< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Football Manager 2022 [ANA KONU] (53. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ne kusuru hocam bilakis bu şekilde fikir alışverişi güzel oluyor.
Alt yapıyı geliştiriyorum ama her zaman ihtiyaç olan bölgeye oyuncu çıkmıyor. Alttan oyuncu geldiğinde arama kısmının sağındaydı galiba dünya kısmı vardı. Eve geçince ss alıp atarım. Oradan yeni giriş yapan oyuncu listesine bakabiliyoruz. Tüm türk oyuncuları izletirim ve aralarından beğendiklerimi almaya çalışırım. Potansiyeli yükseldikçe takımlar daha fazla para istiyor ya da satmaya yanaşmıyor tabi. Ayrıca onun dışında oyuncu arama kısmından da aradığım bölgeye uygun yerli oyunculara gözlemci yollarım ve gelen raporlara göre bütçem yettiğince almaya çalışırım. Hatta ileriye dönük olarak fazla sayıda almaya bakar, farklı takımlara kiraya gönderip gelişimlerini takip ederim. bazıları yeterli düzeye gelir ve as takıma katılır. Diğerleri 3-5 liraya ne getirirse satarım. Zaten 10m harcayıp aldığım oyunculardan 2 tanesi tutsa parasını fazlasıyla çıkarıyor. Bu şekilde hem maddi yönden gelişiyor hem de oyuncu yetiştirerek devamlı yüksek paralara oyuncu almaktan kurtuluyor takım.
Antrenmanları antrenörlere bırakıyorum ama genç potansiyelli oyunculara oynatacağım pozisyonlara göre özel antrenmanlar yaptırıyorum. Santrafor ile sağ sol açık oynatacağım oyunculara komple forvet antrenmanı yaptırırım mesela. Ayrıca yine duruma göre ekstradan belirli özellikler için ya da oyun tarzlarına da çalıştırırım. Genel takım antrenmanına dokunmam. O kadar vakit bulamıyorum.
-
-
Alttan oyuncu geldiğinde arama kısmının sağındaydı galiba dünya kısmı vardı. Eve geçince ss alıp atarım. Oradan yeni giriş yapan oyuncu listesine bakabiliyoruz.
Bu kısma hiç dikkat etmemiştim, öğrendiğim iyi oldu. Forvetlerime istisnasız ben de komple forvet antrenmanı yaptırıyorum.Ben de kanat forvet oynatıyorum, komple forvet olarak antrenman yaptırmak daha mı iyi? Bunu da deneyeceğim, sağol hocam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Komple forvet çalıştırmak tüm forvet özelliklerinin gelişmesini sağlıyor. Kanat forvet oynasa bile çok yönlü oluyor ve daha fazla performans sağlayabiliyor. 4-2-3-1 oynadığım zamanlar hep bu şekilde yaptım ve kanat oyuncularımda 10 üstü gol katkısı aldım genelde asist hariç. Bazen golcü özelliği iyi olan oyuncular bulduğumda 20+ hatta 30 atan bile oldu. Bilmiyorum başka şeyler de etkiledi mi ama bana daha uygun geliyor.
Bu şekilde sanırım mart ayında yeni oyuncular geliyor ligimizde. Her takımdan aynı gün çıkmıyor. Ay sonunu bekleyip nisanda da bakabilirsin. Sonra da hepsine gözlemci yollarsın. Türk oyuncu bulma açısından en kolayı bu. Çıkar çıkmaz araştırıp bonservisi yükselemeden almaya çalışmak. Gözlemcilerini gözden geçir ki araştırmaları daha düzgün olsun. Listedeki bir çok oyuncu işine yaramaz olacak ama hangi takımdan ne yetenek çıkar belli olmuyor. Alt ligde kariyer yaptığım bir dönem yine alt liglerden birinden santrafor bulmuştum. Kimse ilgilenemeden hemen kaptım. Sözleşmesine 1,5 m serbest kalma maddesi koydurmuştu. PTT 1.lige çıktığımda ve orada gol krallığına oynadığında özellikle GS çok ilgilendi ama 1,5 verip kapmamıştı. Gelen düşük teklifleri de reddetmiştim. O transfer dönemi çok uzun gelmişti gözüme. Biri parayı verip alacak diye korkmuştum. Süper lige çıkınca sözleşme yenileyip rahatlamıştım.
