Arabadaki Kireç Lekeleri
Arkadaşlar arabamda kireç lekeleri var çıkartmak istiyorum bu konuda tecrübeli insanlardan yardım bekliyorum.
Aracın kireç lekesi olmaması için de ne önerirsiniz bir araçta kireç lekesi nasıl oluşur ?
15 günde 1 aracımı yıkıyorum cilalıyorum sonra da güzelce kuruluyorum ıslaklık kalmamasına dikkat ediyorum.
Başka neler yapabilirim çünkü bu lanet lekeler çıkmıyor.
Arkadaşlar Triger kayışı değişimi için 5-7 yıl süre ve 80-100bin km aralık şeklinde vermiş.Aracım 26bin kmde 2017 model. Triger kayışı değiştirmeli miyim ? 7-8 yıl gibi bir süreç geçmiş.Triger kayışı durduğu yerde yıpranır mı yoksa kilometreye bağlı mı yıpranır ? Triger kayışı değişirken devirdaim vs hepsine girmeli miyim siz olsanız ne yapardınız ?
1.5 - 2 milyon arasında araç bakıyorum. Aracı alıp bakımlarını aksatmadan yaptırıp garantisini uzatıp 5-6 yıl arası binmek istiyorum. Araç A noktasından B noktasına güvenli ve biraz konforlu gitmesi ve başımı agrıtmaması önemli. Max hız 130-140 yapan sakin kullanan yılda 10-15 bin yapan birisiyim. Marka olarak müşterisine deger veren motoru olsun araç olsun bir nebze de olsa bilindik (mesela honda civic 1.5 cvt 182 beygirler ya da 1.5tsi motorlar gibi) piyasada belli bir süredir var olan motor ve kasalı araç bakıyorum. Bu şartlar altında en mantıklı seçenek honda civic 1.5 182likler geliyor aklıma. Sizin önerebileceginiz başka neler vardır tavsiyelerinizi bekliyorum.
Akü takviyesi yapılmayan araçlar
Arkadaşlar bazı araçlara akü takviyesi yapılmaya çalışılırken araçların beyni yanıyormuş.
Birçok motorlu taşıta yapılabilen akü takviyesi hangi araçlara yapılmaz? BSI ve ECU olarak geçen beyinli araçlara akü takviyesi yapılması önerilmez. Akü takviyesi denenen beyinli araçlarda, büyük hasarlar meydana gelebilir. Dijital göstergesi bulunan yeni nesil araçlarda da akü takviyesi yapılmamalıdır.
Böyle bir yazıyla karşılaştım. İnternette de bazı araçlarda kesinlikle - kutup başına araca takviye yaparken bağlanmaması gerektiğine dair videolar izledim kafam karıştı. Bu konuda detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı aramızda ? Osram 300 akü takviye cihazı almak istiyorum acaba araçların beynine herhangi bir zarar verme olasılığım var mıdır ?
Araç sahibi olan çogu insan bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmıştır. Kiminin ocagına incir agacı dikilmiştir.İnanılmaz tecrübeler yaşanmıştır. Burada yaşadıgınız sizi üzen ve büyük tecrübe kazandıran araç arızaları sanayi anıları yol anılarınızdan bahsedelim. Güzel hikayeler ve ögrenecegimiz şeyler olacaktır herkesin birbirinden diye düşünüyorum.Kim ne tecrübeler edinmiş görelim bakalım...
