Arkadaşlar selamlar, Araç alacağım ve bu iki araç arasında gidip geliyorum. Arasında kaldığım araçlar ise: - Hyundai İ30 2012-2015 model arası - 1.6 CRDI Dizel (Style veya Elite kasa değişebilir. Diz airbag, bel destek, sunroof, cam tavan bunlar için de o elite kasa alınır mı bilemedim.) - Opel Astra 2014-2016 model arası - 1.6 CDTI Dizel (Sport kasa) NOT: İki araç içinde manual düşünüyorum. Yukarıda belirttiğim iki araç arasında gidip geliyorum. Sizce hangisi daha mantıklıdır? Fanatiklik yapmayalım lütfen :) Hangisinin ne artısı var hangisinin ne eksisi var. Farklı fikirleri olan arkadaşlarda fikirlerini belirtebilirler. Aklıma yatarsa farklı araç modelde bakabilirm. Toplam çıkabileceğim ücret 775 Bin TL. Fakat dizel araç olacağı için KM'sini en az 110.000 aşağısı olarak istiyorum bunu da dipnot düşeyim. Gezmeyi seven biriyimdir. 2 senede ortalama 35 bin KM yapabiliyorum diyebilirim. Bu yüzden açıkcası uzun yolda rahat yapabileceğim arabalara ihtiyacım var :) Şimdiden teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syzophren -- 28 Eylül 2023; 12:33:57 > |
Hyundai İ30 mu Opel Astra mı?
-
-
Hocam ikisi de ağır araçlar. Yakıt bir tık fazla o yüzden. Çok geziyorsanız ki geziyormuşsunuz Fransız dizellerine baksanız daha uygun olur sanki. Bu ikisi arasındansa bence Astra daha iyi araçtır ama i30 daha yakışıklı ve daha donanımlı bulursunuz muhtemelen. Astralarda zincir değişimi de biraz problemli diye biliyorum. Gene muhtemelen i30 daha sorunsuz olur.
-
Bu kasa i30, şaşırtıcı derecede iyi bir araç. Koreliler’in imajını toplamaya başladığı modellerden. Malzeme kalitesi vs çok iyi. Arka kapı üstleri dahi yumuşak. Motor performanslı ve sessiz bir motor.
Piyasasının daha yavaş olduğunu da göze alarak i30 tercih ederdim ben. -
Zamanında bir inceleme yazısı yazmıştım işinize yarar.
Aynı dönemlerde yakın arkadaşımda da 1.3 astra cosmo vardı. Hatrımda kalan, astra daha sportif sert bir araçtı. Ama i30 daha konforlu geniş işlevsel.
https://forum.donanimhaber.com/uzun-donem-hyundai-i30-crdi-tam-otomatik-kullanim-raporu--141237440
-
2014 yılında 0 km alıp 4 sene ve 85.000 km İ30 Manuel Elite paket kullanmış birisi olarak hiç problem yaşamadığım için gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Şehir içinde yoğun trafikte biraz yakar ancak uzun yolda hızınıza da bağlı olarak çok düşük değerleri görmeniz mümkün. Ankara - Eskişehir arası 100 km hız ile 3,6 lt'leri görmüşlüğüm var. Ancak 85.000 km ortalaması 6,2 lt olmuştu. Araba çok konforlu, neredeyse her donanım mevcut, manuel olduğu için aynı kasa otomatiklere göre 1-1,5 lt az yakar, güzel görünür, sessiz ve çok yumuşaktır. Şimdi Volvo V40 kullanıyorum ama hanım da çocuklar da hala İ30 görünce bizim arabanın aynısı diye iç geçiriyor.
-
İkisini de almam.
Çünkü ikisi de eski araç ve fiyatları aşırı yüksek
Madem ki yıllık ortalama 20 bin km yapıyorsunuz o para 0 gibi egea cross 1.4 lounge alır
Tüpü taktir yetkilide mis gibi gez -
Astra sert ve içi boğucu bir araç. I30 daha ferah ve donanımlı
Muadili olarak kia Ceed de bakılabilir -
2 araç da şehiriçinde 8-9 litreleri görür. Şehirdışında 5,5 civarında yakarlar.
Konfor ve donanım olarak i30 Elite tatmin eder. 2'si arasında ben i30 tercih ederdim.
2012-2015 arası otomatikleri de tork konvertörlü tam otomatiktir. Makyajlı kasa ile çift kavramaya geçiyor.
-
Bütçenize ve beklentilerinize göre focus 3 kasa 1.6 dizel de bakılabilir, psa grubundan alınan dizel motoruyla bu iki araçtan da daha az yakıt tüketeceğini tahmin ediyorum, uzun yolu da i30 dan 2 gömlek astradan da 1 gömlek üstündür diye düşünüyorum, i30 dan belirgin anlamda az yakar, astradaki gibi beklenmedik arızalarla karşılaşma ihtimaliniz de focusta daha düşüktür, ayrıca astradaki 1.6 cdti motor zincirlidir ve değişimi için motor indirilmesi gerekiyor bu da oldukça maliyetli diye duymuştum, focustaki 1.6 tdci motorun bir avantajı da çok fazla kullanılan bir motor olduğu için yedek parçası ve ustasının bol olması dolayısıyla bakım ve yürütme maliyetlerinin diğer araçlara göre daha uygun olması diye düşünüyorum. -
İ30
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X