Şimdi Ara

Ziebart ses yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
40.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar honda civic es 2006 model aracıma tüm gövde ziebert ses yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum...300 dolar gibi bir ücrete yaptıracğım..
    özellikle honda civic kullanıcıları bunu yaptıranlardan sonra diğer araçlarda bunu yaptıralardan yorum bekliyorum..servis mutlaka işe yarayacağını ziebert %50 civarında sesi keseceğini iddia ediyor.
    bu konuda ne dersiniz..yaptırmaya değer mi özellikle alttan gelen yol sesi ve rüzgar sesi konusunda başarılı olur mu....

• ses yalıtımı kalitesine göre başarılı olur
    ama zibeart zaten iyi kesinlikle başarılı ve sağlam olur
    eğer memnun kalırsan yaz ki bende yaptırmayı düşünüyorum
  • bende de aynı model araba var aralıkta aldım ve ses yalıtımı konusunu ben de düşünüyorum. anladığım kadarıyla bu yalıtım işinin en fayda verdiği araba civic çünkü yalıtım konusunda bir takım zafiyetleri var fakat ben arabayla fazla yol yapamadım ve uzun zamandırda karlardan dolayı kullanamıyordum aradaki farkı net olarak anlayabilecek kadar arabayı kullanmadan da yalıtım işine girmek istemşyorum . yaptırdıktan sonra yorumlarını yazarsan sevinirim. bir de yakıt tüketimini yazarsan sevinirim benim araba şu an 1600 de ve şehir içi 8.6- 8.8 gibi bir değer yakıyor bu km den sonra arabanın yakış değerlerinde bir düşme beklenir mi?kazasız günler dilerim
  • yakıtı gayet iyi..şehir içişnde bir depo 600-650 km arası yapıyorum..yalnız istanbul dışında oturuyorum...
    ziebart yetkilileri biz bu yalıtımı en çok japon otomobillerine yapıyoruz dedi...çünkü japon otomobillerinden bu tür şikayetler varmış diyorlar...%50 civarı işe yarar dedi...tabii denedikten sonra anlarız bunu..kısmetse önümüzdeki hafta yaptıracağım...sonuçları size bildiririm.ç.ama aslında biraz da şüphelerim var...sonuçta o kadar para verecm..bu işi yaptran ve sonuç alan varsa gözüm kapalı gidip yaptıracam...
  • 2005 model Honda Civic HB var bende. Ziebart yaptırdım komple.
    %50 fark olmaz, ama biraz etki ediyo.
    belki %20
    Ayrıca mümkünse desibel ölçümü yaptır, koruma öncesi ve sonrası.
    Yalnız bu desibel ölçen aletler pek bulunmuyomuş, ben bulamamıştım.
    desibel değerleri ayrıca exponential artar :) yani 100 ile 95 arasında büyük fark vardır.....
  • aquitaine dostum,

