Bildirim
ford fiesta tcdi nasıl araç.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Şirketlerin oldukça sevdiği bir model olduğundan dolayı piyasada bolca ikinci el dizel fiesta var. Temizini bulmak büyük mesele. Az km yapmış, hor kullanılmamış, şirket arabası olmayanları alınabilir. -
quote:
Orjinalden alıntı: d3mirbil3k
Şirketlerin oldukça sevdiği bir model olduğundan dolayı piyasada bolca ikinci el dizel fiesta var. Temizini bulmak büyük mesele. Az km yapmış, hor kullanılmamış, şirket arabası olmayanları alınabilir.
Fiestalar genelde sıkıntısız araçlar, tek olumsuz yanı süspansiyonlar çok sert, ancak yol tutuşta sınıfında lider.
Bunun yanında 68 hp lik 1.4 motorun çok keyifsiz şehiriçinde sadece yeterli olabileceğini düşünüyorum.
1.6 90 hp lik bulabilirseniz muhtemelen hem şirket aracı değildir hem de daha keyifli olacaktır. -
2005'te, 2004 model 15000km de Fiesta 1.4 (68hp) TDCi Comfort almıştık, şu an 81000km de. Gayet keyifli bir araç, performansı sınıfına göre kötü değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olivier_kahm -- 5 Ekim 2008; 16:30:46 > -
kendim hala bu aracın 2006 modelini kullanıyorum hatasız boyasız aldım ve devam ediyor şükür. 40 000 de aldım 70 000 yaptım sorun yaşamadım 2 kere yağ filtre değiştim o kadar yol tutuşu mükemmel 1.4 tdci olmasına rağmen bursa yolunda 190 km hızı gördüm yol tutuşu yakıtı sağlamlığı mükemmel daha büyük araç lazım olduğu için ben de satıyorum aracı 18 18.5 gibi bi rakam etmesi lazım sanırım öneririm her zaman bu aracı -
2.5 sene kullandım ve satarken birdaha forda elveda dedirtti. bırak fiestayı ford almamaya yemin ettim.
arkadan gelen sesi kesemezsin, direksiyonu ağırdır ve forumda söylenildiği gibi şehir içi 850 km falan yapmaz. şehirlerarası 700 yapar.şehiriçi 500-550 yapar. yol tutuşu sınıfında en iyi derler ama ıslak zeminde fazla güvenmeyin, yolun dışında buluverirsiniz.
servisleri beğenmemiştim, bakım fiyatları diğerlerinden yüksek.
punto mj, yaris d4d, colt did varken fiesta tdci almak hata olur diye düşünüyorum.
en güzeli test edip kullanmak. karar sizin -
punto mu?????
ilginç punto varken fiesta mı alınır diyeni ilk defa duyuyorum....
quote:
Orjinalden alıntı: lokosit
2.5 sene kullandım ve satarken birdaha forda elveda dedirtti. bırak fiestayı ford almamaya yemin ettim.
arkadan gelen sesi kesemezsin, direksiyonu ağırdır ve forumda söylenildiği gibi şehir içi 850 km falan yapmaz. şehirlerarası 700 yapar.şehiriçi 500-550 yapar. yol tutuşu sınıfında en iyi derler ama ıslak zeminde fazla güvenmeyin, yolun dışında buluverirsiniz.
punto mj, yaris d4d, colt did varken fiesta tdci almak hata olur diye düşünüyorum.
