Şimdi Ara

Honda Civic mi - Skoda Octavia mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

28.000 TL civarında bir araç almayı düşünüyorum ve şu iki seçenek arasında kararsız kaldım.

1) Honda Civic 1.6 Dream 2007 Model

2) Skoda Octavia 1.6 Elegance 2007 Model

Honda'nın tasarımı daha güzel ve 2.el satış yönünden daha avantajlı. Skoda ise full bir araç ve içinde neredeyse her donanım var.

Aldığım araca LPG taktıracağım,siz olsaydınız hangisini alırdınız ???

• Civic'e LPG taktıranlar var ama pek tavsiye edilmiyor sanırım. Octavia'da ise eski VW motoru var, LPG ile sorun çıkarmaz. Bir de Octavia'nın üst donanım olması avantaj, sonuç olarak Octavia daha mantıklı görnüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boz Yele

Civic'e LPG taktıranlar var ama pek tavsiye edilmiyor sanırım. Octavia'da ise eski VW motoru var, LPG ile sorun çıkarmaz. Bir de Octavia'nın üst donanım olması avantaj, sonuç olarak Octavia daha mantıklı görnüyor.
    Donanım anlamında incelemedim ama motor/mekanik anlamında Honda (Hitler motora nazaran) 10 yıl ileride.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Donanım anlamında incelemedim ama motor/mekanik anlamında Honda (Hitler motora nazaran) 10 yıl ileride.

Alıntıları Göster
    Honda
  • quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

Honda

Alıntıları Göster
    Honda 1.6 dream de ESP bile yok galiba arkadaşlar, konfor olarak octavia çok üstün gibi. Motor konusunda Honda'nın bariz üstünlüğü var ama aracı en fazla 150.000 km' ye kadar kullanacak biri için Octavia motor sorun olur mu acaba

Bir de DSMN arkadaşımızın dediği gibi Civic e LPG tavsiye etmediklerini ben de duymuştum, ne kadar doğru bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Octavianus

Honda 1.6 dream de ESP bile yok galiba arkadaşlar, konfor olarak octavia çok üstün gibi. Motor konusunda Honda'nın bariz üstünlüğü var ama aracı en fazla 150.000 km' ye kadar kullanacak biri için Octavia motor sorun olur mu acaba

Bir de DSMN arkadaşımızın dediği gibi Civic e LPG tavsiye etmediklerini ben de duymuştum, ne kadar doğru bilmiyorum

Alıntıları Göster
    aileniz biraz geniş ise octavia yoksa honda
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

aileniz biraz geniş ise octavia yoksa honda

Alıntıları Göster
    octavia nın üzerindeki motor wv passat motor diye biliyorum. binlerce km de tık yok. honda hakkında hiç bilgim yok ama bence skoda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

octavia nın üzerindeki motor wv passat motor diye biliyorum. binlerce km de tık yok. honda hakkında hiç bilgim yok ama bence skoda.

Skoda Vw grup bünyesindedir zaten.Tüm motorları ortak kullanırlar."Tık yok" konusunda Japonlarla yarışabilecek tek Avrupalı Mercedes'tir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Skoda Vw grup bünyesindedir zaten.Tüm motorları ortak kullanırlar."Tık yok" konusunda Japonlarla yarışabilecek tek Avrupalı Mercedes'tir

Alıntıları Göster
    Konfor istiyorsan Skoda Octavia.

Diğerleri için Honda Civic.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

Konfor istiyorsan Skoda Octavia.

Diğerleri için Honda Civic.

Alıntıları Göster
    Honda alırsanız yoldan geçen Skoda'laRIN ardından bakıp şunumu alsaydım ki diye düşünmessiniz ama skoda da o duyguyu yaşama olasılığı var,

ve mekanik sorunsuzluk olarak VW dahi japonlarla boy ölçüşemezken skoda nın daha iyi olacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahirismaileren

Honda alırsanız yoldan geçen Skoda'laRIN ardından bakıp şunumu alsaydım ki diye düşünmessiniz ama skoda da o duyguyu yaşama olasılığı var,

ve mekanik sorunsuzluk olarak VW dahi japonlarla boy ölçüşemezken skoda nın daha iyi olacağını sanmıyorum

Alıntıları Göster
    Donanım konusu sizin için önemli değilse honda civic derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Donanım konusu sizin için önemli değilse honda civic derim.

