Şimdi Ara

Focus'un yakıt tüketimi (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
2
Favori
190.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rocky_m5

quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

bu arada az yakacaz diye düşük devir kullanıyoz bu arabanın motoruna zarar mı dün izmit doğu ile arifiye arası acelem vardı biraz hızlı gittim araba benzindeydi 180 e çok rahat gelen araba biraz zorlanır gibi yaptı ama 3 e çekince 6150 felan 180i buldu 4 viteste 170 de takılıyo gibi yapıyo (araç otomatik)

3. viteste 180 yapar mı ya?araç 4 vites mi yoksa

hocam araba 4 ileri otomatik :D
  • 2000 focus ghi 2,0 kullanıyorum. zavoli marka sıralı sistem lpg var şehir içi yoğun trafikte en son ölçümde
    20kr yaktı benzinde ne yakıyor bilmiyorum deniycem ama
  • bunlarda benim verilerim arkadaslar ve değerler bayagı yüksek aracım 2000 model focus ghia 1.6

yapılan toplam yol 401 km

alınan yakıt 48 tl benzin ( benzin lt 2.92 tl = 16.44 lt) + 67.5 tl lpg ( lpg lt 1.78 tl = 37.92 lt)

km yakıt sarfiyatı 0.288 tl

sanırım bayagı yüksek değerler

bu arada tamamı sehir içi
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

bu arabayla 1000 km nin üzerine çıkılır.(ş dışı). kullanmayı bilin yeterki.ben 4.7 litre yaktırdım en az.

Focus'un yakıt tüketimi

aga bu gün senin rekoru egale ettim hemde lpg cinsinden
    bu gün bakalım ortalama 90 la ( rampalarda 70 e düştü bazı yerlerde 110 la gidildi) lpg de ne yakacak diye deneyim dedim önce shell euro lpg satan 1 istasyona gittim depoyu pompada full yazısı çıkana kadar bekleyerek fullettim ardından yer körfez jandarmoa komutanlığı karşısı shell den çıktım bi miktar E-5 de gittim ve körfez gişelerden otobana çıktım orta şeritte yer yer sağ şeritte deviri 2700 ü geçirmeyecek şekilde vites değşerek 2100 devirde 90 la gittim arada max 110 a çıkacak şekilde hızlandım rampalarda araç kendisi vitesi arada 3 e aldı genelde 4 e gittim ve kandıra sapağı (izmit doğu gişesinden otobandan çıktım kanırda istikametine döndüm ilk ışıklardan geri dönüp aynı yoldan başladığım istasyona geldim git -gel toplam 46 dk sürdü toplam gidilen yol 50.5 km ve işte mükemmel sonuç araç 1.71 den 2.34 litre gaz aldı yani 4 liralık ve 100 kmdeki ortalama yakıt tüketimi 4.63
     Focus'un yakıt tüketimi

araç focus ghia sedan 1.6 otomatik

• arkadaşlar merhaba. benim 2005 model 1.6 focus comfort'um var. arabamı ilkkez ne kadar yaktığını net hesapladım. malatyada yaşıyorum deppoyu fulledim malatyadan ilçeye, kuluncaka gittim sonra geri döndüm tam 205 km yol yaptım ve aynı benzinlikte tekrar fulledim 38 ytl benzin aldı ( benzinin litresi 2.93 ytl ) hesapladım 185 kuruş yaktı benzinde. gidişte arabanın bagajı ve arka koltuğu yük doluydu dönerken yük yoktu. hız olarakta yerine göre 80 ile 110 arasında gittim geldim. bence benzinli olarak çok iyi bir değer yakalamış şeytanın kulağına kurşun.
  • 2008 tdci ghia focusum ile 1180 km yol yaptım.(ist_Tire/izmir)
    ortalama yakıt tüketimim=4,7/100km idi.

motorini 2,44/lt ile opetten aldım.
    55,46lt eurodizelle km de 0,11468krş yakarak toplamda 135tl ye 1180 km yol gittim.
  • ha bu ara da araba da yüküm giderken yaklaşık 350 kg(yolcu),gelirken ise 160 kg idi.
  • ben ford focus aracımı alalı 1,5 ay oldu
    0 aldım 2009 trend benzinli sedan karstan aldım
    aldığımdan bu yana bir kere fulledim
    yakıt tüketimi ölçmek için şehir içi tam 680 km yol yaptı
    bilgisayar ortalama yakıt tüketimini tam 8 lt gösteriyor hesaplarımdada okadara denk geliyor yani km ye 24 kuruş oldukça iyi tüketim değerleri
    şehir dışına daha çıkmadım onun için de 5- 5,5 kadar düştüğünü söylüyorlar
  • Çok eski bir konu yorumların hemen hemen hepsini okudum