en güzeli test edip kullanmak. karar sizin
-
şehir içi 850 km yapmaz bu doğru 500 550 km yapar
ıslak zeminde aracın kayması bağlantısını anlamadım lastiklerin iyiyse yol şartlarına göre kayma ihtimalin azalır aracın yağmurda kayması ile bağlantısını anlamadım
sınıfında en iyi yol tutuşa sahip aracı diğerleri ile kıyas etmeye gerek bile yok ben 0 palio aldım sattım 100 km hızda havada giden gezinen güvensiz bir araçtan sonra fiesta nın ağırlığı tartışılmaz. punto nun palio dan çok mu farkı var bilmiyorum da bakım fiyatlarını da araştırdığında ucuz olduğunu görüceksiniz ben filtre ve yağ değişimine 60 ytl para verdim eğer fazla ise arkadaşın önerdiği modellerin yağ değişim ücretlerini yazarsa kıyas yaparız beraber. -
Fiesta'yı kullandım birkaç kere.Virajlarda sınıfındaki diğer araçlara göre ortalamanın üstünde bir güven veriyor(hızı abartmadıkça tabi)
-Tüketim kişiden kişiye göre değişir.Hangi şehirde bulunduğunuza göre değişir.850 km belki biraz zor ama 700 yapar diye düşünüyorum.Çünkü gerçekten az yakar.Ama istanbulda 550 olabilir tabi.
Fiyat/performans olarak başarılı bir araç.Bir de Grande Punto'yu beğeniyorum.O da çok ekonomiktir belirteyim.
Yine de en iyi kararı test ederek,kendiniz verirsiniz. -
quote:
Orjinalden alıntı: alkoc
şehir içi 850 km yapmaz bu doğru 500 550 km yapar
ıslak zeminde aracın kayması bağlantısını anlamadım lastiklerin iyiyse yol şartlarına göre kayma ihtimalin azalır aracın yağmurda kayması ile bağlantısını anlamadım
sınıfında en iyi yol tutuşa sahip aracı diğerleri ile kıyas etmeye gerek bile yok ben 0 palio aldım sattım 100 km hızda havada giden gezinen güvensiz bir araçtan sonra fiesta nın ağırlığı tartışılmaz. punto nun palio dan çok mu farkı var bilmiyorum da bakım fiyatlarını da araştırdığında ucuz olduğunu görüceksiniz ben filtre ve yağ değişimine 60 ytl para verdim eğer fazla ise arkadaşın önerdiği modellerin yağ değişim ücretlerini yazarsa kıyas yaparız beraber.
grande puntoyla palio arasında gerçekten dağlar kadar fark var. fiatın nedense italyadan gelenleri daha iyi oluyor. en azından belli başlı elemanları söküp de ucuza sağlamaya çalışmıyolar. zaten aradaki fiyat farkı da anlaşılır derecede
ford almayı düşünüyosan ve sıfır almayı düşünürsenhttp://forum.donanimhaber.com/m_24958561/tm.htm bakmanda fayda var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Ekim 2008; 21:30:30 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: umtdrn
punto mu?????
ilginç punto varken fiesta mı alınır diyeni ilk defa duyuyorum....
quote:
en güzeli test edip kullanmak. karar sizin
sadece ncapten aldığı 1 fazla yıldızı yeter. hiç yoksa bile fiestadan daha güvenli.
fiesta grande puntonun tırnağı olamaz
fiatın her arabasında giderilemeyecek ses yoktur. ama benim fiestada arka koltuktan gelen ses giderilemedi. defalarca servise gitti yapıldı 1 saat sonra aynı ses.
iki aracıda kullanırsan farkı anlarsın.
@ alkoc
madem iyi yol tutuyor her şartta iyi yol tutsun. iyi yol tutuyor diye vatandaş maalesef fazla güveniyor araçlarına ve sonra yola sığamıyorlar. araçlar yağmurda çok kayarlar bunda anlamıyacak bişey yok. ben 112 de çalışıyorum ve kazalarla sık karşılaşıyorum.inanın en çok kayan araçlar yol tutuşu iyi denen araçlar. ben takla atan palio görmedim ama 4-5 tane fiesta görmüşümdür.palio dahamı iyi yol tutuyor .hayır ama vatandaş aracının ne olduğunu biliyor.fiesta kullanan ise fazla güveniyor aracına. bu benim düşüncem.
