Şimdi Ara

focus ses yalıtımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
32.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    son kasa focus için çok ses aldığı söyleniyor.2004 model vectraya göre çok yüksek bir düzeyde mi.sese karşı hassasızım rahatsız eder mi.

• ve dikkatimi çeken diğer bir konu koltuk yükseklik ayarı için herhangi bir kol görmedim.yükseklik ayarı yok mu
  • ford araclari ozelliklerinden dolayi ses alan araclardir.. bu aracin kotu olmasindan degil motor sesinin duyulabilmesi acisindan planlanmis ve yapilmistir.. eger sesden rahatsiz oluyorsaniz uzak durun.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

ford araclari ozelliklerinden dolayi ses alan araclardir.. bu aracin kotu olmasindan degil motor sesinin duyulabilmesi acisindan planlanmis ve yapilmistir.. eger sesden rahatsiz oluyorsaniz uzak durun.....

Neden böyle birşey planlanmış olabilir ki..

Peki genel anlamda kullanıcılardan alıpta, sırf bu nedenden dolayı çok rahatsız olan var mı..

Bende almayı düşünüyorum..

Kullanıcılardan yorum bekliyorum..

Bakıp geçmeyin. En azından bir yorum yapın ses ile alakalı olarak..
  • öncelikle ford forumunun duyarsız kişilerle dolduğunu gördüm.daha yardımsever olmanızı beklerdim.
    ses konusunda eğer sadece motor sesi alıyorsa sorun değil ama yol ve rüzgar sesi hakkaten rahatsız edici olur.
  • 2010 model 5500 km'de Focus Hb Collection model Benzinli bir araç aldım.Araca ilk bindiğimde aracı dizel zannettim.Motor sesi gerçekten çok rahatsız edici şekilde duyuluyor.İşin garip tarafı eski aracım 2002 model Focus Ghia HB benzinliydi ve o araçta bile motor sesi bu kadar rahatsız etmiyordu,hatta hiç rahatsız etmiyordu.
    Sessizliğe önem verenler için ford focus benzinli motoru iyi bir seçenek olarak durmuyor.
    Motor ve yol sesinin yalıtımla engellendiğinden felan bahsediyorlar ama ne kadar engelleniyor ve maliyeti nedir tam olarak bilemiyorum.
  • 2006 ford focus ghia diesel arac kullanıorum, eger motor sesini onemsiyorsanız, ford focus size hitap etmiyor demektir, tabiki aractan araca, kullanım RPM lerine gore motor sesi fark ediyordur, ama RPM 2000 ne cıktıgı zaman(ivmelenirken) camlar acık ise motor sesi sizi baya rahatsiz eder,camları kapatıp muzigi bi miktar acarsaniz,cok diil Volume gostergesi 8 9 da cıkması yeterli, motor sesi duyulmaz, ama herzaman bu sekilde aracı kullanamazsınız.
    Otoyolda kullanırken,hızınız 80 cıvarını gectikten sonra,ivmelenmiyorsanız aractan rahatsız edicek miktarda ses cıkmaz,tabi bu Ruzgar ve otoyoldaki diger aracların ve lastiklerin sesinin yukselmesinin de katkısı var.Ama genel olarak otoyolda sesi onemsenmicek düzeylerde oluyor.Ama dedigim gibi aracın ivme halinde cıkardıgı ses kayda deger db degerlerine sahip.
    Diger taraftan ruzgar ve lastik seslerine gelmek gerekirse, cok uzatmadan sunu soliyebilirm ki , aracınızla 160 km/saat hızını gecerseniz, kayda deger miktarda ruzgar sesi alırsınız. Tabi rüzgar sesini dusnurken aynı tipteki diger araclarla kıyaslamanızı oneririm, focus II deki ön kaporta mukavemet degeri , cogu aractan daha yuksektir, tabi bu ses gibi istenmeyen etkilerde yaratacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TAVAN SES YALITIMI
    13 yıl önce açıldı
    206 Ses Yalıtımı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

ford araclari ozelliklerinden dolayi ses alan araclardir.. bu aracin kotu olmasindan degil motor sesinin duyulabilmesi acisindan planlanmis ve yapilmistir.. eger sesden rahatsiz oluyorsaniz uzak durun.....

Peki genel anlamda kullanıcılardan alıpta, sırf bu nedenden dolayı çok rahatsız olan var mı..

ozellikle focus modeli sportif dusunuldugunden surucunun bundan en fazla sekilde haz alabilmesi adina motor sesi iceriden duyulacak sekilde izolasyon yapilmis. soyleki motor sesinin daha iyi cikmasi adina bazi araclarda cok gereksiz bir aparat bile var motorda. ben focus kullaniyorum ve motor sesi ozellikle ivmelenmelerde bana keyif veriyor.. iceri giren motor sesinin icerde kalip ugultu yapmamasi icin aracin yan ve alt izolasyonuda iyi degildir buda ruzgar ve yol sesi olarak geri doner. iyi bir lastikle yol seside azaltilabilir ama ruzgar sesi ozellikle yuksek hizlarda kendini belli eder..soylediklerimi egerki porche binerseniz daha iyi anlasilacaktir..ozellikle turbo acildiktan sonra motorun bogurmesi anlatilmaz yasanir focusunkide bunun gibi bisi..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

ozellikle focus modeli sportif dusunuldugunden surucunun bundan en fazla sekilde haz alabilmesi adina motor sesi iceriden duyulacak sekilde izolasyon yapilmis. soyleki motor sesinin daha iyi cikmasi adina bazi araclarda cok gereksiz bir aparat bile var motorda. ben focus kullaniyorum ve motor sesi ozellikle ivmelenmelerde bana keyif veriyor.. iceri giren motor sesinin icerde kalip ugultu yapmamasi icin aracin yan ve alt izolasyonuda iyi degildir buda ruzgar ve yol sesi olarak geri doner. iyi bir lastikle yol seside azaltilabilir ama ruzgar sesi ozellikle yuksek hizlarda kendini belli eder..soylediklerimi egerki porche binerseniz daha iyi anlasilacaktir..ozellikle turbo acildiktan sonra motorun bogurmesi anlatilmaz yasanir focusunkide bunun gibi bisi..

porsche tamam kabul de focusdaki sesin hiç de öyle zevkle alakası olduğunu sanmıyorum. siz bunu nerden duydunuz? elinizde ciddi bir kaynak var mı? varsa görmek isterim doğrusu.

