Şimdi Ara

Ford 1.0 lt ecoboost tutulmadığı için getirilmiyor!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
5.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6lt 180PS Ecoboost Focus vardı, artık onu da Türkiye'ye getirmiyorlar.

Dediğiniz gibi TV ve internette ECOBOOST reklamları cayır dönüyor ama bayilerde yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayilerin sözüne pek inanmamak lazım geçiştirmek için her şeyi söylerler.
  • Getirmesin zaten.

ST parasina satiyor nerdeyse.

• Öncelikle sözüm bazı motorlara değil lütfen bütün turbo benzinli araç sahipleri alınmasın.

Bu tür ufak hacim,aşırı besleme araçlar bana soracak olursanız tamamen para tuzağı.

Aynı firmanın 1.6 atmosferik motoru da satışta mesela örnek verecek olursak 1.6 motor hacmi yüksek cc'den dolayı bir üst sınıf ÖTV ile fiyatlandırılmasına rağmen 1.0 ecoboost daha pahalı.

Yıllık bakımları turbo benzinli araçların daha pahalı,sert kullanıma gelmez,olası bir arıza durumunda atmosferiğe göre çok daha fazla masraf açar.

Daha ucuza ileride LPG takıp daha ekonomik olacak bir araç varken millet niye daha fazla sorun çıkarma olasılığı olan,muhtemelen LPG uygulanamayan uygulansa bile pek sağlıklı olmayacak bir motora para versin.

Çünkü daha ekonomik az yakıyor demeyin hiçbir gücü yoktan var edemezsiniz iki motor da aynı yakmıyorsa ben hiçbirşey bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Öncelikle sözüm bazı motorlara değil lütfen bütün turbo benzinli araç sahipleri alınmasın.

Bu tür ufak hacim,aşırı besleme araçlar bana soracak olursanız tamamen para tuzağı.

Aynı firmanın 1.6 atmosferik motoru da satışta mesela örnek verecek olursak 1.6 motor hacmi yüksek cc'den dolayı bir üst sınıf ÖTV ile fiyatlandırılmasına rağmen 1.0 ecoboost daha pahalı.

Yıllık bakımları turbo benzinli araçların daha pahalı,sert kullanıma gelmez,olası bir arıza durumunda atmosferiğe göre çok daha fazla masraf açar.

Daha ucuza ileride LPG takıp daha ekonomik olacak bir araç varken millet niye daha fazla sorun çıkarma olasılığı olan,muhtemelen LPG uygulanamayan uygulansa bile pek sağlıklı olmayacak bir motora para versin.

Çünkü daha ekonomik az yakıyor demeyin hiçbir gücü yoktan var edemezsiniz iki motor da aynı yakmıyorsa ben hiçbirşey bilmiyorum.

1.0 Eb Focus 1.6 125 ps'ten daha performanslı ve daha az yakıyor.

Bizzat tecrübe ettim. Onayladım.

• Ust mesajdaki arkadas ÖTV ve mtv nedir biliyo musun?

• quote:

Öncelikle sözüm bazı motorlara değil lütfen bütün turbo benzinli araç sahipleri alınmasın.

Müşteri için değil emisyon standardları için gerekli üretimler bunlar ortalama emisyona bir standard getirdiler aston martine toyota ıq labboya ducatı gibi ortalamayı düşürecek motorları koyuyorlar müşteri menfaatine değil kesinlikle tüm turbo benzinli kulanıcıları aslında kendi paraları ile dert satın alıyorlar
    sizinde söylediğiniz gibi aşırı besleme aşırı kararsızlık aşırı ve sorun potansiyeli demek

• quote:

Orijinalden alıntı: emr256

Ust mesajdaki arkadas ÖTV ve mtv nedir biliyo musun?

Gayet iyi biliyorum doğru düzgün okusan anlardın.

1.0 daha düşük ÖTV bandında ve 1.6 daha yüksek ÖTV bandında.

