Şimdi Ara

Focus'un yakıt tüketimi (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
541
Cevap
2
Favori
190.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam menzil dahil 100 km mi geçtin acaba?
  • arkadaslar bende 2000 model 2000cc focus sport trend var arabam sehır dısı en son olcumlerle kılıma acık km de 195 ykr yakıyor lpg de lpg burda 1900 ytl sızce normalmı bıde arabamın oxıjen sensoru arızalı yaptırsam yakıtım kac ykr duser cvp lar ıcın tesekkurler
  • arkadaşlar bazıları uçmuşda elinizi vicdanıza koyun ve diğer arabalarla kıyaslayın focusu bence cok yakıyor hakkikatten kullanıma göre değişir tabide diğer arabalarla kıyasladıkmı fark cıkıyor yinede
  • gençlik ateşi focusa çok yaktırıyo ben bunu anladım :D
  • Arkadaşlar 6 yıldır focus ve c-max sürüyorum,
    benzinli sürdüm çünü dizel alan arkadaşlarımın hepsi 1 kez servise turbo hortumu sorunuyla gitti
    otobanda 90 km sabit hızla klimasız 750 km yi geçemedim (55 lt depo)
    140 km sabit hızla 625
    160 km sabit hızla 550
    180 ile giderken benzin çubuğunun düştüğümü gördüm ayağımı gazdan çektim
    klima açınca 90 km sabit hızla 650
    şehir içinde klima açınca 450
    arabalarım hep "0" km alındı hep servis bakımı yapıldı hep motorunuz sorunsuz dendi
    kısaca ford un tüm modelleri benzini çok yakıyor
    herkesin kalitesinden şüphe duyduğu fiat multijet kullandım ağzım açık kaldı 45 lt mazotla ortalama 140 km hızla klima açık sürerek 1150 km gittim ışık yandı yani 100 km daha gidebilrdim yani 145 ytl ile bunu yaptım
    şehiriçinde 850 km de ışık yandı üstüne 50 km koyun
    sanırım fiat in dizel teknolojisi daha iyi hoş burada tartışılması gereken ford un dizeli ama önce turbo hortumları patlamamalı!!!

• ewt multijet çok tutumlu bi araba
  • Tatile gittim geldim yeni 340 ytl benzin aldım. 1400 km yol yaptım. km de 243 ykrş yaktı . Şehir içi dışı karışık bir değer ve klima çoğunlukta açıktı. Benzini 3 420 ytl den aldım,

Ayrıca kampanyadan aldım benzini 300 ytl benzin alana 30 ytl bonus yüklüyorlar onuda eklersem 220 ykrş yakmış olur sanırım iyi bir değer....... Tüp taktırmaktanda vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert0648 -- 5 Ağustos 2008; 16:42:44 >
  • 43 lt gaz ile 510km yol yaptım. Zavoli marka sıralı sistem takılı. 1.5 senedir kullanıyorum. Gayet memnunum. Bu değer kışın aynı litre gaz ile 450 km civarına düşüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: c-max

Arkadaşlar 6 yıldır focus ve c-max sürüyorum,
    benzinli sürdüm çünü dizel alan arkadaşlarımın hepsi 1 kez servise turbo hortumu sorunuyla gitti
    otobanda 90 km sabit hızla klimasız 750 km yi geçemedim (55 lt depo)
    140 km sabit hızla 625
    160 km sabit hızla 550
    180 ile giderken benzin çubuğunun düştüğümü gördüm ayağımı gazdan çektim
    klima açınca 90 km sabit hızla 650
    şehir içinde klima açınca 450
    arabalarım hep "0" km alındı hep servis bakımı yapıldı hep motorunuz sorunsuz dendi
    kısaca ford un tüm modelleri benzini çok yakıyor
    herkesin kalitesinden şüphe duyduğu fiat multijet kullandım ağzım açık kaldı 45 lt mazotla ortalama 140 km hızla klima açık sürerek 1150 km gittim ışık yandı yani 100 km daha gidebilrdim yani 145 ytl ile bunu yaptım
    şehiriçinde 850 km de ışık yandı üstüne 50 km koyun
    sanırım fiat in dizel teknolojisi daha iyi hoş burada tartışılması gereken ford un dizeli ama önce turbo hortumları patlamamalı!!!

bu yazdığınız değerler focus için geçerli ise araçta mutlaka bir problem var demektir (55 L. ,90 km sabit hız, klima kapalı, ve 750 km geçmedi???)
    2005 focus ile 100-120 km hızlarda, 49L. benzin ile 800km yaptım (700km'sinde klima sürekli açıktı)

• 2009 TDCI HB ilk deposuyla yaklaşık 900km yapıp ibre kırmızıya değmeden tekrar doldurdum.

Genelde 5-20km lik aralıklarda ve bir seferde 250km uzun yol olmak üzere ortalamanın üzerinde hızlarda yol yaptım.

