Şimdi Ara

Exper sonrası çıkan dolu hasarı ve Pazarlık usulü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2017 model clio aracımı 2 ay önce alırken expere soktum. Experi yapıldı tavanda dolu hasarı yazılmamıştı.

2 ay sonra aracı satarken başka bir experde tavanda dolu izleri var denildi. 2 aydır araç bendeyken dolu yağmadı şehrime.

Tekrardan aracı aldığım expere gidip neden yazmadınız diye sorduğumda gelen 10 aracın 6-7sinde dolu izi vardır spot ışığı tuttuğunda biz sadece belli ve fazla olanları yazıyoruz gibi bir cevap verildi.

Gözle görülmeyen spot ışık varlıgında anca belli olan 5-6 adet görebildigim dolu izi mevcuttu aracımda. Işıksız ortamda normal bir şekilde bakıldıgında herhangi bir kozmetik kusur belli olmuyordu hiçbir şekilde.

Dolu izi exper bittikten sonra tekrar pazarlık konusu oldu ve ben bunun için pazarlık yapmayıp fiyat düşmedim.

Daha öncesi dolu izi var denilen 4-5 araç çevremde vs alındıgında da exper söylemesine rağmen pazarlığa dahil edildigini görmedim. Pazarlık konusunda gerildik vs derken araç satıldı fiyat düşmedim.

Böyle birşey aracı satarken veyahut alırken başınıza gelse ne yapardınız ? Bu işin hakkaniyeti nedir merak ediyorum.

Exper sonrası normal şartlarda gözükmeyen ışık altında zar zor belli olan dolu izi pazarlık konusunda alıcıya söz hakkı verir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byburaq67 -- 27 Aralık 2024; 18:41:17 >

• 2019 da Balıkesir’e 2010 model bir punto için gitmiştim. (Manisa’da ikamet ediyorum.) Fotoğraflada bariz belli olduğu için telefonda defalarca “tavanda dolu göçüğü mü var?”diye sorduğumda “bir şey yok abi gel gör on numara” dediği araçta 4 adet ortalama kayısı çapında dolu göçüğü vardı.

Bu durumda haliyle fiyattan düştük o gün için. Ama çok ince göçükler ufak tefek şeyler sorun olmaz bence. Şuan kullandığım araçta da 2 3 tane var sorun etmedim. Hatta bir önceki aracım komple dolu göçüğüydü tavanda 100 den fazla iz vardı fiyatıda ona göre uygundu.
  • Çok dikkatli bakınca görülen dolu izi, kapı vuruğu, tampondaki küçük sürtmeler, ikinci el bir araçta, özellikle 5-10 yaş ve üstü araçlarda sorun olmamalı, kusursuz araç arayan sıfır araç bakmalı. Yaptırdığınız experde bile belirtilmeyen dolu izi için, fiyat düşmemek ile doğrusunu yapmışsınız.

• her araç dışarda kalıyor dolu izi çok problem edilecek bir mevzu değil kaportayı eğip bükmediği sürece tavanı yaptırayım desen bu sefer arabanın döşemesi sökülüyor bir ton iş çıkıyor her yerde yapamaz

• Bir eksperin görüp yazıp bir eksperin gördüm yazmadım demesi saçma.Ne var ne yok yazmalı aslında.Çok belli olmuyorsa da fiyattan düşülmesine gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.