Arkadaşlar arabamda kireç lekeleri var çıkartmak istiyorum bu konuda tecrübeli insanlardan yardım bekliyorum. Aracın kireç lekesi olmaması için de ne önerirsiniz bir araçta kireç lekesi nasıl oluşur ? 15 günde 1 aracımı yıkıyorum cilalıyorum sonra da güzelce kuruluyorum ıslaklık kalmamasına dikkat ediyorum. Başka neler yapabilirim çünkü bu lanet lekeler çıkmıyor. |
Arabadaki Kireç Lekeleri
-
-
Kireç suda var kireç siz su ayarlarsan leke olusmaz
-
sirke kireci çözer. sirkeli su yapın silin.
-
Oto yıkamacı olarak tavsiyem çok çok iyi kurulamaktır.Oluşan kireç çok yoğun değilse yarı yarıya sirke ile çok yoğun ise 3D Eraser vb .ürünler ile çıkarabilirsiniz.
-
Sirke işe yaradı çoğu yerde 3D erasere şuan için gerek yok gibi duruyor. Oto yıkamacı olarak size pre-wash ürünleri sorsam. Pre wash ürünler cok agresif olduğu için araç üzerinde maximum 5dk kalsın geçirmesin deniyor. Aracta boyaya zarar verme ihtimali mi var bu ürünlerin ? Mesela Koch-Chemie greenstar kullanacağım ama tereddütte kaldım.
-
Hocam konudan bağımsız aldiğım araçta bi kaç tane ufak kuş pisliği lekesi var çıkar mı ya da ne yapmak gerekir. Detayling üstesinden gelebilir mi -
Sağanak yağmura terk ediyorum, kireç lekesi kalmıyor...
-
quote:
Orijinalden alıntı: netttt2627
Hocam konudan bağımsız aldiğım araçta bi kaç tane ufak kuş pisliği lekesi var çıkar mı ya da ne yapmak gerekir. Detayling üstesinden gelebilir miHafif bir bozulma varsa düzeltilebilir fakat ağır bir tahribat maalesef düzeltilemez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: byburaq67Sirke işe yaradı çoğu yerde 3D erasere şuan için gerek yok gibi duruyor. Oto yıkamacı olarak size pre-wash ürünleri sorsam. Pre wash ürünler cok agresif olduğu için araç üzerinde maximum 5dk kalsın geçirmesin deniyor. Aracta boyaya zarar verme ihtimali mi var bu ürünlerin ? Mesela Koch-Chemie greenstar kullanacağım ama tereddütte kaldım.
Aracınızın yıkama aralıkları çok uzak ve ağır kirli değilse kullanmanıza gerek yok.Normal bir yıkama ile bir çok kiri çıkarabilirsiniz.
-
Aracım 4 senedir bende yıkandıktan sonra bile yüzeyim pürüzlü oluyor demir tozu temizleyici alsam kaporta için de kullanılır mı tavsiye eder misiniz ? Sadece 1 kez yapmayı düşünüyorum
-
Porçöz alın. Onu bir beze dökün kireç lekeleri yerleri onunla silin kireç lekesi çıktıktan sonra da suyla durulayın. -
Aracınızın üzerindeki demir tozu olduğundan emin değilseniz yapmayın.Genelde araç üzerinde reçine kalıntısı vardır.Killeme yapmanızı öneririm.İnternette nasıl yapıldığına dair videolar mevcut.Araç yüzeyini her türlü pürüzden arındırır.
-
Çok teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X