Sandık Motor nedir ?
En çok korktuğumuz şeylerden birisi arabanın motor yemesi ve ustanın yapacağı işçilik.
Kendi araçlarım özelinde konuşacak olursam motoru yediginde karşılaşacağım serüven nedir ? .
1.4 Fire 95 hp egea 2021
1.2 Puretech 130 hp peugeot 308 var.
İnternetten baktıgım kadarıyla 1.4 Fire sandık motor egea için 100bin TL civarı
Peugeot 308 in sandık motoru da 130bin TL
1.4 Fire Rektefiye olabiliyor ama 1.2 puretech olmuyor gibi. Tahmini ikisine de direkt sandık motor koyarım.
Sandık motor fiyatlarının dışında karşılaşacağım diger fiyatlamalar nelerdir ?
2017 model clio aracımı 2 ay önce alırken expere soktum. Experi yapıldı tavanda dolu hasarı yazılmamıştı.
2 ay sonra aracı satarken başka bir experde tavanda dolu izleri var denildi. 2 aydır araç bendeyken dolu yağmadı şehrime.
Tekrardan aracı aldığım expere gidip neden yazmadınız diye sorduğumda gelen 10 aracın 6-7sinde dolu izi vardır spot ışığı tuttuğunda biz sadece belli ve fazla olanları yazıyoruz gibi bir cevap verildi.
Gözle görülmeyen spot ışık varlıgında anca belli olan 5-6 adet görebildigim dolu izi mevcuttu aracımda. Işıksız ortamda normal bir şekilde bakıldıgında herhangi bir kozmetik kusur belli olmuyordu hiçbir şekilde.
Dolu izi exper bittikten sonra tekrar pazarlık konusu oldu ve ben bunun için pazarlık yapmayıp fiyat düşmedim.
Daha öncesi dolu izi var denilen 4-5 araç çevremde vs alındıgında da exper söylemesine rağmen pazarlığa dahil edildigini görmedim. Pazarlık konusunda gerildik vs derken araç satıldı fiyat düşmedim.
Böyle birşey aracı satarken veyahut alırken başınıza gelse ne yapardınız ? Bu işin hakkaniyeti nedir merak ediyorum.
Exper sonrası normal şartlarda gözükmeyen ışık altında zar zor belli olan dolu izi pazarlık konusunda alıcıya söz hakkı verir mi ?
Fiat Egea 1.4 street 2021 25bin KM'de hatcback modeli buldum kendi şehrimde.
Hatasız boyasız bakımları tam muayene yapılmış fiyatı da emsallerine göre uygun diye düşünüyorum.
Ama piyasada bu araç tutulmadı ? Neden tutulmadı ciddi manada bir sebebi var mı ?
Ben 3-5 yıl kullanabilirim bu mantıkla alıyorum ama bir tutulmama sebebi vardır.
Parçaları mı farklı ? Motoru aynı diye biliyorum ön düzeni mi farklı ? Neyi farklı da tutulmadı sebebini bilenler yardımcı olursa sevinirim yarın aracı alabilirim git gel yaşıyorum.
- Bayide satılırken 1.4 egea sedan urban alacağın fiyata 1.4 egea hb street (yani boş paket alınıyor dendi) bu yüzden olabilir mi tutulmama sebebi ? Şuan 2021 sedan boş paketleri fiyatına almış oluyorum.
- Hatasız boyasız 2021 1.4 Fire Egea Street Hatcback - 678.000 TL almış bulunmaktayım. 24.12.2024.
-İlk izlenimlerim çok güzel bu yola çıkıp kafası karışacak arkadaşlara rehber olsun.
-1.4 Atmosferik motoru için çekmiyor denmişti. Bu kadar paranız var ve 0a yakın araç almak istiyorsanız hiç düşünmeden alın .Biraz araç kullanmayı biliyorsanız aracın çekmeme sorunu yok. Biz de biliyoruz daha iyi giden motorları ama bu gayet yeterli araç kullanmayı bilen birisi için.
