Şimdi Ara

puretech motor tsı motordan daha ekonomik!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: entelim

TSI sakin kullanımda gayet az yakan bir motor. 1.4 TSI ile 7,0-7,5 ortalama ile geziyorum şehir içinde, Astra 1.3 CDTI ile yine aynı yakıyordum. (benzin-motorin fiyat farkını saymazsak)
    Dipgaz yaparsan, performanslı kullanırsan Puretech te yakar atmosferik te yakar. Zaten eşit ortalama hızda aynı yakacaklardır biri 25km/h biri 40 km/h (belli eşit kullanıldığı!)
    TSI 10 yılı geçti ortaya çıkalı (ilk kez 2005) toplamadığı ödül kalmadı. Peugeot 10 yıl sonra cevap verebiliyorsa bu motora bu yine Peugeot'nun başarısızlığı. 10 yıl daha yeni bir motor bırakın daha az yaksın.

1,6 thp motorla yıllardır gereken cevabı veriyor.son 7 yılda kendi hacminde liderliği kimseye kaptırmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence burada 1.2 thp nin tüketimi başarısız.sanırım sürüş faktöründen kaynaklanıyor
    1,2 thp ile 1,6 blue-hdi ile aynı güzergahta aynı ort hızda tüketimleri benzinli 6,7 dizel 6 çıktı.sanırım ort Hız 32 olması lazım

• TSI sen ne istersen onu yakan bir motor. Agresif kullanırsan performansta isteğini hakkıyla verir ama yakıtta da yakar.
    Adil bir karşılaştırma olmamış zaten. Teziniz çürümüştür bu yüzden.
  • ''Şehir içi trafikte kullanılmıştır''
     puretech motor tsı motordan daha ekonomik!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gznfrhmaslmz -- 27 Mart 2015; 0:25:25 >
  • Ortalama hızlar farklı eşit olması daha guzel olurdu. Birde yukarıda agresif-sakın kullanım olduğu belirtilmiş yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gznfrhmaslmz -- 27 Mart 2015; 0:27:34 >
  • Bence gereksiz bir karşılaştırma. İki araçta ekonomik güzel verilere sahip ve iki araçta kaliteli. Peugeot 1.6 dizele de tam otomatik çok az yakan bir şanzıman koyarak oyunun kurallarında biraz değişiklik yaptı. Tüketici bilinçle yaklaşırsa 308 Golf'e gerçekten çok ciddi bir rakip. Golf de rüştünü ispat etmiş bir araç. Rekabet artıyor, bu iş tüketiciye yarayacaktır...

• puretech motor daha çok yakmış ortalama hızlarla kıyaslarsanız hocam o nasıl olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gznfrhmaslmz

Bariz belli uzun yol yada akan trafik olduğu, şehir içi trafikden bahsedilmiş,

Benim tüketim verilerine bariz belli diyorsanız ortalama hızı siz de görüyorsunuz. Uzun yolda kim 40 km ortalama hız ile gider? Arkadaşın ortalama hızı ile benimki aynı. Yani o nasıl kullandıysa bende ona benzer kullanmışım. Benim veriler 3100 km lik veriler. İçerisinde sakin kullanım da var agresif kullanım da var. Emin olun istesem daha da düşük tüketim yakalayabilirdim. Hangi şehir içi trafikte 40km ortalama hız tutturulur orasına da siz açıklık getirin. Benim bildiğim şehir içi trafik dedin mi ortalama 15 20 km hız olmalı 40km değil. Bu marka fanatikliğini anlamış değilim. Aynı ortalama hızlarda tüketim verileri paylaşıyoruz, benim veriler şehir dışı oluyor savunulan markanın verileri şehir içi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypnotica -- 27 Mart 2015; 1:27:29 >

• Benim gozumde bi benzinli motor ortalama 6.5litre ve asagisini yakabiliyorsa ekonomiktir. Kaldi ki benzinli motorlarin tumu ne istersen onu verir. Istersen cok savurgan olabilir hacmi ne olursa olsun ama is ekonomiye gelince benzinli unitelerin cogu cuvalliyor.

• Konu en baştan yanlış zaten, istanbulda kozyatağı- levent arası kullanım verisiyle gelinde şehiriçi diyelim.
    40 kmh şehiriçi olamaz ,hiç trafiğe girmeyenlerin ortalamasıda böyledir zaten, ancak ortalama denebilir o bile zor.
    10-20 kmh arası olmalı saçma konularla gelmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Puretech tsi den daha az yakıyor olabilir ama bu testten çıkan sonuç kesinlikle o değil. Hatta bu testten çıkan sonuç Puretech in fazla yakıt tukettigidir. 40 km hızla 7.5 litre tüketime iyi diyorsanız bugün kendi aracımın yol bilgisayarının fotoğrafını çekmiştim ona ne diyeceksiniz (araç benzinli atmosferik astra h 1.4 easytronic)

40 kmh ortalamada benim logan 1.2 16 v 6.3 tüketiyor zaten, böyle saçma konu görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Puretech tsi den daha az yakıyor olabilir ama bu testten çıkan sonuç kesinlikle o değil. Hatta bu testten çıkan sonuç Puretech in fazla yakıt tukettigidir. 40 km hızla 7.5 litre tüketime iyi diyorsanız bugün kendi aracımın yol bilgisayarının fotoğrafını çekmiştim ona ne diyeceksiniz (araç benzinli atmosferik astra h 1.4 easytronic)

40 kmh ortalamada benim logan 1.2 16 v 6.3 tüketiyor zaten, böyle saçma konu görmedim.

