arkadaşlar aynı özelliklerde focusu olan bir arkadaşım varsa yardım edebilir mi bana yakıt tüketimi ne kadar oluyo focus 1.4 comfort 1398 cm3 75 beygir(55KW)
Benim yok ama 1.4 75 bg focus ağır olduğundan kasayı kaldırmaması ve çok yakması normal..
yani lpg yi kaldırmaz dimi araba taktırmayım?
Az yakar ama eskisinden daha hantal olur lpg nin de ağırlığı binecek arabaya..Senede kullandığınız km ye ve ne kadar süre bineceğinize göre karar verin uzun süre binecekseniz bir an önce taktırmanızda fayda var..
abi geçen cumartesi ışık yanarken(daha önceden başlamıştı yanmaya enaz öyle 10 km gittim)20 ylt lik benzim aldım şehir içi 35 km gitti ya valla batırcak bu araba beni napiim arakadaşlar
20 ytl ye 45 km gittiyseniz eğer km de yaklaşık 45 kr gibi bir rakam çıkıyor ki çok yüksek bir değer..Araba bakım istiyor olabilir hava filtresi ve bujileri kontrol ettirin..Bir de depoyu tam doldurun belirli bir km gidin sonra yeniden benzin alın hesap yönteminiz de yanlış olabilir..
arkadaşlar benim 1600 motor 99 model ambiante focusumda atiker takılı.1000 km falan oldu.500 km deyken ayara gitti.neyse ölçtüm ve 206 000 lira yaktı km de.şehir içi.ve agresif değil gayet sakin bir şekilde kullandım ama malum kırmızı ışıklar falan.yinede çok değil mi.yarın montaj yapılan yere götürüp baktırcam bakalm olay nedir?
3 yıl yeni focus tdci kullandıktan sonra bu hafta yeni makyajlı 2008 benzinli focus aldım,arabayı bayiden aldıktan sonra ilk işim bomboş olan depoyu 190. ytl ye fulleyip test sürüşüne çıktım.izmir çeşme arası ve birazda şehir içi karışık tam 192 km de tekrar fulledim. tam 50 ytl ye doldu ve hiçte korktuğum gibi olmadığını anladım,yani km de 26 krş , ortalama bu şartlarda 7.3 litre çıktı,bu bence çok iyi bir değer. acaba dizeli sattığıma pişman olurmuyum diyordum ,hiçte pişman olmadığım gibi çok memnunum. bu test 5 kişi ve klima sürekli açık yapıldı,
quote:
Orjinalden alıntı: emremuslu
3 yıl yeni focus tdci kullandıktan sonra bu hafta yeni makyajlı 2008 benzinli focus aldım,arabayı bayiden aldıktan sonra ilk işim bomboş olan depoyu 190. ytl ye fulleyip test sürüşüne çıktım.izmir çeşme arası ve birazda şehir içi karışık tam 192 km de tekrar fulledim. tam 50 ytl ye doldu ve hiçte korktuğum gibi olmadığını anladım,yani km de 26 krş , ortalama bu şartlarda 7.3 litre çıktı,bu bence çok iyi bir değer. acaba dizeli sattığıma pişman olurmuyum diyordum ,hiçte pişman olmadığım gibi çok memnunum. bu test 5 kişi ve klima sürekli açık yapıldı,
hayırlısı olsun , kazasız belasız kullan .
evet bugün servise gittim ve yakışın normal olduğu söylendi.yani ya millet sallıyor.yada onların ş.içi dediği şey başka bişey
teşekkür ederim, hepimiz için kazasız belasız kullnmak dileği ile.
quote:
Orjinalden alıntı: okyaypay
quote:
Orjinalden alıntı: emremuslu
hayırlısı olsun , kazasız belasız kullan .
90 km hızdan sonra araç daha fazla yakar diyorlarya bana bu biraz kulaktan dolma gibi geldi .. benim aracım 5. vites 2000 devirde düz yol şartlarında 90Km falan gidiyor..peki motor bu 90 km yi geçti bilgisini nereden alıyorda daha fazla yakmaya başlıyor.. bence motor 3000 deviri geçtikten sonra daha fazla yakmaya başlıyor. bence yakıt ekonomisi için hız kadranına değil devir saatine bakarak sürmek gerek ?? 5. vitesde 3000 deviri aşmıyorsan istersen hızın 110 olsun.siz ne düşünüyorsunuz...
quote:
Orjinalden alıntı: kuman66
90 km hızdan sonra araç daha fazla yakar diyorlarya bana bu biraz kulaktan dolma gibi geldi .. benim aracım 5. vites 2000 devirde düz yol şartlarında 90Km falan gidiyor..peki motor bu 90 km yi geçti bilgisini nereden alıyorda daha fazla yakmaya başlıyor.. bence motor 3000 deviri geçtikten sonra daha fazla yakmaya başlıyor. bence yakıt ekonomisi için hız kadranına değil devir saatine bakarak sürmek gerek ?? 5. vitesde 3000 deviri aşmıyorsan istersen hızın 110 olsun.siz ne düşünüyorsunuz...
Bencede mantıklı, ama sen genede 90 ı geçmemeyi çalış
bende 2001 model 1.6 focus vardi ortalama 6-6/5 lt yakiyordu 720 km rahat gidiyordum
quote:
Orjinalden alıntı: connect2008glx110ps
bende 2001 model 1.6 focus vardi ortalama 6-6/5 lt yakiyordu 720 km rahat gidiyordum
Bu şehirler ararsı çıkardığın oran deilmi? Şehir içi deil galiba?
HEM SEHIR ICI HEMDE SEHIR DISI
quote:
Orjinalden alıntı: ricconi
quote:
Orjinalden alıntı: kayabrt
1,6i hp benzinli aracım tam depo ile ş.içi trafiğinde tahmini kaç km yol yapar
2005 focus collection 100-115 km/sa 46,5 litre benzin ile 820 km yaptım. Konya-Ordu
2005 Focus collection 100-120 km/s 49 litre benzin ile 800 km'de benzin ışığı yandı (yapılan yolun 700 km.'sinde klima sürekli açık durumda idi)
focusuma lpg taktırdım fakat 190 bin lira yakıyor normalmi bu....
tamamı ş.içiyse normal bence. ş.dışıysa genelde180 km ve üstü hız yapıyorsanız normal.
quote:
Orjinalden alıntı: mclearen
focusuma lpg taktırdım fakat 190 bin lira yakıyor normalmi bu....
benim 99 1600 motor focus lpg de şehir dışında inanamadım ama km de 0,136 kuruş yaktı.hemde klima full açık.lpg litre fiyatı 1,850 liradan hesapladım.ama şehir içi 0,206 kuruş yaktı.bu değerden sonra bujileri ve hava filtresi değişti.sanırım büyük farkın nedenide bu.
2007 ford focus tdci ghia ile şehirlerarası yolda 1000km barajını sık sık aştığım zamanlar oldu. depo 53 litre...
bir keresinde de deneme yaptım, ne kadar düşük harcama yapabilirim acaba diye, yaklaşık 255 km yol gittim ortalama yakıt tüketimi olarak yol bilgisayarında 4.3 litre yazıyordu...