@deserthawk
ben fiestamı bandırma - erdek arası kullanırdım 24km gidiş 24 km geliş dur kalk yok ve hergün bu yolu gidip geldiğim için ekonomik kullanıyor halde 650 zor yapardım. defalarca servise şikayet ettim bu durumu bana söylenen bu araç şehirlerarası 650-700km yapacağı ve kimse daha fazla yapamıyor sizin aracınızda bir sorun yok. diyebilirsinizki siz ekonomik kullanmıyorsunuz şöyle söyleyeyim ben 1.9jtd doblo ile aynı yolda 900km yapıyordum. ve doblo ile defalarca uzun yolda 1000km üzerine çıktım. yaris d4d ile 900km yaptım.
ama fiesta ile olmadı. ilginçtir fiesta tdci topiğinde herkes şehir içi 850km yapiyor. buda bana komik geliyor.galiba sürtünmesiz ortamda kullanıyorlar:))
-
2006 tdci ına sahiptim, çook başarılı bir araçtır sağlamdır yol tutuşu iyidir az yakar motor biraz gürültülüdür, içi geniştir bagaj küçüktür sevimlidir çok çabuk satılır. -
2004 model 1.4 tdci fiesta sahibiydim. tek olumsuz yanını söyliyim içeri ses alması onun dışında hiçbir olumsuz tarafıyla karşılaşmadım ve çok ekonomik araçtır -
2005 fiesta Tdci kullanıyorum. Belki de sıfır alındığından ama sorunsuz bir araçtır.Şehir içi ekonomik olsun diye hiç kasmadan 550 km gider.Yol tutuşu hakikaten iyidir, orjinal lastikleri ile değil de Michelin Energy ile daha da iyidir.Kışın dizel motoru ısıtmazsanız bayağı da gürültülüdür ama ben sesini seviyorum meretin -
Motoru gürültülü çalışır, yol sesini içeri alır. 1.4 tdci motor, performanslı ve cimridir. En son 60 lira motorin ile 300 km'den fazla yol yaptım. Tamamı şehir içiydi ve az yaksın diye sakin kullanayım falan da demedim, devirli kullandım. Yol tutuşu denildiği gibi iyidir ancak alışması zaman alır. Temizini bulabilirseniz alınacak bir araçtır.
Kolay gelsin. -
2009 ford fiesta collection TDCi aldım. ve alır almaz istanbul-bodrum yaptım. araba lüks arabalarda ki kadar donanıma sahip fakat bagajı cok ufak ve amartsörleri cok gevşek içeri ses alıyor arkadasların dediği gibi. 1 depo ile 800 km yol yaptım. izmir-aydın otobanında 180 km gördüm.
fakat ağır kullanırsanıız biraz daha yol yapar diye düşünüyorum.
birde yol bilgisayarında 100 km de yaktıgı yakıt miktarı pek inandırıcı gelmıyor. Bzen kafayı yiyor. sürekli reset atmak gerekli .
arkadan bir ses gelmeye basladı ama genelde kötü yollarda bir tıkırtı geliyor . nerden hala cozemedim. genel olarak iyidi. Klima calısınca motor performansı düşüyor bazen sollama yaparken klimayo kapattım: ) -
sayın lokosit
2004 yılından beri fıesta tdcı arabam var. çalıştığım şirkette de 2007 model fıesta tdcı kullanıyorum. ayrıca punto yu da 1-2 kez almaya niyetlendim test sürüşü bile yaptım.çünkü kasa olarak gerçekten hoş bir araba.
gerçekten fıesya yı en ince ayrıntısına kadar bilirim. punto yu da fıesta kadar olmasada yakından tanırım.
ayrıca fıesta ile aynı sınıfta oaln birçok arabaylada çok gezdim. ben punto ile fıesta kıyaslanamaz demiyorum. ancak punto varken fıesta ya bakmak yanlıştır denemez..
fıesta gerçekten piyasadaki (sınıfına ve fiyatına göre) en iyi arabalardan biridir. aynı sınıftaki diğer arabalar gibi eksik yanları vardır. zaten bunları fıesta ile ilgili açılmış diğer konularda da fıesta kullanıcıları yazıyor, bende çok yazdım..