%20 tatmin etmez sanırım..yani yaptırmaya değecek bişi gibi değil o zman ne dersin...civic hb ile civic sedan aynı özelliklere sahip bence...yaptırıp da hayal kırıklığı da var ayrıca...
    özellikle kötü zemimli yolda giderken bu fark hissediliyor mu sence
  • HB'ler, arka taraftan gürültüyü sedanlardan fazla alır.. Bunuda gözönünde bulundurmak lazım.. ve HB'lerde o kısımda ziebart yalıtımından çok fayda görecek bir işlem yapılmıyor bildiğim kadarıyla..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TAVAN SES YALITIMI
    13 yıl önce açıldı
    206 Ses Yalıtımı
    3 yıl önce açıldı
    ZİEBART SES YALITIMI !
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir ay önce ben de honda civic veya city almayı düşünmüştüm.Ancak, yaptığım test sürüşünde gerek city, gerekse civic'in içeriye megan'dan daha fazla ses aldığını görünce biraz araştırma yapmıştım. Bir arkadaş renault brodway'e ziebart'ta ses yalıtımı yaptırmış. Servistekilerin dedikleri kadar olmasa da gürültüyü biraz kestiğini, sonuçtan genel olarak memnun kaldığını söylemişti.
    Ziebart'ın bu alanda kaliteli hizmet verdiğini öğrenmem sonucunda, yeni aldığım megan'a koltuk döşeme ve vinil koruması yanında, ön cam ve aynalara su itici kaplama yaptırdım. Serviste görevliler özellikle ön cam su itici kaplamasından çok memnun kalacağımı söylediler. Ancak, geçen gün yağmur yağınca, acaba benim arabaya ön cam su itici kaplaması yapmadılar mı? diye kuşkuya düştüm. Çünkü şöyle bir baktığımda, ön cam ile arka ve yan camlar arasında bir fark göremedim. İlk fırsatta servise gidip bu konuyu görüşmeyi düşünüyorum. Koltuk ve vinil kaplamalarının faydalı olup olmadığını ise henüz bilmiyorum. Yani kısaca anlatmak istediğim, ziebart bu konuda iyi bir marka ama yine de ses yalıtımı yaptırmadan önce bu konuda daha önce ses yalıtımı yaptıran bir kişiden fikir almak, hatta servise gidildiğinde, biri ses yalıtımı yapılan diğeri ses yalıtımı yapılmayan iki bulunabilirse, test edilmesinde fayda olabilir.

• bence mühim olan verilen paraya değecek bir işlem yapılıyor muçççziebartın dediği aracınızı da koruyan bi işlem yapıyoruz diyor.ama benim öncelikleistediğim sesin kesilmesi...eğer tatmin olmayacaksam yaptırmayacğım.
  • %50 olmasa da, bayağı bir azaltıyor sesi. Ben de 2006 Civic ES'ime tam gövde yalıtımı + boya koruma + koltuk koruma yaptırdım Ziebart. Toplam 800 YTL civarında tutmuştu, 10 taksit mi ne yapmışlardı, kredi kartımda, şimdi tam hatırlamıyorum.

Yalıtımı bir kere yaptırdım. Ömürlüktür zaten, bir daha yaptırmam.

Koltuk/ ön panel korumasını belki iki yılda bir yenilerim (koltuklar açık bej renginde, iki yılda kirlenmiş olur herhalde).

Boya korumasını her yıl yeniletmeyi düşünüyorum.
  • uğurbjk dostum,
    benimki de civic 2006....
    yalıtımdan önceki ve sonraki farkları söyleyebilirmisin..
    mesela arka davlumbaz olmadığı için arka tekerleklerden gelen yıol sesi kesildi mi..
    ya da bozuk yollrda içeri gelen ses kesildi mi..yüksek hızlarda rüzgar sesi ile birleşen sesler kaybıoldu mu....kaybolmadı ise en azından rahjatsız edici boyuttan çıktı mı....
    daha fazla ayrıntı versene...ayrıca yaptırmaya değer mi..tavsiye edermsin
  • bu ara tüm gövde ses yalıtımını 400 ytl ye yaptıklarını söyleyeyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aquitaine

Ayrıca mümkünse desibel ölçümü yaptır, koruma öncesi ve sonrası.
    Yalnız bu desibel ölçen aletler pek bulunmuyomuş, ben bulamamıştım.
    desibel değerleri ayrıca exponential artar :) yani 100 ile 95 arasında büyük fark vardır.....

basit bir telefon ama symbian işletimli olacak nokia 6600 gibi ve sound monitor diye bir programla kolayca hallaedebilirsin....
    programı cep forum sitelerinde bulabilirsin...

• http://forum.donanimhaber.com/m_5251516/tm.htm 'dan anaşılacağı üzere ben de yaptırıcam. '91 Civic. Ama hala kararsızım. İndirim alırsam yaptırırım. Bu ara 400 dediğin, bu ara indirim filan mı var?

