Şimdi Ara

Focus ve 308 arasinda kaldik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Duratec

Focusun otomatik vitesli modeli 100 beygirdir ve 100 km deki yakıt tüketimi 15 LT gibi korkunç bir rakam..Eğer yakıt tüketimi ve performans sizin için önemli değilse tabikide focus alın.. Ancak Şanzımanı ve motorundan dolayı ben olsam 308 i tercih ederdim.

Bu araçlara alternatif olarak Hyundai i30 Otm. Bakabilirsiniz.

100kmde 15 litremi
  • 308 bence daha iyi bir seçim olur.
  • quote:

Focusun otomatik vitesli modeli 100 beygirdir ve 100 km deki yakıt tüketimi 15 LT gibi korkunç bir rakam..

ya arkadaş atarken de biraz destekli sallayın ya.. 15 lt mi? bende 2001 model SW otomatik Focus var.. 0 km almıştım.. 4 ileri şanzıman ve 100 hp..şu ana kadar yazın klima açık iken kısa mesafe kullanımda (5-7 km) şehir içinde 10 lt en fazla yakıyor..fabrika verisi ise 10.6 litre..şehir dışında ise 6.5-7 litre.. şu ana kadar hiç 10 lt üzeri bir tüketim görmedim ister yazın ister kışın..ancak şunu belirteyim aracın bakımları tam olarak yapılmaktadır..15 litre yakması için 2.5-3 litre benzinli motor olması lazım.. sırf yorum yapmış olmak için yapmayın. bilmiyorsanız ya açmayın ağzınızı ya da önce öğrenin..

• 308 derim
  • Focus ve 308 in dizel motorlar aynı AR-GE den çıkmış motorlardır. Yani çoğu yönden birbirlerine benzerler. kıyaslayacak olursak da şöyle bir tablo karşımıza çıkar;

Yakıt Ekonomisi : 308
    Yol tutuş : Focus
    Dış Tasarım : 308 (Görecelidir tabiki)
    İç Tasarım : 308 (Bir oto dergisi en kötü dış tasarım seçti. Fakat bu da göreceli tabi)
    Motor Gücü : 308
    Güvenlik : Focus
    Konfor : 308
    İkinci El Piyasası : Focus

Pek fark görülmese de ben olsam 308 i tercih ederdim. Peugeot'un dize motorları gerçekten çok iyidir. Peugeot alınmaz kanısını yanlış çıkartmıştır.
  • tom vites düşünüyorsanız focusu tercihleriniz arasından çekin derim hem performansız hemde kötü bir otm şanzımanı var onun yerine 308 tercih edin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Focusun otomatik vitesli modeli 100 beygirdir ve 100 km deki yakıt tüketimi 15 LT gibi korkunç bir rakam..

ya arkadaş atarken de biraz destekli sallayın ya.. 15 lt mi? bende 2001 model SW otomatik Focus var.. 0 km almıştım.. 4 ileri şanzıman ve 100 hp..şu ana kadar yazın klima açık iken kısa mesafe kullanımda (5-7 km) şehir içinde 10 lt en fazla yakıyor..fabrika verisi ise 10.6 litre..şehir dışında ise 6.5-7 litre.. şu ana kadar hiç 10 lt üzeri bir tüketim görmedim ister yazın ister kışın..ancak şunu belirteyim aracın bakımları tam olarak yapılmaktadır..15 litre yakması için 2.5-3 litre benzinli motor olması lazım.. sırf yorum yapmış olmak için yapmayın. bilmiyorsanız ya açmayın ağzınızı ya da önce öğrenin..

Atmakmı ?

2010 Focus 1.6 115bg Trend Benzinli araç sahibiyim aracımın 100 km deki yakıt tüketimini yol bilgisayarı 13.4 LT gösteriyor ve değim yerindeyse benzini İÇİYOR.

Aynı şekilde yakın bir tanıdığımda 2009 otm trend benzınlı 100bg focus var Yakıt tüketimini bi aralar 16 LT civarlarındaydı şuan 15.5 Lara düştüğünü söylüyor.

İsteyenlere Fotoğraflı şekilde KANITLANIR..Bizde atma tutma olmaz..

Ek Olarak Dediğim Veriler 1.6 Benzinli bir motor için ilginç olabilir,Ama Gerçek..Focus forumundaki 2010 Model 2.0 Motorlu benzinli focusa sahip Rusyada oturan bir arkadaş aracın yol bilgisayarında 100 kmde 7 lt gösterdiğini söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 18 Mayıs 2010; 18:16:19 >

• Bu durumda tercihim 308 olurdu.Focus artık ömrünün son deminde ve yeni kasa ile birlikte düzgün bir otomatik vitese sahip olacak.
  • vay be rakamlara bak...
    Benim arabam 15 küsür Litre yaksaydı yerinden oynatmazdım hearlde.
  • Bu focus sağlam olmasa zaten hayatta satamazdı bu kadar.

3.70 * 15 = 55.5 TL --> TAKSİ DAHA KARLI OLACAK NERDEYSE
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Atmakmı ?

