Şimdi Ara

focus ses yalıtımı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
32.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Orhan Bey teşekkürler. Bu olaya kafayı taktım, muhakkak birşeyler yapacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: orhan38

evet çaresi var.. kapı fitilleri yeterli baskıyı yapmadığı için rüzgar sesi yapıyor. kapı fitillerinin içine kablo, sünger, serum vb. gibi bi şeyle takviye etmeniz gerek. ederseniz ses kesiliyor. motor sesi için de ziftli kağıt uygulaması kesinlikle sesi yarı yarıya azaltıyor.. tavsiye ederim
  • alpa endüstriyi arayıp sünger profili sordum.
    adamlar meğer ciddi rakamlarda üretim yapan ana firmaymış. Hani çok rica ettim en düşün 100mt sizin için özel üretiriz, o da işiniz görülsün diye dedi.

Bayi var mı alabileceğim diye sordum, olumlu yanıt alamadım.

Bu ürünü nerden tedarik edebiliriz bilgisi olan var mı?
    Yoksa akvaryum hortumu sokucam fitillere
  • Bende focusun gürültüsunden muzdaribim. Henüz yalıtım işine girişmedim ama yakında sanırım bir şekilde bu işi yapacağım. Şu an inernetten bu işi araştırıyorum, yalıtımcıları yakında bir gezeceğim.

Sizin bahsettiğiniz fitil meselesine gelince; şu yapılabilir:

Hıdavatçılarda, insaat malzemesi satan yerlerde (boya, musluk..vs satan yerlerde) kapı ve pencereler için çiftli kauçuk fitiller var (altı yapışkanlı ama sünger değil) bu çift olan fitilin altındaki bant kaldırılarak yapışan kısımlar bir birine yapıştıralarak 0.5 cm çapında bir silindir elde edilir. Ancak burada sıkıntı bu ürün yumuşak sayılır acaba fitilin içine düzgün girer mi bilemiyorum. Eğer çok yumaşak olursa fitiller yapıtırılmadan önce arasına ince bir tel koyarak yapıştırılırsa olur sanırım. Ben kafamdan böyle bir plan yaptım ama uygulamaya henüz geçmedim. Yakında bende bu işlere başlayacağım, bir aksilik olmazsa...

Bahsettiğim ürün için link:http://www.bizde.com/kaucuk-kapi-pencere-izolasyon-bandi-10-metre-widq1024285

quote:

Orijinalden alıntı: akustika

alpa endüstriyi arayıp sünger profili sordum.
    adamlar meğer ciddi rakamlarda üretim yapan ana firmaymış. Hani çok rica ettim en düşün 100mt sizin için özel üretiriz, o da işiniz görülsün diye dedi.

Bayi var mı alabileceğim diye sordum, olumlu yanıt alamadım.

Bu ürünü nerden tedarik edebiliriz bilgisi olan var mı?
    Yoksa akvaryum hortumu sokucam fitillere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burçak -- 22 Ocak 2011; 20:28:09 >

• Resminide becerebildiysem yükledim. Ben bu ürünü evin ahşap pencerelerine uygulamıştım. Isı yalıtımının yanında, dışarıdan gelen seside ciddi bir şekilde kesmişti. Kaydırıcı olarakta koşu bandı spreyi kullansak daha iyi olur gibi....Teorik olarak böyle düşünüyorum. Bakalım gerçekte nasıl olacak.

focus ses yalıtımı

focus ses yalıtımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burçak -- 23 Ocak 2011; 2:07:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burçak

Resminide becerebildiysem yükledim. Ben bu ürünü evin ahşap pencerelerine uygulamıştım. Isı yalıtımının yanında, dışarıdan gelen seside ciddi bir şekilde kesmişti. Kaydırıcı olarakta koşu bandı spreyi kullansak daha iyi olur gibi....Teorik olarak böyle düşünüyorum. Bakalım gerçekte nasıl olacak.

focus ses yalıtımı

focus ses yalıtımı

merhaba,
    resimdeki malzeme pek dayanıklı değil, ayrıca altındaki yapışkan aracın şartlarını soğuğa sıcağa güneş ışınlarına dayanamaz, bence pek sağlıklı olmaz.

