Şimdi Ara

VW POLO mu? Ford Fiesta mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ikisinide dizel olarak hesaplarsak ve Manuel olarak tercih etmek zorunda olduğumu göz önüne alırsak.

Yaklaşık 40 milyara ikinci el olarak alınabilecek modeli olarak hangisi daha uygundur? Yardımcı olursanız sevinirim

• macropolo kullanıcısına yanıt
    macropolo demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Polo sevmesemde iki aracıda kullanmış birisi olarak polo daha tok bi araç. Fiesta da sürüş olarak daha fazla zevk veren bi araç. Konfor yönünüz ağırsa polo, sportif yönünüz ağırsa fiesta derim. Fiesta nın 1.25 dizel motoru çok ekonomik polo nun 1.6tdi ise çok ekonomik değil özellikle şehir içi kısa mesafe git gele uygun değil.

cevap nickte gizli hocam
    Yapay Zekanın Yanıtı

VW POLO mu? Ford Fiesta mı?

Küçük bir hatchback satın almayı mı düşünüyorsunuz? VW Polo ve Ford Fiesta, piyasadaki en popüler seçeneklerden ikisidir. İşte bu iki seçeneği karşılaştırarak bilinçli bir seçim yapmanıza yardımcı olacak bilgilendirici bir kılavuz:

Tasarım ve Stil:

• VW Polo, daha keskin çizgilere ve daha sportif bir görünüme sahipken, Ford Fiesta daha yumuşak kıvrımlara ve daha yuvarlak bir tasarıma sahiptir.
    • Polo'nun iç mekanı daha ferah ve kaliteli malzemeler kullanılmışken, Fiesta'nın iç mekanı daha sportif ve gençlere yöneliktir.

Performans ve Verimlilik:

• Polo, farklı motor seçeneklerine sahipken, Fiesta yalnızca üç silindirli bir motorla sunulmaktadır.
    • Polo'nun dört silindirli motorları daha güçlüdür ve daha iyi yakıt verimliliği sunar.
    • Fiesta'nın üç silindirli motoru daha az güç üretse de daha uygun yakıt tüketimine sahiptir.

Özellikler ve Teknoloji:

• Hem Polo hem de Fiesta, gelişmiş bilgi-eğlence sistemleri, bağlantı özellikleri ve sürücü destek sistemleri sunar.
    • Polo'nun daha yüksek donanım seviyelerinde dijital gösterge paneli ve adaptif hız sabitleyici gibi daha gelişmiş özellikler bulunur.
    • Fiesta'nın bazı donanım seviyelerinde sunroof ve ısıtmalı ön cam gibi benzersiz özellikler bulunur.

Fiyat ve Değer:

• Polo, Fiesta'dan biraz daha pahalıdır ancak daha güçlü motorlar ve daha ferah bir iç mekan sunar.
    • Fiesta, daha uygun fiyatlı bir seçenektir ve yine de iyi donanım seviyeleri ve yakıt verimliliği sunar.

Sonuç:

VW Polo ve Ford Fiesta, birbirine çok yakın özelliklere ve fiyatlara sahip iki mükemmel hatchback'tir. Polo daha güçlü performans, daha ferah iç mekan ve daha gelişmiş özellikler sunarken, Fiesta daha uygun fiyatlı, daha uygun yakıt tüketimli ve daha genç bir görünüme sahiptir. Sonuçta en iyi seçim, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Polo sevmesemde iki aracıda kullanmış birisi olarak polo daha tok bi araç. Fiesta da sürüş olarak daha fazla zevk veren bi araç. Konfor yönünüz ağırsa polo, sportif yönünüz ağırsa fiesta derim. Fiesta nın 1.25 dizel motoru çok ekonomik polo nun 1.6tdi ise çok ekonomik değil özellikle şehir içi kısa mesafe git gele uygun değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Polo sevmesemde iki aracıda kullanmış birisi olarak polo daha tok bi araç. Fiesta da sürüş olarak daha fazla zevk veren bi araç. Konfor yönünüz ağırsa polo, sportif yönünüz ağırsa fiesta derim. Fiesta nın 1.25 dizel motoru çok ekonomik polo nun 1.6tdi ise çok ekonomik değil özellikle şehir içi kısa mesafe git gele uygun değil.

cevap nickte gizli hocam
  • 1.6 tdi polo çok keyifli bi araç... fiesta kullanmadım ama polo pişman etmez... polo 1.2 ve 1.4 ler 3 silindir 1.6lar 4 silindir diye biliyorum... bu sebeple 1.6lar motor sesi olarak da daha iyidir... traktörlük yoktur yani...
  • Polo'nun iç mekanı daha iyi.Fiesta'nın dış tasarımı daha iyi.
    Fiesta'yı alsam aklım Polo'da Polo'yu alsam aklım Fiesta'da kalır zor karar.
  • Fiestada mükemmel bir yol tutuş ve sürüş zevki var. Fiestacıyım.

• Eger 40bine guncel kasa alabiliyorsaniz fiesta yi ne ala.