fıesta nın yol tutuş gibi bir problemi yoktur.sınıfındaki çoğu araca göre yol tutuşu gayet güzeldir. zaten ford un genelde bütün arabalarının yol tutuşu gayet iyidir.. sizin takla atmış fıestalar görmeniz bu gerçeği değiştirmez.. çünkü arabanın markası ve modeli ne olursa olsun takla atabilir.. mesela ben bir sürü takla atmış honda cıvıc gördüm,emin olun honda kadar takla atmış şahin görmedim..o zaman bu durumda şahin cıvıc ten daha iyi yol tutuyormu demem lazım????
ayrıca benim kullandığım fıestanında, şirketimdeki diğer 16 tane fiestanında arka koltuklarından ses falan gelmiyor. sizinkinden gelmiş olabilir.bu sorun giderilememişte olabilir. ama sizin arka koltuğunuzdan gelen ses fıesta nın iyi veya kötü araba olması konusunda bir ölçü olamaz..
enin olun nice insanın mercedesler. bmwler, audı ler le ilgili bir sürü şikayeti var. ama bunların hiç biri bu araçların dünyanın en iyi araçları arasında olduğu gerçeğini değiştirmez..
yani araç almak isteyen arkadaşımız isterse fıesta yerine punto alabilir. bu bence büyük bir yanlış olmaz. sonuçta zevk meselesi. ama fıesta punto nun tırnağı olamaz demek bence yanlış...
saygılar......
-
quote:
sayın lokosit
2004 yılından beri fıesta tdcı arabam var. çalıştığım şirkette de 2007 model fıesta tdcı kullanıyorum. ayrıca punto yu da 1-2 kez almaya niyetlendim test sürüşü bile yaptım.çünkü kasa olarak gerçekten hoş bir araba.
gerçekten fıesya yı en ince ayrıntısına kadar bilirim. punto yu da fıesta kadar olmasada yakından tanırım.
ayrıca fıesta ile aynı sınıfta oaln birçok arabaylada çok gezdim. ben punto ile fıesta kıyaslanamaz demiyorum. ancak punto varken fıesta ya bakmak yanlıştır denemez..
fıesta gerçekten piyasadaki (sınıfına ve fiyatına göre) en iyi arabalardan biridir. aynı sınıftaki diğer arabalar gibi eksik yanları vardır. zaten bunları fıesta ile ilgili açılmış diğer konularda da fıesta kullanıcıları yazıyor, bende çok yazdım..
fıesta nın yol tutuş gibi bir problemi yoktur.sınıfındaki çoğu araca göre yol tutuşu gayet güzeldir. zaten ford un genelde bütün arabalarının yol tutuşu gayet iyidir.. sizin takla atmış fıestalar görmeniz bu gerçeği değiştirmez.. çünkü arabanın markası ve modeli ne olursa olsun takla atabilir.. mesela ben bir sürü takla atmış honda cıvıc gördüm,emin olun honda kadar takla atmış şahin görmedim..o zaman bu durumda şahin cıvıc ten daha iyi yol tutuyormu demem lazım????
ayrıca benim kullandığım fıestanında, şirketimdeki diğer 16 tane fiestanında arka koltuklarından ses falan gelmiyor. sizinkinden gelmiş olabilir.bu sorun giderilememişte olabilir. ama sizin arka koltuğunuzdan gelen ses fıesta nın iyi veya kötü araba olması konusunda bir ölçü olamaz..
enin olun nice insanın mercedesler. bmwler, audı ler le ilgili bir sürü şikayeti var. ama bunların hiç biri bu araçların dünyanın en iyi araçları arasında olduğu gerçeğini değiştirmez..
yani araç almak isteyen arkadaşımız isterse fıesta yerine punto alabilir. bu bence büyük bir yanlış olmaz. sonuçta zevk meselesi. ama fıesta punto nun tırnağı olamaz demek bence yanlış...