Şu an 2. deposunda,ibre ilk çeyreğin biraz altına düştü,günlük km 320.km de.
  • slm bende yeni focus culardanım 10 gün oldu confort 1,6 sedan otm klma zaman zaman kapalı 40 lt ile 530km 3000 deviri gecmemek sartı ile 100 110 arası lpg taktımayı düşünüyordum vazgectim gibi. Birde sehir içi ölcmek lazım
  • 2008 collectıon 1.6 ti-vct 54 lıtre benzınle ankara-bursa gıttı gerısı sehır ıcı. 675 te kırmızı yandı. demekkı 725 yapar. ama deponun cogu bursa sehır ıcınde.ankaradan gelırkende

hız 110-120 idi . ara sıra klımada acıktı 2 de. bısey daha söleyeyım. benzını po dan almıstık daha sonrakını shell aldık gözle görülür çekıs artısı yasandı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert0648

Tatile gittim geldim yeni 340 ytl benzin aldım. 1400 km yol yaptım. km de 243 ykrş yaktı . Şehir içi dışı karışık bir değer ve klima çoğunlukta açıktı. Benzini 3 420 ytl den aldım,

Ayrıca kampanyadan aldım benzini 300 ytl benzin alana 30 ytl bonus yüklüyorlar onuda eklersem 220 ykrş yakmış olur sanırım iyi bir değer....... Tüp taktırmaktanda vazgeçtim.

İyi etmişsiniz tüp taktırsanız 0.243 kuruş 0.185 civarlarına düşer zaten.. bir de yaktığınız benzini filan eklerseniz değmez..Ben de aynı değerlerde yakıyordum..Lpg taktırdım ekonomiden memnun değilim..
  • Baska sayfa da da yazdım bujrada da yazayım bari:) 1 ay önce
    adana ya gittim tatil nedeni ile toplam 3050 km yaptım.665ytl lik dizel kullandım.90km sabit hıza hic dusmedim.ortalama 150km ile seyahat ettim yani en azından 2000km si boyledir.Focus tdci cvt aracım kısaca hersey super gecen yıl aynı sartlarla daha fazla harcamıstım.Sanırım aracım 20000 i getci ona baglıyorum.
  • Merhabalar benimde 2006 model 1.6 trend hb düz vites benzinli bir focusum var ama keşke almaz olaydım dedirtecek kadar çok benzin içen bir canavar çıktı Şans işte ne diyelim km de 45 yeni krş yakacak kadar zengin olsaydım focus yerine mustang alırdım o biçim havamı basardım 55 lt benzinle 360 km gidebiliyorum 100 km de ortalama 15 lt benzin içiyor benim canavar Benzini içtiği kadar performansı yüksek olsa gam yemicem ama kalkışlarda arabayı ben kaldırıyorum sanki o kadar zorlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bin979 -- 11 Ağustos 2008; 1:06:05 >

• Hocam onun bakımlarını bir yaptırın derim okadar yakmaması lazım bence bir sorunu vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert0648

Hocam onun bakımlarını bir yaptırın derim okadar yakmaması lazım bence bir sorunu vardır.

Keşke dediğin gibi bakım yaptırmakla düzelecek olsa. Araba daha 22.000 km de fazla kullanan birisi değilim öyle olduğu halde 2 yıl içinde en az 20 defa servise götürmüşümdür. Garantisi devam etmekte daha. Şikayet ettiğim konuyu yakıt sistemleri konusunda da yazdım sağolsun arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştılar fakat bakım yaptırarak düzelecek bir sorun olsa şimdiye çoktan düzelirdi ford yetkili servisi ne sorunu çözüyor ne de aracın çok yaktığını kabul ediyor. Son çare tüketici hakları mahkemesine başvurup oradaki heyetle birlikte aracın normal değerlerinin üzerinde yakıt sarfettiğini belgeleyip ford firmasınında bu konuya duyarsız kaldığını söyleyerek hukuki yollara başvurmak olacak

• Ford yetkili servislerine göre araba çalışıp bir noktadan bir noktaya gidiyorsa sorun yoktur..Sorun var diyen pimpiriklidir ya da halusunisyon görüyordur..
  • focus 2007 tdci ile yol bilgisayarında 100 km de ortalama yakıt tüketimi olarak uzun yolda 3,7 lt'yi gördüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bin979

Merhabalar benimde 2006 model 1.6 trend hb düz vites benzinli bir focusum var ama keşke almaz olaydım dedirtecek kadar çok benzin içen bir canavar çıktı Şans işte ne diyelim km de 45 yeni krş yakacak kadar zengin olsaydım focus yerine mustang alırdım o biçim havamı basardım 55 lt benzinle 360 km gidebiliyorum 100 km de ortalama 15 lt benzin içiyor benim canavar Benzini içtiği kadar performansı yüksek olsa gam yemicem ama kalkışlarda arabayı ben kaldırıyorum sanki o kadar zorlanıyor

Sağlıklı bir aracı zorlarsanız doğal olarak fazla tüketir,ancak zorladığınız halde olması gerekenden zayıf performans gösteriyorsa haliyle amaçladığınız seviyede performansı elde etmek için gaza yükleniyorsunuzdur,bu başlı başına bir problem.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.