Şimdi Ara

Trafik Cezalarına SON ! Hayalet Sprey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
22.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KAYNAK

quote:

Araç plakalarına sıkıldıktan sonra yansıma yaparak kameraların plakayı okumasını engelleyen “Hayalet Sprey” internette 189 TL’ye satılıyor

Trafikte ölümlü kazalarda dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye’de kameraların kullanıldığı EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) sistemini yanıltmak için spreye başvuran sürücülerin olduğu ortaya çıktı. Kırmızı ışıkta geçen, OGS’den para vermeden kaçan, hatalı sollama, emniyet şeridi ihlali ve aşırı hız yapan sürücülerin fotoğraflarla tespit edilmesi ve bu kişilere ceza gönderilmesi, trafik magandalarını spreyle illegal bir önlem arayışına itti. Daha önce Amerika ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde kullanılan Hayalet Sprey artık Türkiye’de satılıyor.

‘Trafik cezalarına son’

İnternette birçok sitede satılan bu spreyler özellikle geceleri kameraların trafik kurallarını ihlal eden araçların plakalarını okumasını engelliyor. Sitelerde spreyin nasıl kullanılacağına ilişkin birçok video da yer alıyor. Şatış yapılan sitelerde “Trafik cezalarına son” sloganıyla tanıtılan hayalet spreyin nasıl kullanıldığı şöyle anlatılıyor: “Trafik cezaları, kırmızı ışık ve hız kameralarının yüksek flash ve lens teknolojisi ile plakanızın resmini çeker, bu şekilde sürekli olarak cezaya maruz kalabilirsiniz. Ürünümüz Hayalet Sprey’in yüksek ve güçlü etkisi bu flashları geri yansıtarak plakanızın parlamasını sağlar. Böylece cezai işleme maruz kalmazsınız. Normal çıplak gözle bakıldığında plakanızda hiçbir değişiklik farkedilmez. Bu şekilde polisin farketmesi de mümkün olamaz.”

İnternet forumlarında spreyi satın alanlar spreyin özellikle flaşlı, infrared (kızıl ötesi) ve lazer kullanılan kameralarda etkili olduğunu belirtiyor. Tek şişesi 189 TL’ye satılan spreyin bazı sitelerde kullanılmışları ise 70-80 liraya kadar müşteri buluyor. İki farklı marka altında satılan sprey için sitelerde bayi açmak isteyenlerin e-posta yoluyla başvurması isteniyor. VATAN’ın alıcı gibi konuştuğu bir Hayalet Sprey satıcısı ise “Ben bir işe yaramadığını düşündüğüm için spreyin satışını durdurdum. Bütün plakaya sıktığım halde iki kez EDS kameralarına yakalandım. Bu yüzden yüklü cezalar ödedim. Sonra bize bu ürünü veren kişiyi aradım ama onu da bulamadım”dedi.

• Sağol hocam sayende dahada yaygınlaşacak
  • Arkadaşlar genel olarak bu konuya açıklık getiryeim ÖYLE BİR ŞEY YOK neler denendi fayda etmedi bir yöntem var fakat biraz maliyetli daha önce çok araştırdım fakat bir sonuca erişemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Sağol hocam sayende dahada yaygınlaşacak

Şu spreyi bulursan haber etsene
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

Alıntıları Göster
    O sprey hiç bir işe yaramıyor, mythbusters programında denemesini yapmışlardı hatta. Sokağa atacak 189TL niz var ise hesap numarası vereyim bana yollayın hem ben size deodorant yollarım en azından bir işinize yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 7 Mayıs 2012; 13:22:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

O sprey hiç bir işe yaramıyor, mythbusters programında denemesini yapmışlardı hatta. Sokağa atacak 189TL niz var ise hesap numarası vereyim bana yollayın hem ben size deodorant yollarım en azından bir işinize yarar

Alıntıları Göster
    ben size daha etkili bir yöntem söyleyeyim, hem paranız da cebinizde kalır.

kurallara uygun araç sürün...

