Şimdi Ara

500-600 BİN ARALIĞINDA 2. EL HANGİ ARABAYI ALMAK MANTIKLI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk tecrübem olacak lütfen yardımcı olursanız sevinirim , ben Vw Polo düşünüyordum sizin düşünceleriniz neler?

• az daha koy egea al o paraya alacağın polonun haşatı çıkmıştır

• peki alabileceğim tarzda polo için bütçe ne kadar olmalı? 2013-2016 model temiz

• hışırı çıkmış arabalar yerine git 0a en yakın olanı al. Egea çok mantıklı bir tercih. Para düşünüyorsan gidip egea alacaksın ki 500-600 bandı demişsin büyük ihtimal para düşünüyorsun. Antifirizli kullanıldı mı - çalışmayan aksamı var mı - kazası var mı - eski kullanıcı nasıl kullandı vs. vs. Bir dünya tantanası var eski arabanın.Ustaları zengin edersin.

• 0 a yakın ne varki hyundai i serisi en uygun sanırım fakat bu sefer de kredi nasıl olacak kim o kadar kredi veriyor :/(

• 2019 üzeri 100 bin km' yi aşmamış Fiat Egea 1.4, Renault Clio 0.9 tce. Egea 1.4 alacak olursanız yağ yakma durumu olup olmadığını kontrol ettirerek alın.

• O egeaların da hisiri çıkmıştır. Piyasa arabası yerine biraz daha az tutulan yeni araba bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • thunderonline1983 T kullanıcısına yanıt

Polo yerine ibiza bakin 2013 2016 arasi 1.4 sorunsuz motor daha uyguna daha dusuk km arac bulursunuz

• Seat ibiza mı alınır acaba ne düşünüyorsunuz? Siz ne yapardınız?

• Piyasasını bilmiyorum ama 2016 kasa i20 sorunsuz yakışıklı ve kullanımı kolay arabaydı 600 bine falan temizi bulunması lazım mantık olarak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • otomatık mı manuel mı dusunuyorsunuz?

• katarlialman K kullanıcısına yanıt

Otomatik

• siz olsaydınız şehir içinde idare edecek şekilde ne alırdınız?

• araç piyassı fiyatlamasında lineer doğru orantılı referans değer bulmak gerçek hayatla bağdaşmaz. 1 milyonluk araç 300 bin değer kaybedebilirken 500 binlik araç aynı piyasada ve aynı sezonda aynı il ilçede olmasına rağmen daha az oranda değer kaybeder, satın alma gücü ort. bellir bir bandın içinde sıkışır ve fiyatı satan değil satın alan belirler.

bir arabanın değerini belirleyen etmenler ağırlıklı ort. ile %100 tüm değer içindeki payları ile dikkate alınır,

güvenlikten sonra

bu faktörlerin en başında "ayağını yerden kesme = aileni taşıma=malını eşyanı taşıma=gerekirse içinde yatıp kalkma=yağmur kar çamur" fonsksiyonu gelir.

bu faktörleri tümünü sıralamaya kalksan belki 1000 kalem sıralarsın ve belki de en sonlara tok kapı sesi ile sinyal düğmesi sertliği yarışır

-------

güncel örnek, satıştaki aracım 20 senelik hatasız kompakt tam otomatik, demografi içinde kısıtlı sayıda müşteriye hitap eden, sorunsuz vites arayan ve/veya manuel vitesi asla kullanamayacak, park sorunu yaşamak istemeyen, az yakmasını , mtv 'sinin düşük bedava olmasını, marka imajının güçlü olmasını, yedek parçasınnın bulunur ve yine çok ucuz olmasını, yürütme toplam maliyetinin düşük olmasını isteyen güruh.

ben bunu satınca ne mi alacağım?

otomatik vites konforundan vazgeçip temiz maksimum 2-3 senelik egea denk geldiğinde yapıştırıp lpg takıp arkama bakmayacağım, satın alma aralığım 550bin -maks 599 bin , 20 senelik aracımla süren pazarlıklarım ise 450-480 bandında, yani cebimden maksimum 100-150 bin tl daha nakit çıkacak

aylık sürüş maliyetim, dengi dengine 2020+ model araba kiralama maliyeti 25-30 bin tl ama ayagimi yerden kestikten sonra ha 20 senelik araba kiralamışım ha sıfır clio, o yüzden bir yandan satıştayken bir yandan da güzel güzel kullanmaya devam ediyorum,

her ay faiz geliri kaybım ise 18-20k arasında bugünkü faiz oranları ile ve 7 temmuz sonrası da 10 bin tl daha koyacagim fiyatın uzerine, çünkü ithal araçlar gsr furyasından çıktılar ve listeler hemen arttı artacak,

bütün bunları uzun uzadıya neden yazdım? o "20 senelik eskimiş araba" eğer durduğu yerde çürümüyor ise hala talep çok fazla ve üzerine 150-200 bin daha koyup da otomatik vitesten ve diğer tüm faktörlerden vazgeçip sedan egea manuel araba alabilecek insan yok. benim sattığım arabadan başkasını almayacak almak isterse de 500 bin değil 1.300 vermesi gereken çok fazla sayıda insan yaşıyor bu ülkede!!! o 20 senelik arabanın bugün sıfırı 1300bin tl bandında.

birileri hala "bu arabalar neden 200bin 300 bin tlye düşmüyor" ergen hezeyanları geçiriyor ya burada ve ekside ve sosyal medyada, belki o birileri uyanır diye de iş bu mesajı yazmak bana nasip oldu ;)

• Alabileceğiniz en düşük km'li en yeni aracı alın, 2016 ne Allah aşkına, 2020 ve üzeri rio, clio 2019 Swift falan bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 3 Temmuz 2024; 19:17:56 >
  • Teşekkürler yorumlarınız için.

• Yıl sonu düşer mi biraz daha fiyatlar acepp ????

• thunderonline1983 T kullanıcısına yanıt

2018 den beri 0 araç fiyatları hem ÖTV hemde ikinci el fiyatları üstüne koyup arttı . Acil nakite ihtiyacı olan varsa biraz piyasa altında satıyor onun dışında ben çok fazla düşeceğini düşünmüyorum . Önümüzdeki süreçte ikinci el stabil devam eder 2025 0 araç ve ÖTV zamları ile.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.