Yanaktan hasar alan lastikler
Yanaktan hasar alan lastikler kullanılmaz diye biliyorum.Bugün lastige çivi girdi tamir ettirirken yanakta ufak da olsa bir hasar gördüm kafama takıldı. Abartıyor muyum yoksa riske atıp lastik mi degiştirilmeli? Lastikçim klasik bir şekilde bişey olmaz devam dedi. Lastikler Michelin primacy 4. Heralde bu hasardan yolda lastik patlamaz
Kaygan zeminde aracın kayması
Çevre yoluna baglanacagım C şeklinde bi viraja girdim virajda dönüyorum yerde ıslak bir zemin gördüm çim sulayacıların yola sıçrattıgı suydu hızım 30 kadardı. Ben bu virajda kaydım ve zor topladım aracı hızım bu kadar düşükken. 50-60 ile çok rahat dönülebilir bir viraj. Bu durumda ben kaza yapsam bu çim sulayıcıların hiç mi suçu olmayacak? Kamera ile kayıtlı olsa bir işe yarar mıydı? Yoksa kaydırdın kaydırmayacaktın denip ben mi suçlu olacagım? Daha ne kadar hızımı düşürebilirdim ki? Viraja yag döküp gidelim ve araçlar kaysın ölümlü kazaya karışsın acaba burda kim suçlu yine araç sürücüleri mi?
Fiat EGEA 1.4 EASY Araç Ömrü
Arkadaşlar 2022-2023 model 10bin km civarında 1.4 fiat egea almayı düşünüyorum.Evin 2.aracı olacak tahmini yıllık 15bin km yapar.Aracı uzun ömürlü kullanmak için kaliteli parçadır yağıdır suyudur bakımınıdır eksiksiz yapıp bakacağım. Son 3-4 yıldır araç alıp borç ödemekten sıkıldım.Volkswagen 1.6 TDİ motorlar internette 750 bin km - 1milyon km deviriyor ve araç kondisyonu hala düzgün.94 model Skoda favorit bile 1.5 milyon km yapmış.
1.4 Easy Egea seçmemdeki sebep alabilecegim uygun fiyata en yeni aracın bu olması aracın bilinmesi ve düşük km alacağım için bakımlarına arızalarına aracın geçmişine hakim olmuş olacağımdan.Bu şekilde 15-20 yıl götürecek bir motor ve malzeme kalitesine sahip bir araç mıdır ? Eğer siz 15-20 yıl binecek olsaydınız hangi aracı tercih ederdiniz maximum 700bin bandında ? Tek amacım A noktasından B noktasına müziğimi ve klimamı açıp en ucuz ve sorunsuz bir şekilde gitmek.
Tecrübeli arkadaşların görüş ve tavsiyelerini bekliyorum.
Kayıp ruhsatla araba satışı
Arkadaslar yarın aracin satisini yapacagim. Ama bir de baktim ki ne göreyim ruhsat yerinde yok 🤦Aradim taradim bulamadim. Ben bu araci nasil satabilirim ? Gecici ruhsat ile arac satisi olur deniyor.Bu konuda bilgisi olan var midir ? Gecici ruhsata da normal ruhsat cikarma gibi para odeyecek miyiz?
Arkadaşlar yazin kışlık lastik kullanilmaz deniyor bunu biliyorum.Yakit tuketimi artar, yol sesi yapar, fren mesafesi uzar, lastik daha cabuk asinir deniyor. Arastirdigimda bunlarin bizim gibi fakir ulkelerde cok ufak detaylar oldugunu düşünüyorum. Yakit tuketim farki yuzde 2.5 fazla , fren mesafesi petlas yazlik ile michelin yazlik arasi 15 metre gibi iken iki ayni markanin yazlik ve kislik arasi fren mesafesi 8metre .Kabak lastiklerle yol yapilan kışın yazliklarla gezilen 6 7 yillik lastiklere binlerce para istenen bu ulkede yazin kislik lastik kullanmanin cok kotu bir duruma yol acacagini düşünmüyorum.Aramizda illaki yazin kislik lastik kullanan arkadaslar vardir bu konuda bizimle tecrübelerini paylasmalarini istiyorum.Lutfen dalga gecici sov yapar tarzda mesaj atmazsaniz sevinirim. Bu sistemin icinde bize dayatilan herseyin dogru olduguna inanmıyorum.
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 119
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 16.541 (Bu ay: 1.243)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 124 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası