Şimdi Ara

Toyota Auris mi yoksa Honda Jazz mı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
19.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

quote:

Orijinalden alıntı: can206
    SORUN GÜVENLİKSE 8 HAVA YASTIKLI + ESP Lİ (STANDART) HONDA JAZZ DERİM NEDEN Mİ?
    İKİ RESİM ARASINDAKİ FARKI BULUN :) İŞTE O ZAMAN HONDA JAZZ DERSİNİZ...

Toyota Auris mi yoksa Honda Jazz mı

Toyota Auris mi yoksa Honda Jazz mı

auristede yan perde hava yastıkları var... sensör yandan darbe algılamamış ve açılmamış...
    amerika'yı yeniden keşfetmiş gibi telaş yapmayınız...

özetin özeti...35 bin tl'ye b sınıfı araç alınmaz... ne farkı var?, b c arası falan demeyin gülerler...

ekleme: bak yukarda link verdim...bir daha yazıyorum...
    http://www.euroncap.com/tests/toyota_auris_2006/276.aspx

http://www.euroncap.com/results/honda/jazz/358.aspx

jazz'ın güvenliği auris'e göre kötü... bakınız sarı ve turuncu kısımlar...

ARAŞTIRMA YAPMADAN KONUŞMASAK...

MÜSAİT OLDUĞUNUZ BİR ZAMAN AURİSTEKİ hava yastıklarını sayınız...

bizim arkadaş da z.çmış

• bence de...
  • Olaya benim baktığım açıdan baksanız.

ben zaten aurisin 8-10 hava yastığı olduğunu biliyorum.Honda jazz B segmenti araç diyorsunuz B segmenti hangi araçta 8 hava yastığı ve esp standart? auris C sınıfı olduğundan zaten bu özellikleri sağlaması gerekli değilmi?garip olan honda jazz dakiler.

Güvenlik yönünden ben honda jazz daha iyi demedim ki? C sınıfı bir araca herşeyi ile kafa tutuyor dedim.

(SORUN GÜVENLİKSE HONDA JAZZ DADA VAR...)

Bagaj genişliğiyle ,yakıt tasarrufu yönüyle ,donanımlarıyla aurisi geride bırakıyor...

auris te fena araba değil ama ben almam.karar veren arkadaşada hayırlı olsun doğru karar vermiş...

ayrıca ben zçmam VSA =ESP

hehe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can206 -- 14 Aralık 2009; 23:36:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: can206

Olaya benim baktığım açıdan baksanız.

ben zaten aurisin 8-10 hava yastığı olduğunu biliyorum.Honda jazz B segmenti araç diyorsunuz B segmenti hangi araçta 8 hava yastığı ve esp standart? auris C sınıfı olduğundan zaten bu özellikleri sağlaması gerekli değilmi?garip olan honda jazz dakiler.

Güvenlik yönünden ben honda jazz daha iyi demedim ki? C sınıfı bir araca herşeyi ile kafa tutuyor dedim.

(SORUN GÜVENLİKSE HONDA JAZZ DADA VAR...)

Bagaj genişliğiyle ,yakıt tasarrufu yönüyle ,donanımlarıyla aurisi geride bırakıyor...

auris te fena araba değil ama ben almam.karar veren arkadaşada hayırlı olsun doğru karar vermiş...

ayrıca ben zçmam VSA =ESP

hehe

SEGMENT OLAYI HAVA YASTIĞI SAYISI İLE ALAKLI BİR DURUM DEĞİLDİR...

Bagaj genişliğiyle ,yakıt tasarrufu yönüyle ,donanımlarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 15 Aralık 2009; 6:31:19 >

• Bu kadar yazdık :) siz hala auris diyorsanız öle olsun..

B sınıf C sınıf bunlar kişiye göre önemli unsurlar.. arabanın kesinlikle kalitesini donanımını etkileyen unsurlar değil.

Bakın siz bi güvenliktir gidiyorsunuz ben ise size 2010 un en iyi 7. otomobili olmaya hak gösterilmiş diyorum sizce güvenlik gibi bir unsur göz ardı edilebilir mi..

Çarpışma testlerinde yan hava yastıkları algılamamış diyorsunuz :) e algılasaydı bakın jazz algılamış.. buda bir güvenlik zayıfıdır.

