Şimdi Ara

Focus1 GHİA mı Megane 1 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
9.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: buZz_uTqu

Yine o fiyatlarda 2000 model Opel Vectra 2.0dti var. Bence daha iyi bi seçim olur.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-vectra-2000-model-opel-vectra-2-0-dti-comfrot-dizel/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-vectra-yok-boyle-bi-vectra-daha-turkiyede-tek-100-yil-ozel-paket/detay

2. ilandakinin aynı rengi bizde var çok hoş duruyor.

Başına bela olur

Neden ne gibi sorun verirki? Bizde 2000 model 1.6 gl var 4.5-5 yıl oldu alalı Allah a şükür ABS sorunu dışında başka hiç bi sorun vermedi. ABS sorunuda kronikmiş sanırım çoğu vectra da varmış öyle duydum ve hızlanması öyle 10 yaşında bi araba olmasına rağmen oldukça iyi ve 215km/h i gördü şarap gibi yaşlandıkça güzelleşiyor. Yol tutuş filan oldukça iyi iç gürültü normal. Tek sorun yakıtı biraz fazla kaçırıyor zaten ben dizelini önerdim fakat dizel düşünmüyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Focus ile Megane'ı karşılaştırmak Focus'a hakaret olur.Megane I çok başarısız bir kasa diğer sınıf arkadaşlarına nazaran.Focus'tan tek üstün yanı makyajlı kasayla sunulan 1.6 110hp motor oldukça performanslı ve yakıt tüketimi düşük bir motor.Makyajsız kasalarda 1.6 90hp R19'lardaki motor var diri bir motor,ortalama bir kullanıcıya yeter fakat Focus'un 1.6 100hp'sine göre ölüdür.Tavsiyem FocusI olacaktır,piyasada çok yakıyor söylenti var evet.Evet biraz fazla yakıyor fakat kaydadeğer bir mevzu değl.Megane aldığına deymez.Focus'la ilgili birçok paylaşımım oldu,bıktım artık açıklamaktan.Geçmiş konuları incelerseniz sayfalarca bilgiye ulaşırsınız.Benim yazdıklarıma da ulaşırsınız zaten.Şimdiden hayırlı olsun.

tamamen yanlı insanları yanlış bilgilendirecek bir yazı. Ayrıca focusun megane a göre nasıl bir bariz üstünlüğü var onu anlamakta zor. Zaten yazdığından pek bir anlam çıkarmak daha zor ne artılarını nede eksilerini yazmışsın sadece kötüleme amaçlı bir yazı olmuş.

motor desen megane nın daha iyi değil çok daha iyi
    yalıtım desen megane nın daha iyi
    iç kalite desen megane ile hiçbir farkı yok neredeyse
    benzin tüketimi desen megane her türlü daha üstün
    güvenlik desen ikiside euro ncaptan 4 yıldızlı
    2. el desen megane bariz üstün

dana ne kaldı bilmiyorum ha göz zevki değişebilir ancak ben badem farlı megane ı her türlü tercih ederim. Yukarıdada yazdığım gibi ghia alınacaksa aralarında cok fark yok ancak ghia tercihim olur çünkü zetec motor gerçekten sorunsuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: West 

quote:

Focus ile Megane'ı karşılaştırmak Focus'a hakaret olur.Megane I çok başarısız bir kasa diğer sınıf arkadaşlarına nazaran.Focus'tan tek üstün yanı makyajlı kasayla sunulan 1.6 110hp motor oldukça performanslı ve yakıt tüketimi düşük bir motor.Makyajsız kasalarda 1.6 90hp R19'lardaki motor var diri bir motor,ortalama bir kullanıcıya yeter fakat Focus'un 1.6 100hp'sine göre ölüdür.Tavsiyem FocusI olacaktır,piyasada çok yakıyor söylenti var evet.Evet biraz fazla yakıyor fakat kaydadeğer bir mevzu değl.Megane aldığına deymez.Focus'la ilgili birçok paylaşımım oldu,bıktım artık açıklamaktan.Geçmiş konuları incelerseniz sayfalarca bilgiye ulaşırsınız.Benim yazdıklarıma da ulaşırsınız zaten.Şimdiden hayırlı olsun.

