Şimdi Ara

Football Manager 2017 Hakkındaki İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  FM 17 Bildiğiniz gibi 4 Kasımda çıkıyor dün oyunu satın aldım ve beta sürecindeyken oyuna bir göz attım ama tam bir hayal kırıklığı oldu

FM 16'nın kapladığı disk alanı : 5.5 GB
    FM 17'nin kapladığı disk alanı : 6.4 GB

Gördüğünüz gibi arada 1.1 GB gibi bir fark var ve bu fm türünde gibi bir oyun için fazla bir fark ancak iki seri arasında devrimsel heves artıracak hiç bir fark yok açıkcası benim oyunu alma sebebim Sosyal medya bölümü ve yapımcıların fm17 gelmiş geçmiş en iyi yapay zekaya sahip olacak fm serisi diye yırtıkdıkları içindi ama öyle olmadı

•İlk olarak Finans,antreman vs gibi konularda değişim yapılmış ancak okadar büyük bir değişim değil

•Basın toplantıları,takım için toplantılar vs. tamamen aynı

•Gelelim oyundaki yapay zeka ve 3d motoruna yapay zeka fm16'danda kötü belki rakip oyuncular bazen anlamsız yere koşmuyor ve topu izliyor aynı konu kendi takımımız içinde geçerli çok gereksiz yerlerde koşmayı bırakıyor enteresan yerlere şutlar,ortalar çekiyor oyun beta sürecinde olduğu içindir ancak düzelirse bu yazıyı güncelleyeceğim

• Maçı izlerken oyun daha bir canlı ama bu da oyunun mantık hatalarını daha bir meydana çıkarmış oyuncular topla ilerlerken adım atmadığı anda ilerliyor koşarken yerinde duruyor arada ama çoğunlukla adım atma ile ilerleme arasındaki dengeyi sağlayamamışlar oyuncu adımı atıyor diğerini atmadan sanki buzlu zeminde kayarmış gibi ilerliyor buda tabi gerçekçiliği oyun zevkini azaltıyor benim açımdan.

•Benimde heycanlandığım Sosyal medya kısmı. İlk olarak benim beklentilerim o bölümde maç sonu takımın taraftarları takımı,teknik direktörü eleştircek,övcek,taşlıycak haber bölümünden bağımsız bir yer böyle ateşli bir alan olmasıydı ama öyle olmadı. FM 16 ve eski serilerinde biliyorsunuzdur bir takımda değişim olunca bir haber gazetesi bunun haberini yapardı örnek olarak ''Aykut kocaman Konyasporda'' gibi o haber bölümü Sosyal medyaya eklenmiş oyunun başında bir kaç taraftar takımımıza yeni teknik direktör geldi başarılar gibisine birşeyler yazıyor ancak çok basit kaçtı bana büyük çoğunluğu örnek verdiğim haber gibi yani burdada devrimsel bir eklenti değişim yok.

•FM 14 ile başlayan gereksiz ve anlamsız sakatlıklar bu seridede çözülmemiş. Oyunun başında van persie 4 ay sakat ilk maçtan ilk kariyerimden... Malesef burdada bir oynama yapılmamış gibi

•İlk şıkta finanstan bahsettim ama yine fm serisinin baş belası olan yine anlamsız şekilde yüksek bonservis ücretleri olayı devam ediyor.

Kısaca böyle özetliyelim oyunu yine devrimsel bir yenilik yok yine hüsran oyunu yeni satın alacaklar yada ilk defa fm alcaklar iyi düşünsün derim ama dediğim gibi oyun daha beta sürecinde ve anlattığım sıkıntılar düzelirse bende bu konuyu düzelteceğim.

FM 16 ya forumda işten anlayan biri yama çıkarsaydı FM 17 ile yarıştırabilirdi hatta daha iyisini yapabilirdi. Oyun okadar sığ geldi başka bir sorunuz varsa cevaplayabilirim Umarım oyun 4 Kasıma kadar düzelir iyi dileklerimle...

Evet üstteki oyun beta aşamasındaykenki incelemem oyunun tam sürümü çıkalı 7gün oldu düzelen ve rahatsız edici şekilde devam edici özellikleri aşağıya maddeler halinde yazıyorum

(+)•Sosyal ağ: Sosyal ağ türkçeye çevrilmeye başlanmış tamamen türkçe olmasada her maç sonunda ortan taraftarların yorumlarına bakmak incelemek rakip takımın taraftarlarının haykırışlarını izlemek zevk vermeye başladı ilerki güncellemelerde %100 türkçe olması dileği ile

