Merhaba,geçen gün elektrikler 2 saniyeliğine gidip geldi ve sonucunda monitör ayar penceresi ( düğme ye basılıp açılan) sürekli açılıyor kapanıyor. Ve ayrıca 4 tane düğme hepsi aynı işi yapıyo , mesela sağ ve sol yada exit e basınca menu acılıyo ve tekrar exit e basınca kapanıyor.Oyun oynarken çat diye açılıyo ekranın ortasında kafayı yiyiorum:).. Nedeni ne olabilir ? ne yapmalıyım? bu tuşları iptal etme gibi bir özellik varmı? Teşekkürler..
bu soruna yakın benimde bir monitörüm var kafasını aşağı indirince parlaklık ayarı düşüyor tamire götürecem:)
aynı şey bende de vardı kaç sefer açıp uğraştım.tam monitoru toplayıp masaya oturuyorum arıza yine başlıyor:) en sonunda OSD nin devresinde iki tane direnç bulup iptal ettim şimdi osd hiç çalışmıyor.sağ alt köşe mıknatısa yaklaşmış gibi hafif morarma var ama bakmıyorum oraya:D eğer elektronikten anlamıyorsan uğraşma bir tamirciye götür bir direnç veya kondanstordür.
o da guzelmiş:p bakalım bende burada cevap bulamassam goturucem tamire ama kim bilir ne zaman gelir tamirden ve yapabilirler mi ki? iptal edilebiliyosa iptal edicem bu düğmeleri..
düğmelerle alakalı değil ilk onları sökmüştüm o esnada hala benimki kontrast açıp kapatıyordu. devreyi takip edersen arkada büyük bir entegre var.düğmelerle o entegrenin arasındaki direnç veya kondanstorler de sorun.
elektrik gidip gelince orayı bozdu galiba.. yani tamire goturmeden çözülmez mi bu?
ben 19 flat diye götürmüştüm ağır biraz.ama uğraşılacak bir şey de değil yani.normalde tv devrelerinden farklı bir şey değil tv tamircileri yapabilir sanırım.