Ben istanbul içi kullandığım için değerler biraz yüksek gelebilir sizlere
    benim ortalamam 10-11 litre civarı aracı fazla yormadan max. mesafe 500 km şehir içi

Şehir dışıda sürekli 140-160-180 arası kullandığım için max mesafe 550-600 km yol tutuşu aracın gayet iyi
    belki ben sürekli trend modelini kullandığım içindir sesi biraz fazla alıyor içeri

Ama dizelleri gayet uygun ş.içi ş.dışı karışık ortalama 700 km +/- 50
    Hatta ben kendime dizel almayı düşünüyorum

2007-2009 model arası collection/ghia/titanyum donanımlı dizel 50bin km yi geçmemiş ve aracını
    satmak isteyen var ise pm den msj atabilir.

KISACA BENZİNLİSİNİ PEK TAVSİYE ETMİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superonline1 -- 6 Mayıs 2009; 18:36:54 >
  • hiç düşünmeden alın çok konforlu bir araç yakıtı abarttıkları kadar da çok değil ben otomatiğini kullanıyorum harika bir araç
  • arkadaşlar 2006 80000 KM de sedan trend 100 PS ford focus um var şehir dışı 100-110 KM hızla 20 Kuruş yakıyo kmde . yüke göre bu rakam 22-24 kuruşa çıkıyo . Benzinli bi araç için oldukça iyi
  • Arabamı alalı 4 ayı geçti... Aldığım ilk günden beri kullanımıma göre değişken olmak üzere şehir içi çok yoğun olmayan trafikte (Antalya) hep 6,0-6,7 lt/100 km aralığında tüketim yaptım. Bazı günler tam ekonomi, bazı günler tam performans kullandım ama son iki depo dolumunda (ki her defasında çeyreğe kadar kullanıp tam doldurtuyorum) birisinde şehir dışı yol yapıp genellikle 110-120 aralığında ve yolun çeyreğini 150-150 la giderek 5,0 lt/100 km değerine ulaştım... Son doldurtmadan sonra değerleri sıfırladıktan sonra şu anda şehir içi kullanımla 5,9 lt / 100 km civarında kullanım şeklime göre 0,1 aşağı, 0,1 yukarı oynuyor...

Yeni almayı düşünenlere dizeli şiddetle tavsiye ediyorum, bu performans ve bu yakıt ortalamasıyla ocağınıza dikilecek incir ağacını kökten kurutursunuz...

Ayrıca ekleyeyim... Şehir dışı yolculuğa başladıktan 50 km sonra hala ekonomi aralığındaydım ve ortalama 4,5 lt/ 100 km civarıydı...

• slm arkadaslar.
    15bine 2005 model ford focus buldum.daha doğrusu babam bulmuş arkadasiymiş.arac 80binde
    ben de erzurumda öğretmenim kısa da olsa koy yollarına da girebilirim.
    araba nasil? sağlam mİ?
    yakıtı nasil?
  • Eğer 5.5 - 6Lt. ortalama yakıyorso o kasayla çok çok ii
  • şehir içi genelde kısa mesafe, 100 km civarı otobanda normal sürat 454 km'de 38 lt benzin aldım
  • slmlar bende aranıza 2001 focus ghia alarak katıldım sıralı sistem zavoli tüplü. lakin kaç yakacağını daha hesaplamadım moralim bozulmasın diye açıkçası:) şehiriçi 200kuruşu geçmesin yeter başka bişi istemem gaz burda 1,81TL. umarım az yakar çünki hep şehiriçi kullanıyom. bi de arabayı ilk çalıştırdığım zaman önden pat diye motordan ses geliyor bir kereliğine mahsus acaba neden olabir
  • 2004 otomatik focus adapararına otobandan kac litre yakar
  • Ben bir iddia ile çıktığım şehirler arası yolda yol bilgisayarına 6,3 litreyi göstermiştim.Araç 09 focus trend yapılan yol 2500 km klima açık araba tamamen dolu.Ama bir dah böyle bir iddia ile yola çıkmam.Ortalamayı 6 ile 6,5 arası tutturacam diya canım çıktı.
  • 5,8 - 6,00 arası ortalamayı çok rahat tutturmanız gerekiyor aslında..
  • ben genelde çok sakin kullanırım.2006 cvt chıa tdcı c max sahibiyim.C.C. kullanarak 95-100 km aralığında yakılan mazot 5 lt yi hiç geçmediŞ.içi tam olarak sağlıklı ölçtüm denemez ama 6,5 lt yi geçeceğini sanmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.