(-)•Bol keseden penaltı: Nerdeyse 2 maçta bir penaltı ile maç kazanıyorsunuz evet bu kolay bir yol ancak oyun zevkini çok fazla azaltıyor. Abartmıyorum gerçekcen çok fazla penaltı oluyor belki benim kariyerime özel bir durumdur ancak oyunun genelinde bu sorun var bence ilerki gücellemelerde düzelir diye umut ediyorum (bir maçımda 2-0 yenilirken 3-2 kazandım ve attığım 3 golde penaltıdandı)

(+)•Sakatlık: Sakatlık sorunu kısmen çözülmüş gibi artık daha mantıklı şekilde sakatlanıyor oyuncularınız yani bir anda direk 4-5 ay sakatlık yaşama ihtimaliniz artık çok az kısmen bu sorunda artık azaltıldı diyebiliriz

(+)•Oyuncu toplantıları: Oyuncular artık daha mantıklı olayları şikayet etmek için sizin kapınızı çalıyor , gereksiz yere size trip atmıyor , daha mantıklı şekilde takımdan ayrılmak istiyor (İyi hatırlıyoru fm16'da bir oyuncumun formu çok yükseldiği için takdir etmiştim ve oyuncu trip atıp moreli çok düşmüşdü)

(-)•Oyun içi yapay zeka: Maç içinde hala 2d oynamanızı tavsiye ederim çünkü oyunun yapay zekası hala çok çok çok kötü adım atmadan topu sürmesimi dersiniz, topa vurmadan topun şut çekmiş gibi uçmasımı dersiniz....

(+)•Daha klas haraketler:FM16'da okadar çok denk gelmedim ancak FM17'de paslaşmalar orta açıp rövaşata ile gol atmayı deneyen oyuncuları görmek yada daha klas hareketlerle rakibi geçen oyuncuları görmek gerçekten oyunun zevkini arttırmış

Football Manager 2017 Hakkındaki İncelemem
    Ama herşeye rağmen FM Serisi bir efsanedir ancak keşke yapımcı firmalar bu oyunun bu sadık kitlesini hak eden oyunlar yapsa daha az sorunsuz oyunlar oynasak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aluleas -- 11 Kasım 2016; 15:6:37 >

• Bende bugün alacaktım ama bu yazı biraz duraksattı şu an. Şahsen benide sosyal medya heyecanlandırıyordu ama dediğin gibiyse boşa heyecan yapmaya gerek yokmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noxiousu kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle... Oyun steamda indirimdeyken almanizi tavsiye ederim eger ben fm17yi alacagim ama pahali ve oyunun kalitesinden suphe ediyorum diyorsaniz zaten yil basi indirimleride yaklasiyor hemde ozamana kadar oyun tam anlamiyla guncellenir. Bir umut yapimcilar utandirir belki bizi ama dedigim gibi dedigim sorunlar duzelince konuyuda guncelleyecegim.

Bu arada oyundaki en duzenlenmis sey fm16ya gore manager yaratma ekrani eskisi gibi karakteriniz çarpılmış gibi durmuyor ama o da nekadar tatmin eder oynayanlari orasi belli karakterinizi en fazla 5,6 saniye goruyorsunuz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aluleas -- 26 Ekim 2016; 8:59:53 >
  • Şuan fm 16 oynuyorum ve 4.sezondayım bırakıp fm 2017 ye baslamama gerek yok dimi?
  • Arslan61 A kullanıcısına yanıt
    Acele etme bence buyuk bir indirime girdiginde alirsin. Buyuk farklar yok youtubeden inceleme videolarini felan izlebilirsin ancak cogu youtuber oha oyuna bak super felan diyor klasik youtuber mantigi olarak onlara kapilma sadece fm16 ile kiyaslastir fm17yi konuda yazdiklarimi anlayacaksin

• aluleas kullanıcısına yanıt
    Az cok baktim okudum buyuk problemler hala devam ediyo ufak degisiklikler var gibi bir izlenim edindim almicam sanirsam

• 2013'ten beri almıyorum zaten 2013 ile birlikte aynı oyunu ambalajlayıp satıyorlar malum yerlere düşünce indirip bakarım .
  • Oyunun ''aynı'' oyun olup olmadığını en basit şekilde şöyle anlayabiliriz. Yanlış hatırlamıyorsam fm 2013 ya da 2014'ten beri kaleciler kaç top çıkarırsa çıkarsın puanları 6.7-7.2 arası oluyor 2016da da böyleydi. Eğer 2017de de kaleciler maçın adamı seçilmiyorsa (genç kaleciler gelişmiyor) oyuna aynı oyun dememizin hiç bir mahsuru yok. Artık bakmıyorum bile ne yenilik getirilmiş diye.. 3 senede bir alıyorum indirimde biraz hasret gideriyoruz o kadar. Bu arada bu oyun 100 lira etmez almak gibi bir hata yapmasın kimse.
  • güncellenmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.