Arkadaslar şehir içi kavramını bilmiyorlar ondan oluyor bu işler. Şu açtığım konuda oldukça detaylı olarak bu konuyu istedim isteyen inceleyebilir.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=90173273&p=1#90173273

• VW nin Peugeot dan daha az yakma şansı yok. Çünkü bir defa aaraç ağır ve Puretech 3 silindirli bir motor.

Ayrıca düşük devirlerde doldurma için VW TSI larda kompresör kullanıyor bu da yakıtı arttıran bir etmen.

Teknik olarak bakıldığında Peugeot nun az yakması çok normal bir durum. VW nin daha az yakma şansı zaten mümkün değil.

Bir arkadaş VW 10 senedir bu motoru yapıyor Peugeot yeni mi cevap verdi diye yazmış. PSA turbo benzinli motoru yıllardır yapıyor ve kompresör kullanmıyor. Örnek 1.6 THP
  • quote:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=90173273&p=1#90173273

Benim kullanımımda buna benziyor, zaten katalogda 4.9- 5.9 -7.6 yazıyor ben 6.3 tutturabiliyorum, belkide bizim buraların çok yokuş olmasındandır, ama buna ortalama tüketim diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 27 Mart 2015; 8:20:32 >
  • Benim aracımın katalog verileride Sizinkilerle neredeyse aynı bende uzun dönemli (yaz lastiği takılı yaz ortalamasi) ortalama 6,0_6,3 litre arası tüketim verileri elde ediyorum. En çok merak ettiğim motorlarda birisi de pug un bu yeni motoru ama işe yarayacak bir veri paylaşımına henüz ulaşamadım. Konuyu açan arkadaş aracın ne kadar az yaktığını ortaya koymak istemiş ama sadece şu veriyi esas alırsak araç aşırı bir tüketim sergiliyordan başka bir yorum yapamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 27 Mart 2015; 8:27:14 >
  • tsi puretech falan derken herhalde güçlü ama en verimsiz motor tce.
    istanbul şehiriçi en kötü trafik için konuşuyorum 9lt den aşağı pek düşmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Konu en baştan yanlış zaten, istanbulda kozyatağı- levent arası kullanım verisiyle gelinde şehiriçi diyelim.
    40 kmh şehiriçi olamaz ,hiç trafiğe girmeyenlerin ortalamasıda böyledir zaten, ancak ortalama denebilir o bile zor.
    10-20 kmh arası olmalı saçma konularla gelmeyin.

aynen öyle, şehiriçi kavramı bunlar için mahalle arasıgezmek gibi. Her sabah benim gibi kozyatağından tem bağlantısına girsinler ,ordan çamlıca gişelere geçsinler görelim şehiriçini.
    bizim için şehir içi ortalama hız 20-25'ten fazla değil. 40 görsek zaten istanbulda trafik diye bişey olmaz.
  • Son 1-2 yıldaki TSI motorlardan az yakmıyor Peugeot'nun Puretech'i aynı şartlarda. İnsanlara algı operasyonu yapma.

Al sana aynı hızlarda 1.4 TSI 140 HP şehir içi verileri:

(Resimlere bakamayanlar için: 40 km/s ortalama hız, 5.7 lt ortalama yakıt tüketimi; 41 km/s ortalama hız, 5.6 lt yakıt tüketimi)

Daha düşük hızlarda tüketimler:

(Resimlere bakamayanlar için: 37 km/s ortalama hız, 5.5 lt ortalama yakıt tüketimi; 33 km/s ortalama hız, 6.0 lt yakıt tüketimi)

Senin TSI verisi diye koyduğun hızdan daha düşük ortalama hızda tüketim:

(Resime bakamayanlar için: 23 km/s ortalama hız, 6.8 lt ortalama yakıt tüketimi)

Sanki sadece senin elinden TSI motorlu araç geçiyormuş gibi kötülemeye çalışmışsın ama çok başarısız bir girişim olmuş. Yapmak istediğinin tersine, insanların TSI'ın çok daha az yaktığını görmesine sebep olduğun için teşekkürler.

• 1.2 tsi 1 depo Edirne - Ardahan testi yapılsın istiyorum. İşi uzmanlarına bırakalım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.