Vwxtasarimlari genelde bana ruhsuz ve dunduz gelmistir. Ozellikle polo. Gerek ic gerek dis tasarim siradan ve bayagi benim nazarimda.

Benim tercihim ve tavsiyem fiesta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault Fluence mi Fiat Linea mı?
    15 yıl önce açıldı
    Seat İbiza mı Vw Polo mu ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fiesta daha mantıklı bir seçim. Ama 2 dide pisman etmez hangi modelin iyisini uygun fiyatlısini bulursaniz onu alın.

• Fiesta öneririm daha dolu olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fiesta'nın 1.25 motoru dizel değil benzinli.
    Fiesta'daki dizel motor 2013 öncesi kasada 1.4 68HP PSA üretimi. 2013 sonrası makyajlı kasada Ford üretimi 1.5 75HP.

Polo'nun avantajları içi 1 tık geniştir (Bence avantaj değil, tercih meselesidir.), dokunmatik ekranı, 90HP motoru daha performanslı.
    Haricinde her yönde Fiesta daha ağır basar. Özellikle iç-dış tasarımda Polo çok can sıkıcı.
    Fiesta'nın yrni kasası tanıtıldı 2017 sonunda geleceği söyleniyor, bilgin olsun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çok teşekkürler yanıtlar için. Benim önceliğim dizel olarak az yakması ve biraz rahat akması. Dış görünüşü ile rahat bir sürüş sürmesini önemsiyorum.

Bir de şunu sormak istiyorum, bu iki araca 5 kişinin oturması nasıl olur? Yani rahat olmasa da sorunsuz olur mu
  • polonun arkası daha rahat diye hatırlıyorum.
  • montreal28 kullanıcısına yanıt
    Nick in polo ile hiç alakası yok. Polo sahibiyiz ve pek haz etmem kendisinden.

• powermoon kullanıcısına yanıt
    Doğrudur 1.5tdci, iş yerinde kullandığımız araç. Motor olarak gerçekten çok verimli. Direksiyon hissi olsun gaz tepkileri olsun daha sportif hissettiriyor.

• Hocam ikisinide ara hangisini temiz ve ucuz bulursan onu al. bu kadar kafayada takma derim.
  • Araba alırken aynı ikilemde ben de kaldım. 2 aracı da yeterli süre sürdüm. Polo 1.6 TDI motoru çok daha güçlü hissettirdi bana ve dik yokuşlarda neredeyse sadece debriyajla kalkacak gibi zaten verilerine bakarsanız torku 230NM civarında. Fiestada ise 1.4 TDCI motor kullanıyorum. Beygir olarak daha düşük. Polonun motoru daha iyi bence. Hatta bu segmentte en iyi motor bence TDI bazı arkadaşlar DCI deselerde bence TDI daha güçlü. Poloda marka değerinden dolayı biraz daha fazla para vereceksiniz daha boş modelleri alabileceksiniz.
    Yukarıda bir arkadaş polo bir tık daha geniş demiş ben sadece gülüyorum. Polo kullanırken kambur bir vaziyette iki büklüm kafam tavana değerek gidiyordum. Fiestada ise kafam çok rahat. Genişlik olarak da fiesta çok daha geniş. Hatta bu segmentte fiestadan geniş var mı bilmiyorum yani.
    Sonuç olarak gidip fiesta aldım 2012 1.4TDCI. Görüntü estetik olarak çok hoşuma gidiyor. Ama polonun motorunda aklım kalmadı değil. Belki 1.5TDCI ya da 1.6TDCI alabilirdim ama onlarda da temiz bulmak sıkıntı çünkü araç sayısı az. Bunun dışında clio da bakılabilir. Clio kullanmadım ama merak ediyorum. Forumda bu üç aracı kullanmış arkadaş varsa clioyu karşılaştırırsa çok sevinirim. Özellikle clionun yokuş kalkışındaki torku vites aralıkları ve 0 - 100 zamanını merak ediyorum. Bilen arkadaş beni alıntılarsa sevinirim.

• Başka yorumlarda gelsin lütfen
  • Benzinli de fiesta dizelde polo.

• 2012 yılında her b sınıfı alacak kişinin sorusuydu bu, yıl olmuş 2017 hala aynı araçlar.. B sınıfı üreticilerin ne kadar yerlerinde saydıklarının göstergesi bu.. Ha bu iki araba da çok iyi arabalardı bu nedenle hala listede üst sıradalar.. Kaldı ki Ford resmen suyunu çıkardı Fiesta'nın neredeyse 10 sene abii.. Yuhh..!!

Fiesta, Polo'dan bir tık daha tercih edilesi bir araba.. Çünkü daha dinamik bir tasarımı var. Sundukları hemen hemen aynı şeyler bu araçların, bu nedenle insan tercih ederken tasarımı göz ardı edemiyor. Tercih sebebi olacak kadar ikisinin de üstün yanı yok. Hangisini beğeniyorsanız onu tercih edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.