Şimdi Ara

ses yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl yapacam bu ses yalıtımını odama?yöntemler nedir?

• Heryeri ziftler çiftkat köpük döşersin
  • sinemalardaki sünger maddelerden bulmak lazım.Ben de çok istiyorum, oyunda olsun, müzikte ya da filmde olsun çok lazım oluyor.Gecenin bir vaktinde ses malum bir yere kadar açılıyor.
  • sünger olayını biliyorumd! normaş süngermi nasıl sünger bilgim yok işte
  • En ucuz yolu:
    30luk yumurta kaplari kullanabilirsiniz,
    girinti ve cikintilari yuzunden sesi kirar, boylece bir nevi yalitim yapmis olur,

tabii daha saglam istiyorsaniz altina,yanina kopuk kullanin.
  • Benim bir arkadaş var biraz manyak da... Gecenin bir vakti blues tutturuyor... Müzikle iyi ilgileniyor. O odasını tamamen üçgen süngerle kaplamış.
  • evet bahsettiğim sistem o.Müzik Stüdyolarındaki gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TAVAN SES YALITIMI
    13 yıl önce açıldı
    Ziebart ses yalıtımı
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • üçgen süngerde ne peki?
  • en iyi ses ve ısı yalıtımını hava kabarcıkları sağlar.

burdan yola çıkarak istediğin gibi bi ses yalıtımı yapabilirsin.
  • ses yalıtımı o kadar da basit bi olay değil, ayrıca sağlam bi yalıtım için paraya biraz kıymak gerekiyor
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by alsak</i>
    <br />ses yalıtımı o kadar da basit bi olay değil, ayrıca sağlam bi yalıtım için paraya biraz kıymak gerekiyor
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

evet ses yalıtımı işte o kadar basit [:(!]
  • ses bi titreşim hareketi sonucu oluşur ve dalgalar şeklide yayılır.
    eğer sen bu titreşimi sönümlersen ses dalgaları zayıflar. ve ses şiddeti sıfıra doğru gider.

yukarda bi arkadaş bahsetmiş. yumurta kablarını odanın duvarlarına monte et. üstüne estetik olması bakımında bi bez veya perde gibi bişey geçir.
    ses yalıtımı dahada artırmak istiyorsan bezle kutular arasına sünger yerleştir.

tamam işte.

artık o odada müziğin sesini istediğin kadar açabilirsin.

ama hala sesin geçebileceği bazı yerler var. mesela kapı ve pencerelerden geçer.
    zemin ve tavandan da ses geçebilir.

tavanı da kaplayabilirsin ama zemin için ne yapabilrsin onu bilmem.
  • sonradan zemını yalıtmak basıt bır olay değildir sanırım gecende bır ıs ıcın santıyeye gıttıgımde duvarlar ve zemın tamamen yumurta kabına benzer bır madde ıle kaplanmıstı yalıtım ıcın yapıldıgını dusundum ama ne yalıtımı tam bılemıyorum plastık bır madde ıdı ama adamlar ısın basında yapmıslar bu ısı.
    sonradan yapılacak yalıtımın en ıyısı bence estetık olarakta dusunecek olursak,pıyasada alcıpana benzer bır madde var ızocam ıle 8 santımetre kadar kalınlastırılmıs ve cesıtlı ebatlarda bunlarla duavr kaplanıyor ve yenıden gereklı ıslemler yapıldıkdan sonra boyanıyor duvarlar.
    ve odanın yalıtımı ısı ve ses e karsı yalıtılmıs oluyor tabı bu anlattıgım evler ıcın yapılacak ıyı bır yalıtım ıcın.
    dusuncelerım bunlar.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by 9814515</i>
    <br />sonradan zemını yalıtmak basıt bır olay değildir sanırım gecende bır ıs ıcın santıyeye gıttıgımde duvarlar ve zemın tamamen yumurta kabına benzer bır madde ıle kaplanmıstı yalıtım ıcın yapıldıgını dusundum ama ne yalıtımı tam bılemıyorum plastık bır madde ıdı ama adamlar ısın basında yapmıslar bu ısı.
    sonradan yapılacak yalıtımın en ıyısı bence estetık olarakta dusunecek olursak,pıyasada alcıpana benzer bır madde var ızocam ıle 8 santımetre kadar kalınlastırılmıs ve cesıtlı ebatlarda bunlarla duavr kaplanıyor ve yenıden gereklı ıslemler yapıldıkdan sonra boyanıyor duvarlar.
    ve odanın yalıtımı ısı ve ses e karsı yalıtılmıs oluyor tabı bu anlattıgım evler ıcın yapılacak ıyı bır yalıtım ıcın.
    dusuncelerım bunlar.