• Bu uygulamadan sonra kapı kapanma kuvvetlerinin değişeceğini ve kapılarınızı çekerken çoğunlukla açık kalacağını da unutmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksiyasal

Bu uygulamadan sonra kapı kapanma kuvvetlerinin değişeceğini ve kapılarınızı çekerken çoğunlukla açık kalacağını da unutmamak lazım.

aynen katılıyorum çokta rahatsız edici bir gürültü yok rüzgar sesinden ziyada tekerlek sesini içeri daha çok alıyor bunun içinde serviste ses izolasyonu yaptırabilirsiniz ben arabayı alırken bana böyle bir teklif sunmuşlardı çünkü.
  • focus tdci az yakar çok kaçar , sesi tdi motordan azdır. passat dizel daha fazla ses alıyor mesela.

focus içeri motor sesini alır ama çok rahatsız edici değildir. dizellerin hepsi sesli çalışır. benzinli konforu beklemeyin nolursa olsun.
    focus yarı spor yarı aile arabası o yüzden performans ve konfor dengeli düzeyde. daha konforlu ya da daha performanslı rakipleri var ama bunda 2si de var. ses katlanır düzeyde yani
  • 1ncisi kapı pencere bandıyla aracın ses yalıtımı yapılamaz. hem uygulama olarak, hemde fayda olarak... bir kere dayanıklı olmaz ki su değmemesi gerekir...

focus un ses yalıtımına gelirsek;

ford genelde yol sesini içeri alır... 3 farklı sıfır model ford kullandım. Motor sesi pek rahatsız etmese de yol sesini içeriye fazlasıyla alır. Bunu en çok alanlardan biri de son kullandığım c-max 16 tdci ghia modeli. motor sesi yüksek hızda neredeyse duyulmuyor ama yol sesi bol bol geliyor. Yeni nesil fordlarda bu kesildi mi bilemem ama kesilmeyeceğini düşünüyorum çünkü yalıtım maliyetini kısan bir firmadır ford...
    İyi forumlar
  • Fordun seside neymiş. Focus dizelle üç gun yol gittim gram rahatsız olmadım. Bugün iş çıkışı arkadaşın slk 200 ile geldik beynim patladı o ne motor bögürmesi nasıl yol sesiydi anladadım, yol zor bitti. Çakmamıydı ? Çin malımıydı nasıl mersedesdi öyle. Sogudum birden..
  • herkes ayrı bir yöntemden bahsetmiş.
    peki bunları yöntem , maliyet ve cözüm oranları ile anlatabilecek teknik bilgisi olan bir arkadas varsa cok sevinirim.
  • şunu artık daha iyi farkettim sürücü koltuğundayken arabanın heryerinden ses geliyo sürekli titreşimler geliyo ama başka biri sürdüğünde aynı aracı herhangi bi ses duymuyorum aynı şekilde ben sürerken duydugum sesleri yanımda oturanın duyması için cok cok dikkatli dinlemesi gerekiyo nasıl garip bi araba bu focus
  • trend'ler biraz ses alıyor
  • selamlar
    2010ford focus 2010 otomatik 1600cc 100Hp aracım var.
    Rölantide çok sessiz değil, dışarıdan, içeriye ses girmiyor.
    ara hızlanmalarda motor gürlüyor, spor oto gibi ama sabit hızda gayet iyi.
    Çeşme otobanında cruise kontrol 130 ile çok rahat muhabbet ede ede yol alabiliyorsunuz.
    Lastik sesi durumu bu sınıftaki her araçta var, hatta japonlarda çok daha ciddi.
    Bende ki lastikler michelin energy ve arka çamurluk içlerine bagajdan ince yapışkan sünger kapladım, işe yaradı.
    İçeride de çift paspas kullanırsanız onun da faydası olur.
    Arka koltukun altına da sünger koymayı unutmayın.
    arka kapılardan rüzgar sesi araç yeniyken daha çok geliyordu, şimdi pek hissedilmiyor.
    Ama yol tutuş ve verdiği güven harika.
    Binenlerin hepsi aracı çok beğeniyor, güven veriyor.
    Kösele ayakkabı ile koşmak mı, spor ayakakbı ile koşmak mı? Focus spor ayakkabı ile koşmaya benziyor.
    Motorun üst kapağı maalesef nedense yok, o plastik motorun sesini bir miktar azaltabilecektir.
    Hatta bunu aksesuar olarak bulursanız kaçırmayın, takın.
    Lastik te çok öenmli, bir önceki arabamı ön takım ayarına götürmüştüm , sorun yok dediler, lastikleri değiştirdim ses kesildi.
    Focusa yumuşak lastik takın.
    Pütürlü asfaltta ise mondeo konforunu beklemeyin ama muadillerinin %80inden daha kötü değil, hatta bence şu an iyi.
    Şu an mini araç fiyatına Orta sınıf araç alabiliyorsunuz. Bence bu fiyata çok iyi.
    Kendini kanıtlamış, kronik rahatsızlıkları varsa çözülmüş bir kasa 2010-2011'ler.
    Dizellerinin gürültülü olduğunu duydum ama onlar da çok atak.
    Müzik sistemi de zaten hzı arttıkça kendi kendini arttıran tiplerden.