Buna rağmen 1.0 fiyat daha yüksek bunu açıkla ?

1.0 ile 1.6 arasında MTV farkı 300 lira zaten aradaki farkı vereceksin yıllık bakıma 1.0 alırsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 16 Kasım 2013; 19:05:58 >
  • çok merak ediyorum şu 1.0 motorları.
    inşallah kullanmak nasip olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emr256

Ust mesajdaki arkadas ÖTV ve mtv nedir biliyo musun?

Gayet iyi biliyorum doğru düzgün okusan anlardın.

1.0 daha düşük ÖTV bandında ve 1.6 daha yüksek ÖTV bandında.

Buna rağmen 1.0 fiyat daha yüksek bunu açıkla ?

1.0 ile 1.6 arasında MTV farkı 300 lira zaten aradaki farkı vereceksin yıllık bakıma 1.0 alırsan.

1.6 litre ve aşağısı için ÖTV aynı, MTV farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Bugün bi tanıdığım için 1.0 lt ecoboost fiesta sormaya gittim.

Tekno + güvenlik + x + sony paketli bi fiesta oluşturdum fordun internet sitesinden.

47.000 tl fiyat çıktı , 24 ay 0 faizlede kredi veriyorlardı , dedik bu aracı 45.000'e bağlarız.

Ama bayiye gittiğimde 1.0 ecoboost fiesta dememle satış danışmanın kaşlarını kaldırması bir oldu.

Dedim heralde epeyce satılıyor , ama tam tersi satış temsilcisi doğru düzgün satamadıklarını hep dizel satıldığını söyledi.

Söylediğim araç siparişle aralık sonuna getirilirmiş.

Peki bu aracı 45.000 tl'ye bağlarmıydık şu an elinizde olsa dedim , net bağlardık dedi.

Piyasa yüksek tabi ama 1.0 lt ecoboost ağzına kadar dolu hali ile bu fiyata bence güzel tercih olurdu.

Fiesta da sınıfının en iyi araçlarından.

5 ay kadar oluyor, sizin oluşturduğunuz aracın dizel olanı için fiyat almaya gittim metalik bakır renk 51.000 lira fiyat verdiler.. sipariş bugün verirsiniz kopara bırakıp, araç geldiğinde fiyatı tekrar konuşuruz demişti satış temsilcisi bayan.. ankara otokoç konya yolundaki, paket olarak ne varsa eklemiştim.. hatta satış danışmanı aracı özel imalat yapacağız en erken 3 ay sonra teslim edebiliriz diyede eklemişti..

2010 dizel fiestamı sattım 3 ay önce hala araba alamadım, acaba tekrardan 3. kez fiestamı alsam ki sıfır.. :/

• unforgiv3n kullanıcısına yanıt
    1600 cc nin altının aynı olmalı hocam yanlış biliyorsun gibime geliyor.
  • ÖTV hakkında özür dilerim,bir karışıklık olmuş.

Hocam performansları kağıt üzerindeki veride aynı olarak gözüküyor.

1.0'ın düşük devirde patlayan yüksek tork eğrisinden dolayı sanırım daha performanslı olduğu kanısına vardınız.

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=18071

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=18072 (Manuel vites olanı bulamadım.)

Şehiriçinde 3 silindir olmasından ve hacim küçüklüğünden dolayı bir ihtimal 1.0 daha az yakabilir fakat şehirdışında 2 araç aynı yakacaktır kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 16 Kasım 2013; 19:18:40 >

• 1.0 ecoboost üst devirlerde güzel sesler çıkarıyormuş; hatta porsche ve subarunun boxerlarına benzetmişler.. bana göre 1.4tdi gibi üst devirlerde; o cızırtılı-uğultulu sesiyle.. alt devirleri benzemesin yeteryoutubeda vatandaşımız bi şahıs s.chipsle 230 civarı bi hız yapmıştı.. buna vialle kit çıkarırsa bedavaya gezer parasını amorti edip

lastik-çamurluk konusunda ise sadece 18" selective mondeo göze batmıyor..
    bir de yeni cmaxlerde çok şikayetçiler altının alçaklığından; bu konuda focus 2leri mumla arıyor millet..
  • Ön yargı tamamen...

