Şimdi Ara

ford fiesta tcdi nasıl araç. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
36.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: umtdrn

peki hocam. ben kabul ettim. punto daha iyidir
    quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

Orjinalden alıntı: umtdrn

sayın lokosit

2004 yılından beri fıesta tdcı arabam var. çalıştığım şirkette de 2007 model fıesta tdcı kullanıyorum. ayrıca punto yu da 1-2 kez almaya niyetlendim test sürüşü bile yaptım.çünkü kasa olarak gerçekten hoş bir araba.

gerçekten fıesya yı en ince ayrıntısına kadar bilirim. punto yu da fıesta kadar olmasada yakından tanırım.

ayrıca fıesta ile aynı sınıfta oaln birçok arabaylada çok gezdim. ben punto ile fıesta kıyaslanamaz demiyorum. ancak punto varken fıesta ya bakmak yanlıştır denemez..

fıesta gerçekten piyasadaki (sınıfına ve fiyatına göre) en iyi arabalardan biridir. aynı sınıftaki diğer arabalar gibi eksik yanları vardır. zaten bunları fıesta ile ilgili açılmış diğer konularda da fıesta kullanıcıları yazıyor, bende çok yazdım..

fıesta nın yol tutuş gibi bir problemi yoktur.sınıfındaki çoğu araca göre yol tutuşu gayet güzeldir. zaten ford un genelde bütün arabalarının yol tutuşu gayet iyidir.. sizin takla atmış fıestalar görmeniz bu gerçeği değiştirmez.. çünkü arabanın markası ve modeli ne olursa olsun takla atabilir.. mesela ben bir sürü takla atmış honda cıvıc gördüm,emin olun honda kadar takla atmış şahin görmedim..o zaman bu durumda şahin cıvıc ten daha iyi yol tutuyormu demem lazım????

ayrıca benim kullandığım fıestanında, şirketimdeki diğer 16 tane fiestanında arka koltuklarından ses falan gelmiyor. sizinkinden gelmiş olabilir.bu sorun giderilememişte olabilir. ama sizin arka koltuğunuzdan gelen ses fıesta nın iyi veya kötü araba olması konusunda bir ölçü olamaz..
    enin olun nice insanın mercedesler. bmwler, audı ler le ilgili bir sürü şikayeti var. ama bunların hiç biri bu araçların dünyanın en iyi araçları arasında olduğu gerçeğini değiştirmez..

yani araç almak isteyen arkadaşımız isterse fıesta yerine punto alabilir. bu bence büyük bir yanlış olmaz. sonuçta zevk meselesi. ama fıesta punto nun tırnağı olamaz demek bence yanlış...

saygılar......

yol tutuş konusunda yazdıklarımı anlamamışsın. fiestanın yol tutuşu kötü demedim. fazla güvenipte viraja hızlı girmeyin dedim
    arka koltuktan gelen ses olayı benim bindiğim tüm fiestalarda vardı ilginç olan sizin araçlarınızda bunun olmaması. nedenmi çünkü koltuğu çok dandik bir demir parçası tutuyor. ve o parça koltuğa birisi oturunca esniyor. servis bunu düzeltiyor ama birisi oturduktan sonra tekrar esneme yapıyor. eğer sizin arka koltuktan ses gelmiyorsa arka koltuk ya kullanılmıyor yada o sorunu ford çözdü.
    son zamanlarda fiestaya binmedim ama ilk fırsatta bakacam ford ne yapmış.
    ben ısrar edecem puntonun yanında fiestanın lafı bile geçmemeli punto fiestadan birkaç gömlek daha iyidir
    haa puntonun direksiyonuna geç 150-200m git bana hak vereceksin.
    fiestayı bende ince ayrıntısına kadar bilirdim 2,5 sene üstündeydim. bırakda fikirlerimi söyleyeyim.