Sizin C sınıfı auris te

panaromik cam tavan var mı
    katlanabilir yan aynalar var mı
    yağmur sensörü ?
    far sensörü ?
    ipod/iphone uyumluluğu varmı (ben iphone u bağladığımda navigasyon olarak arabanın hoparlörleri ile yönlendiriyor ve aynı şekilde media player olarak kullandırıyor.)
    yine standart donanım gelen spor koltuklar ?
    deri direksiyon
    deri vites topuzu
    soğutma dolabı ??

Bunlar iç donanımı, dış donanım olarak ta artıları fazla ama onları yazmaya vaktim yok..
    Bir arkdaş yazar belki..

siz aurise C diyorsunuz isterse D olsun benim gereksinimlerimi karşılayamadıktan sonra ne fark eder ki..
    bugün kasasını jazz da 2 cm uzun yapsa ona da C sınıf diyeceksiniz.

Keza 2. el satışlarında Jazz ın Aurise göre büyük bir üstünlüğü söz konusudur.

İşin aslı Ben japon arabalarına ayrı meraklı birisiyim benim için honda dan sonra mazda ve toyota gelir. Kesinlikle de japonlar bir işe imza atıyorlar sa boş yere atmazlar Arabaların hepsi çok iyi çok başarılı..

Biz iki araba arasında kıyaslama yapıyoruz sadece,..

• quote:

Orijinalden alıntı: flexelem
    Çarpışma testlerinde yan hava yastıkları algılamamış diyorsunuz :) e algılasaydı bakın jazz algılamış.. buda bir güvenlik zayıfıdır.

Demişsiniz ancak Jazz'ın yan hava yastıklarının açılmasının sebebi önden çarpışma olmasına rağmen sol kapıların da auris'ten daha çok hasar almasıdır. Bu durumda ortada bir güvenlik zaafı vardır derseniz bu Jazz için geçerlidir

İki araç arasında daha fazla kıyaslama yapmaya gerek yok bence, arkadaş zaten kararını vermiş. Bu saatten sonra bizlere güle güle kullan demek düşer. Bence iki araç da oldukça iyiler, ikisi de parasını hak eden araçlar

• quote:

pis z.çtık

evet hocam aynen dediginiz gibi oldu
    neysem,jazz'da VSA(yani ESP),ABS,EBD,Brake Assist,On-Arka disk frenler,Surucu,Yolcu,Yan ve Perde olmak uzere 8 havayastigi,Isofix,Yokus Kalkis Destegi bulunmaktadir

mp3 calan teyp,isitmali-katlanan yan aynalar,EPS,yol bilgisayari,polen filtreli otomatik klima,hiza duyarli muzik sistemi standartdir

full modelinde otomatik yanan farlar,yagmur sensoru,cruise control,sogutmali torpido,panaromik cam tavan,16 inc alimunyum alasim jantlar,USB girisi bulunmaktadir

full olmayan model de(joy donanimi ) arka camlar elektrikli degil ,muzik sisteminde 6 yerine 4 hoparlor var,deri direksiyon yok

• quote:

Bu kadar yazdık :) siz hala auris diyorsanız öle olsun..

B sınıf C sınıf bunlar kişiye göre önemli unsurlar.. arabanın kesinlikle kalitesini donanımını etkileyen unsurlar değil.

Bakın siz bi güvenliktir gidiyorsunuz ben ise size 2010 un en iyi 7. otomobili olmaya hak gösterilmiş diyorum sizce güvenlik gibi bir unsur göz ardı edilebilir mi..

Sizin C sınıfı auris te

panaromik cam tavan var mı
    katlanabilir yan aynalar var mı
    yağmur sensörü ?
    far sensörü ?
    ipod/iphone uyumluluğu varmı (ben iphone u bağladığımda navigasyon olarak arabanın hoparlörleri ile yönlendiriyor ve aynı şekilde media player olarak kullandırıyor.)
    yine standart donanım gelen spor koltuklar ?
    deri direksiyon
    deri vites topuzu
    soğutma dolabı ??

Bunlar iç donanımı, dış donanım olarak ta artıları fazla ama onları yazmaya vaktim yok..
    Bir arkdaş yazar belki..

siz aurise C diyorsunuz isterse D olsun benim gereksinimlerimi karşılayamadıktan sonra ne fark eder ki..
    bugün kasasını jazz da 2 cm uzun yapsa ona da C sınıf diyeceksiniz.