tamamen yanlı insanları yanlış bilgilendirecek bir yazı. Ayrıca focusun megane a göre nasıl bir bariz üstünlüğü var onu anlamakta zor. Zaten yazdığından pek bir anlam çıkarmak daha zor ne artılarını nede eksilerini yazmışsın sadece kötüleme amaçlı bir yazı olmuş.

dana ne kaldı bilmiyorum ha göz zevki değişebilir ancak ben badem farlı megane ı her türlü tercih ederim. Yukarıdada yazdığım gibi ghia alınacaksa aralarında cok fark yok ancak ghia tercihim olur çünkü zetec motor gerçekten sorunsuz.

Hacı senin kafa iyi heralde göz var izan var hiç Focus'a binmemiş gibi konuşuyorsun.Artılarından eksilerinden daha önce sayısız kez bahsettim.O sebeple burada yazmadım.Yukarıda da yazdım bu yazdığımı ama diyorum ya senin kafa iyi heralde.Bak dur senin yazdıklarını yorumlamaya çalışayım;

Megane'ın motorunun Focus'a göre üstünlüğü bariz,bunu ben de belirttim fakat abartmanın lüzumu yok.İkisi de yeter ortalama bir kullanıcıya.Okuyan da 1.6 Vti'dan bahsediyor zannedecek.

Yalıtım desen Megane iyi felan değil hiç sallama,daha üç bini bulmadan içeri böğürme sesleri geliyor.Focus da çok başarılı değil fakat Megane'dan iyi emin olabilirsin.Ayrıca dipnot,Megan'ın iç mekanı bildiğin sert plastik genelde,zırıldıyor devir artınca.Focus'un iç mekanı emin ol daha kaliteli.

Evet tüketimde yukarıda da yazdığım gibi Megane üstün.

Güvenliği karşılaştırmanın lüzumu yok.

İkinci el mevzusuna gelince.Bu mantığa forumda bazı kişilerde rastladım,çok satılan ortalık malı arabaların piyasası iyi olarak görülüyor.Halbuki aksine bu arabaların piyasası biniciye zarardır.Çünkü o kadar Megane var ki isteyen istediği Megane'ı bulabiliyor çok sıkıntı çekmeden.E hal böyle olunca fiyatlar tabanda geziniyor.Yani bak bu araba iyiymiş kaçırmayalım mantığıyla değil de nasıl olsa Megane mutlaka denk gelir bir tane daha kısa zamanda mantığıyla hareket edilinip piyasa düşürülünüyor.Bu iyi ikinci el değildir,rezilliktir.Al MeganeII'de aynı şekilde yerlerde sürünüyor.Heryer MeganeII dolu.Hayır bahsettiğin diğer araba piyasası olmayan bir araba olsa mesela Lancer olsa Megane avantajlı olur ikinci elde ama diğer araba Focus,piyasada kabul görmüş bilinen ve rahatlıkla elden çıkartılınabilinilen bir araç.Üstelik fiyatları da Megane gibi yerlerde sürünmüyor.O aradaki mantık çizgisini kaybetmemek gerekiyor.Aha bu araba çok satıyor bunun piyasası iyidir mantığıyla hiçbir yere varamazsın.Kriter bu değildir.Hatırladığım kadarıyla izde MeganeI vardı yanılıyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 3 Temmuz 2010; 0:40:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: West 

quote:

Hacı senin kafa iyi heralde göz var izan var heralde hiç Focus'a binmedin.Artılarından eksilerinden daha önce sayısız kez bahsettim.O sebeple burada yazmadım.Yukarıda da yazdım bu yazdığımı ama diyorum ya senin kafa iyi heralde.Bak dur senin yazdıklarını mantıklı bir sebebe dayandırarak yorumlamaya çalışayım;

Megane'ın motorunun Focus'a göre üstünlüğü bariz,bunu ben de belirttim fakat abartmanın lüzumu yok.İkisi de yeter ortalama bir kullanıcıya.Okuyan da 1.6 Vti'dan bahsediyor zannedecek.

