Şimdi Ara

Fasılalı Trafik Işıkları ve kaza?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    perşembe gecesi ufak bi kaza yaptım.ilk kazam oluyor.
    şimdi bana sarı yanıp sönüyordu.yavaşladım.hızım 30 gibiydi.gazdan çektim 2oye falan düştüm.çok hafif yokuş gibi."B" aracı(kırmızı yanıp sönüyor) benim önümdeki araca yol verdi.bekliyordu.ben de devam ettim,nasıl olsa duruyor,bana da yol verir anlamında.tam o anda adam harekete geçti.ben de fren yaptım.yerler ıslaktı, duramayıp sağ ön teker kısmından vurdum.adam biraz geç durdu.sağ ön ve arka kapısı da hasarlandı.burada kusur sizce ne olur?

• Aynı kazayı 2.5 sene önce ben yaptım. Ben geçerken sarı yanıyordu. Önümdeki araçlara yol verdi ve bende geçerim dedim ama taksici milleti değil mi, çıkardı arabanın burnunu ve kaçınılmaz son. 8/8 ben hatalı çıktım kırmızıda geçtim diye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Aynı kazayı 2.5 sene önce ben yaptım. Ben geçerken sarı yanıyordu. Önümdeki araçlara yol verdi ve bende geçerim dedim ama taksici milleti değil mi, çıkardı arabanın burnunu ve kaçınılmaz son. 8/8 ben hatalı çıktım kırmızıda geçtim diye...
    kırmızı yanan sarı yanan yönünden gelen arabaların geçmesini bekledikten sonra geçer diye biliyorum ben. taksici kusurlu çıkacaktır. geçmiş olsun
    herkes 1 dakika beklese ölecek sanki. ne kaybediyoruz ki biraz daha sabretmekle
  • quote:

Aynı kazayı 2.5 sene önce ben yaptım. Ben geçerken sarı yanıyordu. Önümdeki araçlara yol verdi ve bende geçerim dedim ama taksici milleti değil mi, çıkardı arabanın burnunu ve kaçınılmaz son. 8/8 ben hatalı çıktım kırmızıda geçtim diye...
    quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Fakat arkadaşın sarı yanıp sönüyor,hani gece yaparlar bunu ya boş yere beklenmesin diye o yani...Kontrollü geçiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Fakat arkadaşın sarı yanıp sönüyor,hani gece yaparlar bunu ya boş yere beklenmesin diye o yani...Kontrollü geçiş...

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun öncelikle. Kavşağa aynı anda girdiyseniz öncelikli geçiş hakkı sarı yanıp sönenindir yani sizindir ve suçlu karşı taraftır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 29 Mart 2009; 16:03:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erain

Geçmiş olsun öncelikle. Kavşağa aynı anda girdiyseniz öncelikli geçiş hakkı sarı yanıp sönenindir yani sizindir ve suçlu karşı taraftır.

Alıntıları Göster
    şekle göre yol sizin.siz öbür aracın sağındasımız.( o aracada fasılalı ışık yanıyorsa.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: necmi42

şekle göre yol sizin.siz öbür aracın sağındasımız.( o aracada fasılalı ışık yanıyorsa.)

Alıntıları Göster
    öncelikle teşekkür ederim.

bana sarı;karşı tarafa da kırmızı yanıp sönüyordu.
    bu arada ben A aracıyım.
    ben o kadar mesafede duramadım ama adam o kadar sürede benim önüme fırladı.çok ilginç yani.benim geldiğimi ve o hızla duramayacağımı tahmin edememiş gibi benim önüme atladı.ben de ha durdu ha duracak derken güm diye çarptım.çok tuhaf bi duygu oluyor.zaman yavaşlıyor falan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

öncelikle teşekkür ederim.

bana sarı;karşı tarafa da kırmızı yanıp sönüyordu.
    bu arada ben A aracıyım.
    ben o kadar mesafede duramadım ama adam o kadar sürede benim önüme fırladı.çok ilginç yani.benim geldiğimi ve o hızla duramayacağımı tahmin edememiş gibi benim önüme atladı.ben de ha durdu ha duracak derken güm diye çarptım.çok tuhaf bi duygu oluyor.zaman yavaşlıyor falan

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun....
    fasılalı ışıklar biraz erken devreye giriyor bazen...
    şöyleki dün gece 1 de maç bitmiş her yerde araçlar geziniyor ama minübüs yolunda hepsi fasılalı hale geçmiş tam bir kargaşa vardı....
    hatta birde kaza olmuştu megane önden baya bi dağılmıştı ışıklar yüzünden çok büyük ihtimalle....