Keza 2. el satışlarında Jazz ın Aurise göre büyük bir üstünlüğü söz konusudur.

İşin aslı Ben japon arabalarına ayrı meraklı birisiyim benim için honda dan sonra mazda ve toyota gelir. Kesinlikle de japonlar bir işe imza atıyorlar sa boş yere atmazlar Arabaların hepsi çok iyi çok başarılı..

Biz iki araba arasında kıyaslama yapıyoruz sadece,..

yazın çizin de birşey farketmiyor...
    sınıf farkı yol tutuştan yol sesi v.s kadar pek çok fark yaratır... donanım farkı ayrı bir mevzu... benim itiraz noktam donanım değil zaten... linea alsaydınız ''blue me'' bile var linea'da, ve diğer donanımlar... neden almadınız?
    beğenmişsiniz almışsınız, güle güle kullanın...
    vw fan'larından farkınız kalmıyor... gerçi civic sahipleri de araçlarını c sınıfı saymıyorlar...
    siz beğenmişsiniz, güzel...
    ama ne farkı var demeyin... fark olmasa b sınıfı olmazdı...
    fark olmasa c sınıfı olmazdı...

rahan'ın dediği gibi sol ön ve arka kapıda auris'e göre daha fazla deformasyon var, darbe algılamış... ncap testlerinde neyin ne olduğu belli, ncap üzerinden birşey tutturamazsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 15 Aralık 2009; 15:04:26 >

• Ah be paşalar ne gerek var birbirimizi yemeye...

Herkes aracında mutlu mesut dolaşsın. Kimsenin evet senin araban iyi demesi benim o arabadan aldığım zevki değiştiremez, değiştirmemeli. İllaki aldığımız, alacağımız arabalardan çok daha iyisi mevcut bu çok normal ona bakarsanız yıllar boyu ailemizle beraber Spring'le dolaştık yapmayın gözünüzü seviyim.

Toyota'da 10 numara araba, Jazz'da; benim Jazz'ı seçme nedenim ikinci eli ve kasasının en azından yakın zamanda makyaj ya da değişim yemeyecek olması. Yoksa yazdığım üzere kuzenimden dolayı Auris'ide oldukça uygun fiyata alabiliyordum.

Herkes sağlıcakla kalsın ve kazasız, belasız, sağlıklı günler geçirsin

İyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinvin

Ah be paşalar ne gerek var birbirimizi yemeye...

Herkes aracında mutlu mesut dolaşsın. Kimsenin evet senin araban iyi demesi benim o arabadan aldığım zevki değiştiremez, değiştirmemeli. İllaki aldığımız, alacağımız arabalardan çok daha iyisi mevcut bu çok normal ona bakarsanız yıllar boyu ailemizle beraber Spring'le dolaştık yapmayın gözünüzü seviyim.

Toyota'da 10 numara araba, Jazz'da; benim Jazz'ı seçme nedenim ikinci eli ve kasasının en azından yakın zamanda makyaj ya da değişim yemeyecek olması. Yoksa yazdığım üzere kuzenimden dolayı Auris'ide oldukça uygun fiyata alabiliyordum.

İyi günler

haklısınız...ben de sizin gibi düşünüyorum...
    benim itiraz noktam ... b veya c farketmez denmesi...yoksa jazz kötü demiyorum...
    ve auris jazz'ın yanına yaklşamaz denmesi... toyota kullandığım için böyle yazdığımı sanmayın, yeri geldiğinde eleştiririm... burada auris değil de focus-bravo veya jetta olsaydı aynı tepkiyi verirdim...

• quote:

quote:

İyi günler

benim itiraz noktam ... b veya c farketmez denmesi...yoksa jazz kötü demiyorum...
    ve auris jazz'ın yanına yaklşamaz denmesi... toyota kullandığım için böyle yazdığımı sanmayın, yeri geldiğinde eleştiririm... burada auris değil de focus-bravo veya jetta olsaydı aynı tepkiyi verirdim...

sonuna kadar katılıyorum sana dostum aynı sey benım ıcınde gecerlı ben fıesta aracımı gercekten cok beyenıyorum ve sınıfında en ıddalı arac oldugunu dusunuyorum ama c sınıfı alama sansım olsaydı bunu kacırmazdım b ıle c mukayese bıle etmek cok gereksız bı olay sadece ıhtıyaclar vardır bunları en ıyı karsılayan arac secılmelıdır ama sınıf ayrımı goz ardı edılmemelı...

ayrıca jazz b segemetı degıl b+ falanda degıl tıpkı nıssan note gıbı ''b mvp'' bı aracdır o yuzden bagaj ve ıc hacım duz b segmentlerden buyuk olması gayet normaldır rakıplerıde note,c3 pıcasso,urban cruser gıbı araclardır.....

