Şimdi Ara

FOOTBALL MANAGER 16 İNCELEMESI VE 15'E GÖRE YENİLİKLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin bildiği üzre, Footbal Manager-yani günlük konuşmada genellikle FM diye kısalttığımız, Sports Interactive in en çok satan ve beğenilen ürünüdür. EA Sports'un Fifa'sı, Konami'nin WE ( Winning Eleven ) ve PES (Pro Evolution Soccer )' ine bir nebze de olsa rakip olmayı başarmış fakat asla bu oyunların yanına yaklaşamamıştır. Bir nebze onlarla sürtüşmeye girebilmesinin başlıca sebebi, piyasada düzgün bir menejerlik hatta hatrı sayılır bir menejerlik oyununun bile olmamasıdır. Bunun yanı sıra kadrolardaki güncellik, oyuncu havuzu gb. özellikleri hariç aman aman bir özelliği olduğunu sanmiyorum. Aksine çoğu oynayanı gibi, eksik ve mantıksız yönlerinin çoğunlukta olduğu düşüncesindeyim. Gelin oyunun iyi, kötü, eksik, beklenen ve görülmek istenilen özelliklerine daha ayrıntılı bakalım:
    FM 15'in hataları, eksik ve kötü özellikleri:

FM 15'in beğenilmemiş yönlerinin başında menü, arkaplan ve hem oyun içi hem menüdeki renkler geliyor. Çevremde bu tür oyunlara meraklı bir kesim olduğundan biliyorum, serinin 12-13-14. oyunlarını bayıla bayıla oynamalarına rağmen 15'i sırf menüsünden ve karışıklığından dolayı silenler oldu.

Benchten oyuna sonradan dahil olan oyuncuların eğer yıldız oyuncu değillerse skora pek bir katkı yapamamaları ve oyuncuların oyun içi bedellerinin gerçek hayattakinden çok uzak olması.

Takım içi uyum sürecinin çok olması. Bu özellik oyuna gerçekçilik katsa da bu sürenin 1-2 ay civarını bulması çok can sıkmıştı. Bu süreci sabırla atlatanlar da takımın ayrı bir sürece, " toparlanma " sürecine girip önüne geleni farklı mağlup etmesi ve sezon sonuna kadar öyle gitmesi ve rekabet kavramının adeta yok olması derdinden ap ayrı şikayetçi olmuşlardı.

Çoğu insanın tepkisine, hatta '' küçük oyuncular kendi reklamlarını yapmak için SI'yle anlaşma yapıyor '' tarzı suçlamalara bile yol açan ve bence FM 15'in en dikkat çekici hatası ise oyunun, çok tanınmamış hatta ara ara hiç tanınmmamış oyunculara büyük özellikler yüklemesiydi.

Oyuncuların overall ve bonservislerinin uyumsuz ve gerçekçi olmaması ve son olarak bazı liglerin incelemelerinin yetersiz kalması. ( bkz: Belçika/Hırvatistan/Rusya )

FM 15'in iyi yönlerinden bahsedicek olursak ne yazık ki öyle uzun uzun maddeler halinde yazabiliceğimizi düşünmüyorum. Bana göre en iyi özelliği oyuncu havuzunun geniş olmasıdır.

FM 16'da beklenen değişiklikler ve yenilikler:

Gerekli olduğu üzre grafikler artırılacak ve ali hazırda çok derin bir oyuncu havuzu olmasına karşın bu havuzun daha da derinleşeceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Herkesin dilinde olan kulüp yönetimi deneyiminin daha kişisel ve özelleştirilebilir olması neredeyse oyunu alıcakların en büyük beklentisi.

Transferde işimize çok yarayacak olan finans yönetimi maaş ve transfer bütçelerini kolaylıkla düzenlememizi sağlayacak. Menajerler için çok büyük kolaylık sağlaması beklenen iş görüşmelerindeki kolaylık da heyecanla beklenen ayrı bir yenilik. Menajerin geçmişi ve profili de bir iş görüşmesinde kaderimizi belirleyen önemli faktirlerin başında geliyor. Medya etkileşimi menajerin kamuoyundaki profilini etkileyecek olan başlıca faktörlerden yalnızca birisi.

YAZININ DEVAMI:http://uyuzsu.blogspot.co.uk/2015/08/football-manager-16-incelemesi-ve-fm-15.html

• Begenmediysen oynama.kim oyunu ana menu yuzunde birakir.galiba bi tek sen birakmişsin oyunu.Bi B*k atiyorsun oyuna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ana menü falan sevmemiştim de oynanır yine de en kötü tema yüklersin o bile değiştirir bazı fikirleri

• Mıknatıslı ve balon gibi olan topu düzeltsinler oyuncu bonservisleri ve hedefleri daha gerçekçi olsun bir de yönetim ekonomi ilişkisi daha esnek olsun yeterli bence.

• Fm 16 orjinal alacağım. Allahuekberr. inşallah değer
  • Tek isteğim bal ligi gibi liglerde yonetebilmek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.