alt alta artıları, eksileri toplayıp değerlendirin.

• Arkadaşım normalde 207 hdi kullanırken başka şehirde Focus dizel kiraladım.Aynı motor olmasına ragmen aracımla Focustaki motor sesini bukadar içeri almasına çok şaşırdım.Megane,207 3008 dizel araçlar kullanmama rağmen focustaki ses izalasyonu olayı çok zayır.Bilgine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostplayer

quote:

Orijinalden alıntı: ksiyasal

Bu uygulamadan sonra kapı kapanma kuvvetlerinin değişeceğini ve kapılarınızı çekerken çoğunlukla açık kalacağını da unutmamak lazım.

aynen katılıyorum çokta rahatsız edici bir gürültü yok rüzgar sesinden ziyada tekerlek sesini içeri daha çok alıyor bunun içinde serviste ses izolasyonu yaptırabilirsiniz ben arabayı alırken bana böyle bir teklif sunmuşlardı çünkü.

kapı fitillereinin içine akvaryum hortumu sokun, hatırı sayılır bir şekilde ses azalacaktır.
  • ayrıca aracın sac kısımlarına, iç tarafları tabiki, halı altı bagaj altı davlumbaz üzerleri kapı içleri gibi yerlere bitümlü asfalt bazlı malzemeler yapıştırmalısınız bu malzemeler kendinden yapışkanlı hazır olanlarda olabiliyor ama sizlerde görmüşsünüzdür inşşatlarda kullanılan ısıtılarak yapıştırılan ziftli malzmeler çok idealdir araç bir müddet zift kokar ama zamanla geçer bilhassa tek tarafı aluminyum folyo kaplı olanları çok ertkilidir.
    Bu uygulamalar araçta oluşan ses rezonansını engelleyecek ve içerde oluşan ses daha az ve daha tok olacak.
    ayrıca, lastikleri söküp içlerine pütür sprey sıkmalısınız, her lastiğin içine yani çamurluk içlerine bir kaç kat uygularasanız lastik sesini büyük ölçüde kesersiniz.
  • Evet Ford Focus un gürültü sorununu ben de biliyorum. Arabam focus değil ama bir keresinde 2.0 Ghia ve 1.6 focuslara bindim, ikisinde de çok gürültü vardı, hele 2000 motorlu olana 2003 yılında binmiştim, o zamandan bu zamana bir şey değişti mi bilmiyorum ama 2.0 motolu bir arabaya yakışmayacak bir gürültü vardı.
  • Ben daha önce yalıtım yaptırmıştım. İlgilene arkadaşların belki işine yarar..
    http://forum.donanimhaber.com/m_33098480/tm.htm
  • focus 1 den sonra 2 arasindaki en buyuk ses farkini soyle aciklayabilirim.. 1 de motor ve yol sesi iceri giriyordu ama cok rahatsiz etmiyordu, 2 de yol sesi ozellikle kotu yolda inanilmaz fazla. bir saatlik yolculuk esnasinda neredeyse araci yolda birakacaktim.. yanliz 1 deki kadar ruzgar sesi yok ama lastik sesi fazla.. oyle boyle degil .. aracta fi tarihinden kalma simdi bile hatirlayamadigim kabak lastikler var ilk firsatta onleri iki adet michelinle degistirecegim, fayda etmese araci degistirecegim... ne diyim araca yolcu almak istemiyorum alsamda hiz yapmamaya kotu yola girmemeye ugrasiyorum.. sen o kadar para ver traktor vari araca bin.. olacak sey degil..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.