• quote:

quote:

İyi günler

sirf etiketi C diye aldanmamak icine bakmak lazim,Lada D sinifi arac yapsa hic bakmadan aa bu D sinifi diyip auris ten iyidir,lada al mi onercez

• quote:

Orijinalden alıntı: forumusr

quote:

quote:

İyi günler

sirf etiketi C diye aldanmamak icine bakmak lazim,Lada D sinifi arac yapsa hic bakmadan aa bu D sinifi diyip auris ten iyidir,lada al mi onercez

burda sahıplerı yanlıs anlamasın ama chery c sınıfı bı aracla jazzı karsılastırmıyoruz en az honda kadar ıyı bı fırma olan toyotanın c sınıfı ıyı bı aracı ıle jazzı karsılastırıyoruz kendı aracınızı one cıkarmak ıcın verdıgınız ornegın konuyla alakası yok....
    toyotayıda lada ve altına ıttıgınız ıcın ayrıca tebrık edıyorum sızı.....
    bı jettacılar vardı jazzcılarda ufak ufak ataga basladı......

• ben herhalde dogru ifade edemedim kendimi,tekrar deniyeyim,zira toyota yada auris'e kesinlikle kotu demedim

quote:

Orijinalden alıntı: forumusr haa auris de cok guzel bir aractir,ona lafim yok,sonucta o da toyota
    demisdim yukarda,gorebilirsiniz.

verdigim ornek ise lada/toyota kiyaslamasi degildi

D sinifi lada[olsa] direk aman bu D sinifi iyidir diye hukum vermemek lazim
    bi artisini eksisini degerlendirmek lazim anlaminda soylemisdim.

"auris C sinifi o zaman kesin daha ustundur" yaklasimini dogru bulmuyorum,ustun oldugu yonleri sayip dokelim demek istemisdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumusr -- 15 Aralık 2009; 18:04:25 >
  • EVET ÜSTÜNDÜR... NE YAZIK Kİ...
    donanım yönünden zengin olabilir...ama donanım herşey değildir... honda'nın pazarlama politikası bu yöndedir... toyota'da farklı yöndedir...
    c, b'den iyidir... her zaman... bunun istisnası olmaz... b iyi, olsa idi , c derlerdi... bu kadar basit...
    önemli olan aracın ihtiyaçları karşılamasıdır...
    siz jazz ile mutlu iseniz, ne güzel... yanlış anlamayın kinaye yapmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 15 Aralık 2009; 20:12:16 >
  • arkadaşlar keyifle okuyorum da güldüğüm bazı şeyler var. bir arkadaş auris algılamamış ki yan hava yastıkları açılmamış demiş. kendisinin hava yastığının ne kadar tehlikeli birşey olduğundan haberi yok galiba? hiç kazalı araçlarda hava yastıklarının üzerindeki kanları görmemiş heralde. evdeki yastığınız açılmıyor orda içi zehir dolu ve şiddetli bir yastık açılıyor.yani gerekmedikçe açılmaması gereken birşeydir havayastığı. kaldıki derecesi jazzdan daha iyi olduğuna göre demek ki o şiddette doğru olan açılmamasıymış
    segment farkının hissedilir olduğunu hem birinci sayfada jazz da kullandığımı belirterek yazmıştım. özellikle 100-120 km hızdan sonra. burda arkadaşlar donanım vs demiş fark yok demiş. arkadaşlar otomobil firmaları sizin mantığınızda olsaydı türkiyeye d segmenti araçların baz versiyonları girmezdi. millet konu açıyor full c mi baz d mi diye. baz da olsa o araç hissettirir kalitesini, donanımı eksikte olsa. ben de full yaris bakıyordum elektronik klimalı vs, yerine auris aldım ve şu an klimam manuel. şimdi yaris daha mı iyi araç oluyor? hiç sanmıyorum. yazdıklarım yanlış anlaşılmasın jazz beğendiğim bir araba. b segmentinde ilk düşüneceğim arabalar içinde. saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erincar -- 15 Aralık 2009; 19:41:18 >

• Sevgili arkadaşlar.