-
Gamepass beleş mi peki hocam bende bu sene de 2012 den beri aldığım fm serisini almaya devam edeceğimde pcden oynuyorum laptop.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yabacı sınırı veya kural yaması yaptınız mı? ben orjinal sürümde oynuyorum 2.sezon 18 takıma düşmedi lig nedense ama yabancı sınırı ve kadroda 4 türk kuralı geldi. diğer sezon kadroda 5 türk isteyecek diye çok korkuyorum bilen var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok hocam sadece transfer yamasi yaptim oyuna oyle basladim. En son batshuayi mertens falan vardi o update ile kariyere basladim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hafta sonu tatilimizde oyuna devam edeyim :))
Oyunda 3. sezonum ve kadrom bu şekilde. Lisans kayıt sayısı 10 a sahada yabancı oynatma sayısı 6 ya düştü.
Kadro derinliği çok iyi değil o yüzden yabancı oyuncuları satıp yerli oyunculara yönelmeye çalışıyorum. Samatta'ya nasıl bir sözleşme yaptılarsa bedava önermeme rağmen adamı yüksek maaştan kimse alamıyor. Samatta'nın da keyfi yerinde zaten, gönderdim u19 a.
Ligde çok rahat gidiyorum. Şu an zorlayan bir takım olmadı.
Şampiyonlar Liginde dolu dizgin gidiyorum ))
3. sezonda oynadığım maçlar
Takıma genç bir oyuncu aldım şu an performansından oldukça memnunum.
-
Tüyo alayım sizden. Yeni gs kariyeri ile başladım
Bu dosyayı nasıl açıyoruz ?
-
Bu linkteki taktiği kullanıyorum.
https://www.fmscout.com/q-22925-FM-22-Knap-Tactics.html?
Taktik Pozitif Futbol ayarlı. Maç öncesi güçlü takımlara karşı dengeli olarak önerilmesine rağmen ısrarla Pozitif futbol diyorum.
Milan ile 0-0 berabere kaldım.
-
-
Bunlar FM 2020 için mi anlamadım tam ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açmana gerek yok, indirdiğin dosyayı oyun içinden yükleyeceksin. Videoyu izleyerek yapabilirsin hocam.
https://www.youtube.com/watch?v=Hs0FTRjiz7I&feature=youtu.be
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkürler , yeni başladım bende hayırlısı ile.
-
Bende Beşiktaş ile kariyer yaptım ilk sezon güzeldi ama 2. sezon Türk oyuncu sıkıntısı oluyor. Diğer 3. sezonda 5 Türk oyuncu olayı can sıkıyor. Yabancı sınırını 3 e sabitleyen yada tamamen kaldıran yama lazım. Var mı böyle yama bilen bide güncel transferler olması lazım.
-
Yeni transfer yamasını bende kurdum da oyuncu kayıt yerinde tüm oyuncuları kayıt edemiyorum yok 25 yaş altı kulüpte yetişmiş şu kadar kişi yok şöyle alt yapı kayıt şeyi o kuralı kaldırma yamasını indirince de bu transfer yaması ile ikisi bir seçilemiyor çözüm varsa bende kariyere başlayacağım da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 11 Eylül 2022; 17:37:41 >
güncel transfer yaması link atabilir misiniz ?
ayrıca epic gameste nasıl yükleyeceğiz
-
Rahatlıkla 3. senemde üst üste şampiyon oldum. Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldım tek puan kaybım o.
CL Son 16 da Bayern Münihe deplasmanda 3-1, evimde 2-1 mağlup olarak elendim.
3. kez üst üste Türkiye kupasını aldım.
Bu fotoğrafı çekerken Pedro 3 gol daha attı gol rekoru 71 oldu bir sezon içinde.
@mmwwlltt bir kaç mesaj üstünde MARCO paylaşmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurosonic -- 11 Eylül 2022; 23:19:51 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X