ama bak yanlış anlıyorsun :(
    bana göre iyi sana göre olmayabilir.
    bir araç sorulmuş ben fikirlerimi söylüyorum (o araçla yaşadıklarımın bir kısmı) söylemesem dahamı iyi.
    neden tepki gösteriyorsunuz. neticede burası paylaşım yeri.
    fikirlerimi beğenmeyebilirsin bu çok doğal. ama sanki neden fiestaya bk atıyosun tarzı tepki alıyorum.
    keşke bende fiestadan memnun kalsaydımda buraya iyi şeyler yazsaydım ama olmadı maalesef.
    kusura bakma son attığın mesaj şık olmamış. amacım kimseye zorla bir şeyin iyi yada kötü olduğunu kabul ettirmek değildi.

• gp 1.3 mj öneririm
  • benim arkadaşta 2006 sı var herhangi bir problem yaşamıyor.ama benim dikkatimi çeken bir-iki eksik var mesela iç aksam malzeme kalitesi yetersiz gibi.özellikle makyajlanmadan önceki (2007 öncesi) versiyonda iç aksam iyi değil radyo-teyp geleneksel dizayndan uzak olarak parçalı olarak dashboard üzerine konumlandırılmış yani fabrikanın koyduğu orjinal teybi istesenizde değiştiremiyorsunuz.bu herhalde hırsızlığa karşı absürd bir önlem olarak düşünüldü.birde arka kısım ferah değil bana göre bunun dışında dizel motor dikkat çekecek şekilde gürültülü çalışıyor kesinlikle ekstra izolasyon ister.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TatanQa

quote:

Orjinalden alıntı: Legend10

Motoru gürültülü çalışır, yol sesini içeri alır. 1.4 tdci motor, performanslı ve cimridir. En son 60 lira motorin ile 300 km'den fazla yol yaptım. Tamamı şehir içiydi ve az yaksın diye sakin kullanayım falan da demedim, devirli kullandım. Yol tutuşu denildiği gibi iyidir ancak alışması zaman alır. Temizini bulabilirseniz alınacak bir araçtır.

Kolay gelsin.

yine de az yakmıyormuş.. ilginç aslında 1.4 'e biraz falza gibi yakmış , neden derseniz 1.5 crdi 110hp kia rio ile geçen bir ölçüm yaptım 50ytl eurodizel ile ş.içi 320km yol yaptım.. ortalama bir devirle kullandım .. yanlız sanırım yüksek hp li araçlarda yakıt daha tasarruflu , ne de olsa aracı yürütmek için pedala daha az basmak yeterli olduğundan diye düşünüyorum , yanılıyormuyum ?

Fiestayı almak üzereydim kia dan önce , çok satılan bir araç , küçük olması da ş.içi için çok uygun.. şimdiden hayırlı olsun

km de 20 kuruş oluyor kabaca. Bence şehir içi için şu şartlar altında gayet makul bir tüketim değeri. Ama sizin verdiğiniz örnekte de görüldüğü gibi kia'lar daha cimri araçlardır :) Dediğiniz gibi beygir arttıkça tüketim de düşüyor.

• Fiat'ın övülmesine anlam veremiyorum.

Fiat sağlam araba yapmaz. Crash testlere aldanmayın. Kaza yapmış Fiat araçları inceleyin. Hasarı, içinde olanların ne hale geldiğini...vs...

Ayrıca, kazalarda hava yastığının açılmama olayının en sık yaşandığı firmalardandır.

Ford fazla yakar. Ama güvenlidir. Tasarruf amaçlıyorsanız, Ford almayın. Ford motorlarının genelde tork düzeyi yüksektir. Bir de kasalar sağlamdır ama daha ağırdır. Bunlar yakıtı artırır...

Yalnız, eski fiestaları ben çok beğenmiyorum. Onun yerine Focus-1 alın, veya Ka-1 alın. Fiesta özellikle maliyetten çok kısılmış bir araçtı o dönem... Ha, Fiat'tan iyidir o ayrı...
  • Yalnız, Ford araçtan anlayan iyi usta bulmaya bakın. Yoksa, araçların sorunlarından kurtulamaz, arabadan nefret edersiniz.

