Yanaktan hasar alan lastikler kullanılmaz diye biliyorum.Bugün lastige çivi girdi tamir ettirirken yanakta ufak da olsa bir hasar gördüm kafama takıldı. Abartıyor muyum yoksa riske atıp lastik mi degiştirilmeli? Lastikçim klasik bir şekilde bişey olmaz devam dedi. Lastikler Michelin primacy 4. Heralde bu hasardan yolda lastik patlamaz |
Yanaktan hasar alan lastikler
-
-
Lastik değiştirmek mi risk, değiştirmemek mi?
Ben olsam değiştirirdim.
-
-
kafaya takıldıysa bütçe ayırıp değiştirmek gerek. kimse bişey olmaz önemsiz diyemez dememeli. -
Çukura gieip çıktıkça iyice yarılır. Hızlı giderken patlarsa çok kötü sonuçları olabilir. -
Tamir olayı olmaz mı bu lastigin? -
Yanak en ince yerdir lastiğin. Tamir yapanlar var ama tavsiye etmem. Değiştirin derim, düşük hızlarda patlarsa sıkıntı olmaz da yüksek hızlarda patlarsa kötü sonuçlar doğurabilir.
-
26 sene evvel 1991 Broadway ile İstanbul' dan Antalya' ya 120 km hızla giderken (o zamanlar şehirlerarası yol zift üzerine mcır dökülü haldeydi ve bence bu yüzden lastik gümledi, AKP' den sonra medeniyet görebildik) Kütahya yakınlarında ön sağ lastik gümledi.
Neyseki o hızda bile sakin bir şekilde aracı sağa çekebildim.
Lastikten eser kalmamış sadece jant vardı ve tamponun sağ tarafı kırılmıştı.
Yedek lastik ile düşük hızda kalan yolu tamamlayabilmiştim..
-
Benim lastiğin yanağından parça kopmuştu. Konudaki fotolar gibi falan değil bildiğin parça koptu kaza sırasında. O şekilde 3-4 sene daha kullanmıştım. Uzun yola da gittim defalarca.
Siz de öyle yapın demiyorum. Bence lastiği değiştirmeye bakın ama durumunuz yoksa bu aralar vs idare eder heralde bir süre. Lastikçinizi dinlemekte de fayda var bir yandan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 27 Temmuz 2024; 9:15:53 > -
Benim lastiğede büyük taş yanağa çarparak yara yaptı baya büyük. 1 sene falan oldu sıkıntı yok yalnız o aracı şehir içi kullanıyorum uzun yola çıkmıyorum. Lastikçi balonlarsa yara yapan yerden öyle değişelim dedi. -
Bu yarılmış ama konu sahibinin ki çizik gibi duruyor. Ben olsam umursamazdım bile.
-
Michelin olduğundan ben güvenmem. lastik kötü değil de türkiye yollarına uygun bir lastik değil -
Bu ülkeye en uygun lastik hangisi hocam onu alalım 😁
-
Lassa lastikler epey bir sağlamdır. Hem eskime hem de dayanıklık konusunda çok övenler oluyor.
-
Bunu ben de çok duydum birdha denk gelirse lassa alacagım
-
conti ve bridgestone bence bizim yollara en uygunları. -
quote:
Orijinalden alıntı: byburaq67Bu ülkeye en uygun lastik hangisi hocam onu alalım 😁
Laufenn
-
aynı yerden alacağı en ufak bir hasarda bomba gibi patlar bu lastik...
risk almayın ve 1 adet yeni lastik alın, hatta micheline bayilerinde benzer kondisyonda bir lastik varsa iyi durumda olabilir change edilebilir
veya bu lastik stepne var ve eski ise stepneye çekilebilir...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X