Şimdi Ara

Hoparlör İçin Ses Ayar Düğmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2 adet hoparlör var eski müzik setinden kalma hoparlörlerin kırmızı siyah kabloları müzik setinin arkasına bağlanıyordu müzik seti bozulunca hoparlörleri pc ye bağlamak istedim normal jack ile pc nin arka girişine taktım (pc de hoparlör felan yok.) ama hoparlörden çok az ses geliyor acaba sesini nasıl arttırabilirim ve sesini ayarlamak için nasıl düğme yapabilirim ?

• Anfi devresi yapmanız gerekiyor. Bilgisayarın ses çıkışı zayıftır. Bu yüzden anfi devreleri kullanılarak ses sinyali yükseltilip hoparlöre verilir.
    Eski müzik setinin arkasına bağlayıp ses alabiliyordunuz çünkü; müzik setinin içinde anfi devresi vardı.
    Hoparlörün üzerinde kaç watt ve ohm olduğu yazar. Ona göre bir anfi devresi yapmanız gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen e_m_r_e-97 nin anlattığı gibi. Okulda bir arkadaşımda bana sormuştu araba hoparlörüne jack yaptım ama ses nasıl ayarlarım dedi potansiymetre bağla ayarlarsın dedim meğer amfi yokmuş ertesi gün geldi olum açıyorum açıyorum ses artmıyo diyo

Kabin arkasındaki Watt(W) ve Ohm( Ω) değererini yazalım ona göre amfi önerelim.

Devre kurabiliyor musun ? Cevabın hayır ise yaptıracak gönüllü elektronikçi arkadaşın var mı ? Yine hayır ise mecburen hazır devre alacaksın. Şimdilik 25 tl ye 2x30 watt tda7377 var ama sen önce hoparlörlerin değerlerini yaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    O devreyi kendin yapsan 10 liraya halledersin.Yaptım da ordan biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

O devreyi kendin yapsan 10 liraya halledersin.Yaptım da ordan biliyorum.

yaptığın devreyi paylaşırmısın ?
  • Hoparlörler tanesi 20w 8ohm
  • TDA7377 2+1 devresi, ancak yarın paylaşabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • acil lazım bugün paylaşamazmısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Aynen e_m_r_e-97 nin anlattığı gibi. Okulda bir arkadaşımda bana sormuştu araba hoparlörüne jack yaptım ama ses nasıl ayarlarım dedi potansiymetre bağla ayarlarsın dedim meğer amfi yokmuş ertesi gün geldi olum açıyorum açıyorum ses artmıyo diyo

Kabin arkasındaki Watt(W) ve Ohm( Ω) değererini yazalım ona göre amfi önerelim.

Devre kurabiliyor musun ? Cevabın hayır ise yaptıracak gönüllü elektronikçi arkadaşın var mı ? Yine hayır ise mecburen hazır devre alacaksın. Şimdilik 25 tl ye 2x30 watt tda7377 var ama sen önce hoparlörlerin değerlerini yaz.

20w 8ohm hoparlörler.

• tda7377 datasheet diye googleda aratıp datasheeti bulun. Datasheette şemalar var. PCB'yi yarın atabilirim mobildeyim çünkü. Hoparlörler 8 ohm olduğuna göre en iyi gücü stk serisi verir, fakat amatör için yapması zahmetli olur, ayrıca bunların orjinallerini bulmak da sıkıntı. İşi kısa yoldan çözeyim derseniz tdalara bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Ağustos 2015; 22:38:08 >
  • ya tda 7377 ye gerek yok en baba entegre TDA 2003 10 watt hi-fi devreyi yap mükemmel ses kalitesine sahip
    üstelik ucuz da
    bu arada benim yaptığım ilk entegreli devre olma özelliğine sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

ya tda 7377 ye gerek yok en baba entegre TDA 2003 10 watt hi-fi devreyi yap mükemmel ses kalitesine sahip
    üstelik ucuz da
    bu arada benim yaptığım ilk entegreli devre olma özelliğine sahip

tda 2003 ün nasıl yapacağimi anlatırmısın
  • http://320volt.com/wp-content/uploads/2011/06/tda2003-mono-12w-amfi-devresi-8v-18v-besleme.rar Bundan iki tane yapacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Ağustos 2015; 12:35:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

TDA7377 2+1 devresi, ancak yarın paylaşabilirim.

7377 nin 2+1 ini bende yapmayı planliyorumda elimde 30w sub var. Sağlıklı çalışır mi acaba. Sizdeki devreyi bende inceleyeyim merak ettim.
    Xtronic sitesinde paylaşılmış fakat yorumlardan okuduğum kadarıyla pek sağlıklı değil hataları var sanırım.

Birde bu 2.1 în ton kontrolünü yapabileceğim devre varmı sizde

• Hepsi çöp.ben de TDA 2030 diyorum. Arkadaşın hoparlör ve taleplerine uygun olarak

• Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    2030 hepsinden iyidir. Fakat simetrik besleme kullanmak ve entegre mono olduğu için iki tane fazla güç isteniyorsa dört tane kullanmak lazım. Karar kullanacak olan kişinin.

• Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    Her şey trafoda bitiyor. Simetrik beslemeli bir trafo ve doğrultmayla beraber sana bir amfi parası daha çıkartyıor. Ama elinde eski psu, led adaptörü herhangi bir matkap vs kolay bulunan bir şey 12v+ ancak -12 her yerde yok. O yüzden 7377 yoksa neden 2030 demiyelim ki ? Biraz düşünün.
  • Tek devre ile iş bitmez, beslemesi, kasası, düğmesi, kablosu. Size tavsiyem sahibinden de eski müzik seti gövdeleri satılıyor. Bütçenize göre zaten bu saydıklarımla düzgün bir devre malzemeniz yoksa 50 TL den aşağı tutmaz üstelik görüntü olarakta düzgün olmaz, 50-100 TL ye radyo-teyp ve belki de cd si olan düzgün bir set gövdesi düşürürsünüz.

Eğer ses çıksın yeter derseniz 12 voltluk düşük güçte kanal başına 5-10 watt arası bir devreyi ki kit olarak elektronik malzeme satıcılarından ve internetten alabilirsiniz. Alıp beslemesini de pc den sağlayıp kasanın içine yerleştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 8 Ağustos 2015; 0:24:38 >
  • Devre yapma imkânı yoksa eski çıkma oyo teybi de kullanıla bilir. Hala yaparım maksat değerlendirmek çöpe atmamak çıkış katını alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Tek devre ile iş bitmez, beslemesi, kasası, düğmesi, kablosu. Size tavsiyem sahibinden de eski müzik seti gövdeleri satılıyor. Bütçenize göre zaten bu saydıklarımla düzgün bir devre malzemeniz yoksa 50 TL den aşağı tutmaz üstelik görüntü olarakta düzgün olmaz, 50-100 TL ye radyo-teyp ve belki de cd si olan düzgün bir set gövdesi düşürürsünüz.

Eğer ses çıksın yeter derseniz 12 voltluk düşük güçte kanal başına 5-10 watt arası bir devreyi ki kit olarak elektronik malzeme satıcılarından ve internetten alabilirsiniz. Alıp beslemesini de pc den sağlayıp kasanın içine yerleştirebilirsiniz.

Beslemeyi pc den almak bilgisayarın sağlıklı çalışması açısından tehlike oluşturmaz mı
    Onun yerine 10 liraya 12v 5 amper smps led adaptörü kullansa daha onuda monte edebilir kasaya

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.