Gürültünün ölçü birimi yok. İnsanı rahatsız eden desibel değil, sesin tınısı ve ritmidir. Ayrıca telefonun hassas ölçebileceğini hiç sanmıyorum.
  • İzalasyon için kullanılan malzeme nası bişeydir ve aracın neresine uygulanıyor bilen gören varmı?
  • arkadaşlar eşime Colt CZ3 aldık. Arabayı alır almaz Ziebart'a çektik 350 YTL'ye gövde altı, tekerlek yuvaları, kapı içleri ve motorla kokpit arasındaki bölgeye izolasyon yaptırdık. Zaten hizmeti paket olarak alıyorsunuz özellikle buralara yapın demedim. Ama dikkat etmeniz gereken arabanız garanti kapsamındaysa yanınızda yetkili servisten bir yetkili götürün biz öyle yaptık. Colt gibi bir gürültü makinesi için olmazsa olmaz bir uygulama ve çok başarılı oldu. Yalnızca yaptırdıktan sonra arabada izolasyon malzemesinin dayanılmaz kokusuna bir süre katlanmanız gerekiyor. hala çok pis kokuyor.
  • milchschnitte

ARKADAŞIM bendede colt var ve bende yaptırdım bana mail adresini ver yada biraz bu işlemi hangi ziebart istasynunda yaptırdınız
    bana bilgi verirseniz çok sevinceğim saygılarımla
    yada hangi mitsubishi bayiinden aldınız
  • Hazemeteo,ben daha öncede söylemiştim sanırım ziebart yalıtımı yaptırdığımı.%20 gibi faydası oluyor ve buda azımsanacak bir rakam sayılmaz.Ben komple yaptırdım kapı içlerine bile yaptırdım.Kapı sacları bile daha bi tok oldu.Genel uğultu azaldı.Arkalardan gelen teker uğultusuda azaldı.Bende maşpiyel spoileri yoktu onuda taktırınca kum ve çakılların sıçrama seside azaldı hatta kayboldu gibi.yalnız belirtildiği gibi uzunca bir süre zift gibi kötü kokusuna katlanmanız gerekiyor aşağı yukarı 3-4 ay gibi sürüyor kokusu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hazemeteo

uğurbjk dostum,
    benimki de civic 2006....
    yalıtımdan önceki ve sonraki farkları söyleyebilirmisin..
    mesela arka davlumbaz olmadığı için arka tekerleklerden gelen yıol sesi kesildi mi..
    ya da bozuk yollrda içeri gelen ses kesildi mi..yüksek hızlarda rüzgar sesi ile birleşen sesler kaybıoldu mu....kaybolmadı ise en azından rahjatsız edici boyuttan çıktı mı....
    daha fazla ayrıntı versene...ayrıca yaptırmaya değer mi..tavsiye edermsin

Alttan ve arkadan gelen sesler bayağı bir azaldı. Şasinin motor tarafına gelen kısmına da, açık gördükleri yerlere yaptıklarını söylemişlerdi. Motorsan da rahatsız edici ses yok -ki ben zaten, motor J9'daki gibi içeride olmadıkça, seviyorum motor sesini.

Bu çerçevede, öneririm yalıtımı. Ancak, ne bileyim, mesela Passat'taki gibi bir sessizlik beklenmesin.

Bir de, hız 120-130 olduktan itibaren rüzgar sesi hissediliyor ya. Yalıtım en yüksek olarak kapılarla sınırlı kaldığından, ses sanırım camlardan veya tavandan gelmeye devam ediyor. Buna yapılabilecek pek bişey yok. Ama tekerlerden, ve dolayısıyla zeminden gelen ses azaldı bir miktar.

Maddi duruma bağlı olarak yaptırmak lazım bence. alt yalıtım çamurdan ve taşlardan filan kaynaklanabilecek yıpranmaları da önler. Alttan tüm eklem yerlerinin filan paslanmasını önleyen bir koruma sistemi daha yapacaklardı. Ama o sıralar araba için harcayabileceklerimin sınırına gelmiştim, dolayısıyla bunu yaptıramadım. Birkaç gün sonra bir yıllığına dış göreve gidiyorum. Para biriktirip geleyim bi, o zaman bu tür ayrıntılar da girişeceğim.

• corolla'ya Ziebart ses yalitimi yaptiran oldu mu? farkini soyleyebilir mi?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.