Şimdi Ara

Fiesta Flair Benzinli Araçta Dizelvari Motor Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sorunum bu.Aracımın motoru çok sağlıklı hiçbir de problemim yok araçla alakalı fakat araç ilk çalışmadan kontak kapatana dek dizel gibi bir motor sesine sahip.Neden olabilir?

NOT:Devirlenince bu ses gidiyor,normalleşiyor fakat dururken dizel sesi var gibi.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=188508

buradakine benzer sorunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 21 Kasım 2008; 0:25:23 >

• merhaba,

bazı araçlarda "varyatör" adı verilen bir parça bulunur. varyatör değişken subap zamanlama sistemine sahip araçlarda belli devirlerde subapları ayarlayarak açılma ve kapanma sürelerini öne veya geriye alarak düzenler.bu şekilde de yakıt ekonomisi ve performansa katkı sağlar. bahsi geçen parça düzgün çalışmaz ise belirttiğin sese sebep olur. varyatörün tamiri çoğu zaman sesi kesse de kısa zamanda gene ses yapmaya başlayabilir.bu yüzden önerilen şey varyatörün yenilenmesidir.

bu parça Alfa romeo da varyatör olarak adlandırılmakta.bizim 156 da çok defa onarıldı ve değişti. ama senin aracındaki isimi farklı olabilir, fakat fonksiyon tamamen aynıdır. özel veya yetkili bir serviste sorunu kolayca çözebilirsin.. ve bu arada bu parçanın ses çıkarması motora zarar vermez sadece rahatsız edici bir ses duyarsın o kadar.

kolay gelsin..

• Anladım dost da bu dizel sesi tek bir nedenden olmuyor başka fikri olan avr mı acaba?

Bu arada belirtmek isterim bu ses haricinde hiçbir şeyi yok belki zamanla oluşan normal sesidir bilmiyorum,çok da gürültülü bir dizel sesi değil ama sadece ses yani o sesin nedenini merak ediyorum,bir problem yok hararet olsun devir çekiş olsun hiç ama hiç yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 19 Aralık 2008; 18:38:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

Anladım dost da bu dizel sesi tek bir nedenden olmuyor başka fikri olan avr mı acaba?

Bu arada belirtmek isterim bu ses haricinde hiçbir şeyi yok belki zamanla oluşan normal sesidir bilmiyorum,çok da gürültülü bir dizel sesi değil ama sadece ses yani o sesin nedenini merak ediyorum,bir problem yok hararet olsun devir çekiş olsun hiç ama hiç yok...

ark.diğer arkdaşın dedi varyotör beLki senin kide isim farkLıLı oLabiLir...

ama bence senin aracın sesi tapetLerden kaynakLanıyor geçende bir paLio geLdi 99 modeL aynı sen onda da var...araba rolantide dizel gibi çaLışıyor ama devri aLınca hiç bir ses kaLmıyoR.!!seninde oLay böLe oLabiLir bu arada raça kaç 1000 de...???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

Anladım dost da bu dizel sesi tek bir nedenden olmuyor başka fikri olan avr mı acaba?

ark.diğer arkdaşın dedi varyotör beLki senin kide isim farkLıLı oLabiLir...

ama bence senin aracın sesi tapetLerden kaynakLanıyor geçende bir paLio geLdi 99 modeL aynı sen onda da var...araba rolantide dizel gibi çaLışıyor ama devri aLınca hiç bir ses kaLmıyoR.!!seninde oLay böLe oLabiLir bu arada raça kaç 1000 de...???

Aynen öyle.Devir alma olayı aynen geçerli.Rölantide dizel,yürürken sorunsuz.Aslında ses harici de sorunsuz da bu sesi nasıl sustururuz?

70000km de.

• bunun susmanın tek yoLu tapetLeri değiştirmek başka biR yoLu yoook...arabanda daha km.iyi sayıLır ama demekki zamanında bir progLemden doLayı tapetLerin işLevini kaybetti..TEK YOLU DEĞİŞMEK..!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

bunun susmanın tek yoLu tapetLeri değiştirmek başka biR yoLu yoook...arabanda daha km.iyi sayıLır ama demekki zamanında bir progLemden doLayı tapetLerin işLevini kaybetti..TEK YOLU DEĞİŞMEK..!!

Değiştirelim dost,bana uyar da bu tapetin başka bir adı mı var?Nette araştırıyorum çıkmıyor tapet?Nedir bu tapet?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GOLF 5 şanzuman vuruntusu?
    5 yıl önce açıldı
    toyota corolla motor yıkama
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • motor yağınızı kontrol ettinizmi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: superxp

motor yağınızı kontrol ettinizmi.

Yağım fena durumda değil,baktım fakat hani bu yağdandır diyecek kadar bariz bir durum yok biraz kirli ama motor yağı bu elbette kirlenecek...
  • ses rolentide geliyor peki debriyaja basınca ses kesiliyormu?Buna dikkat edin eğer debriyaja basınca kesiyorsa baska bi sebebi olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: zugasi_berepe

ses rolentide geliyor peki debriyaja basınca ses kesiliyormu?Buna dikkat edin eğer debriyaja basınca kesiyorsa baska bi sebebi olabilir

Ne debriyaj ne boş viteste kesilmiyor.Ama 1500 devre gelsin ses yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.