|
Bildirim
|
Valla ben 2017 Ekim çıkışlı kullanıyorum. Sıfır almıştım 99.700’e elagance eco otomatik beyaz.
Şuanlık bir şey yok. Araba 10.400 km de bakıma gireceğim. Şükür arabadan memnunum. Bu araba ile 250-300’bini deviririm gibime geliyor en az 6 yıl bende Şimdi ben sana al ya da alma diyemem. Senin bileceğin iş. Ama hala bu aracın göçüklü olabileceğine ihtimal vermiyorum. Bu firma salak mı hala bu şekilde üretsin bu aracı ? 2018’lerde göçük var denmesinin sebebi eğer yok denilirse bizimle kimse ilgilenmez önemsenmeyiz düşüncesi ile vr deniliyor. Benim kanım bu yönde alt komşuda dizelini aldı. Ben membunum sorun olursa tarafsız cevaplarım aracaın artı ve eksileri ile |
Bir turk olarak her zaman once onemsiz ama gorunus gosteris olan seylere bakiyoruz. Yakin zamanda araba aldim, seceneklerim civic - corolla ve mazda 3 du. Servisin yetersiz olmasina ve piyasasinin olmamasina ragmen mazda 3 alacaktim cunku digerlerinden cok bariz onde bir arac. Gerek tasarim, gerek teknik, gerek kalite. Ama biraz eski kafali ve elalemi cok dinleyen babam mirin kirin edecek diye vazgectim.
İkinci olarak civice dondum rotayi. Her sey cok guzel. Gocuk sorunu varmis yokmus. Arkadaslar, aracin sasesi saglam. Disindaki sac yamulsa nolur yamulmasa nolur. (Yamulsun demiyorum. Sifir arac almissin, o kadar para vermissin. Tabiki oyle sorunlar olmasin ister insan.) Ama arabanin alinmayacak tarafi gocuk degil. Yil olmus 2018, Honda Civicte HİC BİR GUVENLİK DONANİMİ YOK arkadaslar. Herkes gocuk gocuk diyor. Guvenlik donanimi yok diyen adam nerede? Bu cok daha onemli bir sorun. Bunu neden elestirmiyorsunuz. Sunroof var mi, deri doseme var mi, gocuk var mi? Bunlarla ilgileniyoruz ama, guvenlikle ilgili neden kimsenin sesi cikmiyor? Civic almayin! Ama gocuk var diye degil. Adamlar turkiyeye getirdikleri araclara guvenlik donanimi koymuyor diye almayin. Burada ncap 5 almis diye ovunuyoruz. Guvenlik donanimsiz versiyonunu, yani burada satilan bindigimiz versiyonunu, ncap testine sokun bakalim 3 alabilecek mi donanim olmadan? Ote yandan corolla, surus zevki-tarz ve ic kullanislilik acisindan benim gozumde civicin yanina dahi yaklasamasa bile, her tur guvenlik donanimini alabiliyorsunuz. Ayrica bunu alirken de kaliteden odun vermiyorsunuz, birisi honda ise digeri toyota. Hele hele colugunuz cocugunuz varsa, olacaksa, kesinlikle corolla tercih edin ikili arasindan. Uzun lafin kisasi, arabalar guzel zevkli aletler. Ucsun kacsin isteriz, tarz olsun isteriz, kullanisli olsun isteriz ama en cok unuttugumuz sey kesinlikle guvenlik. Her seyden once icinde can tasiyorsunuz. Kendi hayatiniz, ailenizin arkadaslarinizin hayati, yayalarin ve diger suruculerin hayati... Hepsi icin lutfen en cok guvenlige dikkat edin. Aracin kagni gibi olmasi, odun gibi surusu olmasi, sunroof olmamasi ya da gocuk olmasi size bir zarar vermez ama kor nokta uyari sistemi, sehir ici fren destegi gibi donanimlar sizin, bir cocugun veya karsidaki diger surucunun hayatini kurtarabilir. Yasamak her seyden daha onemli! |
En sonunda Honda kullanan ama “fanatik olmadan gerçeği yazan” birisi olmuş.
|
Arabayı aldığım gün eve getirirken yolda bi yağmur yağdı 20 metre önünü göremiyorsun. Bir ay oldu alalı o kadar yağmur yağdı park halinde hareket halinde vs bagaj temiz, bir sıkıntı yok. Su alan araçta özel bir sorun olabilir.
Yeni diye fazla basmıyorum gaza, bir iki defa kısa süreli 150-160 gördüm, kaput dalgası yok ama araba doğal olarak bir mondeo kadar sağlam durmuyor o hızda, tabi fluence kadar da güvensiz değil, arada bir yerde. Benim açımdan Civicin sıkıntıları ön tekerlerden yol sesi alması ve çok yakması.. benzinli olarak. Lpg almadım, taktırmadım. Onun dışında çok güzel araba. |
Ekstra ücret yok. İstediğiniz rengi alabilirsiniz
Aracımın eksileri : Motor sesi yalıtımı ve rüzgar yalıtımı beklentilerinin üzerinde iyiyken aynı şeyi yol sesi yalıtımı konusunda söyleyemeyeceğim. Maalesef kötü. (Corollada aynı bu konuda) Malzeme kalitesi genel olarak iyi ama ufak tefek işçilik hataları mevcut. (C sedan için kabul edilebilir seviyede) Dokunmatik bir ekran orta pakettede beklerdim ama üst pakette var. Bagaj kapağı kendiliğinden yukarı açılsa iyi olurdu Aracın artıları ise bağımsız süspansiyon, orta paketten itibaren koltuk ısıtma , sunroof, katlanır ayna, geri görüş kamerası , ön arka park sensörü, deri direksiyon ve vites topuzu, standart. Tasarım bence c segöentinin en sportif tasarımı. Direksiyon hissiyatı focus 3 den sonra ki en iyi hissiyat diyebilirim. Şuan işteyim detaylı yazamıyorum sorunuz varsa sorun lütfen |
Fabrikadan köpük/dolgu basılıp çıkıyor, buldukları çözüm o.
Yakıt ve araç fiyatları çok arttı. Civic daha güncel bir araç ikisi arasında öncelik olarak tercih edilebilir. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gastrosoleus -- 2 Haziran 2018; 9:2:1 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 2 Haziran 2018; 9:7:56 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gastrosoleus -- 2 Haziran 2018; 9:9:16 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 2 Haziran 2018; 9:50:41 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gastrosoleus -- 2 Haziran 2018; 9:52:23 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 2 Haziran 2018; 11:43:29 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gastrosoleus -- 3 Haziran 2018; 9:50:10 > |
|
|