Şimdi Ara

Focus Otomatik mi? Fluence otomatik mi? (Her ikisi de LPG'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sizin almayı düşündüğünüz focusun fiyatı kaç şu anda?
  • Merhaba tekrar,
    Otomobil arayışlarına devam ediyorum. Focus HB comfort metalim ve otmatik 32000 TL'ye alınabiliyor. Ona karar vermiştik. Esim de beğeniyordu.
    Ancak gecen hafta Renault fluence test ettim. İci, büyüklüğü vs çok etkiledi beni. Daha fazla fiyatı var ama kredi geri odemelerine bakinca focus'dan daha ucuza geliyor Renault un kredi kampanyaları sayesinde.
    Araç beni çok etkiledi. Kafam yine karıştı. Bir de sunu düşünüyorum. Daha evvel fiestamizi kasa degisikligi oncesi almıştık sonra 3 ay geçip yenisi cikinca şekil olarak araba çok çirkin ve eski gelmeye başlamıştı gözümüze. Suan focus alıp aynı duruma dusmektense güncel ve daha konforlu (sessizlik, suspansiyon ve donanım) fluence almak daha iyi gibi gelmeye başladı.
    Ne dersiniz????
  • Ford Focus'un yanında Renault Fluence'in esamesini bile okumam
  • Sadece sizin kullanacaginizi varsayarak neden astra classic dizel easytronic dusunmuyorsunuz diye soracagim. Sonucta bayan sofor kullanmadiktan sonra kucuk dizel motor ve easytronicin dezavantajlari cok sorun olmayacaktir. hem dizel hemde easytronic ile ekstra yakit yuketimi olmayacak bence istanbul sehir ici icin cok mantikli bir secenek.

Gorebildigim dezavantajilari eski kasa olmasi ve araca sik sik kalabalik binip dik yokuslari olan bir yerde oturuyorsaniz motor biraz kucuk kalabilir kalkislarda ve park etme esnasinda. Onun haricinde aradiginiz fiyat araliginda cok mantikli oluyor

fluence mi focus mu sorusu icin bence keyfinize ve paraniza karsi alabileceginiz maksimum donanima bakar

Focus artik eski kasa sayilir ama kendini kanitlamis guzel arac
    Fluence yeni arac ama bu dezavantaj bence, ben renault'nun sorunlarin cozulmesi acisindan makyajli versiyonlarinin alinmasi taraftariyim eger uzun vadeli kullanma niyetiniz varsa
  • @kerten
    Teşekkür ederim. Uzun bir süre astra classic dizel+easytronic düşündüm. Hatta bir arkadaşımın iyice test ettim. Ben testi geneli düz bir yolda yaptım ve beni rahatsız eden birsey görmemiştim. Ancak hem güzergahımız hem evimizin otoparkını degerlendirince ve arkadaşımın bir yokuşda arabayı kaldırmama tecrubesinden sonra mecburen vazgeçtim. Malum İstanbul 7 tepe ve çok enteresan ama astra'nin bu modeli ile dur kalk yapamayacağınız pek çok yokuslu güzergah var.
    Astra mecburen elendi.
    Ford ile Reno arasında kaldım.
  • Focus eski kasa oldu artık ama bence yeni kasasından daha güzel eski kasası. Fluence ise eminim sessizlik, konfor vesaire konusunda daha iyidir ama yol tutuşu konusunda karşılaştırmak lazım. Renault modellerinde eskiden beri otomatik viteslerin sorun çıkarma olasılığı yüksek olmuştur, yeni modellerini bilemem. Fakat Ford'un özellikle benzinli modellerindeki otomatik vitesler çok uzun ömürlü gördüğüm kadarıyla.
  • Yaklaşık 4 aydır focus hb. comfort oto. vites kullanıyorum. Yakıt tüketimi sehir içi+dışı 7.3-7.5 civarında değişiyor. Kulllanımı gerçekten çok rahat, çok avantaj sağlıyor oto. vites. Tek olumsuz yanı, jant kapakları hiç hoşuma gitmiyor. Oda tercih meselesi, Ben de az kalsın yeni fiesta alacaktım, ama almadığım için memnunum çünkü arabanın genişliği konusunda sıkıntı çekecektim.
  • Eğer arabam eskiyecek diye düşünecekseniz Focus almayın ya da Temmuza kadar bekleyin derim.

Ama benim için sorun değil derseniz düşünmeden Focus'u alın derim.
  • Focus eminim ki basımızı agritmayacak bir arac olur. Ama bu motor+bu sanziman istanbul trafiginde inanılmaz yakıyor. Aynı motor ve benzer sanzımanlı fiestamız 12lt'den asagı yakmıyor, dusunun B sınıfı, Focus'da en az o kadar yakacak.
    Renault her turlu 10%'a varan bir oranda az yakacaktır, herkes bunu bilir.
    Yakıtı LPg ile bir sekilde tolere edebilecegimi dusunuyorum ancak Focus'da 6 yılı bulan cok eski bir kasaya ve ic mekana sahip, yol tutus icin sertlestirilmis suspansiyonlar, dusuk ses yalıtımı ile birlesince netice pek iyi degil yenisi cıkınca iyice eski tadı verecek.
    Ama FORD da son tahlilde taş gibi araba, bakımını yap yağını koy yıllarca bin!
    Fluence o kadar sağlam olamaz diye düşünüyorum ????
    En son kıracam kafayı çok kararsızım...