• arkadaslar merhaba galıba sıtenın lınk ı degısmıs yenı lınk ı vereyım

http://alpaendustri.com/elastomer/silikon-sunger-profil.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: tirhakah

arkadaslar merhaba galıba sıtenın lınk ı degısmıs yenı lınk ı vereyım

http://alpaendustri.com/elastomer/silikon-sunger-profil.html

şimdi son durum bu mudur?

anten kablosuna baktığımda olmaz demiştim, izoleli çelik halat denemeyi düşünüyordum.
    Fakat bu ürün sanki ford'un (gövdeye montajlanmış kapı fitillerinin dış kısıma bakan iç yuvasından geçen) kullandığı malzeme ile benzer gibi. Daha uygulanabilir bir alternatif ürün olarak gözüküyor.

Eğer deneme-yanılma itibariyle ses yalıtımında belirgin bir sonuç veriyorsa bende bu ürünü tercih edicem.

• slm arkadaşlar konuyla alakası yok ama bende focus 1 war eksozdan güzel ve tok bi ses almak istiyorum eksozu çivi ile delsem 3 -4 yerinden bi değişiklik olurmu yada bu işlemin motora felan bi zararı olurmu yada başka bi fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim
  • 2010 focus tdci bugün kullandım,ve formdaki arkadaşa hak veriyorum resmen tıraktör gibi içine ses alıyor yanlız yol tutuşu ve yakıt ekonomisi ile konforuna söylenecek bir söz yok çok başarılı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat_1985

slm arkadaşlar konuyla alakası yok ama bende focus 1 war eksozdan güzel ve tok bi ses almak istiyorum eksozu çivi ile delsem 3 -4 yerinden bi değişiklik olurmu yada bu işlemin motora felan bi zararı olurmu yada başka bi fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim

??
    motora zarari olurmu bilemem ama cevreye zarai olacagi kesin, birak oyle kalsin???
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_b

2010 focus tdci bugün kullandım,ve formdaki arkadaşa hak veriyorum resmen tıraktör gibi içine ses alıyor yanlız yol tutuşu ve yakıt ekonomisi ile konforuna söylenecek bir söz yok çok başarılı .
  • herkes motor sesinden bahsetmiş. bence motor sesinden ziyade yol sesi facia..ama ben yalıtımla aştım sorunu..
  • Focusun arka koltuğunda otururken bir cam açık kalmış gibi ses geliyor. Hiç abartmadan söylüyorum.
    Bunun spor duruş, motor sesinin güzelliği ile alakası yok. Ne yazıkki focus yalıtımda kötü. Umarım yeni yeni kasada düzeltirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyildiz2

Focusun arka koltuğunda otururken bir cam açık kalmış gibi ses geliyor. Hiç abartmadan söylüyorum.
    Bunun spor duruş, motor sesinin güzelliği ile alakası yok. Ne yazıkki focus yalıtımda kötü. Umarım yeni yeni kasada düzeltirler

bu sorun bendede var 15 bin km bakımında göstericem sol arka kapıdan çukurlu yada bozuk yollara girince takır tukur sesler geliyor diğer kapılarda öyle bir problem yok nedeni nedir servise gidince öğrenicem. Motor sesi ve rüzgar sesine gelince evet maalesef o problem var...
  • Bende focus aldım. Gerçekten çok gürültülü. Şehir içinde düşük hızlarda motor sesi duyuluyor. Ancak mucırlı (pütürlü) asfaltta 90 nın üzerinde giderken motor sesi hiç duyulmuyor. Çünkü yol sesi daha felaket. Doğrusu ben motor sesine razıyım. Eğer gövde kısmını, zeminden başlayarak iyi bir yalıtım yapılırsa yol sesi kesilsin yeter. Dün arabayı bir arakadaşım kullanıyordu 100 le pütürlü asfaltta, telefon görüşmesi yapamadım. Arabadaki gürültüden dolayı karşıdan gelen sesi duyumadım.

Kısaca arabadan yol gürültü dışında memmunum. Ancak anlamadığım şey bu üretici firma için çok mu zor? Arabayı üretirken belki 200 dolarlık maliyetle yapılacak iş, şimdi bize en az 1000 tl ye mal olacak. Önceki gün aynı yoldan hyundaki era ile geldik, focus kadar gürültü yoktu (yaklaşık ikisinde de aynı hızlarla seyredildi.).

Arabının bütün koltuklarını söküp, zemine kaliteli bir izalasyon yapılırsa, yol gürültüsü ciddi şekilde azalır mı?

Tecrübeli arkadaşlar paylaşımda bulunursa yararlı olur.

Selamlar...

• evet çaresi var.. kapı fitilleri yeterli baskıyı yapmadığı için rüzgar sesi yapıyor. kapı fitillerinin içine kablo, sünger, serum vb. gibi bi şeyle takviye etmeniz gerek. ederseniz ses kesiliyor. motor sesi için de ziftli kağıt uygulaması kesinlikle sesi yarı yarıya azaltıyor.. tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.