Atmosferik 1.6 motordan pek farkı yok performans olarak,test aracını uzunca bir parkurda test etmiştim.Tüketim ortalaması da baya düşüktü test aracı olması ve rodajda olmasına rağmen.Net hatırlamıyorum fakat 5.8lt idi galiba ortalama tüketimi.
  • Otomatiği gelsin, güzel bir kampanya yapsınlar satar. Ama kazık olacak gibime geliyor fiyat olarak. Gidip 50 bin TL verecek halimiz yok Fiesta'ya.

O motor Fiesta'ya yakışıyor Focus'a yakıştıramıyorum nedense. Zaten HB Focus Alfa Romeo'dan bile az görüyorum yollarda.

1.6 PS uzun uzun kullandım, o anda ellerinde hazır 1.0 otomatik olsa hanımın gazıyla alıp çıkmıştım. 1.6 olunca yakıttan, vergiden ötürü soğudum. Ford lpg'li aracı servise bile almıyor, küçücük araba zaten neresine lpg taktıracaksın.

Şu andan bahsediyorum 1.0 Ecoboost Titanium X paket Sony Müzik sistemi Powershift şanzıman 45.000 TL'ye bıraksınlar direk alırım. Otomatiklerde esp falan var,güvenlik paketine gerek yok. Ondan daha fazla vermem giderim ikinci el C sınıfı alırım.
  • 2000 model clionun fullunde 4 hava yastığı, 2000 model 206 nın orta donanımda 6 hava yastığı varken 2013 model fiestanın, polonun en fullunde 2 hava yastığı sunması geri kalan hava yastıklarını opsiyonel olarak sunması hatta sunmaması buna rağmen de peynir ekmek gibi satılması zaten türk tüketicisinin araba anlayışının ne kadar zayıf olduğunu gösteyor.

Bu motor isterse çağın motoru olsun 2005 dizel getz temizliğine göre 25 bin istenirken 1.2 benzinli 2013 araçlar 30 bin. Kim verecek fordun 1ine renaultun 1.2 tce sine parayı.
  • Bu aracın genel olarak, bayanlara veya şehir içi için büyük arabası olanlara hitap etmesi lazım.

Başarılı bir motor olmasına rağmen ülkemizde ki farklı algılayışlar yüzünden bu araçta heba olacak gibi.

Hem benzin az, hem de küçük bir araba. Şehir içi için ideal.

Tabii o önyargı yok mu önyargı...
  • Bu motor performanslı falan değil,1.6 atmosferik motor ile hemen hemen aynı performansı veriyor.
    Sen aynı performanslı ve daha düşük hacimli motora fiyat farkı koyarsan satılmaz tabi, 1.0 ecoboost neden alınır merak ediyorum.
  • Yurdum insanı 2.0 motordan aşağı binmeyi şahsına edilmiş küfür olarak görür. Nedenine gelirsek;

Malum yurdum insanı, kaputu açıp 2 litrelik motorun içine, bir miktar süt, bir miktar kabartma tozu, bir miktar yumurta, ve bir miktar un koyarak içinde kek pişirecektir. Motor 2.0 olduğu için pişen kek tüm sülaleye yetecektir. Lakin motor 1.0 olunca pişen kekin miktarı yetersiz olacağından, keki iki kere pişirme zahmetine katlanmak istemeyen alıcılar bu motoru hiç ama hiç istemez.

Tövbe Estağfirullah Tövbe...

Neyinize yetmiyor 1.0 motor ? Alın binin işte... Turşusunu mu kuracaksınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lip Gallagher -- 16 Kasım 2013; 22:13:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.