Şimdi Ara

2013 makyajlı kasa olan 1.6 lpgli veya lpgsiz Avensis yokuş performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slmlar arkadaşlar ben Ali forumda yeniyim. İstanbulda sınıf öğretmeniyim. 1.33 lpg li aurisim var 2012. Onu satıp 2013 cşvarı makyajlı Avensis almayı düşünüyorum. Ancak auris yokuşlarda 6. Vitesten 3. Vitese kadar düşüyor. Aynı problemi Avensis te de yaşar mıyım?

Lpg performansı düşürüyor mu?

• Lütfen yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dizel sanki de araba 6 ile yokusa vuruyorsun. Vites kuculte kuculte zaten hiz kaybedip 3e atarsın. 4 ile girmeyi dene.

• Hocam 120 ile girsemde rampaya düşüyo her türlü. Avensis te de aynı mı acaba. Merak ettiğim avensis nasıl?

• aliclk42 A kullanıcısına yanıt
    Aynı aracı 2.5 yıl kullanıp bugün sattım. Lpg'li kullaniyordum. Aracın yokuş performansı atmosferik diğer araçlarla hemen hemen aynı. Turbolu araçlar gibi dik ve uzun bir yokuşa 5.6 al viteste girip aynı viteste çıkmanız imkansız. Aracın 160 Nm torku var. Eğime göre bazen 3. vitese düşmeniz gerekebilir. Ama genel olarak düz yolda 3100 devirde 130 km sabit hızla gidebilirsiniz.

• Tatlı rampada bile üç bin devirde olan bir vitesle girdiğiniz de nasıl bitiriyorsunuz rampayı? Vites düşürüyor muydunuz?
    Kaça sattınız, model, km ve genel itibariyle memnun muydunuz?

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Tatlı rampada bile üç bin devirde olan bir vitesle girdiğiniz de nasıl bitiriyorsunuz rampayı? Vites düşürüyor muydunuz?
    Kaça sattınız, model, km ve genel itibariyle memnun muydunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aliclk42 A kullanıcısına yanıt
    Öyle her rampada değil tabi. Ama zaten 6. vites ekonomi amaçlı koyulmuş. Ister istemez araç devir isteyince vites düşürüyor. Bu konu sizin için sorunsa hiç bulaşmayin derim. Bu arabayı devirli kullanmadan zevk alamazsiniz. Aracımdan çok memnumdu genel olarak. Eş durumundan (otm.vites ihtiyacı) sattim. 2.5 sene kullandim. Araciminin boyali paclrcalari ve hasar kaydi vardi az bir miktar o yüzden 56750 ye bitaktim. 2013 model . 1 gunde satıldı ama fiyatı uygun yazdım ben. 58000 kilometre yapmıştım. Yakıt durumunu 1.33 aurisinizin üzerine lpg için 2 litre ekleyerek hesaplayabilirsiniz.
    2013 modeldi aracım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 17 Kasım 2016; 17:04:25 >
  • Dizel alin torkun tadini cikarin. Lpg li corollar var, rampaya 120 altinda girersem sonunu 100 le tamamliyordum. 320d aldim ayni rampaya 120 ile giriyorum 190a vardigimda rampa bitiyor :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferik araçlarda rampada vites düşüşü illaki olur. Auris 3 e düşüyorsa avensis 4 e düşer. Bunun bir sebebide uzun vites oranlarıdır. 1.6 valvematik motor yeterince güçlüdür fakat Avensisin vites oranları aurise göre bariz uzundur. Örnek vermek gerekirse uzun süre 1.6 auris ve 1.6 avensis kullandım. Motor aynı motor olmasına rağmen aynı ağırlık (yolcu sayısı vb) olduğunda auris daha seri geliyordu. Aurisle 6 ile çıktığım yerlerde avensis 4 e bile düşebiliyor. Fakat konfor kalite yol tutuşa gelirsek avensisle aurisi yan yana koyup düşünmek bile ayıp. Özellikle yol tutuş ve aracın size verdiği güven çok farklı.
    Sadede gelirsek çekiş olarak 1.6 avensis 1.33 auristen çekiş olarak daha iyidir. Beklentilerinizi karşılarmı orasını bilemem. Ama bana kalırsa şehir içi kullanım için avensis çok iyi seçim değil, ama ara ara uzun yola çıkıyorsanız o zaman iş değişir.
    2013 avensislerde fiyat performans olarak piyasadaki en iyi araçlardandır.fakat bu aracı alacaksanız 2013 ve üstü makyajlı elegant extra alın. Sorunuz varsa cevaplarım.

• Coralla dizel fiyatına Avensis 1.6 alınıyor. Kıyaslama olmaz ama lpg takılırsa avensis coralla kadar yakar sanırım konforu da yanına kar kalır. Pistlere çıkmicam sonuçta ama basınca da yüzümüzü kara çıkarmasın yada sollamalarda yarı yolda bırakmasın. İnşallah fırsatım olursa deneyince anlarım sanırım bu soruların cevabını. Çok teşekkür ederim sizlere keşke çok önceden üye olsaymışım.

• Ali 1.3 auristen sonra memnun kalacağın kesin. Bunu sormana hatta araştırmana bile gerek yok. Avensisi tartışmaya gerek yok zaten sorunsuz masrafsız lpg uyumlu atmosferik motorlu bir araç. Turbo dizel bir araçtan sonra bu soruyu sorsanız sizi anlardım ve büyük hüsran yaşarsınız derdim ancak siz zaten hali hazırda 1.3 atmosfetik kullanıyorsunuz. Alışm, uyum sorunu yaşamazsınız ...

• Haklısın. Ben bu konuyu aslında 2011 1.8 tsi passat ile bu avensis arasında kaldığım için açmıştım. Passat ın motoru belli 160 hp ama avensinde sorunsuzluğu ortada. Passat tadı vermesede çokta altında kalmicağını umuyorum

• Benzer fiyatlara 2.0 avensis alınır, keyifle binilir. Az bir vergi vermemek için 1.6 avensis alınmaz. 2.0 keyfi, otomatik konforu bu vergi farkına her türlü değer. 2.0 olmasa bile en azından 1.8i alınmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.