Şimdi Ara

Toyota Auris mi yoksa Honda Jazz mı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
19.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TAVCI

Madem karar verıldı.Hondan hayırlı olsun..Ben olsam auris alırdım o da baska mesele

• abi koltuk isitma icin soyle birsey demislerdi jazzcikardeslerde,rusya ya gidecek koltuk isitmali bir parti kriz sebebi ile iptal olmus,
    bizdede OTV sebebi ile talep patlamasi olunca o partiyi buraya yonlendirmisler..
  • +1
    hayırlı olsun...
    quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

Madem karar verıldı.Hondan hayırlı olsun..Ben olsam auris alırdım o da baska mesele
  • aurisin jazzdan daha oturaklı olduğunu düşünüyorum.

ancak otomatik şanzımanda honda herzaman daha önde bana göre.
  • Yakın zamana yaklaşık 3 gün önceye kadar 10 aylık bir jazz kullanıcısıyken şimdi ise megane 3 hatcback kullanıcısıyım B ve C sınıfı arasındaki fark hakkında bişeyleri rahatlıkla söyleyebilirim en azından jazz için.

Jazz'ın donanım konusunda kesinlikle sınıfında rakibi yok hatta çoğu C sınıfı dahi onun donanımına erişemiyor bu bir gerçek.Güvenlik olarak gayet başarılı eksiksiz bir araç.

Kesinlikle benzinli bir araca göre çok az yakıyor.Bunun yanında inanılmaz güzel bir motoru var fazlasıyla seri bir araç özellikle düz viteslisini kullanmış olanlar bana katılcaktırki çoğu zaman bu motor bu araca fazla dediğimde olmuştur.

İç hacim olarak şuan kullandığım megane'dan daha geniş hatta çoğu benim diyen C sınıfı araçdan daha geniştir.Arka diz mesafesi hele megane'ı tokatlar geçerBagaj genişlikleri megane ile aynı.

Motor sesini 3500 devire kadar kesinlikle duymanız çok zordur.Bu devirden sonrada inanılmaz hoş bir ses çıkarıyor nede olsa Vtec

Fazlasıyla Ferahda bir araç herşeyin yanında kimi bunu sever kimi sevmez.Ben sevmiyordum o yüzden megane daha çok hoşuma gidiyor çünkü çok daha boğuk bi araç

Yol tutuşu herhangi bir B sınıfından çok üstün değil yeterli düzeyde bir yol tutuşu var beni hiç zorlamadı en azından.Zaten az yakan bir şehir aracı jazz ralli aracı değil.

Frenleri çok başarılı gaza tepkisi çok net.

Gelelim eksilerine

-Kaymak asfaltta hiç bir sorun yok fakat bozuk yollarda yol sesini bir miktar içeri alıyor belki lastikle ilgilidir tam bilemiyorum.

-140-150km'li hızlardan itibaren rüzgar sesini içeri alıyor.

-Bazı noktalarda kullanılan sert plastikde göze hiç hoş gelmiyor.

O zaman diceksinizki bu kadar memnunken neden jazz'ı bırakıpda megane'a geçtin.Tamamen duygusal bir olay aracı bi türlü içime sindirememiştimAraba işi aşk işidir...Bir kadın ne kadar güzel olursa olsun aşk yoksa olmuyor aynı durum bu

Yoksa jazz'dan yana bi kere şikayetim olmadı gözüm kapalı tavsiye edebilceğim bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Yakın zamana yaklaşık 3 gün önceye kadar 10 aylık bir jazz kullanıcısıyken şimdi ise megane 3 hatcback kullanıcısıyım B ve C sınıfı arasındaki fark hakkında bişeyleri rahatlıkla söyleyebilirim en azından jazz için.

Jazz'ın donanım konusunda kesinlikle sınıfında rakibi yok hatta çoğu C sınıfı dahi onun donanımına erişemiyor bu bir gerçek.Güvenlik olarak gayet başarılı eksiksiz bir araç.