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

geçmiş olsun....
    fasılalı ışıklar biraz erken devreye giriyor bazen...
    şöyleki dün gece 1 de maç bitmiş her yerde araçlar geziniyor ama minübüs yolunda hepsi fasılalı hale geçmiş tam bir kargaşa vardı....
    hatta birde kaza olmuştu megane önden baya bi dağılmıştı ışıklar yüzünden çok büyük ihtimalle....

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun
    senin araçta çok hasar varmı bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetuEs

geçmiş olsun
    senin araçta çok hasar varmı bari

Alıntıları Göster
    benim tipoda ön tamponda ufak bi yırtık oluştu.onun janjına takıldığından.bir de ön panjurun ayağı kırıldı.diğer araba ise vectra b kasaydı.onun kapılar filan baya göçtü.ilk darbeyi kapıdan alsaydı daha da fazla olurdu.
    işin ilginci adam bütün herkese haber verdi. birden 15 kişiye yakın geldi.her ağızdan bir laf.ilk başta anlaşamam polis çağıralım dedi.ilerde de asayiş vardı.dedi kendiniz tutun trafik polisi gelirse ceza yazar falan.bi de yoldan geçen meraklı halkımız beni kenara itti,polisle konuşuyor.polis diyor kazayı yapan nerde.

• quote:

benim tipoda ön tamponda ufak bi yırtık oluştu.onun janjına takıldığından.bir de ön panjurun ayağı kırıldı.diğer araba ise vectra b kasaydı.onun kapılar filan baya göçtü.ilk darbeyi kapıdan alsaydı daha da fazla olurdu.
    işin ilginci adam bütün herkese haber verdi. birden 15 kişiye yakın geldi.her ağızdan bir laf.ilk başta anlaşamam polis çağıralım dedi.ilerde de asayiş vardı.dedi kendiniz tutun trafik polisi gelirse ceza yazar falan.bi de yoldan geçen meraklı halkımız beni kenara itti,polisle konuşuyor.polis diyor kazayı yapan nerde.

Alıntıları Göster
    Şekle göre siz diğer aracın sağındasınız ve diğer araca kırmızı ışıksize sarı ışık yandığını söylüyorsunuz geçiş hakkı siz diğer aracın sağında olduğunuza göre sizin .Yanlız bir şey dikatimi çekti acaba bu tür kavşaklarda bir yöne sarı diğerine kırmızı yanarmı?. iki tarafada aynı ışık yanması yanıyor olabilirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: makul

Şekle göre siz diğer aracın sağındasınız ve diğer araca kırmızı ışıksize sarı ışık yandığını söylüyorsunuz geçiş hakkı siz diğer aracın sağında olduğunuza göre sizin .Yanlız bir şey dikatimi çekti acaba bu tür kavşaklarda bir yöne sarı diğerine kırmızı yanarmı?. iki tarafada aynı ışık yanması yanıyor olabilirmi?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: makul

yok,sonradan da baktık ona kırmızı,bana da sarı yanıp sönüyordu.

• quote:

quote:

yok,sonradan da baktık ona kırmızı,bana da sarı yanıp sönüyordu.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,
    Bazen (gece vakti falan) bir kavşağa gelirsiniz ve o da ne... Kırmızı ışık yanıyor (sürekli). Mecburen durursunuz. Ama yollar bomboş, ıssız, in cin top oynuyor. Kendi kendinize "Yaw, kimseler yok, şu ışığı takmayıp geçsem mi?" diye düşündüğünüz olur mu?.. İşte yanıp sönen kırmızı ışık bu sorunun çözümüdür.

Malesef pek az insan bu ışığın anlamını biliyor.

Kavşak doluysa,
    Fasılalı Yanan Kırmızı Işık = Sürekli Yanan Kırmızı Işık

Yani kavşak bomboş olmadıkça kendisine kırmızı yanıp sönen taraf GEÇEMEZ! Durup, kavşağın bomboş olmasını beklemek zorundadır!

