Şimdi Ara

puretech motor tsı motordan daha ekonomik!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 haftadır yeni 308 130 hp eat6 kullanmaktayım. Şehir içinde 6.9 litreyi gördüm ama vw golf ise şehir içi 8.5 litrelerde geziniyor. Agrasif - sakın kullanım verilerim 7.5 litre. Peugeot bu sefer yaptı  puretech motor tsı motordan daha ekonomik!! puretech motor tsı motordan daha ekonomik!! puretech motor tsı motordan daha ekonomik!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bir_vatansever -- 26 Mart 2015; 22:01:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PureTech Motor: TSI Motordan Daha Ekonomik Bir Seçim

Araç satın alırken yakıt verimliliği önemli bir husustur. PureTech motor, TSI motora kıyasla daha ekonomik bir seçenek sunar. İşte bu iki motor türü arasındaki farklara bir bakış:

1.6 PureTech Motor: Gerekli Bilgiler

Peugeot ve Citroën tarafından geliştirilen 1.6 PureTech motor, turboşarjlı ve direkt enjeksiyonlu bir benzinli motordur. Bu motor, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleri ile bilinir.

Nasıl Çalışır?

PureTech motor, yakıt verimliliğini artırmak için değişken supap zamanlaması ve start-stop teknolojisi gibi yenilikçi özellikler kullanır. Ayrıca, motordaki sürtünmeyi azaltmak için hafif malzemeler kullanır.

Ekonomik Avantajlar

TSI motoruna kıyasla PureTech motorlar, daha düşük yakıt tüketimine sahiptir. Bu, özellikle uzun yolculuklarda ve yoğun trafikte yakıt tasarrufu anlamına gelir.

Sonuç

Yakıt verimliliğini önemseyen sürücüler için PureTech motor, TSI motora göre daha ekonomik bir seçimdir. Düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleri ile PureTech motorlar, bütçeni korumanıza ve çevreye katkıda bulunmanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şimdi gelir tsi 3 litre yakıyocular. Ama gene çok tüketmiş biraz agrasif kullanıyosunuz herhalde.

• Tsi motor da bu verilere yakin. Orta kullanimda o da asagi yukari 7.5 yakar diye düşünüyorum.

• Buna ragmen satamiyor peugeot. Vw de sira 3 ay. Her sey yaptim bitti olmuyor demekki

• ok.
  • Birinde ortalama Hız 40 km diğerinde 25 km. Adil bir karşılaştırma olmamış gibi.

• Hocam 308 ortalama hızı 40 km, Golf ortalama hızı 25 km bu da farka sebep verebilir. Tsi zaten az yakan motor değil. Puretech az yakar normal bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atmosferik dizel motor.
    8 yıl önce açıldı
    Mondeo Dizel Motorların ömrü
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ortalama hızlar aynı olsaydı daha iyi olurdu aslında ama aynıda olsa tsı'ın şansı yok

• Tsi la sehirici 3 sdışı 1.5 lt yakanlar konuyaaa

• TSI sakin kullanımda gayet az yakan bir motor. 1.4 TSI ile 7,0-7,5 ortalama ile geziyorum şehir içinde, Astra 1.3 CDTI ile yine aynı yakıyordum. (benzin-motorin fiyat farkını saymazsak)
    Dipgaz yaparsan, performanslı kullanırsan Puretech te yakar atmosferik te yakar. Zaten eşit ortalama hızda aynı yakacaklardır biri 25km/h biri 40 km/h (belli eşit kullanıldığı!)
    TSI 10 yılı geçti ortaya çıkalı (ilk kez 2005) toplamadığı ödül kalmadı. Peugeot 10 yıl sonra cevap verebiliyorsa bu motora bu yine Peugeot'nun başarısızlığı. 10 yıl daha yeni bir motor bırakın daha az yaksın.
  • Konu açmadan önce ortalama hızları eşitleseydin bari.
  • Şu edirne-ardahan testini her araca uygulamak lazım.
    1depo ile edirneden ardahana...
    http://m.radikal.com.tr/otomotiv/308_ardahana_1_depoyla_gidiyor-1221232

• 1.2 Puretech + EAT6 bence çok çok iyi ikili.
    Performans, tüketim, konfor.
  • Güzergah aynı mı? Trafik koşulları aynı mı? Kullanıcılar aynı mı? Hiç bir parametre vermeden "x fazla yakıyor, y az yakıyor" şeklinde bir karşılaştırma yapılmaz.

Aşağıda aynı model 1.2 TSI Golf'ün kullanıcı bilgileriyle oluşturulmuş tüketim verileri var:

https://www.spritmonitor.de/en/overview/50-Volkswagen/452-Golf.html?fueltype=2&vehicletype=1&constyear_s=2014&constyear_e=2014&power_s=105&power_e=105&gearing=1&powerunit=2

Ortalaması 4,88 L/100 km olan da var, 8,09 L/100 km olan da var? Hadi atayizler bunu da açıklasın.

• Vw seven ve zamanında peugeottan çok çekmiş olduğum halde 1.2 thp ve eat6 şanzıman kombinasyonunu yaptığım testte vs. En çok ben taktir ettim. Zaten tsi 25 hp daha geride aynı zamanda 100 kg daha ağır.

Birde şu var tutup da 40 km ortalama hız yani uzun yol verisi gibi ortalama hız ile şehir içi verisi karşılaştırmak burada bilmeye insanları kandırmaktan başka birşey değil.

• Ben eşitledim hızları buyurun. 1.2 TSI motor manuel vites (dsg de olsa pek fark etmezdi gerçi) 41 km ortalama hız. 3 bin küsür km kullanım. Tüketim ortada. Baya yapmış Peugeot.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypnotica -- 26 Mart 2015; 23:44:21 >
  • Puretech tsi den daha az yakıyor olabilir ama bu testten çıkan sonuç kesinlikle o değil. Hatta bu testten çıkan sonuç Puretech in fazla yakıt tukettigidir. 40 km hızla 7.5 litre tüketime iyi diyorsanız bugün kendi aracımın yol bilgisayarının fotoğrafını çekmiştim ona ne diyeceksiniz (araç benzinli atmosferik astra h 1.4 easytronic)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 26 Mart 2015; 23:49:47 >

• Bir Vw e giydirme ( giydirememe ) konusuna daha hosgeldiniz :) Ortalama hız farkı var bir kere. Alakasiz olmus bu karsilastirma. Ben 1.4 tsi ile 30 km ortalama hızla şehir içi 7.7 lt ile geziyorum. Yarın fotosunu çekip koyacagim. 308 1.2 motoruna ragmen 1.4 tsi ile hemen hemen aynı yakmış. Demek ki tsi puretech den daha ekonomik :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Ben eşitledim hızları buyurun. 1.2 TSI motor manuel vites (dsg de olsa pek fark etmezdi gerçi) 41 km ortalama hız. 3 bin küsür km kullanım. Tüketim ortada. Baya yapmış Peugeot.

Bu cevaptan sonra konu kapanmıştır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 26 Mart 2015; 23:59:17 >

• 207m kullanıcısına yanıt
    Bariz belli uzun yol yada akan trafik olduğu, şehir içi trafikden bahsedilmiş,

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.