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreadknight -- 8 Aralık 2010; 11:32:09 >

• Anliyorum Astra konusundaki cekincenizi ve istanbulun yokuslarini. Haklisinizda eger arac kullanim gereklilikleriniz bu yondeyse. Astra sedan manuelle 5 kisi dik yokusta arabayi geri geri kaldirmakta zorlandigimiz olmustu. 3 kisi ile herhangi bir sorun yoktu ayni yokusta.

Ben acikcasi fluence in o sanzimanla forddan cok da az yakacagini dusunmuyorum. araclar yeni modelleri ciktikca agirlasiyorlar ve de bu yakit tuketimini negatif etkiliyor.

Siz bence fiestanizdan memnunsunuz ve sekilden cok kafa rahatligi ariyorsunuz o yuzden siz iyi bir pazarlikla fordunuzu alin gule gule kullanin

Hangisini alirsaniz alin, ekstra garanti almayi unutmayin otomatik sanzimanlar her ne kadar oldukca sorunsuzsa da zamanla ne yapacaklari belli olmaz.

Iyi alisverisler
  • Tip açısından focus çok daha güzel geliyor. Fluence in görünüşü çok tuhaf. Önü bir acayip duruyor arabanın.
  • muhtemelen bu yıl sonunu gececek benim arabayı almam, dolayısı ile yıl sonu kampanyyaları da bitecek. ondan sonra, fiyat performans durumuna gore karar verecegim.
    hic olmadı hanıma diyecegim ki sec birini alalım :D
  • Fluence sahibiyim ve ince işçilikler dışında aracımdan inanılmaz memnunum.Bu sınıfta zaten her aracın artıları ve eksileri var.Fikir vermesi açısından şu yorumları okumanızı öneririm.

http://forum.arabatercih.com/fluence-hakkinda-yorumlarim

http://forum.arabatercih.com/fluence-test-surusu-ve-izlenimlerim

http://forum.arabatercih.com/ford-focus-test-surusu

• arkadaşlar ben de otomatik focus almayı düşünüyorum. alır almaz da LPG taktırıcam. bayi garanti bozulmuyor dedi.
    benim merak ettiğim bu araç 100 beygir. kullanan arkadaşlar aracın performansı hakkında bilgi verebilirlermi. örneğin düz yolda, rampa da bu araç nasıldır. uzun yolda sollamalar da nasıldır?
    kadran 240 ı gösteriyor. örneğin 190 a çıkabilirmi (yanlış anlaşılmasın hız meraklısı değilim). 0 araba ilk etapta nekadar fazla yakar acaba. bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • Bende 2009 otomatik Focus var 100PS olandan. Ben gayet memnunum performansından ama benimkinde LPG yok (henüz). LPG olsada çok aşağılara ineceğini zannetmiyorum performansın. Sollamalarda falan gayet iyi bence zaten araç 4 vitesli, yokuş çıkarken 3'e almak bayaa işe yarıyor. Sollamalardada 3'e alırsınız olmadı 2'ye alırsınız o zaman araç fırlıyor zaten. Ben kick-down yapmak yerine kendim vites küçültüyorum tiptronik özelliğinden dolayı. Zaten kick down yapıncada 2 vites birden küçültüyor bence.
  • yeni otomatik fluence aldım. hiçbir sıkıntım yok. fakat benzini diğer araçlara göre daha fazla yakıyor. bana bir sorun olmuyor ama bilgi vermek istedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreadknight

Focus eminim ki basımızı agritmayacak bir arac olur. Ama bu motor+bu sanziman istanbul trafiginde inanılmaz yakıyor. Aynı motor ve benzer sanzımanlı fiestamız 12lt'den asagı yakmıyor, dusunun B sınıfı, Focus'da en az o kadar yakacak.
    Renault her turlu 10%'a varan bir oranda az yakacaktır, herkes bunu bilir.
    Yakıtı LPg ile bir sekilde tolere edebilecegimi dusunuyorum ancak Focus'da 6 yılı bulan cok eski bir kasaya ve ic mekana sahip, yol tutus icin sertlestirilmis suspansiyonlar, dusuk ses yalıtımı ile birlesince netice pek iyi degil yenisi cıkınca iyice eski tadı verecek.
    Ama FORD da son tahlilde taş gibi araba, bakımını yap yağını koy yıllarca bin!
    Fluence o kadar sağlam olamaz diye düşünüyorum ????
    En son kıracam kafayı çok kararsızım...

Edit: imla

Focus alırsanız Yol tutuşu sağlam,Sürüş özellikleri sınıfına göre gayet iyi.. Ve genel anlamda daha oturaklı bir araç almış olucaksınız.. Fluencenin ciddi yol tutuş problemleri olduğunu ve Türkiyede üretildiğinden dolayı yer yer malzeme ve işçilik kalitesindeki ciddi sıkıntıları olduğunu biliyorum..

Yerinizde olsam Focus Otm.+LPG yi alırdım ve uzun süre kullanımı keyifli,yakıt derdide olmadan bir araca binmiş olurdum.

• Kesinlikle fluence akıllı tercih olur. Privilage versiyonunu alırsan kaliteli malzeme ve işçilik var. Oldukça geniş ve rahat. Yeni bir tasarım en az 5 - 6 sene kasa güncel kalır. Privilage de esp de var dolayısıyla yol tutuşuda oldukça iyi. Bir artısı da piyasada çok tuttu, 2. elde ne zaman istersen değerine satarsın...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.