Yalıtım desen Megane iyi felan değil hiç sallama,daha üç bini bulmadan içeri böğürme sesleri geliyor.Focus da çok başarılı değil fakat Megane'dan iyi emin olabilirsin.Ayrıca dipnot,Megan'ın iç mekanı bildiğin sert plastik genelde,zırıldıyor devir artınca.Focus'un iç mekanı emin ol daha kaliteli.

Evet tüketimde yukarıda da yazdığım gibi Megane üstün.

Güvenliği karşılaştırmanın lüzumu yok.

İkinci el mevzusuna gelince.Bu mantığa forumda bazı kişilerde rastladım,çok satılan ortalık malı arabaların piyasası iyi olarak görülüyor.Halbuki aksine bu arabaların piyasası biniciye zarardır.Çünkü o kadar Megane var ki isteyen istediği Megane'ı bulabiliyor çok sıkıntı çekmeden.E hal böyle olunca fiyatlar tabanda geziniyor.Yani bak bu araba iyiymiş kaçırmayalım mantığıyla değil de nasıl olsa Megane mutlaka denk gelir bir tane daha kısa zamanda mantığıyla hareket edilinip piyasa düşürülünüyor.Bu iyi ikinci el değildir,rezilliktir.Al MeganeII'de aynı şekilde yerlerde sürünüyor.Heryer MeganeII dolu.Hayır bahsettiğin diğer araba piyasası olmayan bir araba olsa mesela Lancer olsa Megane avantajlı olur ikinci elde ama diğer araba Focus,piyasada kabul görmüş bilinen ve rahatlıkla elden çıkartılınabilinilen bir araç.Üstelik fiyatları da Megane gibi yerlerde sürünmüyor.O aradaki mantık çizgisini kaybetmemek gerekiyor.Aha bu araba çok satıyor bunun piyasası iyidir mantığıyla hiçbir yere varamazsın.Kriter bu değildir.Hatırladığım kadarıyla izde MeganeI vardı yanılıyor muyum?

Şu yukarıda büyüttüğüm ve koyulaştırdığım cümlenin nedenini hala anlayabilmiş değilim. Ayrıca kafamda gayet yerinde 2 arabayıda kullandım. 2,5 yıl oto yıkamacılık yaptım. Sanayidede çalışmışlığım vardır. Arabanın iyisinden kötüsünden anlarım yani. Valla senin bindiğin megane sanırım 350 -400 bin km de köy yollarında tepilmiş yada bir gencin elinde hırpalanmış. Ben 2001 model 1. el sahibiyim benim arabamda öyle tıkırtı mıkırtıda yok. Sert plastik var arabada normaldır focustada var.

Yani anlayacağın megane ile focus karşılaştırmak focusa hakaret olmaz hiçbirşey olmaz. Çünkü iki arabanında birbirlerine bariz üstünlüğü yoktur. Hangisi hoşuna giderse onu alırsın. Megane alanlara enayi gözüyle yaklaşmak hele hiç hoş değil.

• Hayır Megane alanlara veya kullanalara enayi gibi bakma gibi bir durum yok.Bilakis eniştem kullanıyor,uzun süreler yolculuk yaptım.Kendim de kullandım.Megane'ın Motorundan başka bir artısını göremiyorum.Megane kendi kulavarından çıkmış bir araçtı Fluence'dan önce.Uygun fiyata C segmenti verme amacı vardı Renault'da her zaman.Fakat beklentiler yükselince seve seve olmasa da mecburen adamakıllı araba yapmak zorunda kaldılar.MeganeI fiyatına göre güzel araba ama ben ne olursa olsun Focus'la aynı kefeye koymam Megane'ı.Ha bak tekrar yazıyorum eğer übtçem düşük olursa MeganeI benim de tercih edeceğim bir araçtır o paralara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 3 Temmuz 2010; 1:09:57 >
  • quote:

