıştan duruşu daha güzel.İç malzemesi daha kaliteli hissi veriyor.Göze da hoş geliyor. (Bana göre)

piyasa olarak, sorunsuzluk olarak corolla (ülkedeki genel düşünce)

• Lpg dediğin an tüm oklar corollanındır.

focus3.5 sahibiyim herşeyi arastırıp aldım lpg taktırma düşüncem olmadıgı için sıkıntı yok.

1.5 üç silindir motora sahip, nasıl subab kullanılmış bilmem ama sanmıyorum çelik subab kullandıklarını, magnezyum celik karışımlı subab takmaya devam ediyorlarsa benim aracım gibi motor lpg uyumlu fakat subablar hassas oldugu için lpgnin yaratmış oldugu ısıya dayanıklı degiller.

lpg takıldıktan sonra 75 bin km diyorlar en iyimser 100 bin km.

corolla daha mantıklı lpg konusunda.

focus genişlik uzunluk olarak daha iyi ama tinanyumda alsan araba resmen boş duruyor iç tasarım kaynaklı, trendx tamamen boş, buram buram hissediyorsun focus 3.5 trendx daha donanımlı duruyor yanında.

tasarımı hoşuna gittiyse elbette focus tercih edebilirsin. Lpg sorun degil 75 bin km yapmadan satarım diyorsan birsey diyemem.

• Kesinlikle Corolla 👍
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.