|
Hyundai i20 mi Honda jazz mı
-
-
Yeni yenidir i20 diyorum -
Jazz'ın kmsi düşürülmemişse 80 bin km çok düşük bir sayı. Honda motorları bakımları kaliteli malzeme ile zamanında yapılırsa en az 700 bin-800 bin km ömüre sahip oluyor. Ama o araç çok az kullanıldığı için bakımları senelik değil 10 binde bir/15 binde bir yapıldıysa ömrü kısalmıştır. Bir de şanzımanın yağ çubuğu varsa bir ustaya kontrol ettirilmeli.
i20'de tam otomatik alınırsa fena bir araç değil, kmsi daha düşük temiz bir araç alınırsa farkı vermek düşünülebilir. İki aracı da sürüp karar vermeniz lazım. Bir de donanımları önemli. -
İ20 de tereddüt ettiğim nokta evet jazz a göre yeni bir araba ama iki hava yastığı var sadece o kadar para verilecek sadece iki hava yastığı -
quote:
Orijinalden alıntı: cafocum
İ20 de tereddüt ettiğim nokta evet jazz a göre yeni bir araba ama iki hava yastığı var sadece o kadar para verilecek sadece iki hava yastığımodeli eski jazz'ı ve 2 hava yastıklı i20'yi boşverin. i20 kuzeni Kia Rio bakın siz hocam, 6 hava yastığı en boş pakette bile standart Rio'da, arka frenler kampana yerine disk fren + otomatik şanziman 6 ileri olarak çok daha önce geldi Rio modellerine. binici iseniz kesinlikle Rio'ya bakmadan geçmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 9 Ağustos 2021; 20:41:38 > -
Kia rio banada mantıklı geliyor gerçekten. -
Kia Rio 1.4 6 ileri çok mantıklı -
O fiyatlara Elite i20 bulabilirsiniz 2 den fazla hava yastığı olan bu arada şanzımıda 4 ileri olmasına çok yakmasına rağmen sorunsuzdur
-
quote:
Orijinalden alıntı: krkmz1666O fiyatlara Elite i20 bulabilirsiniz 2 den fazla hava yastığı olan bu arada şanzımıda 4 ileri olmasına çok yakmasına rağmen sorunsuzdur
hava yastığı gibi önemli bir güvenlik donanımı için "en üst paketi seçmek zorunda" kalmak başlı başına saçma bişey hocam zaten. ki aynı paralara en üst donanıma çıkacaksanız Rio'da prestige donanım ile fazlasını sunuyor zaten. 6 ileri vitesi varken 4 ileri vites şanzıman seçmeninde bir mantığı yok, 6 ileri şanzimanda birebir aynı yapida tam otomatik sorunsuz bir şanzıman zaten. 4 ileri ünite çok yakması dışında uzun yolda da vites oranı kısa kalıyor (otoban hizlarinda 120-130 ile motor çok bağırıyor) şehiriçinde kurtarır ama artık 4 ileri şanzıman eski kaldı hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 10 Ağustos 2021; 0:28:58 >
-
Şahsen ben olsam ;
Honda Jazz zaten triportör gibi bi araç hem de 2013 model. Araba ömründe iki Cumhurbaşkanı üç Başbakan görmüş.
Hyundai ise daha yeni model yılına ve beraberinde de daha modern mühendisliğe ve görece daha iyi bir tasarıma sahip.
diye düşünerek kararımı yeni olandan yana kullanırdım. -
Bu arada elite paketinde üstü var en üst değil
satış staratejisi .
görsel açıdan farklar bar üye sadece 2 araç belirtmiş 2 seçenek arasında kalkış .
-
Eşim için 2018 i20 elit oto pan aldık, 4 senedir kullanıyoruz.
Teknik konuları bir tarafa bırakırsak. En önemli yanı yokuş yada sıkışık trafikte, araba ilk kalkışta sapıtmıyor. Yani kendisini gaza yüklensen bile yanlışlıkla, alıp atmıyor. Araba stabilitesini koruyor.
Ayrıca gece dönülecek yeri aydınlatıp, olası sürtmelerin önüne geçiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 10 Ağustos 2021; 12:0:22 > -
Jazz ın 2005 modeli vardı bir dönem, annem için almıştık. Çok keyifli ve kullanımı rahat bir araç. İç hacmi emsallerine göre çok geniş. Hatta bazı C segmentlerden bile geniş desem abartmam. Sizin baktığınız bir üst modeli. Bu modelde yılını tam hatırlamıyorum ama belli bir döneme kadar i-shift şanzımanla satılmıştı bundan problem yaşayanlar oldu pek sevilmedi. Honda duruma el atarak CVT ye geçiş yaptı. Alacağınız araçta cvt olmasına dikkat edin. Temiz bir jazz alırsanız eğer pişman olmayacağınıza garanti veririm hatta sattığınızda özlem bile duyabilirsiniz.
-
Honda jazz kaliteli bir araç hatta aynı yıl çıkan bütün b segmenti araçların geçmiş fiyatlarına bakın 10 15bin TL daha pahalıydı. -
Benim gönlüm jazzdan yana ancak i20 dense rio daha mantıklı geliyor -
hem honda
hem jazz
hem 8 yaşında
daha vazgeçmen için sayayım mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: daswagen
Şahsen ben olsam ;
Honda Jazz zaten triportör gibi bi araç hem de 2013 model. Araba ömründe iki Cumhurbaşkanı üç Başbakan görmüş.
Hyundai ise daha yeni model yılına ve beraberinde de daha modern mühendisliğe ve görece daha iyi bir tasarıma sahip.
diye düşünerek kararımı yeni olandan yana kullanırdım.Bu ay maaşlar eksik yatmış heralde vw polo önermediğine göre .
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yeni yenidir i20 diyorum
|
C cafocum demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
modeli eski jazz'ı ve 2 hava yastıklı i20'yi boşverin. i20 kuzeni Kia Rio bakın siz hocam, 6 hava yastığı en boş pakette bile standart Rio'da, arka frenler kampana yerine disk fren + otomatik şanziman 6 ileri olarak çok daha önce geldi Rio modellerine. binici iseniz kesinlikle Rio'ya bakmadan geçmeyin. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X