Hayır Megane alanlara veya kullanalara enayi gibi bakma gibi bir durum yok.Bilakis eniştem kullanıyor,uzun süreler yolculuk yaptım.Kendim de kullandım.Megane'ın Motorundan başka bir artısını göremiyorum.Megane kendi kulavarından çıkmış bir araçtı Fluence'dan önce.Uygun fiyata C segmenti verme amacı vardı Renault'da her zaman.Fakat beklentiler yükselince seve seve olmasa da mecburen adamakıllı araba yapmak zorunda kaldılar.MeganeI fiyatına göre güzel araba ama ben ne olursa olsun Focus'la aynı kefeye koymam Megane'ı.Ha bak tekrar yazıyorum eğer übtçem düşük olursa MeganeI benim de tercih edeceğim bir araçtır o paralara.

işte bende ondan bahsediyorum tercihlerle gerçekler farklıdır.
  • quote:

Yine o fiyatlarda 2000 model Opel Vectra 2.0dti var. Bence daha iyi bi seçim olur.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-vectra-2000-model-opel-vectra-2-0-dti-comfrot-dizel/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-vectra-yok-boyle-bi-vectra-daha-turkiyede-tek-100-yil-ozel-paket/detay

bu km lere Kadir İnanır bile inanmaz en az 200 bin var bunların..

• vectra DTI ye laf ettirtmem arkadaş 0 km aldık zamanında motor hala aynı değerlerinde.ama pompa sorunumuz war az bişey

ilandakiler gerçekten çok az km gibi göründü bana bizim araç 200bini geçti...

eğer kmler doğru ise alınabiliritesi çok yüksek...
  • quote:

quote:

quote:

Başına bela olur

Neden ne gibi sorun verirki? Bizde 2000 model 1.6 gl var 4.5-5 yıl oldu alalı Allah a şükür ABS sorunu dışında başka hiç bi sorun vermedi. ABS sorunuda kronikmiş sanırım çoğu vectra da varmış öyle duydum ve hızlanması öyle 10 yaşında bi araba olmasına rağmen oldukça iyi ve 215km/h i gördü şarap gibi yaşlandıkça güzelleşiyor. Yol tutuş filan oldukça iyi iç gürültü normal. Tek sorun yakıtı biraz fazla kaçırıyor zaten ben dizelini önerdim fakat dizel düşünmüyormuş.

Sizdeki 1.6 yı bende öneririm ama bu saatten sonra 2.0 dtı alınmaz başa bela olur.En iyisi atmosferik+lpg.

• Ben Focus I i bile Megane II ye tercih ederim, donanım özelliklerini çıkart, donanım özellikleri araç ne kadar yeniyse o kadar fazla olur, araba dediğin zaman akla, sürüş dinamikleri, yol tutuş, sürüş pozisyonu, şasi özellikleri ilk önce gelmelidir ki, bu konularda Focus I Megane II den bile bir gömlek üstündür.
  • Focus1 o sınıfta en az yakan araba..Fabrika verisi ortalama 6.7..
  • dostum 10 yıldır Focus 1 kullanıyorum çoğu güncel arabayı cebinden çıkartır. Yakıtı 1.6 araçlar arasında en az yakanlardan ve araç her türlü yol ve kullanım koşulunda maşallah arızasız çalışıyor.

Ben düzgün bir focus 1'e sonuna kadar kefilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetergin35

Ben Focus I i bile Megane II ye tercih ederim, donanım özelliklerini çıkart, donanım özellikleri araç ne kadar yeniyse o kadar fazla olur, araba dediğin zaman akla, sürüş dinamikleri, yol tutuş, sürüş pozisyonu, şasi özellikleri ilk önce gelmelidir ki, bu konularda Focus I Megane II den bile bir gömlek üstündür.

tabi ya focus 1 öyle bir araç ki ben bmw 3.20 ye bile tercih ederim çünkü focus bir yol tutuyor dillere destan megane II yol tutmuyor iki adım gidiyor araç yoldan çıkıyor,taburenin üstünde oturuyorsunuz zaten arabaya top gelse şasi eğiliyor ya bu kadarda atılmaz ya focus 1 kullanmasam gerçekten inanacaktım megane II madem iyi bir araç değil binlerce kişi afedersiniz salak mı bu aracı alıyor?megane ıı güvenlikte 5 yıldız almış bir araçtır şasinin ne kadar sağlam olduğunu servise gidip sorabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: vocador

quote:

bu km lere Kadir İnanır bile inanmaz en az 200 bin var bunların..

İnanır inanır. Bizimki 160binlerde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Başına bela olur

Sizdeki 1.6 yı bende öneririm ama bu saatten sonra 2.0 dtı alınmaz başa bela olur.En iyisi atmosferik+lpg.

Lpg nasıl yakar bilmemde benzinde çok yakıyor onu biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Focus1 o sınıfta en az yakan araba..Fabrika verisi ortalama 6.7..

bu kadar focus kullanan yakıtı çok diyor siz fabrika verisi demişsiniz, arkadaşlar bizde megané I var, konya dümdüz bir şehirdir, araç rampa falan çıkmaz yani, ayrıca çok yoğun dur kalk trafik de olmaz ışıktan ışığa, aracın yakıt ortalaması 6.7lt/100km

hani yol bilgisayarı var da oradan biliyorum

ayrıca ikinci elde bu tür karşılaştırmalar yapmak mantıksız, tamam focus 1 olsun ghia olsun 2002 model olsun az km olsun lpg işli olsun hatasız olsun dediniz..... veeeee çıktınız pazara/galerilere/internete

bakıyorsunuz ki öyle bir araç yok,

c sınıfı temiz bir araç bulun alın derim corolla focus megane 3 aşağı 5 yukarı aynı hepsi önemli olan temizini bulmak ki ikinci elde bu çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 4 Temmuz 2010; 23:56:06 >

• peki arkadaşlar focus ghia dan sonra focusun hangi versiyonu daha iyi ?
    (comfort,ghia gibi sıralama arasında iyiden köyüye doğru bi sıralama)
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: x15

Focus1 o sınıfta en az yakan araba..Fabrika verisi ortalama 6.7..

bu kadar focus kullanan yakıtı çok diyor siz fabrika verisi demişsiniz, arkadaşlar bizde megané I var, konya dümdüz bir şehirdir, araç rampa falan çıkmaz yani, ayrıca çok yoğun dur kalk trafik de olmaz ışıktan ışığa, aracın yakıt ortalaması 6.7lt/100km

hani yol bilgisayarı var da oradan biliyorum

ayrıca ikinci elde bu tür karşılaştırmalar yapmak mantıksız, tamam focus 1 olsun ghia olsun 2002 model olsun az km olsun lpg işli olsun hatasız olsun dediniz..... veeeee çıktınız pazara/galerilere/internete

bakıyorsunuz ki öyle bir araç yok,

c sınıfı temiz bir araç bulun alın derim corolla focus megane 3 aşağı 5 yukarı aynı hepsi önemli olan temizini bulmak ki ikinci elde bu çok zor

Kim focus çok yakıyor diyor? Böyle söyleyenler senin gibi bu arabayı kullanmayıp çok yakıyor diyenlerin söylemlerine inanıp muhalefet edeceğiz ya o zaman biz de koroyu devam ettirelim diyenlerdir..Bir tane focus1 kullanan adam çıksın ve bu araba çok yakıyor desin ama kullanmış olsun..Yok böyle bir olay..2 seneye yakın kullandım..Aynı güzergahta seyahat ettiğimiz arkadaşların sembol, broadway gibi arabalarından daha az yakıyordu focus..Focusun bazı eksiklikleri olabilir ama çok yaktığı kuyruklu yalan..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Başına bela olur

Ben önermem. Olduğundan fazla yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

1999-2001 modeller makyajsız,2002-2005 makyajlı focus,farlarından anlayabilirsiniz.ayrıca motorlarıda farklıdır bu arada ses alma sorununu bilmeyen yoktur bu tüm focuslarda vardır tabi bunlar aracı almamak için bir sebep değil bunları kafaya takmazsanız gayet güzel araç birde lpg ile ilgili bir yazı:http://www.fordclubtr.com/forum/Lpg-li-Focus-ta-Ya-Yakma-t193455.html

Şu kısım için bi açıklama bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.