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Alıntıları Göster
    abd de benzin istasyonlarında bile satılıyordu die okumuştum.

en temiz çözümü ben dün aydın otobanından dönerken gördüm. beyaz porsche cayenne turbo , ön arka plaka mevcut değildi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

abd de benzin istasyonlarında bile satılıyordu die okumuştum.

en temiz çözümü ben dün aydın otobanından dönerken gördüm. beyaz porsche cayenne turbo , ön arka plaka mevcut değildi

Alıntıları Göster
    Bir araştıralım bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Sissa

Bir araştıralım bakalım

Alıntıları Göster
    discovery Channel'de Mythbuster programında denemesini yaptılar. Ürünlerin hiç biri işe yaramıyor.. Boş yere paranızı kaptırmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VipLife

discovery Channel'de Mythbuster programında denemesini yaptılar. Ürünlerin hiç biri işe yaramıyor.. Boş yere paranızı kaptırmayın..

Alıntıları Göster
    Trafik kurallarına,kırmızı ışığa,makas atanlara,emniyet şeridini ihlal edenlere,v.b.büyük ceza yazılsın,hiçbir itirazım olmaz,hatta oh olsun derim...
    Ama gel gör ki bizlerden toplanan vergilerle yapılan köprü ve otoyollardan alınan ücretleri son kuruşuna dek haram ediyorum...
    Şimdi kimse demesin bana yolun bakımı,tamiri şusu busu diye...

• quote:

quote:

bulunca bana da bi söyleyiverin be
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

quote:

quote:

bulunca bana da bi söyleyiverin be

Alıntıları Göster
    Aynaya cd asın, radara karşı çok etkili...

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Trafik kurallarına,kırmızı ışığa,makas atanlara,emniyet şeridini ihlal edenlere,v.b.büyük ceza yazılsın,hiçbir itirazım olmaz,hatta oh olsun derim...
    Ama gel gör ki bizlerden toplanan vergilerle yapılan köprü ve otoyollardan alınan ücretleri son kuruşuna dek haram ediyorum...

Yolun tamiri için o vergiler alınıyor diyenin ağzına kürekle vururum. FSM'ye giderken 70km/h ile sol ön tekerleğin salıncağını kırdım ben bana 100 liraya mâl oldu. Dövlet yollara baymih.
  • quote:

quote:

Yolun tamiri için o vergiler alınıyor diyenin ağzına kürekle vururum. FSM'ye giderken 70km/h ile sol ön tekerleğin salıncağını kırdım ben bana 100 liraya mâl oldu. Dövlet yollara baymih.

Alıntıları Göster
    koli bandi yapistirin illa gizlicekseniz.soran olursada plaka yeni yapistirdik v.s diye uydurun.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Plakayı sökün geçin problem? :)) Şaka bir yana makas atan apaçilere ölüme sebebiyet verme riskinden hapis cezasına kadar verilsin bence !!! köpek gibi ödesinler 1000 2000 lira bu tip şeylere... ama köprüye ogsye bu kadar alınmamalı ya insan yaşadığı şehirde gezerken haraç vermek zorundamı 3.5 lira?

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Para cepte hız yapma heveside kursakta kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: WiZeNTe

quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Para cepte hız yapma heveside kursakta kalır

Alıntıları Göster
    Alkollü araç kullanırken promil cihazından başarıyla geçirecek şeker, bitki, fake nefes gibi cihazlara daha çok ihtiyaç var.

• quote:

Orijinalden alıntı: oeste

Alkollü araç kullanırken promil cihazından başarıyla geçirecek şeker, bitki, fake nefes gibi cihazlara daha çok ihtiyaç var.

Alıntıları Göster
    Bu sprey işini daha önce de duymuştum fakat bir çok sahte modeli de olduğunu hatırlatalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

Bu sprey işini daha önce de duymuştum fakat bir çok sahte modeli de olduğunu hatırlatalım.

Alıntıları Göster
    ya zaten trafik ruh hastası elamanlar ile dolu birde bu çıkarsa biteriz. Allah göstermesin bir yakınınıza bir araç çarpıp kaçsa mobese görüntüsü de aracın plakası spreyli diye tespit edilemezse ne olur biliyormusunuz? inşallah kimsenin başına böyle bir olay gelmez ve bu spreyler yaygınlaşmaz. muhtemelen bu sprey işi yalan dolan ama gerçekse alıp kullanan, satan, aracı olan herkes yanlış bir işin peşinde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.