Şimdi Ara

mazot lekesi nasıl çıkar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
34.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bagajda bidon dolusu mazot vardı,kapaktan sızmış,heryere dağılmış,arka koltuğa kadar gelmiş zannedersem,

önce bagajdan başladım temizliğe,
    bagaj halısını çıkardım
    şampuan deterjan falan denedim,ama hala koku var üzerinde,

nasıl çıkaracam bu kokuyu,kahve çıkarır diyenler var

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mazot Lekesi Nasıl Çıkar?

Mazot lekeleri, giysilerde, halı veya döşemelerde inatçı olabilir. Neyse ki, bu zorlu lekeleri çıkarmak için kullanabileceğin birkaç etkili yöntem mevcuttur.

Giysilerden Mazot Lekesi Çıkarma

• Bulaşık Deterjanı: Lekeye bol miktarda bulaşık deterjanı sür ve ılık suyla durulamadan önce 30 dakika kadar beklet.
    • Okaliptüs Yağı: Bir pamuğa okaliptüs yağı sür ve lekeyi hafifçe ovala. Ardından, lekeyi çıkarmak için ılık suyla durula.
    • Kabartma Tozu: Lekelere kabartma tozu dök ve bir gece beklet. Sabah, vakumla veya süpürgeyle kabartma tozunu temizle.

Halılardan ve Döşemelerden Mazot Lekesi Çıkarma

• Bulaşık Sabunu ve Su: Bir kase ılık suya birkaç damla bulaşık sabunu ekle. Bir süngerle lekeyi temizle ve ardından temiz bir bezle durula.
    • Okaliptüs ve Beyaz Sirke: Eşit miktarlarda okaliptüs yağı ve beyaz sirkeyi karıştır. Lekeyi temizlemek için bir bezle nazikçe uygula. Ardından, ılık suyla durula.
    • Profesyonel Yardım: Özellikle büyük veya inatçı mazot lekeleri için profesyonel halı veya döşeme temizleyicisinden yardım alman gerekebilir.

Mazot lekelerini çıkarırken aşağıdaki ipuçlarını aklında bulundur:

• Lekeyi en kısa sürede tedavi et.
    • Her zaman önce küçük, görünmeyen bir alanda leke çıkarma yöntemlerini test et.
    • Lekeleri ovma, çünkü bu lekeyi daha derine itebilir.
    • Lekeyi çıkarmak için temiz bir bez veya sünger kullan.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun. Mazot en zor temizlenen maddelerden biridir. Pompacılara, kamyon şoförlerin kıyafleterine falan bakarsanız, yıkandığı halde mazot değen yerlerin devamlı kirli olduğunu görürsünüz. Benzin temizliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 4 Şubat 2012; 19:34:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Geçmiş olsun. Mazot en zor temizlenen maddelerden biridir. Pompacılara, kamyon şoförlerin kıyafleterine falan bakarsanız, yıkandığı halde mazot değen yerlerin devamlı kirli olduğunu görürsünüz. Benzin temizliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

benzin temizliyor da.. kokuyu çıkarıyor mu?
  • Benzin mazotu çözerse ve mazot döşemenin derinliklerine kadar nüfuz etmemişse koku da çıkabilir. Olmazsa endüstriyel leke çıkarıcılar bir umut olabilir.
  • Batman plakalı tanker çalışan bir tır almıştık inanaın koltuklara kadar mazot kokusu sinmişti berbat bir haldeydi. Ankara'da bir oto kuaföre verdik 2 gün kaldı araç sonunda fuar aracı gibi oldu iyi bir oto kuaför işinizi halledebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Batman plakalı tanker çalışan bir tır almıştık inanaın koltuklara kadar mazot kokusu sinmişti berbat bir haldeydi. Ankara'da bir oto kuaföre verdik 2 gün kaldı araç sonunda fuar aracı gibi oldu iyi bir oto kuaför işinizi halledebilir.

ya fiyatı hocam?

dışarı çıkıyorum şu an,var mı tavsiyeniz sonax'ın ürünlerinden falan

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Batman plakalı tanker çalışan bir tır almıştık inanaın koltuklara kadar mazot kokusu sinmişti berbat bir haldeydi. Ankara'da bir oto kuaföre verdik 2 gün kaldı araç sonunda fuar aracı gibi oldu iyi bir oto kuaför işinizi halledebilir.

ya fiyatı hocam?

Bi 600 vermiştik ama o tır aracı sonuçta. ürün olarak yardımcı olamayacağım ama Ankara'da iseniz oto kuaförün adresini verebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

ya fiyatı hocam?

Bi 600 vermiştik ama o tır aracı sonuçta. ürün olarak yardımcı olamayacağım ama Ankara'da iseniz oto kuaförün adresini verebilirim.

kuaför olmaz hocam,
    benim de bagaj+arka koltuk,
    150 lira tutar gibime geliyor,
    kendi imkanlarımca temizlemeye çalışacağım

• bolca mintax işinizi görür bol su ile durulayın sonrada..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ya fiyatı hocam?

kuaför olmaz hocam,
    benim de bagaj+arka koltuk,
    150 lira tutar gibime geliyor,
    kendi imkanlarımca temizlemeye çalışacağım

Sonucu paylaşırsanız sevinirim iyi akşamlar

• Piyasada satılan ürünlerle baya zor olur

en iyisi şu aleti kullanan bir yer bul derim uygun fiyata yaptırırsın

malzemeye vereceğin parayla yaptırırsın bu alet cok değşet birşey ne var ne yok temizliyor yani

• İşi uzmanlarına bırakın derim kendiniz uğraşmayın sonu hüsran olur hatta daha beter olur kuaföre vereceğiniz 150-200 liradan daha fazla zarar verirsiniz, en basitinden az bir yerde değil o kadar yeri biranda nasıl kurutacaksınız daha beter koku yaparsınız hatta nemli döşeme içi çürür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Piyasada satılan ürünlerle baya zor olur

en iyisi şu aleti kullanan bir yer bul derim uygun fiyata yaptırırsın

malzemeye vereceğin parayla yaptırırsın bu alet cok değşet birşey ne var ne yok temizliyor yani

+1

• kuaföre gerek kalmadı,
    yıkamacı arkadaşı aradım,
    tazyikli su ile yıkamam gerektiğini söyledi,biraz kosla ile ovup,duvara dayayıp yıkanacakmış,
    anca böle çıkar dedi

tavsiyeleriniz için teşekkürler
  • Merhaba, probleminiz çözülmezse yardımcı olabilirim. Meguiars ürünleriyle 120 TL'ye detaylı iç temizlik hizmeti veriyorum . Probleminiz devam ederse bana pm atmanız yeterli.
  • arkadaşlar geçen arabama zift bulaştı temizlerken mazot kullandım ve mazotta pantolonuma ve t shirtime bulaştı yıkadım lekesi gitti ama kokusu var nasıl giderebilirim kokuyu
  • Mazot lekesi ve kokusu icin cozumunuz nedir arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

Mazot lekesi ve kokusu icin cozumunuz nedir arkadaslar
    yukarıda var tavsiyeler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Var da kesin sonuc lazim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

Var da kesin sonuc lazim
    o yok işte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.