Şimdi Ara

Akü takviyesi yapılmayan araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı araçlara akü takviyesi yapılmaya çalışılırken araçların beyni yanıyormuş.

Birçok motorlu taşıta yapılabilen akü takviyesi hangi araçlara yapılmaz? BSI ve ECU olarak geçen beyinli araçlara akü takviyesi yapılması önerilmez. Akü takviyesi denenen beyinli araçlarda, büyük hasarlar meydana gelebilir. Dijital göstergesi bulunan yeni nesil araçlarda da akü takviyesi yapılmamalıdır.

Böyle bir yazıyla karşılaştım. İnternette de bazı araçlarda kesinlikle - kutup başına araca takviye yaparken bağlanmaması gerektiğine dair videolar izledim kafam karıştı. Bu konuda detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı aramızda ? Osram 300 akü takviye cihazı almak istiyorum acaba araçların beynine herhangi bir zarar verme olasılığım var mıdır ?

• Kullanım kılavuzlarında gösterilen şekilde yapılmaz ise zarar verilebilir.Kabloların takılma sırası ve takılacağı yer önemli.
    Benim aracımda da eksi kutup başına takılmaması uyarısı var,takviye kablosunun eksi ucunu takmak için aküden ayrı özel bir uç var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 15 Ağustos 2024; 1:33:12 >
  • Youıtube' daki videoalara bakıp 3 defa takviye yaptım sorun yok.

Özellikle + kutbun bağlanmasını ve topraklama için ise arabanın şasinin herhangi bir noktasına siyah kablonun bağlanması gerektiğini vurguluyorlar...

• byburaq67 B kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Yazıyı nerden aldınız bilmiyorum ama ECU'nun açılımı "electronic control unit" herhangi bir sistemin kontrolünü yapan bütün parçalara ECU deniyor. Modern silikon devrelerin kullanıldığı araçlarda hep ECU'lar var zaten.

Araç beyni denen nanede büyük ihtimalle motor kontrol birimi (ECU yine bu arkadaş, motor çalışmasını optimumda tutmaya yarar). Akü takviyesini düzgün bağladığınız durumda tabi ki yapabilirsiniz.

Örnek bir resim araç içi ECU'lar için Akü takviyesi yapılmayan araçlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.