Şimdi Ara

Oto Ses Sistemi Ayarı Bass & Tiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
55.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımda KİCKER 1500 WATT 750 RMS subwoofer var. Bass gerçekten çok güçlü. Düşük bir amfiyle kullanmama rağmen bass -5 deyken bile 15 den fazla ses veremiyorum. Sorunda burda. Aracımda mid takımı yok. Orjinal hoparlörü mevcut. Aslında gayet tok sesler veriyorlar cızırtı falan yok ama hoparlörlerden sadece tiz seslerin gelmesini bass vurmamalarını istiyorum. Nasıl desem berrak bir ses istiyorum kısacası. Sony GT450U teybm var. 7 Band ekolayzır ayarı gibi bir şey var. Tam anlamıyorum. Ayarlıyorum. Ses tam istediğim gibi oluyor fakat "S", "T" gibi keskin harflerde kulak tırmalayıcı beyine işleyen "tısss" şeklinde bir ses çıkıyor.

Bunun ideal bir ekolayzır ayarı varmıdır acaba? Her bandda -6 dan +6 ya kanal var. Benim istediğim berrak, kristalimsi ve kulak tırmalayıcı olmayan tiz sesler. Ve bunun yanında bağımsız, uğultulu değilde tok bir şekilde eşit dağılan bir bass sesi. Şuan sesi 15den fazla verdiğimde koltuklar yerinden titriyor

(PC'MDE X530 5.1 SES SİSTEMİM VAR, EKOLAYZIRINI "ROCK" YAPTIĞIMDA TAMDA İSTEDİĞİM SESİ ALIYORUM. KEŞKE TEYPTE DE OLSA)

Bir sorum daha olacak, Amfimin gücü düşük mâlum. 1000 watt max PİLİPPO PO-940. Bass ise 1500 watt. Ucu ucunua kaldırıyor diyebiliriz. Ben bunun yanına bir çift TS-S20 Pioneer hoparlör alsam amfi kaldırır mı? Ve bu tweeterden iyi tiz alabilirmiyim?

Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum İyi geceler...

Bu arada, aracım ASTRA G 2004.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oto Ses Sistemi Ayarı: Bass & Tiz Optimizasyonu

Arabanızın ses sisteminden en iyi şekilde yararlanmak için ekolayzer ayarlarını optimize etmek çok önemlidir. İşte oto ses sisteminizdeki bass ve tiz seviyelerini ayarlamak için bir kılavuz:

Bass Ayarı:

• Bass, müziğin düşük frekanslı seslerini ifade eder.
    • Çok fazla bass, sesin boğuk ve bulanık çıkmasına neden olabilir. Çok az bass ise müziğin eksik ve cansız görünmesine yol açabilir.
    • En iyi bass ayarı, net ve tok ancak boğucu olmayan bir ses üretmelidir.
    • Bir parça müzik çalın ve bass seviyesini, netliği korurken müziğe derinlik katacak bir noktaya getirin.

Tiz Ayarı:

• Tiz, müziğin yüksek frekanslı seslerini ifade eder.
    • Çok fazla tiz, sesin sert ve kulak tırmalayıcı çıkmasına neden olabilir. Çok az tiz ise müziğin cansız ve donuk görünmesine yol açabilir.
    • En iyi tiz ayarı, detayları ve nüansları vurgulayan ancak aşırı tiz olmayan bir ses üretmelidir.
    • Tiz seviyesini, küçük ayrıntıları duyabileceğiniz ancak kulağınızın rahatsız olmadığı bir noktaya ayarlayın.

Araba Ses Sistemi Ayarları İçin İpuçları:

• {araba ses sistemi ayarları nasıl yapılır}: Ekolayzer ayarlarını, farklı müzik türlerine uyacak şekilde ince ayar yapmak için kullanın.
    • {oto teyp ekolayzer ayarı}: Önceden ayarlanmış ekolayzer modlarını kullanarak farklı ses profilleri arasında geçiş yapın.
    • {oto ekolayzer ayarı}: Arabanızın ses sistemindeki yerleşik ekolayzeri varsa, bunu bass ve tiz seviyelerini manuel olarak ayarlamak için kullanın.
    • {oto teyp bas tiz ayarları}: Bazı oto teypler, hızlı bir şekilde bass ve tiz seviyelerini ayarlamanızı sağlayan özel düğmeler sunar.
    • {jameson teyp ayarları}: Jameson teypler, çeşitli ekolayzer seçenekleri ve ön ayarlarıyla bilinir, bu da optimum ses kalitesi elde etmenizi sağlar.

Ekolayzer ayarları araçtan araca değişebileceğinden, en iyi ses için deney yapmanız ve kulaklarınızı kullanmanız önemlidir. Uygun bass ve tiz seviyelerini ayarlayarak, araba ses sisteminizden en iyi şekilde yararlanabilir ve sürüşlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Amfinde crossover ayarı yokmu midlerin baslarını kısıp tizlerini istiyosan HPF (High pass filter) ayarı olması lazım belli hz ve khz seviyelerini geçirir.
  • Hoparlörler teybe bağlı ne yazıkki :( Amfi ile hoparlörlere etki edemem yani
  • Sesi fazla açamıyorum bass çok vuruyor diyorsun, Çözümü;
    Anfinin çıkışına bağlı olan bashoparlorun hangi kanala bağlıysa (ch1, ch2, ch3, ch4 yada ch1+2 köprü).
    Hoparlor kaynağını hangi girişten alıyorsa, o girişin Gain ayarını kıs, yada level ayarını, (bass şiddeti, midlerle orantıya insin).

Teybin ses ayarına gelince, gelişmiş eko ayarlarım var diyorsun, Bass anfisi tiz seviyesini altta bıraktığından, yukarıdaki denge ayarından sonra, şunları yap;

Teybindeki ekolayzır değerlerini 0 konumuna getir,
    Bass frekansları: 50Hz, 80Hz, 120Hz, 250, 400, 500Hz den sonra orta sese geçer. 3khz, 5khz, 8khz, 10khz, 12khz, 15khz ise tiz frekanslarıdır.
    Burada 500Hz ile 3khz arası frekanslar orta sestir.

Sana tavsiyem, ekolayzır ayarların 0 dayken, tek tek frekansları dene 0db,,,+6db hangi frekans hangi sesi arttırıyor, artan ses senin istediğin şekildemi, gibi.
    Sen şuanda 150w bass ile 50w lık teybi orantılamaya çalışıyorsun bence..
    Teybin sesini fazla açamdığın için, tizleride teypten fazla açınca hoparlorlerin tiwitırları az seste çok tiz çıkarır, buda ssssisss seslerde kulağı tırmalar.
    Bass anfinin ayarını kısınca, teyp sesini daha fazla açacağından, tizleri fazla açmana gerek kalmıcak.

• işte pioner i bu yüzden seviyorum hemen hemen bütün teyplerinde hpf ve lpf var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum öncellikle yorumun için çok teşekkür ederim. Eko ayarı konusunda fazla bilgim yok (hertz, db vs...)
    Ama anladığım kadarıyla uygulamaya çalışacağım. Kanalları -ye doğru getirdikçe tizler artıyor. + ya doğru gittikçe ise ses gürleşmeye başlıyor. Bu kadarı tamam ama birde amfinin üzerinde ayarlar var onları bilmiyorum. High pass low pass gain level falan. Onları hiç kurcalamadım daha da bozmayayım diye. Ben en iyisi bir tesisatçıya yaptırayım ekolayzırı araçta en güzel akustiği yaratmak için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfisiz ses sistemi tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Ses sistemi
    8 ay önce açıldı
    Denon ses sisteminde ses sorunu.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.