Bir süre mesajları okudum ben de şimdi bir şeyler yazıp renklendirebilirim ortalığı. :)

erincar arkadaşım yazdığın çok doğru olabilir... ama hava yastıkları ile ilgili yazdığın felaket senaryosu hollywood da iyi para eder di. Kanları bir an canlandırdım zihnimde..

O çarpışma testinde 2 arabaının da burnu aynı uzunlukta olsaydı eğer dediğiniz doğru olabilirdi. ama kabaca

aurisin burnu 3
    jazz ın burnu 2 santimse aynı hızda çarptıklarında jazz ın 1 görünür aurisin 2 :)

bu çok basit ve düz mantıktır.

Hava yastıklarının açılmasının benim için hiç bir sakıncası yok
    benim nazarımda her anlamda yardımcı oluyor ,
    senin o bahsettiğin kan senaryosunu burda kaç kişi gördü çok merak etmekteyim..

tutturmuşsunuz arkadaşlar yok c sınıfı yok b sınıfı
    bu bana çok komik geliyor bırakın c yi b yi bunlar ağızda güzel oluyor sadece işlevine bakalım

ben jazz fanatiği gibi görünmek istemiyorum ama auris ve toyota fun ı arkadaşlar okadar dik geliyor ki bende kendimi alamıyorum..
    her neyse auris için herkes istediğini düşünmekte serbest alan arkadaş ta Jazz almış zaten :)

bu da bu konuda son mesajımdır.
    herkese katılımlarından dolayı teşekkürler.

• quote:

tutturmuşsunuz arkadaşlar yok c sınıfı yok b sınıfı
    bu bana çok komik geliyor bırakın c yi b yi bunlar ağızda güzel oluyor sadece işlevine bakalım

anlamak istememe sendromu(AİS) var sanırım...
    ilk önce a sınıfına,
    sonra b sınıfına
    sonra c sınıfına
    sonra d sınıfına
    sonra e sınıfına bin, gez, öyle konuşalım...
    gerçi senin için fark etmiyor, ha a olmuş, ha d olmuş... tata nano al, o da ayağını yerden kesiyor...
    BUNLAR SADECE AĞIZDA DEĞİL, UZUN YOLDA VE KAZA ANINDA GÜZEL OLUYOR...

ekleme: ben dolu b isterim, boş c'ye binmem diyebilirsin...
    dolu c olsun,boş d'ye binmek istemem diyebilirsin...
    ama senin böyle demen veya ben fark göremiyorum demen...arada fark olmadığı anlamına gelmez... örnek: deve kuşu...

ikinci ekleme: toyota kullanıyorum diye fun olmak zorunda değilim... bakınız: mesajlarım
    dik gelen ben veya biz değil, jazz fun takımı ve sen... b ile c veya d farketmez diyerek neyin ne olduğunu ortaya koyuyorsun zaten...

konuyu sen açmadın ki ... niye kapanış teşekkürü yapıyorsun? sınıf başkanı mı oldun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 18 Aralık 2009; 5:38:59 >

• bu ne ya? sanki jazz kötü araba sakın alma dedik. arkadaşım senaryo falan değil onlar. sahibinden.com da kazalı araçlara girersen kan izi kalan fotoğrafları görürsün. sen hava yastığını bir yede yumruk gibi o zaman anlarsın segment farkını hissedemeyen bilmeyen adama sittin sene anlatamazsın. sen dolu donanımlı düşük segmente bin çünkü o kadar anlıyorsun. senin mantığınla hiçbir firma baz donanım araç getirmezdi ama haklısın sen onlardan daha iyi biliyorsun. ben de başka birşey yazmayacağım çünkü ne yazsam tabularınızı yıkamayacağız. tekrar ediyorum jazz kötü bir araç değildir sevdiğim de bir araçtır. honda üzerinden örnek verecek olursam dolu bir jazz yerine 1-2 bin lira fazla verip boş bir civic almayı tercih ederdim. segment farkı dediğimiz şeyi ben 2008 model auristen inip 2000 model lagunaya bile binince hissediyorum, siz anlamıyorsanız size zaten her araba aynı segment saygılar..

• quote:

dik gelen ben veya biz değil, jazz fun takımı ve sen...

hemen bir auris acilimi yapalim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.