Alıntıları Göster
    Bugün 2 aracın da 2007 modelini denedim. Octavia LPG li, Civic ise benzinliydi. İzlenimlerim şöyle

Honda, yol sesini çok daha fazla içeri alıyor. Skoda da tık yok.

Skoda kalkışta hondadan daha ağır kalıyor (octavia nın LPG li olmasının payı büyük olmalı)

Skoda'nın iç mekanı çok daha geniş, kendimi daha rahat hissettim

Bir de satışa çıkarma tarihlerini sordum, Octavia 1,5 aydır satıştaymış ve henüz istedikleri rakamı veren olmamış. Honda ise 2 gün olmuş ve bir müşteriyle anlaşmak üzereymişler. :)) Octavia gibi bir araç neden bu kadar ağır satılıyor anlamıyorum ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Octavianus

Bugün 2 aracın da 2007 modelini denedim. Octavia LPG li, Civic ise benzinliydi. İzlenimlerim şöyle

Skoda kalkışta hondadan daha ağır kalıyor (octavia nın LPG li olmasının payı büyük olmalı)

Bir de satışa çıkarma tarihlerini sordum, Octavia 1,5 aydır satıştaymış ve henüz istedikleri rakamı veren olmamış. Honda ise 2 gün olmuş ve bir müşteriyle anlaşmak üzereymişler. :)) Octavia gibi bir araç neden bu kadar ağır satılıyor anlamıyorum ??

Alıntıları Göster
    LPG'ye uyumu donanımı konforu ile octavia.
    Dream civic'lerde görüntüde yok, yağmurda kalmış leylek gibiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nactemha

Olmaz..Tanıdıkta var 100 küsür binde aldı lpg taktı sanırım şuan 280 binde falan eşek niyetine kullanıyor araba dökülüyor ama motor sağlam omotor sağlamsa biraz eli yüzü düzgün bir arabada hiç sorun çıkmaz

• quote:

Skoda reklam konusunda geride kaldıgı için.Ancak octavia kasa yeniledigi ilk dönemde en iyi aile aracı , superb de ödül almıştı.Hatta 2005 yılında bende octavia aldım hala kullanmaktayım.2008 de bile bir ödüle laik görülmüştü.Civic te başarılı bir araç ancak konfor açısından japonlar kendilerine bence aşamadılar.Motor açısından tabiyki iyiler ancak skoda nın bütün motor ve elektronik aksamı , şuan jetta , golf , passat ile aynı , bu durumda vw çatısı altındaki bütün araçlarda 1.4 tsi 1.2 tsi ve benzeri motorlar audi de bile kullanılmakta.Bu yüzden motor konusunda aklınızda soru işaret kalmasın.Konfor ve saglamlık açısından octavia derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

quote:

Skoda reklam konusunda geride kaldıgı için.Ancak octavia kasa yeniledigi ilk dönemde en iyi aile aracı , superb de ödül almıştı.Hatta 2005 yılında bende octavia aldım hala kullanmaktayım.2008 de bile bir ödüle laik görülmüştü.Civic te başarılı bir araç ancak konfor açısından japonlar kendilerine bence aşamadılar.Motor açısından tabiyki iyiler ancak skoda nın bütün motor ve elektronik aksamı , şuan jetta , golf , passat ile aynı , bu durumda vw çatısı altındaki bütün araçlarda 1.4 tsi 1.2 tsi ve benzeri motorlar audi de bile kullanılmakta.Bu yüzden motor konusunda aklınızda soru işaret kalmasın.Konfor ve saglamlık açısından octavia derim.

Alıntıları Göster
    Hondaların tüple ilgili bir sıkıntısı yok, çok sorunsuz araçlar ama bir skodanın konforunu bulamazsın. Bence octavia tercih edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ROTOVATÖR

Hondaların tüple ilgili bir sıkıntısı yok, çok sorunsuz araçlar ama bir skodanın konforunu bulamazsın. Bence octavia tercih edilebilir.

Alıntıları Göster
    Octavia Civic'e göre daha tok bir araç , içindekine yolculuk esnasında daha çok güven veriyor ve daha konforlu...
    Civic ise daha güçlü, daha sorunsuz ve daha güzel...

Ben olsam Octavia alırdım...
  • Sivik al
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

• quote:

Orijinalden alıntı: Grkm

quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Alıntıları Göster
    Güvenlik testlerini de inceledim, Octavia Civic'in bir adım önünde. Octavia da karar kıldık gibi. Hafta içinde aracı alacağız inşallah

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.