Kesinlikle benzinli bir araca göre çok az yakıyor.Bunun yanında inanılmaz güzel bir motoru var fazlasıyla seri bir araç özellikle düz viteslisini kullanmış olanlar bana katılcaktırki çoğu zaman bu motor bu araca fazla dediğimde olmuştur.

İç hacim olarak şuan kullandığım megane'dan daha geniş hatta çoğu benim diyen C sınıfı araçdan daha geniştir.Arka diz mesafesi hele megane'ı tokatlar geçerBagaj genişlikleri megane ile aynı.

Motor sesini 3500 devire kadar kesinlikle duymanız çok zordur.Bu devirden sonrada inanılmaz hoş bir ses çıkarıyor nede olsa Vtec

Fazlasıyla Ferahda bir araç herşeyin yanında kimi bunu sever kimi sevmez.Ben sevmiyordum o yüzden megane daha çok hoşuma gidiyor çünkü çok daha boğuk bi araç

Yol tutuşu herhangi bir B sınıfından çok üstün değil yeterli düzeyde bir yol tutuşu var beni hiç zorlamadı en azından.Zaten az yakan bir şehir aracı jazz ralli aracı değil.

Frenleri çok başarılı gaza tepkisi çok net.

Gelelim eksilerine

-Kaymak asfaltta hiç bir sorun yok fakat bozuk yollarda yol sesini bir miktar içeri alıyor belki lastikle ilgilidir tam bilemiyorum.

-140-150km'li hızlardan itibaren rüzgar sesini içeri alıyor.

-Bazı noktalarda kullanılan sert plastikde göze hiç hoş gelmiyor.

O zaman diceksinizki bu kadar memnunken neden jazz'ı bırakıpda megane'a geçtin.Tamamen duygusal bir olay aracı bi türlü içime sindirememiştimAraba işi aşk işidir...Bir kadın ne kadar güzel olursa olsun aşk yoksa olmuyor aynı durum bu

Yoksa jazz'dan yana bi kere şikayetim olmadı gözüm kapalı tavsiye edebilceğim bir araç.

Yazınızın hekes için yeterince aydınlatıcı olduğunu düşünüyorum. Bende hondaya vereceğim o paraya bir çok c sınıfı araç alabileceğimi biliyorum ama öncelikle bagaj genişliği, iç hacim genişliği +donanımlar bana daha cok hitap ettiği için jazz

• quote:

Orijinalden alıntı: flexelem

Çarpışma testlerinde yan hava yastıkları algılamamış diyorsunuz :) e algılasaydı bakın jazz algılamış.. buda bir güvenlik zayıfıdır.

toyota'yı savunmayacağım ama bu yorum momentum kavramından bi-haber bir yorum.

60km hızla tam dik olarak önden çarpma sırasında yan-perde hava yastıklarının açılması kadar gereksiz bir durum olamaz.

7kg'lık insan beyni 60km hızdan (17m/s), 0m/s hıza yarım saniye içinde düşerkenki momentum kaybı (m dV/dt)=öne doğru kuvvet (F=ma) 7kg x (60m/s) / 0.5s =840N

Ağırlığı 7 kg olan kafaya ağırlığın 10 11 katı kuvvet direk öne doğru uygulanıyor tam çarpışma anında. Yanal kuvvet yok. O perde hava yastıklarına çarpma imkanı yok.

Açılı bir çarpışma olsa neyse.

Benim tercihim TOYOTA olmazdı. toyota bugün güvenilirliğini Amerika'da sıfıra indirgeniş bir marka. 3.5milyon araç geri çağrılmış.

Gaz pedalı sıkışması veya sıkışmadan ani ivmelenme 1999'dan beri olduğu iddia edilen ancak 2004 üretimi araçlardan itibaren 3.5milyon aracı ilgilendiren ve 2009'da 60'ya yakın kişinin ölümüne neden olduğu toyota kazalarına neden olan bir marka.

toyota recall
    toyota gas pedal, sudden accerelation diye aratın.

türkiye'deki corolla ve auris'lerde arka fren balataları sorunu mevcut. ayda bir balata mı değiştireceksiniz?

Girin şikayetvar.com'a bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selduman -- 16 Nisan 2010; 12:02:21 >

• sana katılmıyorum..

bugün opel, bmw, vw vb. firmalar araç çağırmıyorlarsa sorunsuz oldukları için mi zannediyorsun ?

tam aksine japon ların gururlu davranışıdır bu hareket yoksa 3 yıldan fazladır süregelen bir olay bu, sermaye güçleriyle bu olayın basına sızmasını harcadıkları araç çağırma maliyetin yanında para olmayacak bir rakama halledebilirlerdi.

işte esaas güvende burda başlar,

ben opel kullandığım 1 yıl boyunca (2009 model enjoy) başıma gelmedik fabrikasyon hatası kalmadı. bir kornasını 2 ay da tamir ettiler 2 ay boyunca 5 kere servise gittim geldim. canımı korumak için çıkarabileceğim tek bir ses bu korna kamyon yandan üzerime çıkıyordu uyaramıyordum adamı..

siz yıllardır problemsiz araç ünvanını hiç bir markaya kaptırmayan japonların son yılda neden 3 markasının aracını çağırdını (toyota,honda,suzuki) bir düşünün.. birde yılllardır problem üstüne problem çıkaran alman arabalarının neden çağırmadığını düşünün farkı çok daha iyi anlarsınız.. fark insana verdiği değer dir.

Amerikan pazarında toyota ve honda nın satış rekoru eksilmeyecektir artacaktır.

bugün sikayetvar.com u örnek vermişsiniz bakın bakalım en çok şikayeti hangi araçlar almış.

Markacı değilim, ama kesinlikle Japon arabalarının savunucusuyum..

• +1 bugüne kadar birçok marka araçlarını geri çağırmıştır.
    Hatta Mercedes vaktiyle tüm A serisi araçlarını toplatmıştı. (Bkz geyik testi)
    Bu kötü bir durum olarak değil de, aksine markanın kullanıcılarına verdiği önemle alakalı olarak algılanmalıdır.
    Marka vermek istemiyorum ama X markasının bir seri motoru sorunlu olmasına rağmen geri çağırmamış, üstüne oluşan hasarlarda da kullanıcı hatası deyip işin içinden sıyrılmıştır.
    (Bkz Onno Usta. Kendisine yapılan bir şikayette motorun egzantriğinin mi ne kırıldığından bahsediliyordu. Onno da cevaben o modelde belirtilen sorunun kronik bir sorun olduğu ve bedava değiştirilmesi gerektiğini söylemişti)
  • Arkadaşlar başlıktan farklı bir konu ancak sandero b segmentimi c segmentimi bugin baktım auris ve jazz a benziyor ama segmentini çıkaramadım
    Bide sandero ambiante için 20.500 fiyat aldım kapora verdim iyi yapmışmıyım
    Kafayı yiyeceğim ne olur bir yorum yazın
  • şimdiki zamanda aurıs 1.33 confort mu jazz fun 1.4 mü ???????
  • quote:

Orijinalden alıntı: KILIÇ

o parayı b sınıfına vermede ne yaparsan yap kazançlı çıkarssın
    1000 lira daha eklersen cıvıc veya corolla alırsın veya 1.6 16V LS (113 HP) cruze alırsın benim tercihim cıvıc dream olurdu

+1
  • Arkadaşlar merhaba ;

Tam bu başlıktaki gibi neredeyse son 2 ay kendime 0 km jazz mı auris mi golf 6 mı sorusunu sordum?
    Çok araştırdım olmazsa olmazım aracın hatchback olması max max max 45000 tl olması ve otomatik vitesti.

Golften başlayayım ; Hakikaten Almanlar güzel araba yapmış içine oturdunuz mu gerçekten kalitesini belli ediyor , eşimi kandırabilseydim manuel kullanım için 1.6 102 beygir düz vites comfortline modelini almayı düşünebilirdim.38300 TL idi çünkü.görüntü konfor ve iç kısım güzel diyebilirim sadece arka koltuklar biraz sert geldi.Güvenlik golfte full standart....FAKAT golfü elememdeki sebepler otomatik tercih etmem sebebi ile ve malum dsg nin +6000 tl fiyatı olması ve garantisinin 2 yıl olmasıydı öyle çok donanımda gözüm yoktur benim için önemli olan rahat sürüş ve sorunsuzluktur.her neyse golf maddi olaylar yüzünden gitti.

Gelelim jazz a ; son güne kadar jazz alıyordum arkadaşlar hatta cebime kaparo mu koydum gittim honda boraya fun cvt alacaktım 42400 tl idi (bu arada 1 tl bile indirim yapmıyorlar jazz a o yüzden istanbuldan bir kaç bayi ile konuştum trafik sigortası dahil buradan daha iyi fiyat verdiler sonra)aracın donanım olarak ,sorunsuzluk olarak hiç bir sorunu yok triger zincir, VSA , cvt sorunsuz , full donanım, yakıt tüketimi , garanti 6 yıl 150000 km ( bu uzatılmış garanti oluyor arkadaşlar normal garantiden sanırım biraz farklı, bazı şeyleri bu garanti kapsamına almamışlar fakat normal garanti için örnek verecek olursam daha kimsenin başına gelmedi ama cvt şanzımanın içinde hareketi ileten zincir koparsa garanti kapsamına girmiyor neyse...) fakat son bir kez içine oturduğumda özellikle arka koltuğa (boyum 1.90) kafam tavana değdi ön koltukta ise rahat oturuş vaziyetimde kafamla tavan arasında 4 parmak bosluk vardı ,,, ve honda jazz 1070 kg civarı birden içime sinmedi arkadaşlar bilmiyorum.

Ve tahmin edeceğiniz gibi SATIN ALDIĞIM AURİSE gelelim 1.6 otomatik vites dışı beyaz içi siyah comfort extra aldım 45000 TL ye yakın, içi gerçekten çok ferah ,ön koltuklar çok rahat (kimisi bel desteği olmadığı için rahatsız)sürüş sesiz (ileride michelin takınca dahada sessiz olucak bridgestone var üzerinde) , 4 ileri klasik şanzıman konforlu, otomatik klima, geniş lastikler, ağırlık 1310 kilo(ruhsatta 1380 yazıyor) ,sürücü diz hava yastığı dahil full hava yastıkları , ferah iç mekan sürücü koltuğuna oturduğum zaman kafamla tavan arasındaki mesafe jazz ın 3 katından biraz fazla arka koltuklarda da aynı bu durum.Garantiyi 425 tl verip full 5 yıl sınırsız km'ye çevirdim.şimdilik kararımdan memnunum arkadaşlar.(DİZEL olabilirdi manuel olsaydı , MM vitese pek güvenmiyorum)

JAZZ A GÖRE EKSİLERİM ÇOK ÖNEMLİ OLAN VSA TOYOTA DA VSC BU OLAY BEN DE YOK ,VE YAKIT SARFİYATI ŞİMDİLİK ARAÇ 800 KM DE VE 9 LT YAKIYOR.FABRİKA DEĞERİ BU AMA BİRAZ DAHA DÜŞER DİYE UMUYORUM.ESKİ ARABAMA GÖRE AYDA YAKLAŞIK 70 TL CİVARI FAZLA BENZİN PARASI VERECEĞİM SANIRIM.

NEYSE ARKADAŞLAR AURİS ALDIĞIM İÇİN MEMNUNUM GENİŞ , AĞIR VE GÜVEN HİSSİ VERİYOR.

BU YAZDIKLARIM BENİM DÜŞÜNCELERİMDİR ARKADAŞLAR , BAŞKALARINA GÖRE YANLIŞ OLABİLİR . SAYGILARIMLA

• jazzın 2.el piyasası çok hızlı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.