Arkadaşlar yarın taşıt kredisi çeken bir arkadaşa aracımı satacagım. Nelere dikkat etmem gerekiyor? Bankaya gidip çekilen kredi araç satışı sonrası hesabıma yatacaktır diye bir belge alacagım. Peki noterdeki işlem nasıl olacak? Orada paranın 500ü hesabıma diger 300ü ise satış yaptıktan sonra banka tarafından gönderilecek. Burada 800bini nasıl güvenli ödemede gösterecegim? Bir sıkıntı yaşadıgımda 800e sattıgımı ama paramı alamadığımı nasıl ispatlamam gerekiyor. ? Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Arabadaki Kireç Lekeleri
Arkadaşlar arabamda kireç lekeleri var çıkartmak istiyorum bu konuda tecrübeli insanlardan yardım bekliyorum.
Aracın kireç lekesi olmaması için de ne önerirsiniz bir araçta kireç lekesi nasıl oluşur ?
15 günde 1 aracımı yıkıyorum cilalıyorum sonra da güzelce kuruluyorum ıslaklık kalmamasına dikkat ediyorum.
Başka neler yapabilirim çünkü bu lanet lekeler çıkmıyor.
Arkadaşlar Triger kayışı değişimi için 5-7 yıl süre ve 80-100bin km aralık şeklinde vermiş.Aracım 26bin kmde 2017 model. Triger kayışı değiştirmeli miyim ? 7-8 yıl gibi bir süreç geçmiş.Triger kayışı durduğu yerde yıpranır mı yoksa kilometreye bağlı mı yıpranır ? Triger kayışı değişirken devirdaim vs hepsine girmeli miyim siz olsanız ne yapardınız ?
1.5 - 2 milyon arasında araç bakıyorum. Aracı alıp bakımlarını aksatmadan yaptırıp garantisini uzatıp 5-6 yıl arası binmek istiyorum. Araç A noktasından B noktasına güvenli ve biraz konforlu gitmesi ve başımı agrıtmaması önemli. Max hız 130-140 yapan sakin kullanan yılda 10-15 bin yapan birisiyim. Marka olarak müşterisine deger veren motoru olsun araç olsun bir nebze de olsa bilindik (mesela honda civic 1.5 cvt 182 beygirler ya da 1.5tsi motorlar gibi) piyasada belli bir süredir var olan motor ve kasalı araç bakıyorum. Bu şartlar altında en mantıklı seçenek honda civic 1.5 182likler geliyor aklıma. Sizin önerebileceginiz başka neler vardır tavsiyelerinizi bekliyorum.
Akü takviyesi yapılmayan araçlar
Arkadaşlar bazı araçlara akü takviyesi yapılmaya çalışılırken araçların beyni yanıyormuş.
Birçok motorlu taşıta yapılabilen akü takviyesi hangi araçlara yapılmaz? BSI ve ECU olarak geçen beyinli araçlara akü takviyesi yapılması önerilmez. Akü takviyesi denenen beyinli araçlarda, büyük hasarlar meydana gelebilir. Dijital göstergesi bulunan yeni nesil araçlarda da akü takviyesi yapılmamalıdır.
Böyle bir yazıyla karşılaştım. İnternette de bazı araçlarda kesinlikle - kutup başına araca takviye yaparken bağlanmaması gerektiğine dair videolar izledim kafam karıştı. Bu konuda detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı aramızda ? Osram 300 akü takviye cihazı almak istiyorum acaba araçların beynine herhangi bir zarar verme olasılığım var mıdır ?
Araç sahibi olan çogu insan bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmıştır. Kiminin ocagına incir agacı dikilmiştir.İnanılmaz tecrübeler yaşanmıştır. Burada yaşadıgınız sizi üzen ve büyük tecrübe kazandıran araç arızaları sanayi anıları yol anılarınızdan bahsedelim. Güzel hikayeler ve ögrenecegimiz şeyler olacaktır herkesin birbirinden diye düşünüyorum.Kim ne tecrübeler edinmiş görelim bakalım...
Yanaktan hasar alan lastikler
Yanaktan hasar alan lastikler kullanılmaz diye biliyorum.Bugün lastige çivi girdi tamir ettirirken yanakta ufak da olsa bir hasar gördüm kafama takıldı. Abartıyor muyum yoksa riske atıp lastik mi degiştirilmeli? Lastikçim klasik bir şekilde bişey olmaz devam dedi. Lastikler Michelin primacy 4. Heralde bu hasardan yolda lastik patlamaz
Son Giriş: 29 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 139
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 21.579 (Bu ay: 3.213)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 146 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası