Şimdi Ara

Focus Tıkırtıları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herhalde çoğu focus kullanıcısı arabanın muhtelif yerlerinden gelen seslerden rahatsızdır. Bu tıkırtıların sebepleri ve çözüm yolları için tecrübelerinizi paylaşırsanız sorunlarımıza çözüm bulabiliriz. Herkese iyi forumlar

• sanırım tıkırdamayan araç yoktur.

ancak emin olmadığınız tıkırtılar için aracınızı serviste kurcalatmamanızı öneririrm.

zira tıkırtıların çoğu basit şeylerden olabilir.

mesela kıyıda kenarda unutlan metal eşya.

lastik hava basınçlarının yanlışlığı.

kötü yakıt sonucu motorda daha fazla vibrasyon.

emniyet kemerlerinin biryerlere sıkışması.

arka koltukların iyi kitlenmemesi yada araya kemer yada başka şey sıkışması

vs vs.
  • evet özellikle iki focus unda sağ iki kapı ortasından yani emniyet kemerinin çıktığı noktadan çok rahatsız edici olmasada tıkırtı geliyor acaba kronik mi başka arkadaşlarda da varmı...
  • 1 yıl 2 ay felan oldu sadece arka koltuk birleşmelerinde demirlerin sürtmesinden gelen ses oldu yağlayınca sorun gitti tabi....

sAdece bu.
  • birde 2008 de göğüsün ortasından uzun yolda çok tiz bir ses geliyordu şimdi kesildi 4 5 aydır gelmiyor..
  • gögüste ses yapan ara giren tozlar olabiliyor arada hava ile yemizletin arka koltuk bağlantıları ses yapabiliyor yağlatın be plastik aksamla metal aksamın bir birine değdi yerelr sünger koyun genelde tıkrıtılar güneş yiyen araçta zamanla plastikerlni deforme olmasından kaynaklanıyor
  • En sinir olduğum şeylerden biri ancak yollar çok kötü olduğundan araçlarımı suçlayamıyorum da

Laguna II aracımda tıkırtı çoktu, serviste kesemiyordu + servisin tıkırtı çözümü işçiliği berbattı!

Corolla aracımda konsolun cama yakın kısımlarından çıtırtılar gelirdi,birde bozuk yola girince teyp konsolundan gelirdi,bunların birçoğu kendiliğinden azaldı.

Focus um sert bir araç ve bozuk yolda diğer araçlarımdan daha fazla titreşim alıyor ancak kaya parçası gibi; arada bir sağ arkada tavandaki yolcu tutamağı hafif cızırdıyor onun dışında tık yok.

Alfa 156 ımda sert bir araç ancak konsolun üstünden altına,torpido kapağından tavan kaplamasına heryer yumuşak plastik+güderi kaplı olduğundan onda da tık yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford fiesta tekleme sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Golf sunroof tıkırtısı ?
    8 yıl önce açıldı
    Honda Jazz Ses Yalıtımı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp2828

evet özellikle iki focus unda sağ iki kapı ortasından yani emniyet kemerinin çıktığı noktadan çok rahatsız edici olmasada tıkırtı geliyor acaba kronik mi başka arkadaşlarda da varmı...

Evet aynı sorun bende de var. Tam kulak dibinde olması daha fazla rahatsız ediyor. Bir de güneş gözlüğünün olduğu yerden de bi ses geliyor. Bu bölgeyi elinizle tuttuğunuzda kesiliyor. Ben servise bu nedenle gittim. Usta da aynı sesi duydu ve bu bölgeye baktı. Bu sesin airbag kablolarından geldiğini söyledi ve sıkıştırdım dedi. Ses sanki azalır gibi oldu ama yine başladı. Arka kapı perdelerden gelen sesi saymıyorum ama emniyet kemeri bölgesinden gelen ses sinir bozucu. Arka koltukda oturanlarda arka bölgeden sesler geldiğini söylüyorlar. Allahtan ben onları duymuyorum.

Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

gögüste ses yapan ara giren tozlar olabiliyor arada hava ile yemizletin arka koltuk bağlantıları ses yapabiliyor yağlatın be plastik aksamla metal aksamın bir birine değdi yerelr sünger koyun genelde tıkrıtılar güneş yiyen araçta zamanla plastikerlni deforme olmasından kaynaklanıyor

+1

Bu yüzden cam filmi uygulaması plastikleri de koruduğundan tıkırtılara mani oluyor
  • Başlıkta film ismi gibi
  • quote:

Bu yüzden cam filmi uygulaması plastikleri de koruduğundan tıkırtılara mani oluyor

cam filminin yararı çok birde muayene polis etmeni olmasa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Edebiyatci_15

Başlıkta film ismi gibi

Evet biraz öyle olmuş. Hiç aklıma gelmemişti. Bu arada uA_Y_C_A ya katılıyorum arka taraftan gelen seslerin genelde koltukların kilitlendiği mekanizmadan geldiğini düşünüyorum. Biraz yağlama ile gidebilecek sesler. Bugün dikkatimi çekti biraz sıkıştırınca gıcırtıların birazı kesildi.

Saygılar.
  • Fazla kafaya takmamak lazım aslında. Yoksa arabanın her yerinden ses geliyormuş gibi oluyor. Mesela benim araba kirli olduğu zaman çok ses yapıyor gibime geliyor. Öyle de zaten. Toz, kir, toprak yapıştığı zaman ister istemez özellikle kapıalrdan ses yapıyor. Yıkadığım zaman pırıl pırıl tık yok arabada.
  • ben 2 sene ford a binmiştim ve bu ses olaylarına acaip takılırım çok uğraştım ama sonunda anladım ki
    bu tıkırtılar ford un kronik tıkırtıları . ya onlarla yaşamayı öğreneceksin yada satıp kurtulacaksın
    yoksa servis - ev arasında oyuncak olursun .
  • quote:

Orjinalden alıntı: _1301217_

ben 2 sene ford a binmiştim ve bu ses olaylarına acaip takılırım çok uğraştım ama sonunda anladım ki
    bu tıkırtılar ford un kronik tıkırtıları . ya onlarla yaşamayı öğreneceksin yada satıp kurtulacaksın

10 yıl oldu..servis'e yıl da 1.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

quote:

Orjinalden alıntı: _1301217_

ben 2 sene ford a binmiştim ve bu ses olaylarına acaip takılırım çok uğraştım ama sonunda anladım ki

10 yıl oldu..servis'e yıl da 1.

Hiçbir şey anlamadım
  • anlamayı isteyerek bakmak ! çok önemli etkendir...

Cevabı, DaHA önce alıntı yapılan yazıya göre okuyunuz.
  • 10 yılda kaç bin km?
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

anlamayı isteyerek bakmak ! çok önemli etkendir...

Cevabı, DaHA önce alıntı yapılan yazıya göre okuyunuz.

Sorun anlamayı isteyip istememek değil ki Farketmişsinizdir ki ben de bir ford kullanıcısıyım. 1 in sonundaki . beni şaşırttı.
  • Aramızda Würth silikon tarzı spreylerden kullanıp olumlu sonuç alan yada duyan varmı ??

http://shop.wurth.com.tr/product_info.php/cPath/32/products_id/138?osCsid=rlb2i3u5b2skssjlr1vlvl5ci7

bu ürün için görüşleriniz...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.