Şu anda kullandığım Peugeot 508 i satarak 170.000-190.000 tl arasına ikinci el donanımlı,maksimum 4 senelik,D segmenti veya C-Suv segmenti bir araç almak istiyorum. F/P olarak makyajlı 3008 allure almak mantıklı geldi. Kronik problemleri nelerdir,ne gibi sorunlar çıkarabilir bunları merak ediyorum. Dediğim kriterlerde önerilerinize açığım. Yardımlarınızı bekliyorum. |
Eski Kasa Makyajlı 1.6 BlueHDi Peugeot 3008 Alınır Mı?
Piyasaya çıktığı 2016 yılından bu yana oldukça popüler olan Peugeot 3008, sunduğu özellikler ve modern tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak makyajlı eski kasa 1.6 BlueHDi seçeneğini satın almayı düşünüyorsanız, karar vermeden önce aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmalısınız:
Olumlu Yönleri:
- Modern Tasarım: Makyajlı eski kasa 3008, keskin hatları ve agresif yüzü ile oldukça modern bir görünüme sahip.
- Geniş İç Mekan: Geniş iç hacmi ve panoramik cam tavanı sayesinde ferah ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor.
- Ekonomik Motor: 1.6 litrelik BlueHDi dizel motor, yakıt verimliliği konusunda oldukça başarılı ve uzun yolculuklar için uygun.
- Gelişmiş Teknolojiler: Aktif güvenlik sistemleri, dokunmatik ekranlı multimedya sistemi ve ısıtmalı koltuklar gibi gelişmiş teknolojiler sunuyor.
Olumsuz Yönleri:
- Kronik Sorunlar: 2011 model yılında üretilen 3008'lerde bazı kronik sorunlar olduğu biliniyor. Bu sorunlar arasında yağ yakma, turbo arızası ve EGR valfi sorunları yer alıyor.
- 1.5 ve 1.6 Motor Karşılaştırması: 1.6 BlueHDi motor, 1.5 litrelik dizel motora göre daha güçlü ve performanslı, ancak yakıt tüketimi açısından daha fazla tüketim yapabiliyor.
- Kullanıcı Yorumları: Bazı kullanıcılar, makyajlı eski kasa 3008'in süspansiyon sisteminin sert olduğunu ve yol tutuşunun beklenenden düşük olduğunu belirtiyor.
- Alınır Mı?
Yukarıdaki olumlu ve olumsuz yönleri değerlendirerek, makyajlı eski kasa 1.6 BlueHDi Peugeot 3008'i alıp almama kararını kendine vermen gerekiyor. Aracın kronik sorunları ve kullanıcı yorumlarını detaylı olarak araştırarak bilinçli bir seçim yapman önerilir.