saygılar......
yol tutuş konusunda yazdıklarımı anlamamışsın. fiestanın yol tutuşu kötü demedim. fazla güvenipte viraja hızlı girmeyin dedim
arka koltuktan gelen ses olayı benim bindiğim tüm fiestalarda vardı ilginç olan sizin araçlarınızda bunun olmaması. nedenmi çünkü koltuğu çok dandik bir demir parçası tutuyor. ve o parça koltuğa birisi oturunca esniyor. servis bunu düzeltiyor ama birisi oturduktan sonra tekrar esneme yapıyor. eğer sizin arka koltuktan ses gelmiyorsa arka koltuk ya kullanılmıyor yada o sorunu ford çözdü.
son zamanlarda fiestaya binmedim ama ilk fırsatta bakacam ford ne yapmış.
ben ısrar edecem puntonun yanında fiestanın lafı bile geçmemeli punto fiestadan birkaç gömlek daha iyidir
haa puntonun direksiyonuna geç 150-200m git bana hak vereceksin.
fiestayı bende ince ayrıntısına kadar bilirdim 2,5 sene üstündeydim. bırakda fikirlerimi söyleyeyim.
-
quote:
Orjinalden alıntı: Legend10
Motoru gürültülü çalışır, yol sesini içeri alır. 1.4 tdci motor, performanslı ve cimridir. En son 60 lira motorin ile 300 km'den fazla yol yaptım. Tamamı şehir içiydi ve az yaksın diye sakin kullanayım falan da demedim, devirli kullandım. Yol tutuşu denildiği gibi iyidir ancak alışması zaman alır. Temizini bulabilirseniz alınacak bir araçtır.
Kolay gelsin.
yine de az yakmıyormuş.. ilginç aslında 1.4 'e biraz falza gibi yakmış , neden derseniz 1.5 crdi 110hp kia rio ile geçen bir ölçüm yaptım 50ytl eurodizel ile ş.içi 320km yol yaptım.. ortalama bir devirle kullandım .. yanlız sanırım yüksek hp li araçlarda yakıt daha tasarruflu , ne de olsa aracı yürütmek için pedala daha az basmak yeterli olduğundan diye düşünüyorum , yanılıyormuyum ?
Fiestayı almak üzereydim kia dan önce , çok satılan bir araç , küçük olması da ş.içi için çok uygun.. şimdiden hayırlı olsun
-
peki hocam. ben kabul ettim. punto daha iyidir
quote:
quote:
sayın lokosit
saygılar......
yol tutuş konusunda yazdıklarımı anlamamışsın. fiestanın yol tutuşu kötü demedim. fazla güvenipte viraja hızlı girmeyin dedim
arka koltuktan gelen ses olayı benim bindiğim tüm fiestalarda vardı ilginç olan sizin araçlarınızda bunun olmaması. nedenmi çünkü koltuğu çok dandik bir demir parçası tutuyor. ve o parça koltuğa birisi oturunca esniyor. servis bunu düzeltiyor ama birisi oturduktan sonra tekrar esneme yapıyor. eğer sizin arka koltuktan ses gelmiyorsa arka koltuk ya kullanılmıyor yada o sorunu ford çözdü.
son zamanlarda fiestaya binmedim ama ilk fırsatta bakacam ford ne yapmış.
ben ısrar edecem puntonun yanında fiestanın lafı bile geçmemeli punto fiestadan birkaç gömlek daha iyidir
haa puntonun direksiyonuna geç 150-200m git bana hak vereceksin.
fiestayı bende ince ayrıntısına kadar bilirdim 2,5 sene üstündeydim. bırakda fikirlerimi söyleyeyim.
Benzer içerikler
- ford courier tutulan modeli hangisi
- skoda fabia 2.el piyasası nasıl
- opel vivaro neden tutulmuyor
- opel zafira neden tutulmuyor
- mercedes e 200 tutulan modeli
- uçan araba fiyatları
- renault logan
- en az yakan arabalar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X