Şimdi Ara

Toyota Auris mi yoksa Honda Jazz mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
19.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu aralar Honda Jazz Fun düz vites, Auris Elegant Benzinli düz vites ya da Auris Comfort dizel düşünüyoruz.

Honda Jazz için bayiden aldığımız fiyatlar 35000 TL civarında. Toyota içinse kuzenimin Toyota'da çalışmasından ötürü Benzinlisi için 35900, dizel için 37200 fiyatlar var.

Şimdi sorun şu yakıt tüketimi, yol tutuş, güvenlik, konfor, ikinci el değeri, sorunsuzluk açısından düşününce hangisi daha ağır basar.

Bir de Auris Nisan ayı itibariyle makyaj görecekmiş ve okuduğum genelde Auris'in ilk versiyonlarının oldukça sorunlu olduğuymuş.

Jazz içinse sonuçta bir alt sınıf.

Sizin bu konudaki yorumlarınız nedir artık kafayı sıyırma modundayım

Not:1) Maksimum limit taş çatlasın 37000

• honda tasarruf aracı

auris 1.6 132 performans aracı sınıfına girebilir.

nerde ve kaç kişiyle kullanacağın önemli. tek kişi arkadaşlarınla takılmaya alıyosan auris. ailen varsa honda
  • o parayı b sınıfına vermede ne yaparsan yap kazançlı çıkarssın
    1000 lira daha eklersen cıvıc veya corolla alırsın veya 1.6 16V LS (113 HP) cruze alırsın benim tercihim cıvıc dream olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: oliwer

honda tasarruf aracı

nerde ve kaç kişiyle kullanacağın önemli. tek kişi arkadaşlarınla takılmaya alıyosan auris. ailen varsa honda

Yeni evliyim. Çocuk yok. Yani genelde 2 kişi kullanacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinvin

quote:

honda tasarruf aracı

Alıntıları Göster
    Jazz'ın ikinci eli çok iyi , Auristen daha güvenli, ESP falan var.
    Ama sonuçta B segmenti bir araç.
    Ben olsam Auris elegant benzinli alırdım bu seçenekler arasında. Auristen 132 hp olsa da öyle çok iyi bir performans beklemeyin.

• quote:

quote:

honda tasarruf aracı

Alıntıları Göster
    Jazz tam B sınıfı bence sayılmaz..belki B-C arası..Aurisin en büyük artısı gücü bence...Ekonomi konusunda da Jazz iyi..Donanım seviyesinde de Jazz sanırım daha iyi..Misal 35 lik Auris de esp var mı...?

• quote:

quote:

honda tasarruf aracı

Alıntıları Göster
    auris c honda b sınıfı arac , sen auris al hiç düşünme ama dizelini al bence , 35 bine jazz cok yazık ,

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Ben olsam Auris elegant benzinli alırdım bu seçenekler arasında. Auristen 132 hp olsa da öyle çok iyi bir performans beklemeyin.

Yanlış hatırlamıyorsam, Toyota marka araçlarda ESP'nin adı VSC olarak geçiyor ve Elegant modelinde standart olarak, diğerlerinde ise paket olarak var.
    Araçların biri B diğeri ise C sınıfı araçlar. Jazz benim de çok hoşuma giden bir araç ama diğeri de Auris, yani Corolla Hatchback. Tercihim kesinlikle Auris olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Yanlış hatırlamıyorsam, Toyota marka araçlarda ESP'nin adı VSC olarak geçiyor ve Elegant modelinde standart olarak, diğerlerinde ise paket olarak var.
    Araçların biri B diğeri ise C sınıfı araçlar. Jazz benim de çok hoşuma giden bir araç ama diğeri de Auris, yani Corolla Hatchback. Tercihim kesinlikle Auris olurdu.

ESP konusunda yanılıyorsunuz malesef Elegant modelin üzerine artı 3-4 bin lira vererek ancak otomatik olarak VSC'yi yani ESP'yi alabiliyorsunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

ESP konusunda yanılıyorsunuz malesef Elegant modelin üzerine artı 3-4 bin lira vererek ancak otomatik olarak VSC'yi yani ESP'yi alabiliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    aurisi dizel alacaksan tercih et. honda benzinli olmasına rağmen 6-7 lt şehir içi yakar. auris benzinli ise 9 dan aşşağı zor.

ayrıca çocuk olunca bagajın önemini anlayacaksın. puseti, arabası, bezi :D

ben başka bişey öneriyim. eğer uzun yol çok gitmeyeceksen yaris 1.3 101 beygir terra start-stop sistemli 29 a veriyorlar. arka koltuklar kızaklı olduğu için bagajda çok sorun olmaz. kalan para da şam da kayısı.