2010 Focus 1.6 115bg Trend Benzinli araç sahibiyim aracımın 100 km deki yakıt tüketimini yol bilgisayarı 13.4 LT gösteriyor ve değim yerindeyse benzini İÇİYOR.

Aynı şekilde yakın bir tanıdığımda 2009 otm trend benzınlı 100bg focus var Yakıt tüketimini bi aralar 16 LT civarlarındaydı şuan 15.5 Lara düştüğünü söylüyor.

İsteyenlere Fotoğraflı şekilde KANITLANIR..Bizde atma tutma olmaz..

Ek Olarak Dediğim Veriler 1.6 Benzinli bir motor için ilginç olabilir,Ama Gerçek..Focus forumundaki 2010 Model 2.0 Motorlu benzinli focusa sahip Rusyada oturan bir arkadaş aracın yol bilgisayarında 100 kmde 7 lt gösterdiğini söyledi.

valla ben de kendi aracımın tüketimini biliyorum.. siz de kendi değerlerinizi vermişsiniz..bu durumda 4 ihtimal var...

1- yol bilgisayarına hiçbir zaman güvenmem.. pompada doldururken koyduğum litreye ve gittiğim km ye bakarım. ona göre hesabımı yaparım.
    2- sizin aracınızda bir problem olabilir veya çok yeni olmasından kaynaklanabilir
    3- sizin sürüş stiliniz çok sert olabilir (ben çok sakin kullanırım)
    4- gittiğiniz güzergaz çok fazla dur-kalk trafiği (köprü, trafik ışığı vb) olabilir.

Ancak 3 ve 4. durumlar için Focus 15 lt yakıyorsa 308'in de onadan çok geride kalmayacağını göz ardı etmemek gerek. Şunu da belirteyim ki 100 hp otomatik Focusun 15-16 lt benzin tükettiğini hiç şu ana kadar görmedim duymadım. Benim araç öyle tüketseydi zaten ya satmıştım ya da lpg takmıştım çoktan..bu arada sizi kırdımsa özür dilerim..

• benzin tüketimi tartışmasına girdik konuyu açan arkadaşın sorusuna cevap vermeyi unuttuk..

Focus şu an ömrünün sonunda yıl sonu yeni kasa geliyor. Bazıları yeni kasayı beğenmiyor tip olarak ve şu anki Focusun çok daha iyi olduğunu söylüyor. Burada tercih sizin. Ancak Focus otomatik vitesin handikapı her zaman söylediğim gibi eski teknoloji olması. Motor ve şanzıman kombinasyonu (otomatik şanzıman için) taa 1998 lerden kalma. hala 100 hp ve 4 ileri vites. Ford zahmet edip de aradan geçen bunca yıl içerisinde hiç geliştirmedi. rakipleri 7 ileriye atmosferikte 130+ hp lara geçti ancak Focus maalesef hala 100 hp ve 4 ileri. Bu nedenle yakıt tüketimi rakiplerine göre bir miktar daha yüksek. Ancak hem motor hem de şanzıman olarak sorunsuz diyebilirim. o nedenle tercih sebebi olabilir. Bu arada Focusun en büyük artısı yol tutuşunun olduğu da bilinen bir gerçek. Bu durumda eğer performans ve daha iyi tüketim değerleri isteniyorsa daha yeni olan 308 seçilmeli. Ancak az km yaparım (lpg de takarım ileride), kasa değişmesi ve performans önemli değil ise sorunsuzluk anlamında Focus tercih edilmeli bence.. tercih sizin... size bol şanslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 18 Mayıs 2010; 18:53:20 >

• Arkadaşım focus günümüzün doğanı, şahini taksici dahil herkeste var.Eskiilk çıkan modelini gittikçe bozdular.Kullanışlı,kült tipli sade bir araç oldu.
    308 ise tasarım olarak çok daha çekici!Aracın burnu F1 arabalarını andırıyor.Ve daha eğlenceli bir araç.İkisinin arasında kaldıysanız 308 i tek geç!
  • Arkadaslar 2010 focus titanium aracım var 115 bg benzinli manuel araç tuketimim ilk aldığım zamanlar 10/100 lt/km altına dusmesede su an 9/100 lt/km kadar düştü kasa degisimi 2011 yılı yılının ikinci çeyreğinde yani 2012 olarak gelecek yani assa yukarı daha bir yıl var ki yeni kasanın dış görünümü hicre etkileyici değil bence bu kasa daha hoş yeni kasa en çok iç mekaniyla one çıkıyor fakat oda çok göz karistorici bir tasarımı var sade değil yani focusun sadeliği kalmamış arkası yeni megan arkası on tampon gercekten çok kötü ama bu benim gorusum tabiki forum siteleri su anda bu kasanın daha iyi olduğu yönünde gorusler hep. Yani sonuc olarak ben focustan xok memnunum ve alirkende bir 4 5 yıl binmek için aldım kasa degisimi önemli değil acikcasi benim için zaten titanium versiyonuda çok gösterişli her yönüyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: pavuryas

Arkadaşım focus günümüzün doğanı, şahini taksici dahil herkeste var.

Almanyadada 0 mersolar taksi olarak kullanılıyo ozaman Mercedesede binmeyelim doğan şahin ya..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.