Şimdi Ara

Focus Tıkırtıları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence iyiKayar kapı gıcırdıyordu bende. Servise gittim bundan sıkmışlardı. Yağlama etkisini kullanmak için Ama bu markamı bilmiyorum tabii
  • Benim de focus 1 ambiente hb gp 5 yıl senede iki (onların bakım periyodu 6 ay veya 10000 km idi),focus 2 titanyum sedan tdci 2nci yılı ve senede bir veya 15000 km de bir.Şanssızlıklar istisna sorunsuz bir araç.Gerçi kullandığım megane 2 sedan dynamic te(3 yıl) sorunsuzdu.
    quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

quote:

Orjinalden alıntı: _1301217_

ben 2 sene ford a binmiştim ve bu ses olaylarına acaip takılırım çok uğraştım ama sonunda anladım ki
    bu tıkırtılar ford un kronik tıkırtıları . ya onlarla yaşamayı öğreneceksin yada satıp kurtulacaksın
    yoksa servis - ev arasında oyuncak olursun .

10 yıl oldu..servis'e yıl da 1.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

10 yılda kaç bin km?

87,000

quote:

Orjinalden alıntı: Edebiyatci_15

quote:

anlamayı isteyerek bakmak ! çok önemli etkendir...

Cevabı, DaHA önce alıntı yapılan yazıya göre okuyunuz.

Sorun anlamayı isteyip istememek değil ki Farketmişsinizdir ki ben de bir ford kullanıcısıyım. 1 in sonundaki . beni şaşırttı.

Cümle bitti diye "." işaretini koydum....
    Şimdi sorun kalmadı galiba.

• benim araçta bi kaç bin km sonra camlardan çok takırtı gelmeye başladı, özellikle taş yollarda falan. Sonra bu ses azaldı sanki, ya da ben alıştım bilemiyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

10 yılda kaç bin km?

87,000

quote:

Orjinalden alıntı: Edebiyatci_15

quote:

anlamayı isteyerek bakmak ! çok önemli etkendir...

Cevabı, DaHA önce alıntı yapılan yazıya göre okuyunuz.

Sorun anlamayı isteyip istememek değil ki Farketmişsinizdir ki ben de bir ford kullanıcısıyım. 1 in sonundaki . beni şaşırttı.

Cümle bitti diye "." işaretini koydum....
    Şimdi sorun kalmadı galiba.

• Benim focusun amortisörlerinden yani oralardan resmen karyola gacırtıları geliyor. Hem aynı yerlerden çok takır tukur sesler de geliyor.. Bi ara okumuştum amortisör başlarına bişeyler koyuyolardı.

Bilgisi olan var mı nasıl giderirriz bu sesleri.. yağlasak falan geçer mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jeopardy

Benim focusun amortisörlerinden yani oralardan resmen karyola gacırtıları geliyor. Hem aynı yerlerden çok takır tukur sesler de geliyor.. Bi ara okumuştum amortisör başlarına bişeyler koyuyolardı.

öyle anormal sesler geliyorsa amortisörde sorun vardır ya da başka bişeylerinde değişmesi gerekebilir gösterin derim..
  • quote:

Benim focusun amortisörlerinden yani oralardan resmen karyola gacırtıları geliyor. Hem aynı yerlerden çok takır tukur sesler de geliyor.. Bi ara okumuştum amortisör başlarına bişeyler koyuyolardı.

Rotlardan kaynaklanıyor olabilir, yağlama ile geçebiliyor sesler ama 1-2 ay sonra yine çıkar, gösterin ve mutlaka değiştirsinler, fazla para da tutmaz. Ciddi problemler açmasın başınıza.
  • quote:

Benim 2009 Focus da sadece hava çok soğukken hız kesen kasislerden geçerken (kasis çok yüksekse) hafif bir gıcırtı geliyor ama bu kriterlerin dışında sert çukurlarda bile hiç ses yok.
  • Bazen kasise girmeye gerek yok arka tarafı salldığınız zamanda gacırtılar geliyor. Bu sesi yayların yaptığını düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuwi

Bazen kasise girmeye gerek yok arka tarafı salldığınız zamanda gacırtılar geliyor. Bu sesi yayların yaptığını düşünüyorum.

böyle bir sese rastlamadım ses ve boşluk yapıyorsa patlamış demekdir zaten...
  • yayların salıncakta otruduğu yerlerden geelbilir greslettin bizde de vardı esnetince eski koltukara gibi ses yapıyordu yağlatınca sorun kalmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuwi

quote:

Orjinalden alıntı: alp2828

evet özellikle iki focus unda sağ iki kapı ortasından yani emniyet kemerinin çıktığı noktadan çok rahatsız edici olmasada tıkırtı geliyor acaba kronik mi başka arkadaşlarda da varmı...

Evet aynı sorun bende de var. Tam kulak dibinde olması daha fazla rahatsız ediyor. Bir de güneş gözlüğünün olduğu yerden de bi ses geliyor. Bu bölgeyi elinizle tuttuğunuzda kesiliyor. Ben servise bu nedenle gittim. Usta da aynı sesi duydu ve bu bölgeye baktı. Bu sesin airbag kablolarından geldiğini söyledi ve sıkıştırdım dedi. Ses sanki azalır gibi oldu ama yine başladı. Arka kapı perdelerden gelen sesi saymıyorum ama emniyet kemeri bölgesinden gelen ses sinir bozucu. Arka koltukda oturanlarda arka bölgeden sesler geldiğini söylüyorlar. Allahtan ben onları duymuyorum.

Saygılar.

şöför tarafı emniyet kemerinin ordan sanki sinek vızıltısı gibi bir ses geliyor 3500 km de iken servise götürdüm ama yine devam ediyor servis aradı sorun varmı diye şimdi tekrar bekliyorlar sök tak arabayı öyle görünce içim cızlıyo ses 0 asfaltta dahi geliyor bende duymamak için müziğin sesini açıyorum

• Focus'un tıkırtısından daha kötüsü de var!

C-Max'in gıcırtısı

Bindiğim C-max'lerin çoğunda lastik kaynaklı gıcırtı sesi var.
    Şaka gibi..
  • Acaba emniyet kemeri tarafından gelen sesler 2009 modellerde de varmı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuwi -- 14 Mayıs 2009; 0:52:37 >
  • 2008 titanium...ben hiç duymadım...

biraz şans işi bu sesler..ve temizlik..

ve ve ve yollar..
  • quote:

2008 titanium...ben hiç duymadım...

biraz şans işi bu sesler..ve temizlik..

ve ve ve yollar..

evet hatta bazen 3 4 ay gibi uzun süreli kesiliyor bu sesler ama bir bakmışsın başlamış en büyük nedeni toz parçacıkları heralde..
  • Sanayide gösterdim arabayı. Adam bi yaptı oraları araba kız gibi çıktı yav. Sesler gacırdamalar kesildi... meğersem arabanın derdi varmış da ben sallıyomuşum. Tekerleğin orda bazı parçaların ömrü bütmiş onları değiştirsi falan. Şimdi yağ gibi akıyo araba tık yok...

quote:

• aracım henüz 500 kmde olmasına rağmen biraz bozuk olan yolda soför kapısından tuhaf bi tıkırdama gelmeye başladı,sanki benim 14 senelik doğan gibi plastik aksam eskimişte tıkırdar gibi.nasıl iş bu ya.bukadarmı çabuk deforme oluyo bu fordlar anlamadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: jacko_aj_s

aracım henüz 500 kmde olmasına rağmen biraz bozuk olan yolda soför kapısından tuhaf bi tıkırdama gelmeye başladı,sanki benim 14 senelik doğan gibi plastik aksam eskimişte tıkırdar gibi.nasıl iş bu ya.bukadarmı çabuk deforme oluyo bu fordlar anlamadım..

hemen kötülemeye gerek yok servise gidiniz yapım aşamasındaki aksaklıklardan meydana geliyor..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.