- Yanıp sönen kırmızı ışıklara gelip aracını tamamen durdurmadan basıp geçmek trafik suçudur! (yavaşlatmak yetmez!)
    - DUR levhasının olduğu bir kavşağa gelip aracını tamamen durdurmadan basıp geçmek trafik suçudur! (yavaşlatmak yetmez!)
    - Bu durumlarda aracın tamamen durması gerekir. Avrupa ve Amerika'da bu kurala uymayanlar kesinlikle ceza yer. Türkler'den çok duyarsınız, "arabayı kullandığımın dakkasına ceza yedim!'" diye.
    - Bir kere bizim polisin bu konuda ceza yazdığını görsem dişimi kıracağım. Sanki bizim memlekette suç değil!..

Suç kimin sorusunun cevabı:
    Kaza olduğuna göre kavşak boş değilmiş. O halde birisi kırmızıda geçmiş oluyor; kırmızıda geçen suçludur. Lamı cimi yok!..

• quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

Arkadaşlar,
    Bazen (gece vakti falan) bir kavşağa gelirsiniz ve o da ne... Kırmızı ışık yanıyor (sürekli). Mecburen durursunuz. Ama yollar bomboş, ıssız, in cin top oynuyor. Kendi kendinize "Yaw, kimseler yok, şu ışığı takmayıp geçsem mi?" diye düşündüğünüz olur mu?.. İşte yanıp sönen kırmızı ışık bu sorunun çözümüdür.

Malesef pek az insan bu ışığın anlamını biliyor.

Kavşak doluysa,
    Fasılalı Yanan Kırmızı Işık = Sürekli Yanan Kırmızı Işık

Yani kavşak bomboş olmadıkça kendisine kırmızı yanıp sönen taraf GEÇEMEZ! Durup, kavşağın bomboş olmasını beklemek zorundadır!

- Yanıp sönen kırmızı ışıklara gelip aracını tamamen durdurmadan basıp geçmek trafik suçudur! (yavaşlatmak yetmez!)
    - DUR levhasının olduğu bir kavşağa gelip aracını tamamen durdurmadan basıp geçmek trafik suçudur! (yavaşlatmak yetmez!)
    - Bu durumlarda aracın tamamen durması gerekir. Avrupa ve Amerika'da bu kurala uymayanlar kesinlikle ceza yer. Türkler'den çok duyarsınız, "arabayı kullandığımın dakkasına ceza yedim!'" diye.
    - Bir kere bizim polisin bu konuda ceza yazdığını görsem dişimi kıracağım. Sanki bizim memlekette suç değil!..

Suç kimin sorusunun cevabı:
    Kaza olduğuna göre kavşak boş değilmiş. O halde birisi kırmızıda geçmiş oluyor; kırmızıda geçen suçludur. Lamı cimi yok!..

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: makul

Alıntıları Göster
    quote:

Her iki tarafa aynı ışık yanmaz mutlaka bir taraf sarı bir tarafta kırmızıdır. Sarı yanan taraf geçiş önceliğine sahip taraftır.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    eşim ocak ayında aynı senaryolu kazayı yaptı, B aracı pozisyonunda idi.
    8/8 eşim kusurlu bulundu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: derememo

Geçmiş olsun.
    Eşiniz kırmızı ışığa dikkat etseydi, hiç bunlar olmazdı.
    Tekrar geçmiş olsun.

• quote:

quote:

Sana sarı yanıp sönerken nasıl olup da kırmızıda geçtiğini iddia ettiler?

• quote:

Orjinalden alıntı: stilll

merhaba arkadaşlar.
    perşembe gecesi ufak bi kaza yaptım.ilk kazam oluyor.
    şimdi bana sarı yanıp sönüyordu.yavaşladım.hızım 30 gibiydi.gazdan çektim 2oye falan düştüm.çok hafif yokuş gibi."B" aracı(kırmızı yanıp sönüyor) benim önümdeki araca yol verdi.bekliyordu.ben de devam ettim,nasıl olsa duruyor,bana da yol verir anlamında.tam o anda adam harekete geçti.ben de fren yaptım.yerler ıslaktı, duramayıp sağ ön teker kısmından vurdum.adam biraz geç durdu.sağ ön ve arka kapısı da hasarlandı.burada kusur sizce ne olur?

sarı yanıp sönüyorsa yavaşlayarak kontrollü geçiş;kırmızı yanıp sönüyorsa DURARAK kontrollü geçiş... yani b aracı kusurlu siz değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

quote:

Sana sarı yanıp sönerken nasıl olup da kırmızıda geçtiğini iddia ettiler?

Alıntıları Göster
    tabiki karşı taraf suçlu geçmiş olsun....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.