elbette .
    daha profesyonel sistemler var.

biz ucuz yollu nasıl yapılır onu anlatıyoruz.[bandt]

• abicim kızmahemen, hem olayı kendin açılamışsın hem de o kadar basit işte diyosun , zemin ve tavandan ses yayıdıktan sonra duvar için yaptığın bütün uğraşlar boşa gider, tabi şu konuda da haklısın ucuz ve basit yolla dediğin yalıtım yapılır ama gecenin sessizliğinde komşuları rahatsız etmeden zevkli bir şekilde oyun oynamanı veya müzik aleti çalmanı sağlayamaz
    ama tabi ki belli bir oranda ses geçişini azaltır[bgdnc2]<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by erte</i>
    <br />ses bi titreşim hareketi sonucu oluşur ve dalgalar şeklide yayılır.
    eğer sen bu titreşimi sönümlersen ses dalgaları zayıflar. ve ses şiddeti sıfıra doğru gider.

yukarda bi arkadaş bahsetmiş. yumurta kablarını odanın duvarlarına monte et. üstüne estetik olması bakımında bi bez veya perde gibi bişey geçir.
    ses yalıtımı dahada artırmak istiyorsan bezle kutular arasına sünger yerleştir.

tamam işte.

artık o odada müziğin sesini istediğin kadar açabilirsin.

ama hala sesin geçebileceği bazı yerler var. mesela kapı ve pencerelerden geçer.
    zemin ve tavandan da ses geçebilir.

tavanı da kaplayabilirsin ama zemin için ne yapabilrsin onu bilmem.

• Karaköy de Bankalar Cd. ve Selanik Psj. de hatta Tekzen lerde Bauhauslarda Poliurethane Süngerler var. Baklava dilimi gibi kabartılmış.Daha yoğun olduklarından ses de geçirmiyorlar.Gayet de temizler.. Yumuşak süngerler gibi kiri pisi de emmiyorlar. Odanın duvarlarına yapacağın yalıtım için öneririm. Ben Bilgisayarın komşunun oturma odasına bakan kısmını öyle yaptım hiç ses gitmiyor artık.
  • eski bir studyo sahibi olarak önerim
    bolmiktarda kontrplak al (tam tabaka)
    yumurta violu al (540 adeti 60 milyondur kazık yeme)yeterli sayıda
    eğer ev zemin karsa taban gerekmez en üst katsa tavan gerekmez
    kalas (kiriş) al duvar şeklini hesap et(10*10luk)
    birde izofor alacaksın işte bu pahalı

önce krişleri koyacağın yerleri hesapla işaretle
    sonra matkapla kirişleri durvardaki yerlerinde duvarla bir del
    duvardaki deliklere dubel çak
    krişlerin alt yüzeyinde duvarla temas yüzeyine yanlarda 1 cm artacak sekilde ince sünger yada izofor koy ve öylece duvara vidala sıkı olsun ama izoforuda kesmesin
    tabanı delmene gerek yok ancak mutlaka tabanı halı flex le kapla
    halı üzerine kirişleri düşe kriş aralarını izofor üstü violle kapla ( bu muhim)
    duvarlarda ise tamtersi önce duvara violleri yapıştır üzerine izoforu yapıştır
    sonra krişlerin üzerine kontr plakları döşe eğer krişleri doğru hesapladıysan bir krişe 2 kontre plakın yan yana oturması gerekir
    zemini mutlaka kalın kereste kapla boşluk olmasın ve üzerinde mutlaka halı flex olsun (krişlere birleşim yerlerinede hlı kes koy yoksa gıcırdar)
    asma tavan için (burada dikkat)
    kaplamayı tamam ladıgın duvarlara dışarıdan destek krişleri çakacaksın
    bu desteklerin üzerinden tavan boyu uzun krişleri çıkacaksın
    sonra kontr plakları bu krişlerin üzerine yerleştireceksin ancak
    önce kontr plak ların üzerine viol yapıştıracaksın aynen zemindeki gibi kont>viol>izofor olacak
    burada muhim şey
    izofor duvara temas noktalarında viollerle yanduvarlar araısında 1-2cmlik conta yapacak şekilde olmalı

sonra bunlrı tavana krişlerin arasından geçirip yerleştireceksin artan izoforuda tavanda içdolgu olarak at merak etme ağırlığı taşır
    elektrik hattına dikkat et yannız hiç çıplak yer olmasın ve mutlaka pet boru ile harici tessisat kur

ses düzenini de hoparlorler birbirine bakar şekilde kurarsan ses dalgaları birbirini kırar böylece sesin fazlası engellenir zaten temel dert davul ve bastır ses olmasada titreşim algılanır

hayırlı olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.