• quote:

aurisi dizel alacaksan tercih et. honda benzinli olmasına rağmen 6-7 lt şehir içi yakar. auris benzinli ise 9 dan aşşağı zor.

ben başka bişey öneriyim. eğer uzun yol çok gitmeyeceksen yaris 1.3 101 beygir terra start-stop sistemli 29 a veriyorlar. arka koltuklar kızaklı olduğu için bagajda çok sorun olmaz. kalan para da şam da kayısı.

Alıntıları Göster
    bende 2005 honda jazz var full cokta memnunum. yakıt konusunda memnunum bence gayet guvenli konforlu bi arac.ikinci elleride güzel hem elinden kolay cıkartırsın.toyota hıc kullanmadm arabaları nasıl bılmıorm ama bence honda

• quote:

Alıntıları Göster
    Jazz kullanmadım ama arkadaşımda yeni city var ikisindede aynı motoru kullanmışlar. İlk aldığı hafta edirneye gidip geldik 150-190 km arası hızla ortalama 7,5 lt filan yakmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

Jazz kullanmadım ama arkadaşımda yeni city var ikisindede aynı motoru kullanmışlar. İlk aldığı hafta edirneye gidip geldik 150-190 km arası hızla ortalama 7,5 lt filan yakmıştı.

Alıntıları Göster
    Bence Toyota'da kampanya olmasını ve Honda'nın fiyat katılığını göz önüne almalısın. Zira Honda Jazz'lar ikinci elde de altın muamelesi görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: traindevie

Bence Toyota'da kampanya olmasını ve Honda'nın fiyat katılığını göz önüne almalısın. Zira Honda Jazz'lar ikinci elde de altın muamelesi görüyor.

Alıntıları Göster
    bende Fun otomatik var cok memnunum,tavsiye ederim

cruise control,otomatik yanan farlar,yagmur sensoru,panaromik cam tavan,usb girisi,deri direksiyon,deri vites topuzu,pole filtreli otomatik klima,sogutmali torpido gozu ...ile bircok B sinifindan onde gibi,B sinifina o para verilmez demek biraz kolaya kacmak oluyor

'yeni' cikan 2 hava yastikli polo da B sinifi 8 hava yastikli jazz da

onun disinda kullanimi cok rahat,sessiz,genel olarak jazz kullanicilari araclarindan memnunlar,
    temiz bir jazz'i satmak istediginizde de anahtarini sallasaniz satilir

haa auris de cok guzel bir aractir,ona lafim yok,sonucta o da toyota

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumusr -- 8 Aralık 2009; 17:13:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forumusr

bende Fun otomatik var cok memnunum,tavsiye ederim

cruise control,otomatik yanan farlar,yagmur sensoru,panaromik cam tavan,usb girisi,deri direksiyon,deri vites topuzu,pole filtreli otomatik klima,sogutmali torpido gozu ...ile bircok B sinifindan onde gibi,B sinifina o para verilmez demek biraz kolaya kacmak oluyor

'yeni' cikan 2 hava yastikli polo da B sinifi 8 hava yastikli jazz da

onun disinda kullanimi cok rahat,sessiz,genel olarak jazz kullanicilari araclarindan memnunlar,
    temiz bir jazz'i satmak istediginizde de anahtarini sallasaniz satilir

haa auris de cok guzel bir aractir,ona lafim yok,sonucta o da toyota

Alıntıları Göster
    Toyota Auris ile Honda Jazz ayni klasmanda arac degiller; ancak belki tek benzerlikleri Auris'in hatchback olmasindan oturu kisa olmasi.

Auris'in icine binersen Jazz'dan cok daha ferah ve rahat bir aile araci oldugunu goreceksin. Jazz sehirlerarasi yollarda guven veren bir cussede degil, cok hafif bir arac.

Jazz'in agirligi 1070-1080 kilo arasi.

Auris ise 1265-1310 kilo arasi degisiyor.

Agirlik demek guven demek, ayrica Auris'in carpma testlerindeki 5 yildizi ile birlestirirsen karsilastirilamayacak bir Auris ustunlugu olusuyor.

Dusunsene sehirlerarasi yolda yanindan 90km hizla arac ters istikamette gelirken sen de 90-100km/hr hizde ilerlerken, kamyondan gelecek ruzgarla olusan sallanmanin Jazz'i nasil etki edecegini dusunuver.

• quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Toyota Auris ile Honda Jazz ayni klasmanda arac degiller; ancak belki tek benzerlikleri Auris'in hatchback olmasindan oturu kisa olmasi.

Auris'in icine binersen Jazz'dan cok daha ferah ve rahat bir aile araci oldugunu goreceksin. Jazz sehirlerarasi yollarda guven veren bir cussede degil, cok hafif bir arac.

Agirlik demek guven demek, ayrica Auris'in carpma testlerindeki 5 yildizi ile birlestirirsen karsilastirilamayacak bir Auris ustunlugu olusuyor.

Dusunsene sehirlerarasi yolda yanindan 90km hizla arac ters istikamette gelirken sen de 90-100km/hr hizde ilerlerken, kamyondan gelecek ruzgarla olusan sallanmanin Jazz'i nasil etki edecegini dusunuver.

Alıntıları Göster
    Evli olduğunuza göre toyota auris.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yataghan

Evli olduğunuza göre toyota auris.

bencede toyota auris almalısın.
  • quote:

Aurise binmiş olabilirsiniz fakat sölediklerinizden yola çıkarak jazz'a binmediğinizi anlıyorum çünkü jazz'ın içi benim diyen çoğu C sınıfı araçdan daha ferah ve geniştir bagaj hacmide 400 litre'dir.Malesef tam tersi Jazz'daki ferahlık Auris'de mevcut değil auris çok daha boğucu bir araba.

Auris'de Jazz'da euroncap'den beş yıldız aldı zaten bu bilinen bişey.Auris'in hangi modelini almayı düşünüyorsunuz bilmiyorum fakat Jazz'da Esp standart.Uzun yolada çıktım jazz'la hiç bir sıkıntı yaşamadım açıkcası belkide gittigim güzergahla ilgilidir fakat Jazz zaten şehiriçi arabasıdır.Yakıt olarak'da dizeller kadar az yakar tek eksi tarafı benzinin dizelden daha pahalıya satılması olur yakıt konusunda.

Auris'in ikinci eli konusunda bi bilgim yok fakat jazz'ın ikinci eli gerçekten çok iyi rahat ve iyi fiyatlara satılıyor.

Dizelse Auris benziliyse jazz daha mantıklı duruyor ama öncelikle;

Gidip iki aracıda inceleyin isteklerinizi,ihtiyaçlarınızı belirleyin iki araçda çok güzel hangisini alırsanız alın memnun olursunuz diye düşünüyorum sadece içinizde kuşku kalmasın araç alırken ve gönlünüze sinsin bu çok önemli araba işi aşk işidir birazda nede olsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 8 Aralık 2009; 20:25:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

Aurise binmiş olabilirsiniz fakat sölediklerinizden yola çıkarak jazz'a binmediğinizi anlıyorum çünkü jazz'ın içi benim diyen çoğu C sınıfı araçdan daha ferah ve geniştir bagaj hacmide 400 litre'dir.Malesef tam tersi Jazz'daki ferahlık Auris'de mevcut değil auris çok daha boğucu bir araba.

Auris'de Jazz'da euroncap'den beş yıldız aldı zaten bu bilinen bişey.Auris'in hangi modelini almayı düşünüyorsunuz bilmiyorum fakat Jazz'da Esp standart.Uzun yolada çıktım jazz'la hiç bir sıkıntı yaşamadım açıkcası belkide gittigim güzergahla ilgilidir fakat Jazz zaten şehiriçi arabasıdır.Yakıt olarak'da dizeller kadar az yakar tek eksi tarafı benzinin dizelden daha pahalıya satılması olur yakıt konusunda.

Auris'in ikinci eli konusunda bi bilgim yok fakat jazz'ın ikinci eli gerçekten çok iyi rahat ve iyi fiyatlara satılıyor.

Dizelse Auris benziliyse jazz daha mantıklı duruyor ama öncelikle;

Gidip iki aracıda inceleyin isteklerinizi,ihtiyaçlarınızı belirleyin iki araçda çok güzel hangisini alırsanız alın memnun olursunuz diye düşünüyorum sadece içinizde kuşku kalmasın araç alırken ve gönlünüze sinsin bu çok önemli araba işi aşk işidir birazda nede olsa...

Alıntıları Göster
    jazz ne kadar b sınıfının en iyi araçlarından biri olsada arada sınıf farkı var. Auris daha sağlam daha güvenli daha iyi yol tutuşa sahip daha konforlu daha sessiz olacaktır muhtemelen. Benim için bu konular birkaç donanımdan daha önemli o yüzden auris diyorum ama dizelini tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

jazz ne kadar b sınıfının en iyi araçlarından biri olsada arada sınıf farkı var. Auris daha sağlam daha güvenli daha iyi yol tutuşa sahip daha konforlu daha sessiz olacaktır muhtemelen. Benim için bu konular birkaç donanımdan daha önemli o yüzden auris diyorum ama dizelini tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Honda markasını çok severim. Honda Jazz'a gidip baktım, her koltuğuna oturdum ve içte sunulan mekanın Auris ile karşılaştırılması mümkün bile değil. Jazz gerçekten çok küçük bir araç.

Ben arkadaşa kesin olarak Auris tavsiye ediyorum, benzinli veya dizel farketmez. Auris'te kullanılan valvematic benzinli motoru Honda Civic'te kullanılan motordan daha üstündür. Tabii Jazz'ın motoru ile karşılaştırmak bile bu durumda yersiz oluyor.

Auris, Golf ile karşılaştırıldığında bile tercih edilecek bir araç.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.