Şu anda piyasadaki ustaların çoğu, Ford Focus'a konacak doğru motor yağını bile bilmiyor.

Rot Balans'a götürün, sadece önünü ayarlayıp yapabildiğini sananlar var.

Gaz sistemi takıp, motor lambası yanınca, "Fordlarda oluyor o takmayın..." gibi cahilce yanıtları verenler çoğunluktadır. Düzgün yaparsan yanmaz o lamba. Yanıyorsa, sen anlamıyorsun bu işten.
  • Fiesta sınıfına göre normal sayılacak bi tüketimi olup sürüş zevki güven hissi gayet yeterli olan bir araçtır. Al güzel güzel kullan
  • Dizelinin temizini bulduktan sonra uzunyıllar kulanılıcak bir araç.
  • Nasıl iş bu ya. Adam konuyu 2008 de açmış. Yıl olmuş 2012 hala tavsiye verenler var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

arkadaslar. ford fieastanın 2003-2005 arası araçlarına bakıyorum. şu dizel olanlara.

genelde yorumlar olumlu.

Bu aracı kullanan ya da iyi bilen var mı.

Alınacak bir araç mı.

ayrıca 15.5, 16 gibi rakamlaar fiestalar var bu sınıfta. bu fiyattakı araçlar alınır mı
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakbay06 -- 10 Mart 2012; 14:00:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekonline

Nasıl iş bu ya. Adam konuyu 2008 de açmış. Yıl olmuş 2012 hala tavsiye verenler var...

Daha güzel işte :)
    Sn. ankarametinerr fiesta almış mıydı acaba o dönem? Aldıysa aradan geçen zamanda ne oldu, yazsa da bligilensek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekonline

Nasıl iş bu ya. Adam konuyu 2008 de açmış. Yıl olmuş 2012 hala tavsiye verenler var...

Benim uykulu anıma denk gelmiş
  • arkadaslar fiestadan vazgemictim o zaman. temiz arac bulamadıgımdan. 2008 de unomu satıp alacaktım. unoyu sattım ama 2010 da clio hb 1.2 aut. aldım. gectigimiz ocak ayında da sıfır km otomatik chevrolet yeni aveo aldım. fiesta gayet iyi ancal baktıgım 3 arac da cok sorunlu cıktı. ben de sogudum
  • Arkadaşlar 2003 model 1.4 comfort ford fiesta LPG li 88.000 km de bakımları yapılmış temiz bir araba ama fiyatı 21.000 lira sizce bu araba için fiyat pahalımı ??
  • Evet çok pahalı cidden ikinci el uçtu 90 85 model araca 25 30 yazan var.21 degilde 16 17 civari edebilir ama çok yukseldi ikinci el.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 model üstelik benzinli bir fiestaya bu kadar para verilmez bunun yerine Grande punto alınır üstelik bu paralara 2007-08 model Grande punto çok rahat bulunur
  • iakbay06 İ kullanıcısına yanıt
    araç lpgli ama yinede pahalı
  • Bir arkadaşımın arabayı at arabası gibi kullandığı için açmadığı sorunlardan dolayı ford fiesta diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.n.k

Arkadaşlar 2003 model 1.4 comfort ford fiesta LPG li 88.000 km de bakımları yapılmış temiz bir araba ama fiyatı 21.000 lira sizce bu araba için fiyat pahalımı ??

Çoook fazla,hem de absürt derecede fazla.

2003-04-05 model dizel olup bahsettiğin km'lerde boyasız veya en fazla bir iki parçası boyalı Fiesta'lara 17.500 yazıyorlar birkaç güne satılıyor İstanbul piyasasında.O araba tertemiz,kazasız olmak kaydıyla 16 anca eder.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.